Χριστουγεννιάτικο Μπισκοτόσπιτο (Gingerbread House)

Callie

Καλά που είναι και οι φωτογραφίες και το blog (αυτό το πολύτιμο αναμνησιολόγιό μας) και θυμόμαστε κάποιες στιγμές που είχαμε ξεχάσει. Μια από αυτές ήταν ένα όμορφο απόγευμα πέρσι στις γιορτές, όπου (αυτό το είχα ξεχάσει) ήμασταν σχεδόν όλοι άρρωστοι στο σπίτι και δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Κλεισμένοι μέσα στο κατά τ’ άλλα γιορτινό μας σπίτι, κλαίγαμε τη μοίρα μας που μας έτυχε λίγες μέρες πριν τις γιορτές να μην μπορούμε να τις απολαύσουμε. Όμως επειδή η μαμά ήταν πολύ καλά οργανωμένη θυμήθηκε ότι στο σπίτι υπήρχε ένα αποσυναρμολογημένο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι που περίμενε υπομονετικά να στολιστεί γιορτινά. Έτσι, φτιάξαμε για πρώτη φορά ένα Xριστουγεννιάτικο Μπισκοτόσπιτο ή αλλιώς Gingerbread House!

Φυσικά μην περιμένετε να σας πω πώς θα φτιάξετε και θα στολίσετε το μπισκοτόσπιτο γιατί όπως βλέπετε το δικό μας δεν είναι και τόσο επαγγελματικό. Είχε όμως πολύ αγάπη, γέλιο και θαλπωρή εκείνο το δύσκολο, λόγω ίωσης, απόγευμα και φυσικά πολύ περηφάνια από τη Μελίτα που δεν πίστευε στα μάτια της ότι είχαμε φτιάξει κάτι που μέχρι τότε έβλεπε μόνο στο youtube ή στα περιοδικά. Και μην ρωτάτε αν την πείραξαν οι ατέλειες! Χαχα! Όχι, φυσικά!

Για το σπιτάκι μας χρειαστήκαμε:

  • το kit για χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο από τα Flying Tiger
  • κόλλα από άχνη και νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε την «κόλα»
  • smarties, πουράκια, τρούφα, marshmallows για τον στολισμό
Γίνετε μέλη της ομάδας μας "Let's blog party" στο Facebook, και ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Pinterest στο "We Love Pinatas"

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας πω και πολλά. Άλλωστε σας έχω μιλήσει πολλές φορές για το γεγονός ότι τη μαγεία των Χριστουγέννων την φτιάχνουμε εμείς οι γονείς για τα παιδιά μας. Και φυσικά για το γεγονός ότι Χριστούγεννα δεν σημαίνει μόνο δώρα! Ξέρω ότι όλοι είμαστε φορτωμένοι πάρα πολύ. Αν με ρωτάτε, αυτή τη στιγμή που γράφω ο στολισμός του σπιτιού μου φαίνεται βουνό. Αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι. Μια επαγγελματική φορτωμένη μέρα, μια ασθένεια, η κόπωση, οι λίγες ελεύθερες ώρες! Πάντα! Οπότε κάποια στιγμή βάλτε τα στην άκρη, πάρτε μια βαθιά ανάσα και ζήστε το τώρα μαζί με τα παιδιά σας!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Πρόταση αγοράς: Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε το χριστουγεννιατικο μπισκοτόσπιτο για να το πάτε δώρο σε κάποιους φίλους, εγώ λέω να το ξανασκεφτείτε και να το κρατήσετε για εσάς. Υπάρχουν πάντα υπέροχες λύσεις όπως το να τους πάτε δώρο ένα ωραίο καλάθι με ελληνικά προϊόντα από Yoleni’s. Δείτε και το αυτό που είχαμε φτιάξει εμείς παλιότερα εδώ.

Δείτε πως να κάνετε χριστουγεννιάτικα Μπισκοτόσπιτα από πτι-μπερ στο κανάλι μας στο youtube αλλά και όλες τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις μας μαζεμένες εδώ.

Θα χαρώ να μου πείτε αν έχετε φτιάξει κι εσείς τέτοιο χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο;

Κάλη