Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα στολίδια από καπάκια σε 5 λεπτά!

Kathy

Καλημέρα Ανθομελάκια! Σήμερα θα στολίσω το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Αγχώθηκα λίγο που έβλεπα πως οι περισσότεροι το έχουν ήδη στολίσει. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Το δέντρο μας, όπως σας έχω δείξει, είναι γεμάτο με στολίδια ξεχωριστά και διαφορετικά μεταξύ τους. Δεν υπάρχουν οι κλασικές μπάλες και δεν έχει συγκεκριμένο χρώμα. Ίσως κάποιοι να το πούνε λίγο παιδικό αλλά… παιδιά έχουμε και τα Χριστούγεννα γινόμαστε κι εμείς παιδιά! Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι εντυπωσιακό! 

Κάθε χρόνο προσθέτουμε λίγα καινούργια στολίδια που θα μας χτυπήσουν στο μάτι ή φτιάχνουμε δικά μας. Αυτές τις μέρες πειραματίστηκα φτιάχνοντας διάφορα στολίδια με υλικά ανακυκλώσιμα ή μη. Είχα δει κατά καιρούς ιδέες και μιας και είχαμε χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι, αφού ήταν και λίγο αρρωστούλικα και δεν πήγαν σχολείο, είπαμε να το διασκεδάσουμε. 

Σήμερα θα σας δείξω πως φτιάξαμε στολίδια-χιονάνθρωπους από μεταλλικά καπάκια

Υλικά:
Μεταλλικά καπάκια από γυάλινα μπουκάλια (από καιρό τα μάζευα για να πραγματοποιήσω διάφορες ιδέες που είχα δει κατά καιρούς)
Κόλλα (πιστόλι σιλικόνης)
Κορδέλες
Μαλλιά
Κουμπιά
Συρραπτικό
Μπογιές για τζάμι ή αυτοκόλλητα ή τέμπερες και πινέλα

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

1ο βήμα:
Κόλλησα τα καπάκια μεταξύ τους με το πιστόλι σιλικόνης. (Πολύ πιθανόν να κολλάνε και με την απλή κόλλα αλλά δεν το δοκίμασα)
2ο βήμα:
Μετά έφτιαξα με κορδέλα ένα κρεμασταράκι για να κρεμάσουμε το στολίδι στο δέντρο. Το κόλλησα από πίσω με το πιστόλι. 
3 βήμα:
Κόλλησα 2-3 κομμάτια μαλλί πλεξίματος σε διάφορα χρώματα, τα τυλίγουμε γύρω από τον λαιμό του χιονάνθρωπου κάνοντας κόμπο σαν κασκόλ.
4ο βήμα:
Κόλλησα ένα κουμπί επάνω στον κόμπο.
5ο βήμα:
Για να σχεδιασω τα κουμπιά τα μάτια, την μύτη από καρότο και το στόμα χρησιμοποίησα μαρκαδοράκι από αυτό που βάφουν τα αυτοκόλλητα για τα τζάμια (μου είχα περισσέψει από κάποιο παιχνίδι των παιδιών). Γίνονται εξογκωμένα και στεγνώνουν γρήγορα. Δυστυχώς μαρκαδόροι και στυλό δεν βάφουν στο εσωτερικό των καπακιών. Αυτό που δεν δοκίμασα είναι η τέμπερα που λογικά θα πιάνει επάνω σε αυτή την επιφάνεια. 

Αυτό είναι! Απλοί και χαριτωμένοι χιονάνθρωποι. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες!

Kathy by anthomeli