ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Διαφορά του botox από τη μεσοθεραπεία και που πρέπει να τα κάνεις

    Δύσκολη η απόφαση για μερικές γυναίκες η χρήση του botox με δύο πιο συχνές αιτίες τον φόβο για αποτυχημένο αποτέλεσμα αλλά και την άγνοια για το τι είναι πραγματικά το botox και αν αυτό είναι που χρειάζονται. Τι εννοώ! Εκτιμώ πάρα πολύ τους δερματολόγους και τους επαγγελματίες του είδους όταν δεν οδηγούν κατευθείαν τις γυναίκες σε αυτό που ζητάνε. Υπάρχουν φορές που πραγματικά το “πρόβλημα” μιας επιδερμίδας μπορεί να βελτιωθεί με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα τη μεσοθεραπεία. Ναι, αλλά χωρίς γνώσεις πού να ξέρεις τι να επιλέξεις και αν εκείνη τη στιγμή αυτό που θα σου πει ο γιατρός είναι σωστό;

    Για αυτό προσωπικά πιστεύω ότι η διαπροσωπική σχέση με τον δερματολόγο σας και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του θα σας λύσουν τα χέρια. Όμως μην πάτε κι εσείς έτσι αδιάβαστες στον γιατρό. Πάμε να δούμε παρέα με απλά λόγια τη διαφορά του botox από τη μεσοθεραπεία ώστε να έχετε μια εικόνα για όσα θα θέλατε και επιθυμείτε να κάνετε στο μέλλον! Γιατί πάνω απ’ όλα πρέπει ως γυναίκες να απενεχοποιηθούμε και με σύνεση και λογική να κάνουμε αυτές τις βελτιώσεις που θέλουμε για εμάς.

    Τι είναι το Botox και πως χορηγείται

    Το Botox ουσιαστικά είναι η ουσία botulinum toxin η οποία εκχύνεται ενέσιμα στο δέρμα με σκοπό να χαλαρώσει τους μυς του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι η λείανση των ρυτίδων. Ουσιαστικά μπλοκάρει τα σήματα που δίνουν τα νεύρα στους μυς και έτσι αυτοί σταματούν να συστέλλονται.

    Ο γιατρός γνωρίζει πού θα μπει η ένεση ανάλογα με το σημείο που θέλετε να μποτοξάρετε. Δεν χρειάζεται αναισθησία και δεν πονάει ιδιαίτερα. Λόγω της βελόνας θα νιώσετε ενδεχομένως μια ελαφριά δυσφορία στα τρυπηματάκια αλλά όχι κάτι φοβερό. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται ορατά έπειτα από 1-2 εβδομάδες. Εμένα το αποτέλεσμα φάνηκε γρήγορα και άρχισα να πετάω στα σύννεφα! Πραγματικά για όσες γυναίκες το κάνουν πρώτη φορά νομίζω ότι τα αποτελέσματα μοιάζουν μαγικά!

    Ιατρική χρήση του Botox

    Το Botox εκτός από αισθητικούς λόγους, χρησιμοποιείται και για ιατρικούς λόγους όπως οι βλεφαροσπασμοί, ο σραβισμός, οι ημικρανίες κ.α. Σε αυτό όμως το ποστ θα αρκεστούμε στους αισθητικούς λόγους που συνήθως μας ωθούν να το κάνουμε.

    Χρήση του Botox για αισθητικούς λόγους

    Το Botox πιο συχνά χρησιμοποιείται για τις γραμμές του μετώπου, το πόδι της χήνας (το σημείο στην εξωτερική γωνία του ματιού) και φυσικά τις γραμμές που δημιουργούνται από το γνωστό “συνοφρύωμα”, όπως έχω εγώ ανάμεσα στα μάτια.

    Πόσο διαρκεί το botox

    Το Botox συνήθως διαρκεί από 3-6 μήνες όπου σταδιακά θα δείτε τις γραμμούλες και τις ρυτίδες να επανέρχονται στη θέση τους! Τραγικό! χεχε! Σε αυτή τη φάση θα χρειαστεί να το ξανακάνετε. Οπότε εάν θέλετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα και όχι σαν εμένα που έκανα μια φορά και μετά δεν ξαναέκανα… υπολογίστε 2-4 φορές τον χρόνο ανάλογα με την κατάσταση της επιδερμίδας σας, την ποσότητα και την ποιότητα των ρυτίδων σας και φυσικά την ανοχή σας στις ρυτίδες.

    Φροντίδα του Botox και Παρενέργειες

    Όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνετε μετά τη χορήγηση της ουσίας αυτής, νομίζω ότι οι οδηγίες δεν είναι φοβερές. Δεν θέλει ήλιο και χρειάζεται να φοράτε αντηλιακή κρέμα, έντονη ζέστη π.χ. από πιστολάκι, για λίγες μέρες δεν πρέπει να σκύψετε για να λουστείτε, πρέπει να αποφύγετε το αλκοόλ κ.α. Είμαι σίγουρη ωστόσο ότι ο/η γιατρός σας θα σας πει τα πάντα, μη σας πω ότι θα σας τα δώσει και γραπτώς! Εννοείται ότι πρέπει να ενημερωθείτε και για τις παρενέργειες ώστε να μην σας έρθει ντουβρουτζάς αν για παράδειγμα έχετε ημικρανία ή έντονο πρήξιμο. Εγώ προσωπικά δεν είχα τίποτα!

    Botox ή μεσοθεραπεία. Το Dermamedic δερματολογικό ιατρείο στην Αγία Παρασκευή θα σας καθοδηγήσει και για τα δύο.
    Μπότοξ ή Μεσοθεραπεία – Photo by Anna Shvets on Pexels

    Και όταν μιλάμε για εμπιστοσύνη, δεν θα μπορούσα να μην σας προτείνω τηνδερματολόγο μου, Dr. Μαρία Γιαννάκη, η οποία με παρακολουθεί για την ακμή εδώ και περίπου 3 χρόνια. Στο ιατρείο της στην Αγία Παρασκευή, Dermamedic, μπορείτε να λύσετε κάθε είδους δερματολογικό πρόβλημα αλλά να κάνετε και θεραπείες που αφορούν πιο αισθητικά θέματα, όπως botox, μεσοθεραπεία, αποτρίχωση, λιποαναρρόφηση κ.α. Επικοινωνήστε μαζί της και κλείστε ραντεβού για να σας καθοδηγήσει με επαγγελματισμό και ήθος στο τι πραγματικά χρειάζεται η επιδερμίδα σας.

    Τι είναι η μεσοθεραπεία για το πρόσωπο και πως γίνεται

    Η μεσοθεραπεία είναι μια αισθητική μη χειρουργική θεραπεία όπου χορηγούνται ενέσιμα στο μεσόδερμα του πρόσωπό σας ουσίες (όπως βιταμίνες, ένζυμα, ορμόνες, ιχνοστοιχεία κ.α.) για την επαναφορά της νεότητας της επιδερμίδας. Επιπλέον θα δείτε ότι το δέρμα θα σφίξει και θα φωτίσει και φυσικά θα λειανθούν και οι μικρές ρυτίδες.

    Ιατρική χρήση της μεσοθεραπείας

    Εκτός από αισθητικούς λόγους, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για την αλωπεκίαση και άλλες παθήσεις.

    Χρήση της Μεσοθεραπείας για αισθητικούς λόγους

    Εκτός από το πρόσωπο, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται επίσης και για την κυτταρίτιδα καθώς στοχεύει στην στιβάδα του δέρματος που συσσωρεύεται το λίπος. Για αυτό και πολλοί την συγκρίνουν με την λιποαναρρόφηση. Οπότε αυτό που μένει είναι να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ελέγξει την κατάστασή της και να σας πει το πόσο πιθανό να είναι να δείτε αποτελέσματα και πότε.

    Πόσο διαρκεί η μεσοθεραπεία

    Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας θα τα δείτε έπειτα από 4-6 εβδομάδες. Η μεσοθεραπεία λειτουργεί και ως πρόληψη οπότε το πόσο θα διαρκέσει εξαρτάται από την ανάγκη της επιδερμίδας σας και το “πρόβλημα” που επιθυμείτε να διορθώσετε.

    Φροντίδα της Μεσοθεραπείας και Παρενέργειες

    Η διαδικασία της Μεσοθεραπείας διαφέρει από αυτή τη του Botox καθώς ο γιατρός θα πρέπει να κάνει μια προετοιμασία στο δέρμα σας. Οπότε και ενημερωθείτε από πριν για το τι θα χρειαστεί. Οι παρενέργειες επίσης είναι ένα σημείο που πρέπει να σταθείτε. Ενδεχομένως να παρατηρήσετε πονοκέφαλο, πρήξιμο, ερυθρότητα, ερεθισμό κ.α. Ωστόσο αν όλα πάνε καλά, όπως και με το botox, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας.

    Διάβασε περισσότερα:

    Αν με ρωτάτε, αυτό που κι εγώ έχω καταλάβει είναι ότι ενώ το μπότοξ αποτελεί μια σχετικά άμεση και αποτελεσματική λύση για τις ρυτίδες σας, η μεσοθεραπεία αποτελεί μια προληπτική διαδικασία, η οποία αργεί μεν να φανεί αλλά έχει πιο μακροχρόνια αποτελέσματα στο δέρμα του προσώπου σας. Αυτό που μένει τώρα είναι να μιλήσετε με την δερματολόγο σας ή άλλον εξειδικευμένο γιατρό και να πάρετε την απόφαση που χρειάζεται η επιδερμίδα σας!

    Θα χαρώ να μάθω τη δική σας εμπειρία!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης