ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας

    Πέρυσι την άνοιξη κάναμε ένα επαγγελματικό ταξίδι 5 ημερών στην Κύπρο με τον άντρα μου. Η δουλειά απαιτούσε να επισκεφτούμε πολλές πόλεις της Κύπρου γι’ αυτό κι έπρεπε να συνδυάσουμε έξυπνα τη διαμονή μας. Πάφος (Στενή Πάφου), Λάρνακα και Λευκωσία ήταν οι πόλεις που επιλέξαμε για την βραδινή διαμονή μας. Παρακάτω θα σας παρουσιάσω τα 3 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας, στα οποία μείναμε αλλά επιπρόσθετα θα παραθέσω κάποια ακόμα εξαιρετικά ξενοδοχεία στον Πρωταρά που είναι ιδανικά για καλοκαιρινές διακοπές.

    Στενή, Πάφος, Κύπρος

    Harma Traditional Boutique Suites (Χάρμα)

    Το Χάρμα βρίσκεται στο χωριό Στενή, 42 λεπτά περίπου μακριά από την Πάφο και μόλις 7 λεπτά από την Πόλη Χρυσοχούς. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ήσυχες διακοπές για δύο αλλά και για οικογενειακές διακοπές. Ενώ η Στενή είναι ένα ορεινό χωριό, το Harma Traditional Boutique Suites διαθέτει μεγάλη πισίνα για να απολαύσετε το μπάνιο σας και να χαλαρώσετε στις άνετες ξαπλώστρες γύρω από αυτή. Ωστόσο, λόγω της αισθητικής και της τοποθεσίας του, το κατάλυμα είναι εξαιρετική επιλογή και για τον χειμώνα. Αξίζει να το επιλέξετε κάθε εποχή του χρόνου γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ποικίλες δραστηριότητες και είναι κοντά στα αξιοθέατα της περιοχής.

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Η πισίνα του Χάρμα στην Στενή Κύπρου

    Για μένα αυτό που το έκανε να ξεχωρίζει είναι η αρχιτεκτονική και γενικά η αισθητική του, τα ξύλινα ταβάνια και τα παραθυρόφυλλα που μου θύμιζαν το χωριό μου. Λάτρεψα τον συνδυασμό της πολυτέλειας με το παραδοσιακό στυλ και αυτή την αύρα ηρεμίας που σε προδιαθέτει για την απόλυτη ξεκούραση. Εμείς επιλέξαμε τη σουίτα Ανώι στον επάνω όροφο ενός εκ των δύο κτισμάτων που διέθετε μπαλκόνι προς την εσωτερική αυλή αλλά και μπαλκόνι με θέα την πισίνα (το βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία).

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Η σουίτα μας στον 1ο όροφο του κτιρίου και το μπαλκονάκι της με θέα την πισίνα
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Το μπαλκόνι μας προς την εσωτερική αυλή

    Το μικρό διαμέρισμα ήταν πεντακάθαρο, πολύ άνετο και δροσερό. Η κρεβατοκάμαρα, αν και ο χώρος είναι ενιαίος χωρίζεται με ένα ξύλινο παραβάν. Το σαλονάκι μικρό αλλά τόσο όσο χρειάζεται για δύο άτομα. Εννοείται πως υπήρχε και μεγάλη τηλεόραση. Η κουζίνα ήταν πλήρως εξοπλισμένη και το μπάνιο διέθετε μεγάλη ντουζιέρα.

    Αν και μείναμε μόνο ένα βράδυ απολαύσαμε τη διαμονή μας στο έπακρο. Θα επέλεγα σίγουρα την περιοχή για να κάνω διακοπές στην περιοχή της Πάφου ακόμα και με παιδιά. Το μόνο αρνητικό για μένα ήταν που δεν είχε πρωινό και γενικά εστιατόριο. Βρίσκεται όμως τόσο κοντά στο χωριό και στην Πόλης Χρυσοχούς απ’ όπου μπορείτε να πάρετε τις προμήθειες σας για να μαγειρέψετε ή να ετοιμάσετε το πρωινό σας αλλά και να βρείτε κάποιο εστιατόριο.

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Το σαλονάκι ήταν άνετο και υπήρχε και μεγάλη τηλεόραση

    Πόλης Χρυσοχούς (Πόλις): Σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι τα Λουτρά της Αφροδίτης, σπηλιά με νερό, η οποία σκιάζεται από μια άγρια ​​συκιά όπου σύμφωνα με την μυθολογία έκανε εκεί το μπάνιο της η Θεά Αφροδίτη. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Ανδρονίκου με τοιχογραφίες του 16ου αι.

    Η στάση της κρουαζιέρας μας ήταν η προηγούμενη αφορμή επίσκεψής μας στην Κύπρο με τα παιδιά, αυτή τη φορά στην Λεμεσό.

    Λάρνακα, Κύπρος

    Mercure Larnaca Beach Resort

    Όταν κάναμε αναζήτηση στο booking για διαμονή στην Λάρνακα μας άρεσε πολύ το Mercure Larnaca Beach Resort. Παρόλο που οι φωτογραφίες που είδαμε δεν ήταν πολλές, λόγω του ότι ήταν καινούριο ξενοδοχείο, εμείς το ρισκάραμε! Πόσο χάλια είπαμε να είναι ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο; Εξάλλου είναι ένα κατάλυμα 4 αστέρων! Ευτυχώς που πήραμε αυτό το ρίσκο και τελικά δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Μείναμε δύο βράδια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και απολαύσαμε και το φωτεινό δωμάτιο αλλά και το υπέροχο πρωινό του μπουφέ. Δυστυχώς λόγω του επαγγελματικού χαρακτήρα του ταξιδιού μας χρόνος για μπανάκι δεν υπήρχε αλλά το κρατάμε για επόμενο ταξίδι αναψυχής στην όμορφη Κύπρο.

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Η θέα από το μπαλκόνι μας στην παραλία και κάτω οι ομπρέλες με ξαπλώστρες του beach bar. Μπροστά ντόπιοι και τουρίστες κάνουν την βόλτα τους ή jogging στο δρομάκι παράλληλο με την ακτή.

    Το ξενοδοχείο δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης αλλά είναι μπροστά στην παραλία, στην ακτή Ορόκλινης και έχει φανταστική θέα. Τα δωμάτια είναι σύγχρονα και όλες με τις απαραίτητες ανέσεις. Αυτό που αγαπώ στα ξενοδοχεία είναι η καφετιέρα με κάψουλες που μου δίνει την ευκαιρία να πιω ένα εσπρεσάκι στο δωμάτιο μόλις ξυπνήσω και πριν κατέβω για πρωινό.

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Φτάσαμε κουρασμένοι αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο αλλά με την Κατερίνα δεν γλυτώνει κανείς τις φωτογραφίες!
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Το αναπαυτικό κρεβάτι που υπόσχεται ύπνο γλυκό και απόλυτη χαλάρωση!
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Όπως προανέφερα είναι μοντέρνο, λιτό και με τις απαραίτητες ανέσεις. Ο καθρέπτης με το φως όλα τα λεφτά για εμάς τις γυναίκες που θέλουμε σωστό φως για να βαφτούμε.
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Η παραλία δεν είναι φαρδιά αλλά υπάρχουν ξαπλώστρες με ομπρέλες.

    Tip: Ιδανική εποχή για ταξίδι στην Κύπρο με ανεκτές θερμοκρασίες είναι το Φθινόπωρο και η Άνοιξη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και το καλοκαίρι δεν είναι κατάλληλο. Προετοιμαστείτε όμως για πολλή ζέστη!

    Το πρωινό ήταν εξαιρετικό, αν και δεν κατάφερα να το απολαύσω όσο ήθελα λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που είχα εκείνη την περίοδο κι έκανα συγκεκριμένη διατροφή. Η εξυπηρέτηση στο ισόγειο εστιατόριο που ήταν μοντέρνο στη διακόσμηση και πολύ φωτεινό με θέα στην παραλία ήταν εξαιρετική και η ποικιλία σε γλυκά και αλμυρά πιάτα απίστευτη.

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Το πρωινό είχε μεγάλη ποικιλία σε αλμυρά και γλυκά εδέσματα και είναι στημένο εξαιρετικά!
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Πρωινό μπορούσες να σερβιριστείς εκεί όπου είναι ο μπουφές, μέσα στο ξενοδοχείο, αλλά και έξω. Εμείς επιλέξαμε τον εσωτερικό χώρο μπροστά στην τζαμαρία για να έχουμε θέα στη θάλασσα.

    Στη βόλτα σας στη Λάρνακα μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ιερή εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, η οποία θα σας καθηλώσει και να κάνετε βόλτα στην παραλία Φοινικούδων (10′ από το ξενοδοχείο με το αυτοκίνητο), με τους φοίνικες, όπου θα βρείτε και πολλά καφέ μπαρ και εστιατόρια. Για φαγητό σας προτείνουμε το εστιατόριο Βορέας στο χωριό Ορόκλινη. Είναι εξαιρετικό! Και να σας πω ένα tip; Παραγγείλτε “μεζέδες” ανάλογα με τα άτομα που είστε στο τραπέζι. Τα πιάτα και τα μπολάκια με ορεκτικά και κρεατικά δεν θα σταματούν να έρχονται. Έτσι θα δοκιμάστε πολλές γεύσεις τις Κύπρου. Εγώ λάτρεψα το “ταχίνι” που τρώγεται ως ορεκτικό-αλοιφή ή ως ντρέσινγκ σε σαλάτες.

    Λευκωσία, Κύπρος

    Hypnos Boutique Hotel

    Το ταξίδι μας στην Κύπρο έφτανε στο τέλος του και το τελευταίο βράδυ το περάσαμε στην Λευκωσία. Εκεί επιλέξαμε ένα business boutique ξενοδοχείο, το Hypnos Boutique Hotel, το οποίο όμως μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε για ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης στη Λευκωσία. Άλλωστε το King Size Coco-Mat κρεβάτι υπόσχεται ευχάριστο ύπνο και στις δύο περιπτώσεις. Το δωμάτιο ήταν ευρύχωρο και πεντακάθαρα.

    Η μηχανή εσπρέσο μας πρόσφερε και πάλι το γρήγορο πρωινό ξύπνημα πριν πάμε στον τελευταίο όροφο του κτιρίου του ξενοδοχείου για να απολαύσουμε το a la carte πρωινό μας. Η εξυπηρέτηση στον χώρο του πρωινού μας σκλάβωσε γιατί η υπεύθυνη του πρωινού φρόντισε να με ευχαριστήσουν ακόμα και με τις ιδιαιτερότητες της διατροφής μου εκείνη την περίοδο.

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Άνετος χώρος και αρκετά μίνιμαλ. Στον χώρο υπήρχε και γραφείο αν τελικά το επιλέξετε σε επαγγελματικό ταξίδι.
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Ο Γιώργος επέλεξε τα αυτά της φωτογραφίας ενώ εγώ αρκέστηκα σε φρουτοσαλάτα με τα φρούτα που μπορούσα να φάω με γιαούρτι.

    Η Λευκωσία είναι γεμάτη με αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος. Δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε να πάμε ούτε στην “πράσινη γραμμή” το σημείο που διχοτομεί την Κύπρο. Αυτό όμως ξέρετε τι σημαίνει; Πως πρέπει σύντομα να ξαναεπισκεφτούμε το νησί.

    Και τα τρία παραπάνω ξενοδοχεία διαθέτουν πάρκινγκ για τους ενοίκους.

    Πρωταράς, τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Κύπρο

    Σας είπα πως σε πέντε μέρες γυρίσαμε σχεδόν όλη την Κύπρο. Η χάρη μας δεν έλειψε και από τον Πρωταρά της Κύπρου. Μια άκρως τουριστική περιοχή με πολλά, μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία. Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι πως τα παραλιακά ξενοδοχεία στην Κύπρο δεν οικειοποιούνται την παραλία. Κάθε ξενοδοχείο έχει στον δικό του εξωτερικό χώρο πισίνας και ξαπλώστρες με ομπρέλες στο γκαζόν, μετά είναι ένας παραλιακός πεζόδρομος για χρήση απ’ όλους και όχι απαραίτητα μόνο για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και μετά είναι η αμμουδιά όπου είναι τοποθετημένες δημοτικές ομπρέλες και ξαπλώστρες για όλους και μάλιστα πολύ οικονομικές! Που να το δούμε αυτό στην Ελλάδα!

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας 20
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Το ξενοδοχείο Constantinos The Great Beach Hotel στον Πρωταρά της Κύπρου

    Ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε στον Πρωταρά

    Αν και υπάρχουν πολλά καταλύματα στην περιοχή εμείς ξεχωρίσαμε τα παρακάτω. Εξάλλου και οι ντόπιοι συνεργάτες και φίλοι μας τα πρότειναν ύστερα από δική τους εμπειρία διαμονής. Εμείς εδώ σας παραθέτουμε τα αστέρια τους αλλά καλό θα είναι όταν επιλέγετε ξενοδοχείο να δίνετε σημασία και στην βαθμολογία τους. Εμείς επιλέγουμε πάντα βαθμολογία πάνω από 9.

    Sunrise Pearl – Hotel and Spa (4 αστέρων)

    Blue Ivi Hotel and Suites (4 αστέρων, 9.5 )

    Capo Bay Hotel (4 αστέρων)

    Melini Hotel Suites (3 αστέρων)

    Flamingo Paradise Beach Hotel – Adults Only

    Louis St. Elias Resort & Waterpark (δεν είναι δίπλα στην παραλία αλλά είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά λόγω του waterpark και all inclusive)

    Constantinos The Great Beach Hotel (5 αστέρων)

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Το ξενοδοχείο Vrissiana Beach Hotel
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Ο παραλιακός πεζόδρομος έχει μήκος 4 χλμ και ενώνει την περιοχή Περνέρα με την περιοχή του Πρωταρά και ειδικότερα την παραλία του FIG TREE BAY. Σε πολλά σημεία αυτής της διαδρομής υπάρχουν μικρές πλατείες με παγκάκια και κιόσκια για ξεκούραση. Φυσικά θα βρείτε και κάποια από τα καλύτερα και πολυτελή ξενοδοχεία στην Κύπρο

    Στον Πρωταρά βρίσκεται και η 3η καλύτερη παραλία του κόσμου για το 2019 σύμφωνα με το Big 7 Travel, η Fig Tree Bay ή αλλιώς παραλία της Συκιάς. Η παραλία πήρε το όνομά της από τη συκιά που υπάρχει στο πίσω μέρος της παραλίας, την οποία έφεραν μαζί τους οι κατακτητές από την ανατολή τον 17ο αιώνα. Κρυστάλλινα νερά βραβευμένα με γαλάζια σημαία, χρυσή αμμουδιά, οργανωμένη ακτή.

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    Πρωταράς, Κύπρος

    Αλήθεια εσείς έχετε πάει ποτέ στην Κύπρο; Θα μας προτείνατε κάποιο ξενοδοχείο;

    Κατερίνα

    Pin it for later

    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας
    10 ξενοδοχεία στην Κύπρο που προτείνουμε για τη διαμονή σας 21

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Στην Κύπρο δεν έχω πάει,όμως μετά την ανάρτηση σου είμαι να πάρω το αεροπλάνο και να πάω. Μου άρεσε το ξενοδοχείο στη Λάρνακα με τη θάλασσα μπροστά στα πόδια σου. Δεν ήταν άσχημο και το ξενοδοχείο στο ορεινό χωριό με την πισίνα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης