ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι

    Αλήθεια εσένα τι σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το πασχαλινό τραπέζι. Δεν πιστεύω να βλέπεις πλαστικά τραπεζομάντηλα και αναλώσιμα μιας χρήσης; Ελπίζω πως όχι! Το δικό μας Πάσχα στο σπίτι των γονιών μου ήταν πάντα γεμάτο κόσμο, μουσικές και νόστιμα εδέσματα είτε από την ψησταριά του μπαμπά, είτε από τον φούρνο της μαμάς μας. Αυτό όμως που ξεχώριζε πάντα ήταν η συμβολή όλων μας στη διακόσμηση της τραπεζαρίας ή της αυλής καθώς η οικογένειά μας πάντα θέλει να προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα στους καλεσμένους της και ειδικά αν πρόκειται για γιορτές όπως το Πάσχα. Ορμώμενη από αυτές τις συγκινητικές αναμνήσεις σκέφτηκα να σας δώσω μερικές συμβουλές και ιδέες διακόσμησης για να στολίσετε το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι.

    Για να σας βοηθήσω να διακοσμήσετε το τραπέζι σας για την Κυριακή του Πάσχα συνεργαστήκαμε με το Armonia Style Inside. Ένα φυσικό και online κατάστημα λευκών ειδών (armoniastyle.gr) όπου θα βρείτε πολλές ιδέες και λύσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Για την συγκεκριμένη περίπτωση, μπορείτε να βρείτε τραπεζομάντηλα, τραβέρσες, καρέ, πετσέτες φαγητού και άλλα διακοσμητικά όπως ανοιξιάτικα μαξιλάρια για τις καρέκλες του κήπου σας.

    Για να σας βοηθήσω, σε κάθε διακοσμητική πρόταση, σας παραθέτω και μερικές προτάσεις αγοράς αλλά και ένα moodboard για περισσότερη έμπνευση. Εσείς απλά μπορείτε να πατήσετε το λινκ ή να επισκεφτείτε το φυσικά Κατάστημα του Armonia Style Inside στον Άγιο Δημήτριο (Αγίου Δημητρίου 97)

    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι από το armoniastyle.gr
    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι 9

    Ο Απόλυτος Οδηγός για το Πασχαλινό Τραπέζι

    To πασχαλινό κόκκινο, το rustic!

    Με κυρίαρχο το κόκκινο χρώμα, το πασχαλινό, στρώστε το τραπέζι σας είτε στρώνοντας ένα κόκκινο τραπεζομάντηλο, είτε βάζοντας κόκκινες πινελιάς με σουπλά, χαρτοπετσέτες ή διακοσμητικά. Για μένα ο απόλυτος συνδυασμός του κόκκινου όταν πρόκειται για το πασχαλινό τραπέζι είναι να το συνδυάσω με το χρώμα του ξύλου. Βάλτε κάτω από κάθε πιάτο ένα ψάθινο σουπλά και διακοσμήστε το τραπέζι με ξύλινα κουνελάκια και ένα ξύλινο κεντρικό καλάθι με φρέσκα λουλούδια ή ένα ξύλινο κουτί με άνθη και αυγά. Εναλλακτικά ή συνδυαστικά χρησιμοποιήστε τύπου ξύλινα σκεύη για τη σαλάτα και τα συνοδευτικά.

    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι με λευκά είδη που θα εντυπωσιάσουν.
    Τα moodboard δημιουργήθηκαν με φωτογραφικό υλικό από το armoniastyle.gr και τις συνεργαζόμενες εταιρείες,

    Το παστέλ του ονείρου

    Εάν επιθυμείτε ένα πιο girly και ονειρικό αποτέλεσμα τότε τα παστέλ χρώματα είναι η διακοσμητική λύση για εσάς. Είτε πρόκειται για το ροζ, το λιλά, τη μέντα ή το ανοιχτό κίτρινο ή γαλάζιο, είμαι σίγουρη ότι οι καλεσμένοι σας θα γοητευτούν. Συνδυάστε με ματσάκια από λεβάντα ως κεντρικό στοιχείο ή βάλτε ένα μικρό κλαδάκι σε κάθε πιάτο. Εναλλακτικά ανάλογα με τα λουλούδια που έχετε στη διάθεσή σας μπορείτε να βάλετε κίτρινα αγριολούλουδα ή ακόμα και κλαδάκια από την μπουκαμβίλια σας. Αν σας είναι δύσκολο να έχετε ένα κεντρικό κομμάτι σε αυτές τις αποχρώσεις μπορείτε απλά να διακοσμήσετε με όμορφα διακοσμητικά πουλάκια, αβγουλάκια και λαγουδάκια ή με πετσέτες το κάθε πιάτο.

    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι με λευκά είδη που θα εντυπωσιάσουν.
    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι 10

    Το floral της άνοιξης

    Κι επειδή Πάσχα ισούται με Άνοιξη ένα ακόμα ταιριαστό θέμα διακόσμησης είναι τα έντονα ανοιξιάτικα χρώματα ή τα φλοράλ. Εδώ θεωρώ ότι κυρίαρχο πρέπει να είναι το τραπεζομάντηλο και για να μην γίνει μπούγιο να παραλείψετε τα πολλά πολλά διακοσμητικά. Όμορφες πετσέτες σε σχήμα κουνελάκι και μια ωραία σύνθεση με λουλούδια στο κέντρο νομίζω ότι είναι αρκετά!

    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι με λευκά είδη που θα εντυπωσιάσουν.
    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι 11

    Το λευκό της μαμάς

    Μεγάλωσες κι εσύ με τα λευκά αλέκιαστα τραπεζομάντηλα της μαμάς σου και θέλεις να ακολουθήσεις την παράδοση; Τότε αυτό ο τρόπος διακόσμησης με το λευκό τραπεζομάντηλο και τις λευκές καλοσιδερωμένες πετσέτες είναι για σένα. Στρώσε το τραπεζομάντηλο της καρδιάς σου, δέσε τις πετσέτες πάνω στα πιάτια ή βάλτες κάτω από τα μαχαιροπίρουνα και δώσε μια δόση πολυτέλειας και φινέτσας με χρυσές, μπεζ ή άλλου χρώματος λεπτομέρειες. Σαν κεντρικό στοιχείο του τραπεζιού μπορείς να βάλεις ακόμα και κηροπήγια αλλά αντί για κεριά να στερεώσεις πάνω τους πασχαλινά αυγά. Αν δεν θέλεις το τραπέζι σου να μοιάζει όμως πολύ επιτηδευμένο μπορείς απλά να συνδυάσεις το απόλυτο λευκό με το κόκκινο του Πάσχα. Συνδυασμός κλασσικός που ποτέ δεν σε εκθέτει!

    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι με λευκά είδη που θα εντυπωσιάσουν.
    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι 12

    Το κουνελάκι του Πάσχα

    Και μπορεί το κουνελάκι του Πάσχα να παραπέμπει σε πιο δυτικές χώρες με την Αμερική να έχει τα πρωτεία αλλά μην μου πεις ότι και εδώ στην Ελλάδα το κουνελάκι και το κοτοπουλάκι δεν έχει την τιμητική του; Στην περίπτωση που θέλεις να κάνει το τραπέζι σου πιο “κουνελάτο” πρόσεξε να μην το παρακάνεις με τα διακοσμητικά και τελικά δεν έχεις χώρο για τα φαγητά. Θέλεις να σου προτείνω κάτι σικάτο και εντός θέματος ταυτόχρονα; Επέλεξε θεματικά σουπλά ή ένα runner (τραβέρσα) ως κεντρικό στοιχείο του τραπεζιού και “χτίσε” την διακόσμηση γύρω από αυτό.

    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι με λευκά είδη που θα εντυπωσιάσουν.
    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι 13

    Διαβάστε περισσότερα:

    Ελπίζω να σας δώσαμε μία γεύση από το πως μπορείτε να στρώσετε το τραπέζι σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Αν και για να σας πω την αλήθεια πέρα από το αισθητικό κομμάτι, νομίζω ότι το στρώσιμο του τραπεζιού δείχνει περισσότερο την φροντίδα και το νοιάξιμο της οικοδέσποινας και του οικοδεσπότη οπότε και αυτό για μένα έχει περισσότερο σημασία.

    Να περάσετε υπέροχα!

    Κάλη

    Pin It for later

    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι 7
    Ιδέες διακόσμησης για το ωραιότερο πασχαλινό τραπέζι 14

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης