ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    15 χρήσιμα site για γονείς με παιδιά στην εφηβεία & εφήβους

    Είστε γονείς με παιδιά στην εφηβεία και αναζητάτε πληροφόρηση και γνώση; Ήρθατε στο κατάλληλο μέρος καθώς εκτός από τα δικά μας άρθρα στην κατηγορία “Εφηβεία” θα βρείτε και μια λίστα με χρήσιμα site για γονείς. Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να βρείτε μια άκρη στους προβληματισμούς και στις αγωνίες σας και ότι θα πάρετε το απαραίτητο έναυσμα να αντιμετωπίσετε καθημερινές καταστάσεις με τους εφήβους σας που ενδεχομένως να σας φέρνουν στα άκρα. Κάποια από τα site που προτείνουμε αξίζει φυσικά να τα προτείνετε και στο παιδί σας ή μέσω του “link hoping” να βρείτε και άλλους ιστότοπους κατάλληλους για εσάς.

    SOS: Εάν η ζωή με το έφηβο παιδί σας έχει γίνει πραγματικά δύσκολη και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάποιες καταστάσεις, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

    Κάθε νέα φάση στη ζωή του παιδιού μας μάς γεμίζει χαρά και προσμονή και στην χειρότερη περίπτωση άγχος και αγωνία. Η εφηβεία, ωστόσο, είναι ένα ιδιαίτερο σκαλοπάτι στη ζωή του παιδιού μας που τη συζητάμε ακόμα και από τη στιγμή που θα γεννηθεί! Προσωπικά εγώ την περίμενα με πολλή χαρά. Ήμουν πολύ προετοιμασμένη και ένιωθα πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου ως μαμά αλλά και για το παιδί μου. Δεν ισχύει αυτή η αντιμετώπιση όμως για κάθε γονιό γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι και φυσικά γιατί το κάθε παιδί είναι μοναδικό. Οι προκλήσεις είναι πολλές και δεν σας κρύβω ότι παρόλο που σήμερα σκέφτομαι έτσι, δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο.

    Αυτό που με βοηθάει πολύ είναι το διάβασμα και η ενημέρωση. Είναι σημαντικό να παρέχονται στους γονείς οι πόροι για να τους βοηθηθούν σε αυτή την σχετικά δύσκολη φάση της ζωής του παιδιού τους. Κι έστω κι αν δεν είστε από τους γονείς που έχουν τα ράφια τους γεμάτα με βιβλία προετοιμασίας για κάθε ηλικιακή περίοδο του παιδιού τους, τι θα λέγατε να διαβάσετε κάποια άρθρα που ίσως να απαντήσουν στα ερωτήματά σας ή να σας δώσουν το έναυσμα να αναζητήσετε αλλού τους προβληματισμούς σας;

    Χρήσιμα site για γονείς με παιδιά στην εφηβεία και εφήβους
    Η εφηβεία δεν είναι πάντα δύσκολη λόγω ορμονών αλλά γιατί ενδεχομένως και οι γονείς δεν έχουν βρει τις δικές τους ισορροπίες και έτσι μεταδίδουν στα παιδιά τα άγχη και τα νεύρα τους.

    Χρήσιμα Site για Γονείς

    Για τον παραπάνω λόγο συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες ιστοσελίδες που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για τους γονείς με παιδιά στην εφηβεία.

    • efhveia.gr: ένα site εξ ‘ολοκλήρου αφιερωμένο στους γονείς των εφήβων, στους εφήβους και στους εκπαιδευτικούς. Άρθρα απλά γραμμένα αλλά από ειδικούς ώστε να γίνονται εύκολα κατανοητά από όλους. Απαντήσεις σε ερωτήματα γονιών και προτάσεις για τους εφήβους μας.
    • allaboutparents.gr: ένα site στο οποίο όντως θα βρείτε τα πάντα για το παιδί και φυσικά θα διαβάσετε άρθρα που αφορούν στα παιδιά στην εφηβεία
    • neaolaia.gr: ένα site που θα έλεγα ότι προορίζεται περισσότερο για τους εφήβους και τους νέους παρά για τους γονείς τους. Ωστόσο υπάρχουν πολύ ωραία άρθρα μοντέρνας αισθητικής που θα τους ξεκολλήσουν από το tiktok και ίσως μάθουν να αναζητούν την απόλαυση και στην ανάγνωση ενός άρθρου παρά μόνο στην εικόνα και στο βίντεο.

    Και μην ξεχνάτε την Γραμμή SOS 1056 για Παιδιά, Έφηβους και Γονείς (μάθετε περισσότερα εδώ)

    • Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού: εάν αναζητάς ένα διαφορετικό τρόπο να απασχοληθεί το παιδί σου και να λάβει μέρος σε εργαστήρια, να πάρει γνώσεις και να ανοίξει τους ορίζοντες του, μπες στη σελίδα του Δικτύου και δες πως θα μπορούσε να λάβει μέρος.

    Γραμμή Βοήθειας για την κατάθλιψη: 1034

    Χρήσιμα site για γονείς με παιδιά στην εφηβεία και εφήβους
    Παρόλο που η αγκαλιά δεν είναι πάντα αποδεκτή από κάποιους εφήβους, εσείς μην σταματήσετε να την προσφέρετε απλόχερα.
    • Safer Internet for kids: To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παιδιών και των εφήβων.
    • Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Αντίστοιχης φιλοσοφίας site με πληροφορίες για το διαδίκτυο και την ασφάλεια των παιδιών και των νέων.

    Επιλέξτε βιβλία για την εφηβεία:

    Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (παραβατικότητα μέσω διαδικτύου) Τηλέφωνο : 11188 Email: [email protected] ή μέσω του portal στη διεύθυνση: https://goo.gl/vOHdVb

    Κι άλλα χρήσιμα site για γονείς με παιδιά στην εφηβεία

    • Ζήσε χωρίς εκφοβισμό: Ένα site όπου θα ενημερωθείτε για το bullying και μπορείτε να καταγγείλετε και περιστατικά.
    • KinderDocs: Προγράμματα για σχολεία παρουσίασης ντοκιμαντέρ για εφήβους και νέους

    Αν πάλι νιώθεις πως το παιδί σου αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μάθηση που δεν είχε εντοπίσει νωρίτερα (ποτέ δεν είναι αργά) ή έχει ξεφύγει από την φυσιολογική απόκλιση που συνήθως έχουν οι έφηβοι ίσως χρειάζεται να το ψάξεις λίγο περισσότερο:

    • ΚΕΘΕΑ: Θεραπευτικό πρόγραμμα για εφήβους χρήστες και τις οικογένειές τους

    Γραμμή Βοήθειας – ΚΕΘΕΑ 1145
    Ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο
    Γραμμή Βοήθειας – ΚΕΘΕΑ 1114
    Τυχερά παιχνίδια (τζόγος)
    ΚΕΘΕΑ Δίκτυο υπηρεσιών πρόληψης και έγκαιρης
    παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ – ΙΚΑΡΟΣ
    210 9212304
    Διαδίκτυο, παραβατικότητα στο σχολείο

    • Δυσλεξία και Γονείς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες
    • ΔΕΠΥ: Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα
    Χρήσιμα site για γονείς με παιδιά στην εφηβεία και εφήβους
    Τελικά σε ποιον κάνουν καλό οι φωνές. Στο παιδί ή σε εσένα που εκτονώνεις τα νεύρα σου.

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εφηβεία στο Ανθομέλι:

    Είμαι σίγουρη ότι δεν σας κάλυψα όλους και αυτό γιατί η κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και οι προκλήσεις πολλές. Μαθησιακά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφορές, παραβατικότητα, ψυχικές ασθένειες, διαζύγιο, απώλεια προσώπου και πάει λέγοντας. Κάθε μέρα με το έφηβο παιδί σας ίσως να σας φαίνεται σαν μία πρόκληση αλλά εσάς σας θέλω στο ύψος των περιστάσεων. Μην το βάζετε κάτω! Κι αν αυτό συμβεί μην ξεχνάς ότι μπορείς πάντα να ζητήσεις βοήθεια!

    Εύχομαι σε όλους σας να έχει το παιδί σας μια υγιή εφηβεία με όσο το δυνατόν λιγότερες αποκλίσεις και προκλήσεις.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Τι εκπληκτική ανάρτηση και πόσο ενημερωμένη! Πολύ χρήσιμη για όλους τους γονείς με παιδια στην εφηβεία και όχι μόνο. Διάβασμα, ενημέρωση, αγάπη, υπομονή και βοήθεια αν χρειαστεί από ειδικούς είναι όλα χρειάζονται οι γονείς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο μετάβασης από την παιδικότητα στον κόσμο των μεγάλων, των παιδιών τους.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης