ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γιατί να κάνω αποτρίχωση με laser και τι πρέπει να ξέρω

    Ειλικρικά δεν θυμάμαι πώς ήταν η ζωή μου πριν κάνω αποτρίχωση! Ή για την ακρίβεια δεν θέλω να θυμάμαι πως ήταν καθώς πραγματικά δεν είχα μεγαλύτερο μπελά από το ξύρισμα ή την, τότε στην μόδα, αποτριχωτική μηχανή! Και δώστου τα ξυραφάκια, οι ερεθισμοί ή αργότερα το κερί πάνω στο δέρμα μου. Το είχα πάρει απόφαση λίγο πριν κλείσω τα 40 ότι θα είναι το δώρο στον εαυτό μου για τα τόσα χρόνια ταλαιπωρίας. Και πραγματικά δεν το μετάνιωσα καθόλου. Έκανα αποτρίχωση με laser alexandrite σε πόδια, μασχάλες, γραμμή κοιλιάς, μπικίνι, άνω χείλος και λέω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου ώστε να προχωρήσετε κι εσείς σε αυτή τη διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται!

    Γιατί να κάνετε απότριχωση με laser;

    • Γιατί βαρεθήκατε να ξυρίζεστε.
    • Γιατί ξοδεύετε πολλά χρήματα σε προϊόντα και υπηρεσίες αποτρίχωσης.
    • Γιατί έχετε τρίχες σε ανεπιθύμητα σημεία του προσώπου ή του σώματος που αδυνατείτε να απαλλαγείτε με τους συμβατικούς τρόπους.
    • Γιατί τα προιόντα αποτρίχωσης σας προκαλούν αλλεργία ή άλλους ερεθισμούς.
    • Λόγω δασυτριχισμού εξαιτίας κληρονομικότητας, ορμονολογικών διαταραχών, πολυκυστικών ωοθηκών, όγκων, εμμηνόπαυσης, θυλακίτιδας, κύστη κόκκυγα και άλλων λόγων.
    • Για αισθητικούς λόγους.
    • Γιατί έτσι γουστάρετε.

    Από ποια ηλικία και έπειτα μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με laser;

    Για να κάνετε αποτρίχωση με laser χρειάζεται να είστε άνω των 18 ετών καθώς επιβάλλεται η εξισορρόπηση του ορμονολογικού προφίλ σας και καλό θα ήταν να υπάρχει μια τελική εικόνα της τριχοφυϊας σας. Εξηγώντας το με λίγο πιο απλά λόγια, στους εφήβους η τριχοφυία δεν έχει ολοκληρωθεί ως τα 18 τους. Αυτό σημαίνει πως η διαδικασία της αποτρίχωσης δεν θα μπορέσει να γίνει ολοκληρωμένα και θα κοστίσει στην ουσία περισσότερο. Ωστόσο, απ’ όσο γνωρίζω σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε ένα κοριτσάκι με έντονη τριχοφυία στο άνω χείλος και όταν αυτή επιρρεάζει την ψυχολογία του παιδιού επιτρέπεται η αποτρίχωση με λέιζερ.

    Αποτρίχωση laser και εφηβεία:

    Το τι θα κάνω με την κόρη μου και το θέμα “τρίχες” όταν άρχισε η εφηβεία της ήταν κάτι που με προβλημάτισε. Αφού ενημερωθήκαμε σχετικά με τη lazer αποτρίχωση στους εφήβους από τη δερματολόγο μας αποφασίσαμε να κάνει αρχικά αποτρίχωση σε αισθητικό με κερί στα πόδια για να μην σκληρύνουν οι τρίχες. Να μην χρησιμοποιήσει δηλαδή καθόλου ξυραφάκι. Ωστόσο, μεγαλώνοντας και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που φοράει μαγιό, φορέμα ή σορτσάκι η ανάγκη να μην φαίνονται οι τρίχες έγινε πιο έντονη. Έτσι, χρησιμοποιεί αποτριχωτική μηχανή για τα πόδια της. Για τις μασχάλες και το μπικίνι όμως το ξυραφάκι δεν το αποφύγαμε γιατί διαφορετικά θα έπρεπε κάθε 15 μέρες να τρέχουμε στην αισθητικό.

    Ωστόσο, πλέον η προσέγγιση για τις μικρότερες ηλικίες έχει αλλάξει. Μπορείτε να ξεκινήσετε την αποτρίχωση και στην εφηβεία αρκεί το μηχάνημα να είναι ιατρικό!!! Φυσικά θα ακολουθηθούν και πιο χαλαρά πρωτόκολλα καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το ορμονολογικό προφίλ του παιδιού. Γι αυτό και το επόμενο βήμα μας εκεί κοντά στα 16 θα είναι η laser αποτρίχωση σε μπικίνι και μασχάλες. Εκείνη, βλέποντας πόσο απελευθερώθηκα εγώ μετά τη μόνιμη αποτρίχωση δέχθηκε ύστερα και από συζήτησh να πορευθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο και να περιμένει λίγο ακόμα για να κάνει laser και στα πόδια της. Θεωρώ πως είναι το καλύτερο δώρο για την ενήλικη ζωή της!

    Άρθρα μας για την εφηβεία διαβάστε εδώ.

    Σε ποια σημεία μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με laser;

    Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανασφάλειες και απαιτήσεις όσον αφορά στο σώμα του για αυτό και δεν είναι λίγα τα σημεία που πλέον οι άνθρωποι κάνουν αποτρίχωση. Επίσης, είναι πλεον συχνό φαινόμενο και στους άντρες να κάνουν αποτρίχωση σε πλάτη και στήθος. Οι αθλητές και στα μοντέλα, δε, κάνουν ακόμα και στα πόδια. Ένας λόγος για αποτρίχωση στους άντρες με έντονη τριχοφυία είναι και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το γύρισμα των τριχών.

    Εγώ λόγω της θεραπείας με χάπια που είχα κάνει για την ακμή πριν χρόνια είχα λίγο πιο έντονη τριχοφυία στις άκρες του άνω χείλους. Η αποτρίχωση με κερί δεν ήταν λύση για μένα ούτε είμαι από τους ανθρώπους που έχω τον χρόνο να πηγαίνω κάθε λίγο και λιγάκι στην αισθητικό και να φεύγω με κοκκινίλες. Οπότε για μένα η αποτρίχωση με lazer ήταν μονόδρομος.

    Το laser alexandrite, που έκανα εγώ, είναι ακίνδυνο και ασφαλές και ενδύκνειται για ανοιχτόχρωματα δέρματα με σκούρες τρίχες. Όμως υπάρχουν κι άλλα laser ειδικά για ξανθές αλλά και λευκές τρίχες.

    Αποτρίχωση με lazer, γιατί διαφέρει;

    Η διαφορά της laser αποτρίχωσης με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως με κερί ή αποτριχωτική μηχανή, είναι πως είναι μόνιμη! Οι τρίχες αποσυντίθενται και καταστρέφονται τα κύτταρα των θυλάκων που ευνοούν την επανέκφυσή τους. Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς να καταστρέφονται οι γύρω ιστοί!

    Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνετε;

    Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας, το δέρμα, την περιοχή κ.ο.κ. Ωστόσο ένας μέσος όρος είναι 6-8 συνεδρίες ανά περίπου 40 μέρες. Οι βασικές συνεδρίες μπορούν να διαρκέσουν από λίγα λεπτά ως μία ώρα ανάλογα με την περιοχή. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε μέσα στον χειμώνα-άνοιξη ώστε να είναι έτοιμες το καλοκαίρι. Αλλά ακόμα όμως κι αν θέλετε να ξεκινήσετε τώρα μην αποθαρρύνεστε! Εγώ τις 2 τελευταίες συνεδρίες τις έκανα με αρκετούς μήνες διαφορά και δεν είχα κανένα πρόβλημα! Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

    Σαφώς παίζει σημαντικό ρόλο και το πόσο εξελιγμένο είναι και το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί, οπότε διαλέξτε με σοφία και εξυπνάδα το ιατρείο που θα το κάνετε.

    Εάν μένετε στην Αθήνα, τότε σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την αποτρίχωση με laser στο Δερματολογικό Ιατρείο της δερματολόγου Μαρίας Γιαννάκη, Dermamedic. Η γνώση της κα. Γιαννάκη, τα σύγχρονα μηχανήματα, ο ζεστός χώρος και η περιποίηση του και φροντίδα του προσωπικού θα σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια και σιγουριά.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Πονάει;

    Ότι δεν νιώθεις τίποτα θα είναι ψέμα. Πόνος; Όχι δεν το λες πόνο αυτό που νιώθεις! Ένα στιγμιαίο τσιμπιματάκι θα έλεγα πως είναι, που περνάει αμέσως! Στις πρώτες συνεδρίες που οι τρίχες ήταν πιο πυκνές και πιο σκληρές αυτό που νιώθεις είναι πιο έντονο. Απλά εκείνη την ώρα νιώθεις αυτή την ενόχληση πιο έντονα γιατί η χειρίστρια του μηχανήματος περνάει κομμάτι κομμάτι απ΄όλη την επιφάνεια που χρειάζεται να αποτριχωθεί και είναι λογικό να νιώθεις συνεχώμενα αυτή την αίσθηση.

    Το μηχάνημα συνδυάζει έναν ψυκτικό μηχανισμό που ψύχει τα ανώτατα στρώματα της επιδερμίδας και κάνει τη διαδικασία ανώδυνη. Σίγουρα υπάρχουν κάποια σημεία που είναι περισσότερα ευαίσθητα όπως το μπικίνι και επίσης, εμείς οι γυναίκες, μπορεί να νιώθουμε πιο έντονα τον “πόνο” όταν είμαστε κοντά στην περιόδό μας. Σε όλα άλλωστε δεν είμαστε ευαίσθητες εκείνες τις μέρες; Όλα όμως αποτελούν παρελθόν όταν φεύγεις από το ιατρείο και δεν νιώθεις τίποτε απολύτως. Πας σπιτάκι σου και βάζεις τις κρέμες σώματος για ενυδάτωση του δέρματος εκείνη την ημέρα και όλα καλά. Πραγματικά σας το λέω να μην φοβάστε καθόλου!

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι: Όταν ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων

    Μετά τη συνεδρία

    Αποτελέσματα θα δείτε από την πρώτη κιόλας συνεδρία! Εννοείται φυσικά ότι θα ξαναβγούν… μετά τις πρώτες ειδικά συνεδρίες! Κάποιες τρίχες θα συνεχίσουν να βγαίνουν αλλά ανά συνεδρία θα υπάρχει ορατή μείωση του όγκου, της πυκνότητας και της δύναμής τους. Εννοείται πως καλό θα ήταν να μην μπείτε στη διαδικασία να τις ξυρίσετε ή να τις αποτριχώσετε με άλλο τρόπο… αν και αυτό τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες είναι αρκετά δύσκολο. Κάντε όμως υπομονή μέχρι την επόμενη συνεδρία! Το τελικό αποτέλεσμα, μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών, θα σας δικαιώσει και θα πείτε αντίο για πάντα στα ξυραφάκια!

    Η διαδικασία έχει ως εξής: Αν πρόκειται για σώμα 5 μέρες πριν τη συνεδρία ξυρίζετε με ξυραφάκι την περιοχή για να βγουνε μόνο οι μυτούλες των τριχών ως τη συνεδρία. Αν πρόκειτα για πρόσωπο δεν κάνετε τίποτα πριν τη συνεδρία. Κάθε βασική συνεδρία ακολουθείται από μια δεύτερη επαναληπτική ύστερα από 15 μέρες. Στην επαναληπτική δεν θα ξυριστείτε τις προηγούμενες μέρες. Σε αυτή τη 2η συνεδρία θα περαστεί η περιοχή με το lazer για να φύγουν όσες τυχών δεν αφαιρέθηκαν στη βασική συνεδρία γιατί ήταν μικρές.

    Μετά τη θεραπεία αποφεύγουμε:

    • Την έκθεση στον ήλιο τουλάχιστον για μία εβδομάδα γι αυτό μην αποφασίσετε να ξεκινήσετε αποτρίχωση λίγο πριν τις διακοπές σας. Επίσης, πρέπει να φοράτε αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας για αποφυγή πανάδων και δυσχρωμιών.
    • το ζεστό ντουςατμόλουτρο ή σάουνα για τις επόμενες 1-2 μέρες αλλά και το ντουζ για λίγες ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίας
    • την αποφυγή έντονης γυμναστικής και τριβής των περιοχών που εφαρμόστηκε το laser (πχ φορώντας εφαρμοστά λύκρα ρούχα)

    Κόστος

    Πλέον το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο όσο όταν ξεκίνησε αυτή η τεχνολογία. Επίσης, οι δερματολόγοι βγάζουν κατα καιρούς πακέτα (ένα από αυτά είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ) τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερες περιοχές του σώματος και συμφέρουν πραγματικά! Ψάξτε το λίγο και ενημερωθείτε αλλά επιλέξτε έναν δερματολόγο που εμπιστεύεστε. Είναι σημαντικό!

    Όπως βλέπετε, δεν πρέπει να φοβάστε. Το μόνο που θα χρειαστεί ειναι να βρείτε το budget που και αυτό να είστε σίγουρες ότι σε λίγα χρόνια θα το έχετε κάνει απόσβεση. ‘Αλλωστε το ποσό χωρίζεται ανάλογα με τις συνεδρίες που θα κάνετε και έτσι είναι πιο γλυκό! Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και ξενοιάστε, όπως κι εγώ, μια για πάντα!

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης