ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Διοργανώστε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό

    Την ανάρτηση αυτή την γράψαμε σχεδόν από κοινού με την Κατερίνα αλλά με μερικά χρόνια διαφορά! Βλέπετε όταν ο Θάνος, ο γιος της Κατερίνας, αποφοίτησε από το δημοτικό, η ανάρτηση που είχε γράψει η Κατερίνα έμεινε αδημοσίευτη κι έτσι σήμερα που αποφάσισα να γράψω εγώ για την αποφοίτηση της Μελίτας σκεφτήκαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σας προσφέρουμε μία x3 (Μελίτα, Θάνος, Μαρία) ανάρτηση για να είμαστε σίγουρες ότι θα διοργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό. Τα κείμενα τα έχω γράψει εγώ κατά κύριο λόγο και ό,τι θα δείτε μέσα σε κουτάκι είναι οι προσθήκες της Κατερίνας από τις δικές τους αποφοιτήσεις.


    Κάλη: Η χρονιά που η κόρη μου αποφοιτούσε από το Δημοτικό (2023) ήταν για μένα μία γεμάτη και πολύ ενθουσιώδης περίοδος. Είχα αποφασίσει να είμαι ενεργό μέλος της ομάδας προετοιμασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες μαμάδες αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων να διοργανώσουμε μια βραδιά που να αφήσει εποχή. Έτσι, πραγματικά καταφέραμε να διοργανώσουμε μια τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό στην οποία τα παιδιά είχαν ενεργό δράση, υπήρχε διάδραση και πολλά, μα πάρα πολλά happening!

    Κατερίνα: Ο γιος μου, που πλέον φοιτά στο Λύκειο, αποφοίτησε από το Δημοτικό εν καιρώ… covid. Οι τελευταίοι μήνες πριν την αποφοίτηση, λόγω των online και εκ περιτροπής μαθημάτων αλλά και των ακυρώσεων των εκδηλώσεων στα σχολεία, δεν μας επέτρεψαν τις εκδηλώσεις αλλά και ούτε και να εκφράσουμε πλήρως τα συναισθήματα, τα φιλιά και τις αγκαλιές μας στις αποφοιτήσεις. Προσωπικά ήμουν εγκρατής στη σύγχυσή μου για αυτό για να μην στεναχωρήσω τον γιο μου που ένιωθε ήδη πως είχε χάσει πολλά από την τελευταία του χρονιά στο δημοτικό, όπως εκδρομές, εκδηλώσεις, γιορτές αποχαιρετισμού κλπ. Ωστόσο ήμασταν τυχεροί γιατί οι δασκάλες των ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μάς εξέπληξαν ευχάριστα.

    Οι αναμνήσεις μας ανεβαίνουν στο blog λίγους μήνες πριν την αποφοίτηση της κόρης μου από την Γ΄Λυκείου κι έτσι ήταν ευκαιρία για αναπολήσεις. Η αποφοίτηση της ΣΤ δημοτικού για την κόρη μου ήταν πιο συμβατική από αυτή του γιου μου και αρκετά διαφορετική από της ανιψιάς μου αλλά κάθε μια γιορτή αποφοίτησης έχει τη δική της χάρη! Τι αγωνία είχαμε εκείνη τη ημέρα για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η γιορτή αφού δύο ώρες πιο πριν είχε βρέξει! Η γιορτή θα πραγματοποιούνταν στην αυλή του σχολείου κι όπως καταλαβαίνετε όλο αυτό έφερε αναστάτωση και καθυστερήσεις. Ευτυχώς όμως ήταν μια καλοκαιρινή μπόρα που μετά το τέλος της ο καιρός μας επέτρεψε να πάμε στο σχολείο.

    Στο δημοτικό των παιδιών μου την γιορτή αποφοίτησης αναλαμβάνουν οι δάσκαλοι των ΣΤ τάξεων σε συνεργασία με τους γυμναστές. Καλεσμένοι είναι μόνο τα παιδιά της ΣΤ και οι οικογένειες τους.

    Η οργάνωση της γιορτής αποφοίτησης

    Κάλη: Δεν θα μπορώ σε λεπτομέρειες για το ποιος σκέφτηκε τι και ποιος τα έστησε όλα αυτά γιατί φοβάμαι ότι επειδή έχει περάσει καιρός ίσως αδικήσω κάποιον αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι η διαδικασία αυτή θέλει χρόνο (για αυτό ξεκινήστε από τώρα – και μην σας πω ότι έχετε ίσως αργήσει λιγάκι), μεράκι, κέφι, διάθεση για εθελοντισμό και πολλή αγάπη για όλα τα παιδιά και όχι μόνο για το δικό σας.

    Είναι μια ομαδική διαδικασία που δεν χωράνε ίντριγκες και διαμάχες. Το επίκεντρο σας πρέπει να είναι τα παιδιά και η δική τους διασκέδαση και είμαι πολύ περήφανη που εμείς το καταφέραμε αυτό με αρκετές μαμάδες ακούραστες και στοχοπροσηλωμένες. Προσωπικά πέρασα ένα από τα καλύτερα εξάμηνα της ζωής μου με την Μελίτα στο δημοτικό, έκανα φίλες, δέχτηκα πολλή αγάπη από τα παιδιά και δεν μετανιώνω για τίποτα!

    Πριν όμως ξεκινήσω, να σας πω ότι αρχικά θα χρειαστεί να κάνετε μία επαφή με όλες τις μαμάδες των τμημάτων (εμείς ευτυχώς ήμασταν 2 τμήματα και η συνεννόηση για το ραντεβού μας έγινε μέσω viber) και αφού καταγράψετε όλες τις ιδέες και καταλήξετε σε όλα όσα θέλει η πλειοψηφία, να ορίσετε ένα ραντεβού με τον Σύλλογο Γονέων ώστε να δείτε τι μπορεί να σας καλύψει και τι θα χρειαστεί να φτιάξετε ή να οργανώσετε μόνες σας. Εννοείται ότι και οι μπαμπάδες είναι ευπρόσδεκτοι! Φυσικά θα πρέπει επίσης να καταλήξετε σε μια ημερομηνία και ώρα ώστε να βολεύει όλους (συνήθως είναι ένα από τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου).

    Σε περίπτωση που την τελική γιορτή της αποφοίτησης την αναλαμβάνει το Σχολείο και ο Σύλλογος διδασκόντων (στην περίπτωση μας την διοργανώνει ο Σύλλογος) το ραντεβού θα πρέπει να γίνει με τον διευθυντή και τις υπεύθυνες δασκάλες ή δασκάλους των τμημάτων ή της γιορτής.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Η πρόσκληση/αφίσα για την γιορτή αποφοίτησης από το Δημοτικό Σχολείο
    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Αποχαιρετώντας το Δημοτικό Σχολείο τον Ιούνιο 2023

    Πάμε να δούμε μερικά από τα happening που διοργανώσαμε:

    Γιορτή Αποφοίτησης από το Δημοτικό

    Μουσική Παράσταση

    Κάλη: Αρχικά να πω ότι πρέπει να αποφασίσετε το κεντρικό θέμα της γιορτής. Εμάς θα ήταν μουσικοχορευτικό. Μαμά-Καθηγήτρια Μουσικής και Χορωδός, η αγαπημένη μας Ρένα, ανέλαβε την οργάνωση μιας μουσικής παράστασης με τα παιδιά με τραγούδια ελληνικά και ξένα που θα μας παρουσίαζαν με τη βοήθεια του πιάνου της και θα συνδύαζε και πρόζα και τραγούδι και χορό.

    Η δασκάλα χορού του Συλλόγου επίσης ανέλαβε να “ντύσει” τα τραγούδια με κίνηση και χορό κι έτσι τα παιδιά μας παρουσίασαν μια πολύ χαρούμενη (και σε πολλά σημεία συγκινητική) παράσταση που μας ξεσήκωσε όλους.

    Αν δεν υπάρχει δασκάλα μουσικής και χορού στην ομάδα του σχολείου σας, μπορείτε να προσλάβετε έναν μουσικό-δάσκαλο να σας διοργανώσει κάτι αντίστοιχο.

    Tip: Άλλη επιλογή που είχε πέσει στο τραπέζι και μπορεί να αρέσει σε εσάς ήταν να τραγουδήσουν και οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά το “Μαθητικά τα Χρόνια” της Άννας Βίσση αλλά τελικά δεν κέρδισε την αγάπη και την ομοφωνία. Εσείς όμως αν έχετε πιο καλλίφωνες μαμάδες στην ομάδα ίσως και να σας αρέσει ως ιδέα.

    Κατερίνα: Χορός

    Στην αποφοίτηση της Μαρίας, τα παιδιά ήταν ντυμένα με λευκά ρούχα και τα κορίτσια φορούσαν στο κεφάλι στεφανάκι με λουλούδια ενώ τα αγόρια φορούσαν ψάθινο καβουράκι και μας παρουσίασαν με τις δασκάλες τους όσα είχαν ετοιμάσει. Ήταν όλα τους κουκλάκια! Χαρούμενα που μεγαλώνανε αλλά και πολύ συγκινημένα που αποχαιρετούσαν το ως τότε σπίτι τους και τους αγαπημένους τους δασκάλους! Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν κάλεσαν τις παλιές τους δασκάλες από τις πιο μικρές τάξεις για να τις αποχαιρετήσουν αλλά και όταν τα κορίτσια κάλεσαν τους μπαμπάδες και τα αγόρια τις μαμάδες τους για να χορέψουν βαλς!

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Από την αποφοίτηση της Μαρίας – Δεν είναι υπέροχο το θέαμα των παιδιών να παρουσιάζουν τους χορούς που δούλεψαν τους προηγούμενους μήνες; Και μάλιστα όλα ντυμένα με τον ίδιο τρόπο σαν μία ομάδα!

    Χιουμοριστικά Σκετς

    Κάλη: Αυτή η ιδέα ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Επειτα από παρότρυνση και ιδέα ενός μπαμπά της ταξής μας, τα παιδιά ετοίμασαν σχεδόν μόνα τους (εντάξει είχαν και βοήθεια και από γονείς) 2 σκετσάκια χιουμοριστικά για μια τυπική μέρα με τους δασκάλους τους μέσα στο σχολείο και με κάποιες συνήθειες και χαρακτηριστικά λόγια που έλεγαν οι αγαπημένοι τους δάσκαλοι. Δεν θα ξεχάσω τα γέλια που έκαναν οι δάσκαλοί τους καθώς τα έβλεπαν αλλά και αυτά πόσο περήφανα ήταν για το κατόρθωμά τους. Τα σκετσάκια πλαισιώθηκαν μέσα στην μουσική παράσταση και ενώθηκαν στην αρχή και στο τέλος με τραγούδια. Ήταν πραγματικά πολύ ωραία προσθήκη!

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Το σκετς των μαθητών για τον δάσκαλο τους κ. Θοδωρή

    Μπαλόνια με ήλιον

    Κάλη: Παρόλο που ξέρω ότι τα μπαλόνια δεν είναι και τόσο οικολογική επιλογή, η αλήθεια είναι ότι ταίριαζαν υπέροχα την στιγμή που τα χρησιμοποίησαν. Η δασκάλα-χορωδός τους είχε γράψει ειδικά για την περίσταση ένα τραγούδι αποχαιρετισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά τραγουδώντας κρατούσαν και αυτά τα μπαλόνια. Στο τέλος του τραγουδιού τα άφησαν ψηλά να πετάξουν στον ουρανό όπως ακριβώς θα πετάξουν κι αυτά από το δημοτικό και η στιγμή ήταν μαγική!

    Tip: Εναλλακτική ιδέα που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν τα παιδιά να αφήσουν στον ουρανό φαναράκια αλλά σίγουρα δεν θα ήταν εφικτό να ανάψουν τόσα πολλά φαναράκια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εσείς μπορείτε να έχετε συμβολικά καμιά δεκαριά και να τα ανάψετε στο τέλος της εκδήλωσης ώστε να πετάξουν φωτισμένα στον βραδινό ουρανό.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Τα παιδιά καθώς τραγουδάνε το τραγούδι του αποχαιρετισμού με τα μπαλόνια στο χέρι

    Απονομές διπλωμάτων και δώρων

    Κάλη: Αφού τελείωσε η παράσταση σειρά είχε η απονομή των διπλωμάτων που στην περίπτωση μας χωρίστηκε σε δύο μέρη. Η πρώτη απονομή ήταν για τα παιδιά που συμμετείχαν στην σχολική εφημερίδα. Θυμάστε που είχα γράψει για την εφημερίδα της έκτης που διοργανώσαμε παρέα με τη φίλη μου την Μαρίνα; Ε, δεν θα αφήναμε τα παιδιά χωρίς επιβράβευση. Είχαμε ετοιμάσει διπλώματα αλλά κι ένα συμβολικό δώρο που ήταν μια κούπα με εκτύπωση την φωτογραφία μιας ομαδικής φωτογραφίας όλων των “μικρών δημοσιογράφων” για να θυμούνται το κατόρθωμά τους αλλά και να νιώσουν περήφανα μπροστά στους δασκάλους και τους συμμαθητές τους για την ξεχωριστή προσπάθεια που έκαναν.

    Σε δεύτερη φάση ήταν η απονομή των απολυτηρίων τους από τον Διευθυντή και τους δασκάλους τους όπου όλα τα παιδιά φορούσαν τα καπέλα αποφοίτησης (θα σας μιλήσω σε λίγο για αυτά) και στο τέλος όλα μαζί τα πέταξαν στον ουρανό με ιαχές ενθουσιασμού και ευτυχίας.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Λίγο πριν τις απονομές μιλώντας με την Μαρίνα στους παρευρισκόμενους για το αποτέλεσμα της εφημερίδας

    Καπέλα Αποφοίτησης

    Κάλη: Τα καπέλα αποφοίτησης ήταν για ακόμη μία φορά αποτέλεσμα της δουλειάς των μαμάδων. Δύο αγαπημένες μαμάδες από την τάξη μας ανέλαβαν να φτιάξουν τα καπέλα για κάθε παιδί και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό χωρίς να μοιάζει καθόλου προχειροδουλειά. Ήταν εξαιρετικές!

    Tip: Συγκεντρώστε ένα συμβολικό ποσό 1-3 ευρώ για την αγορά των υλικών και δώστε τα στις μαμάδες που θα αναλάβουν την κατασκευή για να κάνουν τις αγορές. Εναλλακτικά (και αν υπάρχει χρόνος) μπορείτε να τα παραγγείλετε και από τα εξωτερικό αλλά σίγουρα η τιμή θα είναι υψηλότερη.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Εδώ τα παιδιά με τα καπέλα τους, διά χειρός Κ. και Ν. και τα ενθύμιά τους λίγο πριν τα πετάξουν στον αέρα

    Δώρα Δασκάλων

    Κάλη: Δεν θα μπορούσαμε να μην αποχαιρετήσουμε αυτούς τους 2 εξαιρετικούς δασκάλους χωρίς ένα δώρο. Και παρόλο που δεν είμαι σίγουρη αν θυμάμαι καλά το δώρο του δασκάλου του άλλους τμήματος (νομίζω ήταν ένα πολύ καλής ποιότητας backpack) θυμάμαι το δώρο που πήραμε στον δικό μας δάσκαλο.

    Μια άλλη αγαπημένη μαμά ανέλαβε να βρει μια πολύ καλή προσφορά καταλύματος στην Βυτίνα κι επειδή ξέρουμε ότι ο δάσκαλος μας αγαπάει τα ταξίδια, του κάναμε δώρο μια διήμερη διαμονή σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο ώστε να ταξιδέψει εκεί με την σύζυγό του. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα αυτή η χρονιά!

    Η ίδια μαμά έφτιαξε για τον δάσκαλο μας κι ένα εξαιρετικό χειροποίητο άλμπουμ με τις αναμνήσεις των παιδιών από τα δύο χρόνια που πέρασαν παρέα και φυσικά πλαισίωσαν το δώρο μας.

    Tip: Για εξαιρετικές προσφορές σε ξενοδοχεία ώστε να κάνετε κι εσείς ένα τόσο πρωτότυπο και σίγουρα αρεστό δώρο στον δάσκαλο ή στη δασκάλα σας, επισκεφτείτε το ekdromi.gr

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Χειροποίητη κάρτα για τον δάσκαλό μας γεμάτη αγάπη από τα χέρια της Β.
    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Κι εδώ οι ξεχωριστές κάρτες για κάθε παιδί που συμπλήρωσαν με ένα προσωπικό μήνυμα για τον δάσκαλό τους.

    Δώρα Επετειακής Φωτογράφισης

    Σε αυτό το σημείο να πω ότι το απολυτήριο που έδωσαν οι δάσκαλοι στα παιδιά δεν ήταν ουσιαστικά το επίσημο έγγραφο αλλά ένα πακέτο που είχε ετοιμάσει για εμάς ο φωτογράφος που έκανε την ετήσια φωτογράφιση των παιδιών. Φαντάζομαι ότι ίσως να γνωρίζετε ότι κάθε χρόνο το φωτογραφείο που αναλαμβάνει την φωτογράφιση των παιδιών προσφέρει (με μικρό εξτρά αντίτιμο) για την έκτη τάξη μια επιλογή δώρων για την αποφοίτησή τους.

    Στην περίπτωση μας ο Σύλλογος Γονέων είχε επιλέξει ένα ξύλινο κουτί που μέσα θα είχε ένα απολυτήριο (άτυπο), ένα εξαιρετικό βιβλιαράκι με τις αναμνήσεις κάθε παιδιού (τις είχαν γράψει κατά τη διάρκεια της χρονιάς) και πολύ φωτογραφικό υλικό από όλες τις τάξεις του δημοτικού που του στείλαμε εμείς οι μαμάδες. Τέλος, είχε κι ένα αποχαιρετιστήριο μπλουζάκι, το οποίο τα παιδιά φορούσαν κατά τη διάρκεια της παράστασης για να υπάρχει ομοιομορφία και φυσικά τους έμεινε και ενθύμιο.

    Προσωπικά το θέμα με τις φωτογραφίες το είχα αναλάβει εγώ να το συγκεντρώσω από όλες τις μαμάδες κι έτσι η επιλογή έγινε με γνώμονα να υπάρχουν όλα τα παιδιά στις φωτογραφίες και να μην μείνει κανέναν παραπονεμένο (φυσικά σίγουρα πάντα κάποια παιδιά έχουν περισσότερες φωτογραφίες από άλλα). Στην περίπτωση του δικού μας τμήματος βοήθησε πολύ το γεγονός ότι είχα πάει και 2-3 φορές στο σχολείο να τους βγάλω φωτογραφίες στα διαλείμματα κι έτσι είχα αρκετές ομαδικές φωτογραφίες.

    Tip: Αν το μπλουζάκι γράφει τα ονόματα των παιδιών φροντίστε να έχετε δώσει στον φωτογράφο τα ονόματα των παιδιών… όπως όμως τα φωνάζουν … γιατί στην περίπτωση μας έχοντας τα επίσημα έγγραφα του σχολείου… ο φωτογράφος έγραψε τα βαφτιστικά τους και πολλά παιδιά δυσαρεστήθηκαν.

    Tip 2: Αν υπάρχει και στο δικό σας αναμνηστικό φωτογραφικό κουτί κάποιο “απολυτήριο” πρέπει να φροντίσετε να γραφτεί με τα ονόματα των παιδιών (σε περίπτωση που δεν το έχει κάνει ο φωτογράφος). Εμάς ανέλαβε μια μαμά τρέχοντας η καημένη σχεδόν τελευταία στιγμή καθώς δεν το είχαμε βάλει μέσα στις υποχρεώσεις της ημέρας! Ευτυχώς τελικά τα πρόλαβε όλα!

    Tip 3: Αν δεν υπάρχει επαρκές φωτογραφικό υλικό μην διστάσετε να ζητήσετε άδεια από τον διευθυντή ώστε να βγάλετε τα παιδιά φωτογραφία με τις παρέες και τους φίλους τους εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Εδώ η Μελίτα με τις φίλες της και τα ομοιόμορφα μπλουζάκια που ήταν μέσα στο πακέτο του φωτογράφου για την έκτη και από πίσω είχε τα ονόματα όλων των παιδιών

    Είδη σχετικά με την αποφοίτηση μπορείτε να προμηθευτείτε και από το amazon. Φροντίστε όμως να τα παραγγείλετε έγκαιρα γιατί μπορεί να φτάσουν και μετά από 20-30 μέρες.

    Κατερίνα: Αναμνηστικά για τα παιδιά

    Οι δασκάλες των παιδιών μαζί με τον Σύλλογο έφτιαξαν αναμνηστικά λευκώματα σε συνεργασία με τα παιδιά, έστω και με όλες τις δυσκολίες που είχαμε στη φωτογράφιση (και το λέω γιατί εγώ ήμουν η μαμά που αναλαμβάνω εδώ και χρόνια τις ετήσιες φωτογραφήσεις όλου του δημοτικού σχολείου), αγόρασαν αναμνηστικές ταυτότητες και οργάνωσαν αποχαιρετιστήριο μπανάκι σε beach bar, παρουσία των γονιών για να κεράσουν τα παιδιά με τα χρήματα του ταμείου της τάξης. 

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Η Μαρία μου πάντα ενθουσιώδης βλέπει το αναμνηστικό άλμπουμ που έφτιαξαν οι δασκάλες τους
    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Αναμνηστικά διπλώματα και πάνω δεξιά οι κονκάρδες για τα παιδιά που έγραφαν και την ημερομηνία του reunion τους

    Βίντεο με φωτογραφίες

    Κάλη: Επιστρέφω στη ροή της γιορτής! Είχαμε μείνει στην απονομή. Ωραία, μετά την απονομή σειρά είχε το βίντεο με τις φωτογραφίες που έχουμε ως έθιμο να φτιάχνουν οι γονείς κάθε χρόνο για την έκτη. Ο Σύλλογος Γονέως είχε φτιάξει ένα υπέροχο μεγάλο λευκό πάνελ που θα κάναμε την προβολή του βίντεο που ανέλαβα να ετοιμάσω γιατί ξέρετε πόσο μου αρέσουν αυτού του είδους οι δραστηριότητες. Αφού συγκέντρωσα όλες τις φωτογραφίες από τις μαμάδες και ανέτρεξα στο δικό μου αρχείο (ήταν και μεγάλο πανάθεμά το), έβαλα τις φωτογραφίες ανά έτος κι έτσι ήταν πολύ εύκολο να τις διαχειριστώ. Έφτιαξα στο canva.com το βίντεο, το πλαισίωσα με διαφορετικά τραγούδια για να μην είναι βαρετό και πιστεύω ότι ήταν απολαυστικό.

    Κατερίνα: Και Και στη δική μας αυλή είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για να προβληθούν βιντεάκια από τη σχολική ζωή των παιδιών και των δασκάλων από όλα τα χρόνια του δημοτικού αλλά εμείς επιπλέον είδαμε και ακούσαμε και τις συνεντεύξεις των αποφοίτων.

    Tip: Ζητήστε από τους γονείς να ονομάσουν τις φωτογραφίες πριν σας τις στείλουν. Π.χ. να γράφουν από ποια χρονιά του δημοτικού είναι (Α τάξη, Β τάξη κ.ο.κ.) ώστε να μπορείτε να τις διαχειριστείτε πιο εύκολα και να τις βάλετε ανά χρονολογική σειρά ώστε να βλέπουν και τα παιδιά το πως μεγάλωσαν.

    Tip 2: Mην ξεχάσετε ότι θα χρειαστεί προτζέκτορας για την προβολή και μάλιστα με σωστή σύνδεση και θέση. Θα χρειαστεί, λοιπόν, κάποια πρόβα πριν την γιορτή για να μην καθυστερήσετε με τις συνδέσεις και τη σωστή εμφάνιση της εικόνας.

    Tip 3: Ενδεχομένως να χρειαστεί να έχετε την μουσική σε ξεχωριστό στικάκι και να την δώσετε στον dj να την παίξει από τα μεγάλα ηχεία καθώς ο προτζέκτορας δεν μπορεί να έχει ήχο που να ακούγεται σε εξωτερικό χώρο. Εγώ είχα απομονώσει την μουσική κι έτσι όταν άρχισε το βίντεο έδωσα σήμερα στον dg να αρχίσει και την μουσική.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Εδώ βλέπετε την οθόνη που είχε στηθεί από τον Σύλλογο για την παρουσίαση του βίντεο.

    Πυροτεχνήματα

    Κάλη: Στο τέλος του βίντεο η νύχτα έγινε μέρα με τα καταπληκτικά πυροτεχνήματα που είχε προμηθευτεί ο Σύλλογος Γονέων. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το βίντεο, έδωσα σήμα ώστε να ξεκινήσουν τα πυροτεχνήματα για να σημάνουμε το τέλος της γιορτής και την έναρξη του μεγάλου πάρτυ! Τα παιδιά και οι γονείς νομίζω ότι ενθουσιάστηκαν, όπως κάθε χρόνο φυσικά καθώς είναι έθιμο στο σχολείο μας τα πυροτεχνήματα! Αξέχαστη βραδιά για τα παιδιά, δεν νομίζετε;

    DJ και μουσικό πάρτυ!

    Κάλη: Ο Σύλλογος είχε κανονίσει για το πάρτυ της αποφοίτησης και όλων των παιδιών του σχολείου μας φυσικά! O DJ έπαιξε μουσικές, μας έβαλε τα φωτορυθμκά για να μπούμε σε κατάλληλη διάθεση και αρκετά από τα παιδιά χόρεψαν χαρούμενα αποχαιρετώντας το δημοτικό! Highlight της βραδιάς κι ένας νεαρός τραγουδιστής που τραγούδησε ζωντανά στα παιδιά και φυσικά βίωσαν το νέο celebrity crush τους!

    Διακόσμηση Σκηνής

    Κάλη: Η αλήθεια είναι ότι την αμερικανιά μας την κάναμε αλλά δεν φταίμε εμείς αλλά τα κορίτσια μας που μας ξεσήκωσαν. Βλέπετε η Μελίτα με τις φίλες της έχοντας κάνει συζητήσεις πάνω στο θέμα μας ζήτησαν η σκηνή να μοιάζει με “prom” κι έτσι εμείς οι χαζομαμάδες δεν μπορούσαμε να πούμε όχι. Μαμά-διακοσμήτρια ανέλαβε τον σχεδιασμό και της σκηνής και φυσικά την αγορά και την διακόσμηση της ημέρας της γιορτής (παρ’ όλα τα έκτακτα που της συνέβησαν εκείνη την ημέρα δεν μας “κρέμασε”). Με την βοήθεια και κάποιων μαμάδων έκαναν το όνειρό των κοριτσιών μας πραγματικότητα!

    Tip: Ενδεχομένως να χρειαστεί να συγκεντρώσετε ένα μικρό ποσό για την αγορά των αναλώσιμων για την διακόσμηση της σκηνής. Εμάς δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο μας βγήκε αλλά δεν ήταν πάνω από 3 ευρώ ανά παιδί.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Η σκηνή έτσι όπως σχεδιάστηκε και στήθηκε από τις μαμάδες της έκτης

    Photobooth & Photoprops

    Κάλη: Κι επειδή ξέρετε ότι εγώ χωρίς photobooth δεν μπορώ να διανοηθώ πάρτυ, χρησιμοποίησα μέρος της σκηνής για να βγάλω τα παιδιά μια επετειακή φωτογραφία. Η αλήθεια είναι ότι εγώ την κόρη μου ξεκίνησα να βγάζω… πως κατέληξα να φωτογραφίσω 50 παιδιά δεν ξέρω :)) Αλλά το απόλαυσα γιατί τα παιδιά το έκαναν (ακόμα και τα αγόρια) με περίσσια διάθεση και δεν με ταλαιπώρησαν καθόλου. Περίμεναν υπομονετικά το ένα πίσω από το άλλο για να τους βγάλω την φωτογραφία τους και όλοι οι γονείς επίσης περίμεναν εμάς να αρχίσει η γιορτή! Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση και ενσυναίσθηση!

    Tip: Είχα προμηθευτεί από το γνωστό παιχνιδοκατάστημα μια κορδέλα αποφοίτησης (την φόρεσαν την ίδια όλα τα παιδιά) και μαζί με τα καπέλα τους πραγματικά ήταν νομίζω ένα ωραίο φωτογραφικό αναμνηστικό. Εννοείται πως εσείς ανάλογα με το budget σας μπορείτε να πάρετε για όλα τα παιδιά ώστε να την κρατήσουν ως ενθύμιο.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Το Μελιτάκι μου στην αποφοίτησή της. Νομίζω ότι αφού δεν το τρέλανα το παιδί πέρσι με όλα αυτά που είχαμε να κάνουμε πάλι καλά!
    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Είσαι ήδη ένα χρόνο στο γυμνάσιο και νιώθεις πιο καλά από ποτέ! Πλήρης μαμά και κόρη απ’ ότι ζήσαμε στο δημοτικό νομίζω ότι είχε έρθει η ώρα να προχωρήσουμε παρακάτω! Εσύ στην εφηβεία σου κι εγώ στην ανεξαρτησία και σε μια χρονιά με μηδέν υποχρεώσεις για το σχολείο σου.

    Κατερίνα: Ένα diy photo booth αποφοίτησης

    Με τη βοήθεια μιας ακόμα μαμάς στήσαμε ένα photo booth δίπλα στο σημείο απ’ όπου θα έμπαιναν οι μαθητές στην αυλή. Φόντο ένας τοίχος όπου κρεμάσαμε μια χρυσή κουρτίνα foil. Δίπλα στήθηκε ένα θρανίο με τα photo props τα οποία είχα στερεώσει πάνω σε κύβους φελιζόλ. Τα παιδιά χάρηκαν πολύ τη φωτογράφιση! Οι γονείς στην αρχή δεν είχαν καταλάβει τη χρήση του photo booth αλλά μετά από δική μου παρότρυνση άρχισαν κι εκείνοι να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους ή να φωτογραφίζονται κι εκείνοι μαζί τους.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Με την Μαρία μου στην δική της αποφοίτηση από το Δημοτικό. Σε λίγο βέβαια τελειώνει το Λύκειο!

    Κατερίνα: Photo booth frame με φόντο τη θάλασσα

    Κατά τη διάρκεια του beach party που ακολούθησε την επόμενη εβδομάδα την αποφοίτηση, ως γνήσια ανθομελομαμά έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό το αποχαιρετιστήριο μπάνιο στη θάλασσα… έτσι για να βάλουμε μια δόση τρέλας και πρωτοτυπίας! Έφτιαξα δύο photo booth για να φωτογραφίσουμε τα παιδιά και photo props για να κρατάνε στη διάρκεια της φωτογράφισης με θέμα την αποφοίτηση. Τα παιδιά στην αρχή ήταν πιο μαζεμένα και κάποια δεν ήξεραν καν τι είναι αυτά που τους έδινα να κρατούν. Αλλά μετά από λίγο μπήκαν στο κλίμα και μου ζητούσαν εξτρά φωτογραφίες με τους κολλητούς τους. 

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Το photobooth ταξίδεψε στην θάλασσα στο beach party της έκτης δημοτικού του Θάνου
    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Είχαμε όμως κι ένα δεύτερο photobooth για να μπορούν τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες με τους φίλους τους

    Κατερίνα: Πινιάτα αποφοίτησης

    Εκτός όμως απ’ όσα είχαν ετοιμάσει οι δάσκαλοι ετοίμασα με το We Love Pinatas, ύστερα από συνεννόηση μαζί τους φυσικά, δύο πινιάτες με θέμα την αποφοίτηση, μία για κάθε τμήμα της έκτης τάξης. Πριν τη γιορτή κρέμασα τις πινιάτες emoji με το χαρακτηριστικό καπέλο αποφοίτησης στις δύο μπασκέτες στην αυλή του σχολείου που βρίσκονταν δίπλα στον χώρο που θα γινόταν η παρουσίαση από τους μαθητές. Μετά τη λήξη της παρουσίασής τους και αφού του μοιράστηκαν τα αναμνηστικά πήγαμε για το σπάσιμο της πινιάτας. Πρώτα το ένα τμήμα και ύστερα το άλλο! Έγινε χαμός! Χτυπούσαν με το μπαστούνι ακόμα και οι δάσκαλοι συμμετέχοντας στο παιχνίδι! Το διασκεδάσαμε πραγματικά!

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Αυτήν και άλλα σχέδια μπορείτε να βρείτε στο jamjar.gr/store/welovepinatas και θα σας την ετοιμάσουμε με πολλή αγάπη

    Κατερίνα: Κρατήστε τις αναμνήσεις από τα παλιά

    Και μετά από όλα αυτά, σας προτείνω να να κάνετε σπίτι σπίτι μαραθώνιο προβολής παλιών dvd από τη μικρή τους ηλικία. Στην δική μας περίπτωση κάποια από αυτά τα βίντεο τα βλέπαμε όλοι μας για πρώτη φορά! Ακόμα κι εγώ είδα στιγμές που δεν τις θυμόμουν πια. Γελάσαμε πολύ με τις ατάκες τους, κλάψαμε πολύ βλέποντάς τα τόσο μικρά και αστειευτήκαμε με τα ρούχα που φορούσαμε, τα μαλλιά μας και πολλά άλλα. Κι έτσι κάπως περάσαμε στη νέα εποχή! Έτσι είναι όμως η ζωή! Κυλάει σαν το νερό! Γι’ αυτό και πρέπει να την απολαμβάνουμε!

    Κάλη: Και κάπου εδώ νομίζω ότι τελειώσαμε! Δεν σας κρύβω ότι ενώ έγραφα την ανάρτηση βούρκωσα αρκετές φορές γιατί η όλη διαδικασία ήταν κάτι που απόλαυσα ειλικρινά και μου έδωσε πολλές χαρές και συγκινήσεις. Νομίζω ότι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτό που βίωση ήταν ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ!

    Εύχομαι σε όλους τους γονείς να νιώσουν αυτό που βίωσα εγώ πέρσι το οποίο μεγεθύνθηκε από το αίσθημα του εθελοντισμού, της φιλίας και της συνεργασίας.

    Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους τους συντελεστές αυτής της γιορτής. Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που δεν μας στέρησε τίποτα από όσα ζητήσαμε, τους γονείς των παιδιών που ήταν δεκτικοί και συζητήσιμοι, τους δασκάλους και τον διευθυντή μας που αγκάλιασαν κάθε παιδί καθώς και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους και αυτή την στιγμή και τώρα μου διαφεύγουν. Από τους γονείς που έστηναν, κουβάλησαν καρέκλες, έδωσαν συγχαρητήρια, αγκάλιασαν και φίλησαν.

    Πως να οργανώσετε την τέλεια γιορτή αποφοίτησης από το δημοτικό
    Τα κορίτσια που κάναμε κυρίως παρέα στο Δημοτικό των παιδιών μας (λείπει η δεύτερη Βίκη) και τις ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές και για όλα όσα διοργανώσαμε παρέα!

    Αλλά επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω λίγο παραπάνω τις φίλες μου που στήριξαν όλο αυτό το εγχείρημα και ήταν δίπλα μου σε κάθε τρέλα! Την Μαρίνα, την Μαρία, την Βίκυ, την Χρυσούλα, την Ρένα, την Βαρβάρα αλλά και τις υπέροχες μαμάδες των παιδιών που ήταν στην εφημερίδα που δεν δίστασαν ούτε στιγμή σε κάθε μας πρόταση (θα επανέλθω με νέα ανάρτηση για όσα κάναμε χωριστά με τα παιδιά της εφημερίδας και τις φίλες της Μελίτας) και ήταν εκεί με έμπρακτη βοήθεια αλλά και με ηθική υποστήριξη. Αλλά να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω και τον άντρα μου που δεν γκρίνιαξε για όλες αυτές τις ώρες που έλειπα από το σπίτι!

    Κάλη και Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης