48 κάρτες με δραστηριότητες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σκεφτόμαστε ιδέες για εκπλήξεις στα παιδιά. Πολλά τα έθιμα και οι παραδόσεις στην Ελλάδα για τις γιορτές που αλλάζουν ανά περιοχή. Και μπορεί το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης να είναι μια ξενόφερτη παράδοση αλλά μπορεί άνετα να συμπεριλάβει εκτός από δωράκια τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις κάθε οικογένειας. Τα προηγούμενα χρόνια σας δείξαμε πολλές ιδέες για να φτιάξετε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα παιδιά ώστε να μετράτε τις μέρες ως τα Χριστούγεννα. Σας έχουμε δώσει ιδέες για το δώρο μπορεί που περιλαμβάνει η κάθε μέρα αλλά φέτος το πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα ετοιμάζοντας για τους αναγνώστες μας δωρεάν εκτυπώσιμες κάρτες με δραστηριότητες για το advent calendar που θα φτιάξετε.

48 κάρτες με δραστηριότητες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο
48 κάρτες με δραστηριότητες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 4

Τι είναι το advent calendar (christmas countdown)

Είναι ένα ημερολόγιο που ξεκινάει από τις 1 Δεκεμβρίου και μετράει τις μέρες ως τα Χριστούγεννα. Μπορεί να μετρήσει αντίστροφα (24, 23, 22 … μέρες ως τα Χριστούγεννα) ή κανονικά (1/12, 2/12… ως 24/11). Κάθε μέρα το παιδί ανοίγει το πακετάκι που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη μέρα και αυτό μπορεί να περιέχει ένα δωράκι, ένα μήνυμα, μια πρόταση για δραστηριότητα στο σπίτι ή έξω ή ακόμα και κάποιο γλυκάκι. Υπάρχουν και έτοιμα ημερολόγια που απλά τα γεμίζετε με δωράκια ή μηνύματα αλλά μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας (Do It Youself – DIY) ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με ποικίλους τρόπους.

Info: Μια οικονομικότερη λύση είναι τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης των 12 ημερών.

Πατώντας εδώ θα βρείτε πολλές ιδέες για χειροποίητα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης αλλά και συμβουλές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Κάρτες δραστηριοτήτων στις γιορτές

Εμείς προτείνουμε τις κάρτες αυτές για να τις χρησιμοποιήσετε στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που πρόκειται να φτιάξετε και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να τις χρησιμοποιήσετε όλες. Αν ξεκινήσετε την αντίστροφη μέτρηση από την 1η Δεκεμβρίου έχετε 25 μέρες να γεμίσετε ως τα Χριστούγεννα ενώ εμείς σας δίνουμε 48 κάρτες αλλά και εξτρά κενές κάρτες για να συμπληρώσετε τις δικές σας ιδέες. Μην ξεχνάτε πως κάποιες μέρες δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες αλλά και γλυκάκια (πχ σοκολατένια νομίσματα) ή κάποιο μικρό συμβολικό δωράκι.


Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:


Που χρόνος για κατασκευές;

Αν όμως δεν υπάρχει χρόνος να φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης υπάρχουν και έτοιμα υφασμάτινα ημερολόγια με θήκες που απλά θα ρίξετε μέσα το καρτελάκι με τη δραστηριότητα της ημέρας ή το δωράκι. Εδώ πρέπει να τονίσω πως το πράγμα θέλει και λίγο οργάνωση ώστε να μη βρεθείτε εκτεθειμένη βάζοντας σε μια συγκεκριμένη μέρα μια δραστηριότητα που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε παρέα με τα παιδιά. Οπότε σας προτείνουμε να εκτυπώσετε και ένα ημερολόγιο με κουτάκια για τον μήνα Δεκέμβριο για να οργανωθείτε καλύτερα. Γράψτε επάνω στο κάθε κουτάκι την ημερομηνία και το αντίστοιχο δώρο. Έτσι δεν θα ξεχνάτε και τι περιλαμβάνει η κάθε μέρα είτε αυτό είναι δώρο είτε δραστηριότητα.

Πανικός; Σας έχω λύση!

Αν και πάλι σας πιάνει πανικός με την ιδέα της οργάνωσης τότε απλά εκτυπώστε τις κάρτες και την ημέρα που έχετε στο μυαλό σας να κάνετε κάτι παρέα με τα παιδιά, όπως το να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό ή να πάτε για ψώνια ή το να δείτε μια χριστουγεννιάτικη ταινία παρέα βάλτε την κάρτα κάτω από το μαξιλάρι του ή δίπλα στο πρωινό του για να φανεί ως έκπληξη!

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια γωνιά στο σπίτι ή ακόμα και την είσοδο του σπιτιού σας όπου θα βάλετε ένα γραμματοκιβώτιο και κάθε μέρα θα βάζετε το καρτελάκι με τις δραστηριότητες. Μια εύκολη ιδέα είναι να έχετε ένα φακελάκι κρεμασμένο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή φακέλους κολλημένους στη πόρτα σε σχήμα δέντρου ή ένα μεταλλικό κουτάκι κάτω από αυτό. Έτσι, το ημερολόγιο δεν θα σας κοστίσει πάρα πολύ ούτε σε χρόνο αλλά ούτε και σε χρήμα. Αν και για να πούμε την αλήθεια υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις!

Tip: Μπορείτε να πλαστικοποιήσετε τα καρτελάκια ώστε να μην τσαλακωθούν κι έτσι την επόμενη χρονιά δεν θα χρειαστεί να ξαναεκτυπώσετε.

48 κάρτες με δραστηριότητες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο
Κάθε μέρα η Μελίτα άνοιγε το γραμματοκιβώτιο και έβρισκε την δραστηριότητα της ημέρας

Διαβάστε στο Ανθομέλι: Πως να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο DIY Advent Calendar σε βάζο για έφηβα κορίτσια

Δραστηριότητες για τις γιορτές με τα παιδιά

Να και οι δικές μας προτάσεις για δραστηριότητες με τα παιδιά στο σπίτι ή έξω. Αφού τις διαβάσετε και βρείτε στα link και τις αντίστοιχες αναρτήσεις με περισσότερες πληροφορίες για την κάθε μία δεν έχετε παρά να τις εκτυπώσετε (δείτε παρακάτω).

Κάρτες στα ελληνικά για το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Πως να κατεβάσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο (έγχρωμη και ασπρόμαυρη εκδοχή)

Για να κατεβάσετε δωρεάν το εκτυπώσιμο και να το εκτυπώσετε σε καλή ανάλυση κάντε εγγραφή στο newletter μας συμπληρώνοντας το μέιλ σας και το όνομά σας (προαιρετικά) στο παρακάτω κουτάκι. Μόλις πατήσετε το κουμπί εγγραφή θα εμφανιστεί στη θέση του ένα λινκ για να το πατήσετε και να κατεβάσετε το pdf δωρεάν εκτυπώσιμο. Από εκεί και πέρα θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα εκτυπώσιμα του Ανθομέλι σε οποιαδήποτε ανάρτηση κι αν ανοίξετε στο μέλλον.

Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας). Αν έχετε πρόβλημα με το κατέβασμα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Pin it for later

48 δωρεάν εκτυπώσιμες κάρτες με δραστηριότητες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (advent calendar) στα ελληνικά!
48 κάρτες με δραστηριότητες για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 5

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook. Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι εδώ.

Kathy
Kathyhttps://www.anthomeli.com
Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραίες ιδέες, θα τις χρησιμοποιήσω σίγουρα! Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο για το χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού, βγαίνω στην αρχική σελίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα

Anthomeli Newsletter

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τις καινούργιες αναρτήσεις, δωρεάν εκτυπώσιμα και τους τρέχοντες διαγωνισμούς.

[revue_subscribe]




Διαβάστε Επίσης