ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Road Trip στην Πορτογαλία: από το Πόρτο στη Λισαβόνα

    Πόρτο, Λισαβόνα, Κοΐμπρα ή Ναζαρέ; Το γεγονός ότι η Πορτογαλία προσφέρει στον επισκέπτη μια μεγάλη λίστα υπέροχων προορισμών, καθιστά την τελική επιλογή τους αρκετά δύσκολη.  Τι να πρωτοκάνετε; Να δείτε τα αξιοθέατά της, να επιλέξετε τα πολιτιστικά της δρώμενα, να πάτε για πεζοπορία, μήπως διακοπές στην παραλία για σέρφινγκ ή να απολαύσετε ένα γαστρονομικό ταξίδι; Γιατί, λοιπόν, να μην απολαύσετε λίγο από όλα; Με ένα οδοιπορικό σε 4 ρόδες, δηλαδή ένα road trip στην Πορτογαλία, όλες οι απαιτήσεις των διακοπών σας μπορούν να εκπληρωθούν μία προς μία, ενώ θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσετε ενδελεχώς αυτήν την όμορφη χώρα.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου από Auto Europe

    Καθώς πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων προσφέρουν στους οδηγούς τη δυνατότητα να παραδώσουν το όχημά τους σε διαφορετική τοποθεσία από εκείνη που αρχικά το παρέλαβαν, μην παραλείψετε κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του road trip να ελέγξετε και τοποθεσίες που είναι πιο απομακρυσμένες (σημειώστε βέβαια ότι ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων χρεώνουν για αυτή την υπηρεσία και την μάλιστα χρεώνουν σαν μία επιπλέον one-way διαδρομή).

    Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Auto Europe, ωστόσο, παρέχει μια ξεκάθαρη σύγκριση τιμών ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που λειτουργούν στην εκάστοτε επιλεγμένη τοποθεσία. Κατά την πραγματοποίηση μιας γρήγορης αναζήτησης στον ιστότοπο της Auto Europe θα βρείτε οικονομικές προσφορές για ενοικίαση αυτοκινήτων και θα μπορέσετε να επιλέξετε ανάμεσα από μια ευρεία ποικιλία κατηγοριών οχημάτων, από μικρά αυτοκίνητα και βανάκια έως πολυτελή οχήματα αλλά και αυτοκινούμενα.

    Με μια επιτυχημένη ιστορία που εκτείνεται εδώ και σχεδόν 7 δεκαετίες, η Auto Europe συνεχίζει να συνεργάζεται με τους κορυφαίους παγκόσμιους προμηθευτές ενοικίασης αυτοκινήτων ώστε να εξασφαλίζει στους πελάτες της την καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά και ποιοτικά οχήματα σε περισσότερα από 24.000 σημεία παραλαβής παγκοσμίως.

    Road Trip στην Πορτογαλία, από το Πόρτο ως τη Λισαβόνα

    Και επειδή για να είστε εδώ σίγουρα αναζητάτε έμπνευση για το μελλοντικό road trip σας στην Πορτογαλία, σας έχουμε μερικές ιδέες, σε περίπτωση που είστε ακόμα αναποφάσιστοι, που περιλαμβάνουν πόλεις της Πορτογαλίας που βρίσκονται στη διαδρομή από το Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία έως την πρωτεύουσα, τη Λισαβόνα.

    Πόρτο

    Το Πόρτο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούρου (Douro) και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε το road trip σας. Κατά τη διαμονή σας, μπορείτε να περιπλανηθείτε στα ιστορικά μονοπάτια της γραφικής Παλιάς Πόλης, να «χαθείτε» στα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια με τις όμορφες πλατείες που περιβάλλονται από παλιά, πολύχρωμα σπίτια και θρησκευτικά μνημεία που κτίστηκαν σε ύφος Μπαρόκ και Νεοκλασικισμού.

    Ο ποταμός Δούρος διασχίζεται από έξι αρχιτεκτονικά διαφορετικές γέφυρες και οι λάτρεις του φαγητού και του κρασιού μπορούν να απολαύσουν μια εμπειρία γαστρονομίας και γευσιγνωσίας στις κάβες, τα εστιατόρια και τα μπαρ του λιμανιού. Μια μικρή συμβουλή: μη παραβλέψετε να θαυμάσετε τους τοίχους με τα μπλε πλακάκια (γνωστά ως azulejos) στον κεντρικό χώρο του σταθμού São Bento (Estação São Bento).

    Road Trip στην Πορτογαλία με ενοικίαση αυτοκινήτου από Auto Europe - Πόρτο
    Γέφυρα D. Luís και ποταμός Δούρος στο Πόρτο

    Κόστα Νόβα & Aβέιρο

    Μετά από περίπου μία ώρα οδήγησης νότια του Πόρτο (περίπου 80 χιλιόμετρα), θα φτάσετε στο γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο της Κόστα Νόβα. Η Πορτογαλία είναι γεμάτη όμορφα χωριουδάκια και υπέροχες παραλίες, αλλά αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το ψαροχώρι είναι τα πολλά πολύχρωμα ριγέ σπίτια, το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος της λευκής αμμουδερής παραλίας και των αμμόλοφων της.

    Ελάχιστα μακριά από την Κόστα Νόβα, περίπου 12 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά, βρίσκεται το Αβέιρο, μια πόλη φημισμένη για τη λιμνοθάλασσά της και τα κανάλια της. Τα κανάλια μπορεί να τα διασχίσει κανείς με τα παραδοσιακά ξύλινα καράβια (moliceiros) που είναι βαμμένα με εντυπωσιακά φωτεινά χρώματα, και τα οποια αρχικά χρησιμοποιούνταν για τη συγκομιδή θαλάσσιων φυκιών από τη λιμνοθάλασσα. Στο Αβέιρο μπορείτε να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά σπίτια σε στυλ Αρτ Ντεκό με τα υπέροχα μπαλκόνια τους και τις σιδερένιες πύλες, τα οποία αποτελούν από τα καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της τυπικής πορτογαλικής τέχνης με τα πλακάκια στις προσόψεις τους.

    Κοΐμπρα

    Αυτή την παλιά πανεπιστημιούπολη και πρώην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αξίζει να την επισκεφθείτε. Η επίσκεψή σας στα ιστορικά κτίρια του πανεπιστημίου στη γραφική Παλιά Πόλη της Κοΐμπρας, τα οποία αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και στη βιβλιοθήκη (η οποία, λέγεται, ότι ενέπνευσε την J.K. Rowling να γράψει τις ιστορίες του Χάρι Πότερ) είναι απαραίτητη. Εκεί κοντά είναι και ο Καθεδρικός Ναός Sé Velha, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα ρομανικά κτίρια στην Πορτογαλία. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε το πάρκο που παρουσιάζει την Πορτογαλία σε μικρογραφία, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον βοτανικό κήπο της πόλης. Η Κοΐμπρα απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Αβέιρο και μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο μέσα σε περίπου μία ώρα.

    Ναζαρέ

    Μια παράκαμψη για να φτάσετε σε αυτό το ψαροχώρι πάνω στη ακτή του Ατλαντικού (περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοΐμπρα) είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους λάτρεις του σέρφινγκ, αλλά και για όσους δεν ασχολούνται με το σέρφινγκ αλλά θέλουν να βιώσουν μία εντυπωσιακή οπτική εμπειρία. Για εσάς λοιπόν σαφώς προτείνεται να απολαύσετε τα κύματα από την ασφάλεια της παραλίας ή των γύρω λόφων (ειδικά τον χειμώνα). Τα κύματα αφήστε τα για τους επαγγελματίες σέρφερς ή, ακόμα καλύτερα, τους σέρφερς με εξειδίκευση στα μεγάλα κύματα!

    Ο λόγος; Λόγω ενός υφάλου στο βάθος της θάλασσας της Ναζαρέ, δημιουργούνται, κυρίως τον χειμώνα και υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τα τεράστια αυτά κύματα (τα μεγαλύτερα στον κόσμο), προκαλώντας το πιο συναρπαστικό θέαμα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Το υψηλότερο κύμα που κατακτήθηκε ποτέ από σέρφερ ήταν στην παραλία do Norte στη Ναζαρέ το 2020 και είχε ύψος 26 μέτρα – αποτέλεσε φυσικά παγκόσμιο ρεκόρ!

    Διαβάστε περισσότερα:

    Όμπιδος

    Περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Ναζαρέ, η Όμπιδος είναι μία από τις πιο αξιαγάπητες πόλεις στην Πορτογαλία και αποτελεί σχεδόν ένα υπαίθριο μουσείο! Επισκεφτείτε τον ιστορικό πυρήνα της πόλης και «χαθείτε» στους λαβύρινθους που σχηματίζουν τα γραφικά στενά δρομάκια της, τα οποία πλαισιώνονται από παραδοσιακά βαμμένα σπίτια και εκκλησίες (σε γοτθικό, μπαρόκ και αναγεννησιακό στιλ). Η Όμπιδος περιβάλλεται από ένα καλά διατηρημένο τείχος πάνω στο οποίο μπορούν να περπατήσουν οι επισκέπτες και να απολαύσουν την υπέροχη θέα. Τέλος, στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Κάστρο του Όμπιδος, ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό φρούριο που λειτουργεί σήμερα ως ξενοδοχείο.

    Road Trip στην Πορτογαλία με ενοικίαση αυτοκινήτου από Auto Europe - Όμπιδος
    Μεσαιωνικό Κάστρο στο Όμπιδος

    Σίντρα

    Στη μικρή πόλη της Σίντρα (περίπου 95 χιλιόμετρα νότια του Όμπιδος) θα νιώσετε σίγουρα σαν να βρίσκεστε σε ένα παραμυθένιο κόσμο. Αυτό το ονειρικό μέρος βρίσκεται πάνω στην απότομη πλαγιά ενός βουνού και μαγεύει τους επισκέπτες του με τα εντυπωσιακά παλάτια του όπως το Quinta da Regaleira και το Monserrate με τους εντυπωσιακούς κήπους τους, καθώς και τον αρχαίο Κάστρο dos Mouros (Castelo dos Mouros), το ιστορικό κέντρο της Σίντρα, το Εθνικό Παλάτι (Palácio Nacional), κ.α.

    Λισαβόνα

    Η τελευταία στάση του road trip μας είναι η Λισαβόνα, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Σίντρα. Η ομορφιά της Πορτογαλικής πρωτεύουσας εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την ίδια την πόλη. Είναι ένα μέρος αντιθέσεων (συνδυάζει αιώνια παράδοση και σύγχρονη ζωή), εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, πολύχρωμων πλακιδίων πάνω σε αμέτρητες προσόψεις, μεγάλης αστικής γοητείας, αμέτρητων αξιοθεάτων, αυθεντικότητας και παλιών γραφικών γειτονιών.

    Αποτελεί επίσης τον απόλυτο παράδεισο για τους γευσιγνώστες (με χιλιάδες εστιατόρια που εξυπηρετούν όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια), έχει γκαλερί, μουσεία και έντονα street art στοιχεία, Είναι η χαρά της ζωής σε συνδυασμό όμως με κάποια μελαγχολία, την οποία εκφράζουν εις βάθος τα πολλά μπαρ με μουσική φάντο. Μια πόλη σαν καρτ ποστάλ από πολλές απόψεις! Βεβαιωθείτε ότι θα κρατήσετε αρκετό χρόνο για τη διαμονή σας στη Λισαβόνα, γιατί υπάρχει τόσα πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε!

    Road Trip στην Πορτογαλία με ενοικίαση αυτοκινήτου από Auto Europe - Λισαβόνα
    Τραμ στη Λισαβόνα

    Σας ευχόμαστε καλό και ασφαλές ταξίδι και μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας και να τηρείτε τα τοπικά όρια οδήγησης και τα παγκόσμια μέτρα ασφαλείας.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης