ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    DIY στολή: Cupid or Eros God Love για τις Απόκριες (Θεός του Έρωτα)

    Η περσινή χρονιά ήταν φουλ στις Απόκριες και στο Καρναβάλι! Κι ενώ κάθε χρόνο γκρινιάζω ότι δεν έχουμε κάπου να πάμε και να ντυθούμε, ε, πέρσι συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ευχαριστήθηκα να ντύνομαι αποκριάτικα! Τη μία φορά ντύθηκα Cupid δηλαδή Θεός του Έρωτα ή Μωρό του Έρωτα στην αποκριάτικη γιορτή του σχολείου της Μελίτας και τη δεύτερη φορά ντύθηκα Παιδί των Λουλουδιών (χίπισσα) στην αποκριάτικη παρέλαση της περιοχής μας, στολή για την οποία θα σας μιλήσω σε επόμενη ανάρτηση. Οπότε και φέτος σκέφτηκα να σας βοηθήσω να ντυθείτε κι εσείς Cupid με μία diy στολή που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας, ε, και τη βοήθεια κάποιων αξεσουάρ που θα χρειαστεί να αγοράσετε.

    Κάθε χρόνο με την κόρη μου περνάμε αρκετή ώρα στο pinterest ψάχνοντας ιδέες που να μας κάνουν το “κλικ”. Πάντα όμως έχουμε κάποιες παραμέτρους που λαμβάνουμε υπόψη μας, όπως το να μην είναι πολύ ακριβή η κατασκευή τους, να μην χρειάζεται πολύ ώρα για να ετοιμαστούμε πριν το εκάστοτε πάρτυ ή να έχουμε έστω και κάποια από τα αξεσουάρ στο σπίτι ώστε να μην τα αγοράσουμε. Ε, κάπως έτσι κατέληξα πέρσι στο να ντυθώ Cupid ή Eros.

    Τι σημαίνει Cupid;

    Ο Κιούπιντ, κατά την ρωμαϊκή μυθολογία ή Έρως κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν ο θεός του έρωτα και της επιθυμίας. Σύμφωνα με τους μύθους, ο Κιούπιντ χρησιμοποιούσε το τόξο και τα βέλη του για να επηρεάσει τα αισθήματα των θεών και των ανθρώπων, προκαλώντας έτσι τον έρωτα και το πάθος. Συχνά απεικονίζεται ως ένα αγόρι ή μωρό αγόρι με φτερά και τόξο, ένα σύμβολο του ατίθασου και απρόβλεπτου χαρακτήρα του έρωτα.

    Τι θα χρειαστεί για να φτιάξεις την diy στολή Cupid

    Σίγουρα ανάλογα με το τι έχετε στο σπίτι, η στολή μπορεί να διαφοροποιηθεί. Ας πούμε εγώ φόρεσα λευκό παντελόνι αλλά εσείς μπορεί να έχετε ένα λευκό φόρεμα. Εγώ θα σας πω τι φόρεσα εγώ κι εσείς μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.

    • Λευκό παντελόνι
    • Λευκό πουκάμισο
    • Κόκκινες τιράντες με καρδιές (από γνωστό παιχνιδομάγαζο)
    • Λευκά φτερά
    • Στέκα με καρδιές
    • Γυαλιά σε σχήμα καρδιάς
    • Τόξο και βέλη
    • Αυτοκόλλητα καρδιές για τα ρούχα και το πρόσωπο

    Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μια ξανθιά περούκα.

    Πως να στολίσετε τα ρούχα σας

    Αγαπημένο σημείο της μεταμφίεσης μου ήταν ο στολισμός των ρούχων. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες αποφάσισα να φορέσω λευκά ρούχα που ταίριαζαν στο στυλ μου και εκτός από τις τιράντες επέλεξα να κολλήσω παντού κόκκινες αυτοκόλλητες καρδούλες. Δεν θα σας πω ψέματα, μέχρι το τέλος της γιορτής οι μισές είχαν πέσει και κάποιες μου τις ξεκολλούσαν τα παιδιά αλλά σημασία έχει να το διασκεδάσουμε και αυτό έκανα! Μπορείτε επίσης να βάλετε μια κόκκινη ζώνη, κόκκινα παπούτσια, κόκκινο φουλάρι ή και αρκετά κόκκινα κοσμήματα. Εγώ σας δίνω την έμπνευση κι εσείς αυτοσχεδιάστε!

    Χειροποίητη στολή για τις Απόκριες και το Καρναβάλι Cupid ή Θεός του Έρωτα (diy στολή)
    Επειδή εγώ είμαι κρυουλιάρα έβαλα κι ενα μαύρο μπλουζάκι από μέσα αλλά κάντε ότι δεν το βλέπετε.

    Πως να φτιάξετε το τόξο και τη θήκη για τα βέλη

    Υπάρχουν δύο τρόποι να φτιάξετε το τόξο: Η πρώτη είναι να αγοράσετε ένα έτοιμο παιδικό και να το επενδύσετε με κορδέλα ή να το βάψετε με σπρέι σε κόκκινο χρώμα. Αυτό έκανα εγώ! Η δεύτερη λύση είναι να πάρετε μία ξύλινη κρεμάστρα, να βγάλετε το άγκιστρο που κρεμιέται στην ντουλάπα και να την επενδύσετε με ύφασμα/κορδέλα ή να την βάψετε.

    Η θήκη έγινε με τον κλασσικό πατροπαράδοτο τρόπο της χαρτοκοπτικής. Πήρα κόκκινο χαρτόνι το τύλιξα σε σωλήνα βάζοντας και έναν πάτο (έκλεισα τις άκρες με ζεστή σιλικόνη διαφορετικά θα κουραστείτε πολύ με κόλλα) και το διακόσμησα με δαντέλα και καρδιές. Μην παραλείψετε να προσαρμόσετε μια κόκκινη κορδέλα ή κορδόνι από τον πάτο της θήκης έως και το επάνω μέρος για να μπορείτε να το κρεμάσετε στον ώμο σας.

    Τα βέλη τα πήρα και αυτά έτοιμα (ήταν σετ με το τόξο) πρόσθεσα καρδιές στην άκρη από αφρώδες γκλίτερ χαρτί και έτοιμα. Προσοχή όμως να υπολογίσετε το ύψος της θήκης σε σχέση με τα βέλη γιατί εμένα μου βγήκε βαθιά και έπρεπε να βάλω χαρτί στο βάθος ώστε να φαίνονται καλύτερα τα βέλη.

    Χειροποίητη στολή για τις Απόκριες και το Καρναβάλι Cupid ή Θεός του Έρωτα (diy στολή)
    DIY στολή: Cupid or Eros God Love για τις Απόκριες (Θεός του Έρωτα) 7
    Χειροποίητη στολή για τις Απόκριες και το Καρναβάλι Cupid ή Θεός του Έρωτα (diy στολή)
    Εδώ βλέπετε ότι στη θήκη είχα βάλει λευκή κορδέλα και ότι το τόξο μου το τύλιξα με μια κορδέλα κόκκινη με χρυσό

    Πως να κάνετε το μακιγιάζ

    Η αλήθεια είναι ότι εδώ εξαρτάται πολύ από το χέρι και το γούστο σας. Εγώ επέλεξα να βαφτώ αρχικά κανονικά βάζοντας ένα έντονο κόκκινο κραγιόν. Όμως δεν μου φαινόμουν πολύ “καρναβάλι” για αυτό δανείστηκα από την κόρη μου τα αυτοκόλλητα προσώπου σε σχήμα καρδιάς αλλά και μικρά διαμαντάκια που είχε και σε συνδυασμό με αρκετό ρουζ σε μύτη και ζυγωματικά στόλισα το πρόσωπό μου. Πρόσθεσα και λίγο κόκκινο μολύβι στα μάτια για ένταση και έτοιμη!

    Διαβάστε περισσότερα:

    Χειροποίητη στολή για τις Απόκριες και το Καρναβάλι Cupid ή Θεός του Έρωτα (diy στολή)
    Μην παραλείψετε την στέκα… νομίζω ότι κάνει το όλο look πολύ παιχνιδιάρικο

    Θα χαρώ να μου πείτε πως σας φάνηκε η αυτοσχέδια στολή Cupid ή Έρωτας. Εγώ πάντως την απόλαυσα πραγματικά και πρέπει να σας πω ότι είχε και πολύ σουξέ! Μπορεί να μην συμμετείχα στον διαγωνισμό για την καλύτερη στολή ώστε να κερδίσω (η αλήθεια είναι ότι αυτοί που κέρδισαν ήταν τέλειοι!) αλλά πήρα πολλά μπράβο για το πρωτότυπο της σκέψης και κυρίως της εκτέλεσης. Καλή Αποκριά να έχουμε και φέτος!

    Κάλη

    Pin it for later

    DIY στολή: Cupid or Eros God Love για τις Απόκριες (Θεός του Έρωτα) 5
    DIY στολή: Cupid or Eros God Love για τις Απόκριες (Θεός του Έρωτα) 8

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης