ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Δώρα περιποίησης για σένα, τη γυναίκα που πέρασε τα 40

    Η δουλειά, τα παιδιά, το σπίτι και γενικά οι υποχρεώσεις μας βάζουν σε μια καθημερινή ρουτίνα χτίζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο που είναι ασταμάτητο ακόμα και στις διακοπές! Πως γίνεται να μη μας φτάνει το εικοσιτετράωρο; Δεν είναι κάποιες στιγμές που θέλετε να πείτε STOP; Που λέτε: “Θέλω να κάνω κάτι για μένα! Κάτι που δεν το κάνω επειδή πρέπει αλλά επειδή το θέλω και το έχω ανάγκη!“. Προτείνουμε 5 ιδέες για δώρα περιποίησης για σένα, τη γυναίκα που πέρασε τα 40 και νιώθεις την ανάγκη να φροντίσεις τον εαυτό σου λίγο περισσότερο.

    Ιδέες για δώρα περιποίησης για τη γυναίκα που πέρασε τα 40

    Περιποίηση προσώπου

    Ήμουν από τις άτυχες γυναίκες που είχα ακμή για πολλά χρόνια και πάλευα να κατευνάσω το “θηρίο” με θεραπείες, κρέμες, φάρμακα. Και κάποια στιγμή εκεί γύρω στα 35-40 που ηρέμησα, είχα κουραστεί τόσο πολύ που δεν ήθελα να βάλω τίποτα στο πρόσωπό μου. Κι όμως τότε ήταν που έπρεπε να προσέχω ακόμα περισσότερο.

    Τα χρόνια περνούσαν και άρχισε να φαίνεται η διαφορά του νεανικού από το ώριμο δέρμα μια γυναίκας που πλησίαζε τα 40. Όταν το συνειδητοποίησα αυτό αντί να στεναχωρηθώ για την ηλικία μου πείσμωσα και είπα πως πρέπει να ξεκινήσω και πάλι να φροντίζω το δέρμα μου. Επισκέφτηκα τη δερματολόγο μου για να μου δώσει τις κατάλληλες κρέμες για το δέρμα μου και την ηλικία μου για πρόσωπο, μάτια, χείλη και λαιμό. Επιπλέον, φρόντιζα να καθαρίζω το δέρμα μου πρωί και βράδυ.

    Χρειάζομαι αντηλιακό και για τα χείλη μου; Αντηλιακά για πρόσωπο και χείλη χειμώνα καλοκαίρι. Δώρα περιποίησης για σένα που πέρασες τα 40
    Δώρα περιποίησης για σένα, τη γυναίκα που πέρασε τα 40 7

    Διάβασε ακόμα στο Ανθομέλι: Βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για σένα στα 40

    Δεν έμεινα όμως μόνο εκεί! Δύο φορές τουλάχιστον τον χρόνο, μία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και μία την άνοιξη μόλις βγούμε από τον χειμώνα, κάνω στη δερματολόγο καθαρισμό προσώπου. Δεν πίστευα ποτέ πως το δέρμα μου θα είχε τόση διαφορά! Δέρμα λείο, λαμπερό και ενυδατωμένο! Κατά διαστήματα, με την συμβουλή πάντα της δερματολόγου μου, κάνω κάποια μάσκα λάμψης σε μάτια και το πρόσωπο. Το μεγαλύτερο δώρο όμως για μένα που έχω ένα πρόσωπο με ακμή είναι τα laser που κάνω για να χαρίσω επιτέλους στον εαυτό μου την ικανοποίηση ενός δέρματος χωρίς ουλές! Αυτό μου το χρωστούσα!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Όταν ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων

    Rodial Snake Serum

    Μεγάλη πέραση για επιδερμίδες άνω τον 40 έχουν το τελευταίο διάστημα τα προϊόντα της Rodial και ειδικά το Rodial Snake Serum. Γίνεται χαμός λέμε και αυτός ορός “φιδιού” υπόσχεται να σου φωτίσει την επιδερμίδα και να μειώσει τα σημάδια γήρανσης! Ακόμα περιμένεις να το προμηθευτείς;

    Μασάζ

    Το πρώτο μασάζ που βίωσα από ειδικό ήταν στην Ταϊλάνδη σε ένα ταξίδι μου πριν χρόνια. Ήταν ένα μασάζ σε όλο το σώμα μετά από το οποίο ένιωθα σαν αστροναύτης στο φεγγάρι. Ένιωθα να πετάω!

    Ποιος είπε πως το μασάζ πρέπει να το προσφέρουμε στο σώμα μας μόνο όταν είμαστε πιασμένοι ή πρέπει να μας το κάνει κάποιος φυσιοθεραπευτής για θεραπευτικούς λόγους; Αν νιώθεις κουρασμένη σωματικά ή ακόμα και ψυχικά το μασάζ είναι ένα δώρο αναζωογόνησης για σένα. Χαλαρωτικό, θεραπευτικό, σιάτσου, ταϊλανδέζικο, ινδικό, σουηδικό είναι κάποιες από τις οι επιλογές σου! Πρόσεξε όμως να επιλέξεις το κατάλληλο κέντρο ευεξίας και τον κατάλληλο θεραπευτή. Πάρε το ταίρι σου, τις φίλες σου ή ακόμα και την κόρη σου και χάρισε στον εαυτό σου λίγες ώρες χαλάρωσης.

    Το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής και η γιόγκα προσώπου ή πιο απλά το ευεργετικό και χαλαρωτικό μασάζ προσώπου. Οπότε και σας προτείνουμε, αν θέλετε να συνεχίσετε το μασάζ σας και στο σπίτι, να προμηθευτείτε ένα ειδικό kit Gua Sha το οποίο θα γίνει οδηγός σας για την ευεξία του προσώπου σας.

    Δώρα περιποίησης για σένα που πέρασες τα 40
    Μασάζ προσώπου με ειδικό kit Gua Sha

    Χαμάμ

    Το χαμάμ είναι η ανατολίτικη έκδοση του ατμόλουτρου και θεωρείται η υγρή έκδοση της σάουνας. Μπορεί οι γιαγιάδες μας να πήγαιναν σε χαμάμ για να κάνουν το μπάνιο τους αφού στα σπίτια τότε δεν υπήρχαν μπανιέρες και ντουζιέρες αλλά στις μέρες μας το χαμάμ είναι μια μικρή πολυτέλεια για όλους και χαρίζει στιγμές ξεκούρασης. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές να κάνω χαμάμ και σαν εμπειρία με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Ίσως όχι τόσο πολύ όσο ένα καλό μασάζ αλλά αυτά είναι γούστα και αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα έχεις ιδία άποψη.

    Ο χώρος του χαμάμ είναι γεμάτος ατμούς και από διακοσμητική άποψη μοιάζει ανατολίτικος με μαρμάρινα ή πέτρινα συνήθως παγκάκια όπου μπορείς να ξαπλώσεις ή να κάτσεις. Αυτό βοηθάει τη θερμότητα να διοχετευτεί κατάλληλα στο σώμα σας. Τα πλεονεκτήματα του χαμάμ είναι ο βαθύς καθαρισμός που προσφέρει στο δέρμα. Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, ανοίγονται και καθαρίζονται οι πόροι, αποκαλύπτοντας μία φρέσκια, απαλή, λαμπερή και πιο υγιή επιδερμίδα. Όλοι οι μυς χαλαρώνουν και βελτιώνεται το κυκλοφοριακό. Απολαύστε το μόνη ή με παρέα και νιώστε τα ευεργετικά οφέλη του.

    Δώρα περιποίησης για σένα, τη γυναίκα που πέρασε τα 40
    Απολαύστε το χαμάμ με μόνες, με τον/την σύντροφό σας, την κόρη ή τις φίλες σας

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Φρύδια

    Τα τελευταία χρόνια είναι πλέον μόδα να φτιάχνουν οι γυναίκες τα φρύδια τους. Όχι να φτιάχνουν απλά το σχήμα τους με ένα τσιμπιδάκι αλλά να βελτιώνουν ή να αλλάζουν σχεδόν μόνιμα το σχήμα του με νέες μεθόδους όπως το microblading και το ημιμόνιμο τατουάζ.

    Η πρόσφατη αλλαγή μάλιστα της αδερφής μου που επέλεξε το ημιμόνιμο τατουάζ διατηρώντας ωστόσο και αρκετό μέρος από τα αληθινά της φρύδια με έπεισε ότι η “επένδυση” σε αυτό το κομμάτι του προσώπου μας είναι ένα εξαίσιο δώρο που θα μας αλλάξει τη διάθεση και φυσικά θα μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες και πιο φρέσκες. Απλά υπομονή 1-2 μέρες στην αρχή που τα φρύδια σας ενδεχομένως να είναι πολύ έντονα.

    Αν θεωρείς ότι τα φρύδια σου είναι το αδύνατο σημείο σου ή έχουν αραιώσει, τότε ίσως είναι καιρός να κάνεις τη δική σου αναζήτηση και να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου.

    Δώρα περιποίησης για σένα, τη γυναίκα που πέρασε τα 40
    Είναι εύκολη διαδικασία και το αποτέλεσμα εξαιρετικό φτάνει να βρείτε τον κατάλληλο ειδικό

    Στο Ανθομέλι θα βρεις κι άλλα ενδιαφέροντα άρθρα:

    Μπότοξ

    Απενεχοποίηση τώρα! Τι κι αν το μπότοξ πριν μερικά χρόνια ήταν μόνο για τις τραγουδίστριες και τις ηθοποιούς. Πλέον όλοι έχουμε πρόσβαση σε αυτή την αλλαγή αισθητικής φύσεως καθώς και οι τιμές έχουν πέσει αλλά και γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι κάθε μία μας είναι μοναδική ανεξάρτητα από το αν είναι “επώνυμη” ή όχι! Και ως γυναίκα που θέλεις να διατηρήσεις τη νεανικότητά σου και την φρεσκάδα σου όσο περισσότερο γίνεται κάνε δώρο στο εαυτό μου την εξαφάνιση αυτής της ρυτίδας στο μέτωπο που τόσο σε ενοχλεί με την χρήση της βοτουλινική τοξίνη (μην αγχώνεσαι το μπότοξ είναι!)

    Προσωπικά το έκανα και θα το ξαναέκανα χωρίς δισταγμό! Προσοχή όμως, όχι στις υπερβολές και όχι σε γιατρούς που δεν είναι πιστοποιημένοι στον τομέα τους. Στην πρώτη περίπτωση κινδυνεύουμε να μοιάζουμε στην καλύτερη με άγαλμα και στην χειρότερη με μούμια και στην δεύτερη περίπτωση να γίνει κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά στο πρόσωπό μας! Δεν θέλουμε τίποτα από τα δύο!

    Δώρα περιποίησης για σένα, τη γυναίκα που πέρασε τα 40
    Εσύ θα τολμούσες το botox; Ποια σημεία θα ήθελες να βελτιώσεις;

    Διάβασε ένα άρθρο μας σχετικό με το botox: Διαφορά του botox από τη μεσοθεραπεία και που πρέπει να τα κάνεις

    Αποτρίχωση Λέιζερ

    Η αποτρίχωση για μένα πριν λίγα χρόνια ήταν άπιαστο όνειρο γιατί ήταν πολύ ακριβή υπηρεσία για τη δική μου τσέπη. Ωστόσο περνώντας τα χρόνια οι τιμές έπεσαν αρκετά. Πλέον μπορεί κανείς να βρει και πολλές προσφορές σε ινστιτούτα ομορφιάς ή δερματολογικά ιατρεία. Δεν είναι απαραίτητο φυσικά να κάνετε όλα τα σημεία του σώματος μαζί οπότε δεν θα σας φανεί μαζεμένο και το ποσό.

    Προσωπικά επέλεξα πριν 4-5 χρόνια να αγοράσω ένα πακέτο για πόδια, μασχάλες και μπικίνι και θεωρώ πως είναι το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου. Ευτυχώς έπεισα και την αδερφή μου να ξεκινήσει και είναι ήδη ενθουσιασμένη παρόλο που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τις συνεδρίες. Μόλις κλείσει τα 18 και η κόρη μου θα είναι το πρώτο δώρο που θα της κάνω.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι: Γιατί να κάνω αποτρίχωση με laser και τι πρέπει να ξέρω

    Δώρα περιποίησης για σένα, τη γυναίκα που πέρασε τα 40
    Το πρώτο σημείο που μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε laser είναι οι μασχάλες και το πρόσωπο (αν έχετε μουστάκι ή τριχοφυΐα στα μάγουλα (προς τα αυτιά)

    Δώρα για εμάς που είμαστε ή περάσαμε τα 40 και σε καμία περίπτωση δεν “πενθούμε” για αυτό! Γιορτάζουμε την κάθε μας μέρα και μας κάνουμε δώρο τα καλύτερα δώρα ομορφιάς και περιποίησης!

    Περισσότερα άρθρα για τη γυναίκα, την ομορφιά και την μόδα μπορείτε να διαβάστε στην αντίστοιχη κατηγορία πατώντας το λινκ.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης