ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    CC cream: τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της

    Πόσα είδη κρεμών υπάρχουν; BB, CC, DD! Πόσα ακόμα να μάθει κανείς; Μεταπτυχιακό να έκανα τέτοια γνώση δεν θα έπαιρνα. Το ωραίο όμως είναι ότι μορφωνόμαστε μαζί! Γιατί και πολλές από εσάς είστε σαν κι εμένα, δηλαδή σε νηπιακό στάδιο. Αν και ομολογώ ότι τελευταία με όλη αυτή την έρευνα και τις αναρτήσεις ομορφιάς η κόρη μου μού λέει ότι έχω ανέβει πολλά επίπεδα. Με αναπτερωμένο το ηθικό λοιπόν σήμερα πάμε να μάθουμε μαζί τι είναι η CC cream, γιατί να την αγοράσεις ως κρέμα ημέρας και σε τι θα σε ωφελήσει.

    Τι είναι η CC cream

    Το ακρώνυμο CC αναφέρεται στις λέξεις “Color Correcting” ή “Color Control”, δηλαδή “Διορθωτής/Έλεγχος χρώματος” και κάνει αυτό ουσιαστικά που λέει και η λέξη. Είναι ένα είδος κρέμας προσώπου που σχεδιάστηκε για να προσφέρει κάλυψη στο δέρμα από ερυθρότητα ή άλλες ανομοιομορφίες. Προσφέρει ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας και έχει και καλυπτική δράση ενάντια στις μικρορυτίδες. Θα λέγαμε με απλά λόγια ότι είναι σαν ένα ελαφρύ foundation με τα θρεπτικά συστατικά μιας κρέμας και κυρίως Βιταμίνη C.

    Γιατί να αγοράσεις μια CC cream ως κρέμα ημέρας

    Οι CC cream συνήθως είναι ιδανικές για όσες θέλετε προϊόντα 2 σε 1 ή 3 σε 1 ή κοινώς all-in-one, δηλαδή να βάζετε ένα προϊόν και να ξεμπερδεύετε. Κρέμα ημέρας και foundation σε μία συσκευασία λαμβάνοντας όλα τα οφέλη μιας ήπιας κρέμας ημέρας αλλά και την κάλυψη που θα σας προσέφερε το make-up. Ωστόσο, για να μην μου λέτε μετά, να σας ενημερώσω ότι σίγουρα η κάλυψη δεν είναι και ακριβώς ίδια με ένα foundation. Για αυτό και αυτή η κρέμα είναι ιδανική για όσες θέλετε μια ελαφριά κάλυψη και φρέσκια όψη ή για όσες έχετε μέρες που σας ταλαιπωρούν κάποιες κοκκινίλες ή έχετε δυσχρωμίες και θέλετε κάποιες ημέρες να μην επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας.

    Οι CC κρέμες βγαίνουν σε διάφορες αποχρώσεις οπότε μπορείτε να επιλέξετε όποια ταιριάζει στον δικό σας τόνο επιδερμίδας.

    CC cream: τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της
    Οι CC κρέμες βγαίνουν σε διάφορες αποχρώσεις

    Τα οφέλη της CC Cream

    Παρόλο που η κάθε CC cream ανάλογα με το brand έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει να διαβάσετε στη συσκευασία ή να ρωτήσετε τη δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σας, υπάρχουν κάποια οφέλη που τα έχουν σχεδόν όλες οι τέτοιου τύπου κρέμες. Οπότε, ορισμένα από τα κύρια οφέλη της CC cream περιλαμβάνουν:

    1. Κάλυψη Ατελειών: Θα έχετε ελαφριά έως μεσαία κάλυψη στις κοκκινίλες και άλλες ανωμαλίες του δέρματος.
    2. Χρωματική Διόρθωση: Θα μειωθούν οι χρωματικές ανισορροπίες της επιδερμίδας, όπως οι κοκκινίλες, κίτρινες ή μαύρες σκιές.
    3. Ενυδάτωση: Θα ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας και θα την βοηθήσετε να μοιάζει φρέσκια και δροσερή.
    4. Προστασία από τον ήλιο: Ανάλογα με το brand, μπορείτε να προστατευτείτε από την υπεριώδη ακτίνα του ήλιου καθώς κάποιες από αυτές προσφέρουν και αντηλιακή προστασία.
    5. Ελαφριά Υφή: Δεν θα νιώθετε το πρόσωπό σας βαρύ καθώς έχει ελαφριά σύνθεση και είναι άνετη για καθημερινή χρήση.

    Μην ξεχάσω να σας πω ότι υπάρχουν κρέμες CC ειδικές και για τα μάτια

    CC cream: τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της
    Ποια να διαλέξω; CC cream, BB Cream ή DD Cream;

    Ποια είναι η διαφορά της με μια BB ή μια DD cream;

    Η βασική διαφορά ανάμεσα σε μια ΒΒ και μια CC cream είναι η ένταση στο χρώμα και το αποτέλεσμα στην κάλυψη. Θα έλεγα ότι η BB είναι περισσότερο για ενυδάτωση με λίγο χρώμα ενώ η CC για ενυδάτωση με περισσότερη κάλυψη και ομοιομορφία του χρώματος της επιδερμίδας.

    Τώρα, όσον αφορά στις DD cream, αυτές συνήθως έχουν περισσότερα πρόσθετα συστατικά που ενεργούν υπέρ της πρόληψης των λεπτών ρυτίδων. Επιπλέον συνήθως έχουν υψηλότερα επίπεδα SPF και αντιοξειδωτικών. Άρα ουσιαστικά περιλαμβάνουν τρία βασικά, ενυδάτωση, κάλυψη και επιπλέον προστασία. Όπως λέει και το ακρώνυμο “Dynamic Do-All” κοινώς “τα κάνω όλα δυναμικά και συμφέρω”!

    Διαβάστε περισσότερα:

    Με απλά και λιτά λογάκια νομίζω ότι καταλάβαμε όλοι τι είναι η CC cream και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της. Τώρα μένει να μου πείτε αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο συγκεκριμένο brand που να σας βόλεψε ή αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης