ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    4 χριστουγεννιάτικα βιβλία από Εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά

    Κάθε χρόνο τα χριστουγεννιάτικα βιβλία της Μελίτας ανεβαίνουν από την αποθήκη που κοιμούνται αγκαλιά με τα υπόλοιπα Χριστουγεννιάτικα στολίδια με δόξα και τιμή! Τα περιμένουμε πως και πως για να θυμηθούμε αγαπημένες ιστορίες, να κοιμηθούμε παρέα τους αλλά και να ξεφυλλίσουμε τις σελίδες τους. Πάντα όμως φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε τη βιβλιοθήκη μας με νέες εκδόσεις που κάνουν την καρδιά μας να πεταρίζει με το κείμενο και την εικονογράφησή τους. Στις εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά λοιπόν βρήκαμε τον απόλυτο συνδυασμό καθώς τα κείμενα είναι συγκινητικά και ταυτόχρονα παιδαγωγικά αλλά και ψυχαγωγικά και η εικονογράφηση είναι ονειρεμένη! Πάμε να δούμε παρέα τα καινούργια μας αποκτήματα. 

    Το Χριστουγεννιατικο Βραβείο ενός αδέσποτου σκύλου

    Συγγραφέας: Άννα Ιακώβου

    Εκδόσεις: Θύρα

    Ξεκινάω με το αγαπημένο μας για φέτος. Μιλάμε αυτό το βιβλίο μας έκανε να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και να λέμε συνέχεια “oh, cutie!” Καταλάβατε με το οχτάχρονο τι περνάω, χεχε! Ένας αδέσποτος σκύλος με το όνομα Λαμπιόνι (όχι, δείτε όνομα! Cutie!!!) μας εξιστορεί τη ζωή του και το πως απέκτησε οικογένεια. Αλλά βρε παιδιά οι λέξεις είναι διαλεγμένες τόσο όμορφα και γιορτινά που είναι λες και ρίχνουν αστερόσκονη μέσα στην ψυχή σου.

    Ένα παραμύθι για την “μυρωδιά της αγάπη” που είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσετε! Στο τέλος συνοδεύεται και από ένα cd που είναι απλά τέλειο καθώς η φωνή που επιλέχτηκε για τον Λαμπιόνι είναι ενός παιδιού τόσο ταλαντούχου που πραγματικά θα θέλουν τα παιδιά να το ακούνε συνέχεια! Συγχαρητήρια στις Εκδόσεις Θύρα για αυτό το βιβλίο. 

    Χριστουγεννιάτικα βιβλία από Εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά
    Χριστουγεννιάτικα βιβλία από Εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά

    Shop now: Αγοράστε το από εδώ


    Γιορτάζω- τραγουδώ-παίζω-δημιουργώ 

    Συγγραφέας: Μαρίνα Παλιάκη-Μπόκια & Ελπίδα Παλιάκη-Ιεραπετρίτη 

    Εκδόσεις: Άθως παιδικά 

    Αυτό το βιβλίο είναι ένα βιβλίο για όσους είναι λίγο πιο κοντά στην εκκλησία. Ένα βιβλίο για παιδιά του Δημοτικού που θα δώσει πολλές ιδέες σε γονείς αλλά και κατηχητές. Ιστορίες, παιχνίδια, ζωγραφιές και φυσικά ένα Cd με αφηγήσεις, κάλαντα και ύμνους! Αυτό που μου άρεσε είναι ότι μπορείτε να το αρχίσετε από νωρίς, δηλαδή από τις 15 Νοεμβρίου και να σας πάει  μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς προχωράει παρέα με τις ονομαστικές γιορτές των Αγίων που γιορτάζουν αυτές τις μέρες! Ιδιαίτερο και εκπαιδευτικό! 

    Χριστουγεννιάτικα βιβλία από Εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά

    Shop now: Αγοράστε το από εδώ

    Καλά Χριστούγεννα κύριοι Βι και Βι

    Συγγραφέας: Τίνα Βλασταράκου-Μεταξά

    Εκδόσεις: Θύρα 

    Αυτό το βιβλίο δεν είναι από αυτά που διαβάζονται μονοκοπανιά. Παρόλο που σε μέγεθος φαίνεται μικρό τελικά είναι ένα βιβλίο που μπορούν να διαβάσουν τα παιδιά του δημοτικού μόνα τους και να το απολαύσουν μέρα με τη μέρα. Η Νίκη Βερονίκη, ο Βίκτωρας, ο Βικέντιος και η Λίνα το Λινάκι μαζί με την γάτα την Χιονάτη μας ενώνουν τις μοναξιές τους πηγαίνοντας μας μια βόλτα στην γιορτινή Αθήνα και τελικά βρίσκουν την ευτυχία! Ενα βιβλίο τρυφερό για τη δύναμη της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Γιατί ποιο το νόημα των γιορτών αυτών αν δεν δείξουμε τη συμπόνια μας και την αγάπη μας σε όποιον το έχει ανάγκη. 

    Χριστουγεννιάτικα βιβλία από Εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά

    Shop now: Αγοράστε το από εδώ

    Η Αγία Μαρίνα και ο Μανώλης

    Συγγραφέας: π. Αθανάσιος Καρανταϊδης

    Εκδόσεις: Άθως Παιδικά 

    Και μπορεί αυτό το βιβλίο να μην είναι άκρως χριστουγεννιάτικο αλλά ενα χριστουγεννιάτικο εορταστικό τραπέζι μιας κλασσικής ελληνικής οικογένειας αποτελεί την αφορμή για τον μικρό Μανώλη για να μάθει από που πήρε το όνομά της η μικρή του αδερφή. Μα χαριτωμένη ιστορία που κρύβει μέσα της με απλά λόγια τον βίο της Αγίας Μαρίνας. Η υπέροχη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά κάνει το βιβλίο ακόμα πιο όμορφο και σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες που έχει στο τέλος και το cd με την ιστορία το κάνει ένα πολύ όμορφο δώρο για τις γιορτές. Ειδικά αν το παιδί που πρόκειται να το πάρει το λένε Μαρίνα, τότε σίγουρα θα αποτελέσει ένα βιβλίο σταθμό για τη ζωή του. 

    Χριστουγεννιάτικα βιβλία από Εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά

    Shop now: Αγοράστε το από εδώ

    Μέσα στον Χρόνο Περπατώ

    Συγγραφέας: Τίνα Βλασταράκου-Μεταξά

    Εκδόσεις: Θύρα

    Και τώρα κάτι διαφορετικό! Ενα ημερολόγιο. Ενα ημερολόγιο όμως που το είχαμε από πέρσι και μπορούμε να το έχουμε έως το 2022 καθώς τα παιδιά είναι αυτά που το φτιάχνουν. Με χώρο λοιπόν για να φτιάξουν το δικό τους ημερήσιο και μηνιαίο ημερολόγιο, με δραστηριοτητες, συνταγές, ιστορίες και πολλά ακόμα ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό ημερολόγιο. Μια εξαιρετική επιλογή για δώρο για παιδιά του δημοτικού!

    Χριστουγεννιάτικα βιβλία από Εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά

    Shop now: Αγοράστε το από εδώ

    Για ακόμα περισσότερες προτάσεις χριστουγεννιάτικων βιβλίων διαβάστε εδώ:

    Καλά αναγνώσματα να έχουμε από Εκδόσεις Θύρα και Άθως Παιδικά.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Με ξεσηκώσατε και εμένα σαν να ήμουν παιδί! Τι όμορφα βιβλία, τι ωραία εικονογράφηση! Βιβλία που λαχταράς να τα πάρεις στα χέρια σου και να να σου ομορφύνουν τις ώρες που θα τα διαβάζεις. Λαχταρώ να βρεθώ κοντά σας και να τα διαβάζουμε μαζί με τη Μελίτα. Μπράβο στους συγγραφείς και συγχαρητήρια στην επιμέλεια των εκδόσεων και στους εκδοτικούς οίκους.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης