ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Όταν ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων

    Πάντα στο σπίτι μας ήμουν αυτή που δεν είχα πολλή ακμή, πάντα ήμουν αυτή που δεν είχα τόσο πρόβλημα όσο η Κατερίνα, που με λίγο make up μπορούσα να καλύψω την ακμή μου! Και ίσως έτσι να ήταν ΑΝ η άτιμη η ακμή δεν είχε κολλήσει πάνω σαν βδέλα και εδώ και 20 plus χρόνια δεν έλεγε να φύγει από πάνω μου και να με αφήσει ήσυχη! Και σήμερα, λίγο πριν τα 40 το πήρα απόφαση. Ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων και να νιώσω το δέρμα μου όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Ένα δέρμα μιας γυναίκας (θεάς κατά τ’ άλλα!) που κοντεύει μεν τα σαράντα αλλά στην ψυχή (και μόνο εκεί) νιώθει σαν έφηβη!

    Εγώ και η ακμή ενηλίκων

    Τελικά μάλλον οι γονείς μου, η αδερφή μου και ο άντρας μου (και γενικά το σόι μου) με αγαπάνε πολύ και με βλέπουν πανέμορφη γιατί έτσι μόνο μπορώ να κρίνω το γεγονός ότι κανείς μέχρι τώρα δεν με είχε παρακινήσει να πάω σε έναν δερματολόγο για να δω τι και αν μπορώ να κάνω κάτι για την ακμή μου. Τι να πω, τόση αγάπη! Αλλά θα μου πείτε, καλά εσύ αυτούς περίμενες; Δεν έβλεπες ότι είχες πιο πολλά σπυράκια και από τους μαθητές σου που είναι στην εφηβεία; Μωρέ, το έβλεπα, αλλά ξέρετε πως είναι αυτά. Πάντα κάτι άλλο μπαίνει πιο ψηλά στην λίστα των οικογενειακών υποχρεώσεων!

    Τα τελευταία χρόνια ωστόσο δεν ήταν μόνο το πρόβλημα της ακμής αλλά γενικά μιας αλλαγής στην ποιότητα του δέρματός μου . Αλλά δεν εννοώ τις ρυτίδες! Εννοώ την υπερβολική λιπαρότητα, την έλλειψη φωτεινότητας, φρεσκάδας και ζωηράδας στο πρόσωπό μου. Μια ατονία γενικά, να το πω, ακόμα κι όταν ήμουν βαμμένη… όταν φυσικά το βάψιμο κατάφερνε να μείνει στη θέση του!

    Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, σε αυτή τη φάση είχα πλέον περισσότερους εχθρούς από έναν να αντιμετωπίσω! Και το χειρότερο ήταν ότι δεν έκανα τίποτα για αυτό ή μάλλον δεν ήξερα και τι να κάνω γιατί εγώ και τα καλλυντικά… απλοί γνωστοί! Να ‘ναι καλά και η φίλη μου η Εύη που με έπεισε να πάρω και μια ενυδατική και να βάλω και μερικές μασκούλες γιατί αλλιώς το δέρμα μου θα ήταν σαν της Βλαχοπούλου στο “Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι” που τριγυρνάει μέσα στην έρημο ψάχνοντας για λίγο νερό! Άνυδρο το δέρμα μου ζητούσε απεγνωσμένα να το σώσω!

    Η δική μου επιλογή είναι η Dermamedic

    Και ήρθε τελικά η ώρα να πάρω τις αποφάσεις μου! Και αυτή πάρθηκε σχεδόν καρμικά (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!) καθώς ήταν σαν να ήρθε η γιατρός σε μένα! Η Μαρία Γιαννάκη είναι η δική μου ήρωας που με πήρε από το χέρι να μου δείξει πόσο απλά είναι μερικές φορές τα πράγματα παρόλο που εσύ μπορεί να τα βλέπεις ωσάν βουνό! Γιατί κάπως έτσι βλέπω εγώ οτιδήποτε έχει να κάνει με την περιποίηση του προσώπου και του δέρματος!

    Όταν ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων-Dermamedic
    Η δερματολόγος μου Μαρία Γιαννάκη επί τω έργω!

    Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Μαρία Γιαννάκη – Αραπάκη είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευθείσα στο Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων Αθηνών «Ανδρέας Συγγρός».

    Επισκεφτείτε το site της Dermamedic εδώ ή βρείτε τους στο Fb και στο Instagram για πιο άμεση επικοινωνία. Το υπερσύγχρονο δερματολογικό κέντρο Dermamedi βρίσκεται στην οδό Χαλανδρίου 1 & Λ. Μεσογείων, Πλατεία Αγίας Παρασκευής και μπορείς να σας προσφέρει δερματολογικές αλλά και αισθητικές υπηρεσίες, όπως lazer, κρυολιπόλυση, μεσοθεραπεία κ.α. Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες τους, δείτε εδώ.


    Όταν ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων-Dermamedic
    Dermamedic – Κέντρο αισθητικής ιατρικής και δερμοτολογίας

    Από το πρώτο ραντεβού, έστω κι αν ανάμεσα μας υπήρχε η coronavirus mask που φοράνε γιατροί και ασθενείς, υπήρξε love at first sight και μια κατανόηση κυρίως της συνέπειας που έχει η ακμή ενηλίκων σε μένα ως ψυχολογία (κάτι που εκτίμησα ιδιαίτερα). Γιατί ρε παιδιά, τι να κάνω που με αρέσουν τα social media και η έκθεση του προσώπου μου σε εσάς είναι συχνή πυκνή; Δεν πρέπει κι εγώ να είμαι το καλύτερο δείγμα του εαυτού μου και να σας εμπνέω να δίνετε προτεραιότητα στον εαυτό σας;

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Η δική μου θεραπεία για την ακμή ενηλίκων

    Πρώτο βήμα να με εξετάσει η γιατρός και να μου διαλέξει τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα μου. Μπορείτε να τα δείτε στο IGTV βίντεο μου στο Instagram του Ανθομέλι εδώ. Και ξαφνικά εκεί που μου φαινόταν βουνό όλο αυτό, είδα ότι δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά. Καλός καθαρισμός, κρέμα ημέρας, κρέμα νύχτας και μια μασκούλα! Ξεβαφτικό και αντηλιακή ούτως ή άλλως έβαζα! Αλλαγή συνήθειας στην καθημερινή ρουτίνα, τσεκ!

    Στο δεύτερο ραντεβού ξεκινήσαμε με καθαρισμό προσώπου (που, ω ναι, δεν είχα κάνει ποτέ) αλλά τι καθαρμό; Μικροαπόξεση δέρματος με διαμάντια! Κι όσο κι αν σας ακούγεται κάπως δήθεν ή πολύ ακριβό, μην ψαρώνετε με τα διαμάντια. Απλά έχει εξελιχθεί η τεχνολογία (κι εγώ βρισκόμουν ακόμα στην εποχή του λίθου!) Το πρόσωπο μου (φυσικά με την ανάλογη προετοιμασία από την ειδικό) ήταν τέλειο! Πιο καθαρό από στίγματα και ρύπους πεθαίνεις! Το έπιανες και δεν είχε ούτε μία ανωμαλία! Βασικά το λες και αποκάλυψη! Ενθουσιασμός και καθαρισμός προσώπου, τσεκ!

    Όταν ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων-Dermamedic
    Το μηχάνημα της μικροδερμοαπόξεσης με διαμάντια είναι ουσιαστικά ένα μικρό “ρουφηχτήρι” που τραβάει όλα όσα δεν έχουν θέση στο δέρμα σας

    Για να ολοκληρωθεί όμως η φάση χρειαζόταν και ένα χημικό peeling για να ανανεώσουμε το άνω μέρος της επιδερμίδας και να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Αλλά μην το φοβάστε γιατί δεν είναι τόσο τρομερό όσο ίσως φαντάζεστε. Είναι μια σύντομη εφαρμογή ενός χημικού το οποίο προς το τέλος ενδεχομένως να σας κάψει λιγάκι αλλά με την εφαρμογή της θαυματουργής αυτής μάσκας (με το μπανανί χρώμα που βλέπετε στην φωτογραφία) θα περάσουν όλα! Bye bye νεκρά κύτταρα, τσεκ!

    Όταν ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων-Dermamedic
    Άλλος άνθρωπος έγινα μετά το χημικό peeling.

    Φυσικά η θεραπεία θα κρατήσει περισσότερο από 3 επισκέψεις και εννοείται ότι θα πρέπει να συνεχίσω την εφαρμογή των φαρμακευτικών κρεμών…. πολύ σχολαστικά! Αλλά είμαι αποφασισμένη! Οπότε stay tuned γιατί θα έρθει και άλλη ανάρτηση μετά το καλοκαίρι!

    Προσοχή: Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πω ότι φυσικά δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός. Αντίθετα αφέθηκα στα χέρια της ειδικού. Η ανάρτηση αυτή έχει γραφτεί καθαρά από προσωπική πείρα και εμπειρία. Η Μαρία Γιαννάκη (ή η δερματολόγος που θα επιλέξετε) θα καθορίσει αυτή βάση των ιατρικών πρωτοκόλλων τη θεραπεία που ταιριάζει σε εσάς!

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Τέλος στην ακμή ενηλίκων

    Αυτό που θέλω εγώ με αυτή την ανάρτηση είναι να σας εμπνεύσω και να σας παροτρύνω να δείτε λίγο καλύτερα τις ανάγκες σας, να αγκαλιάσετε τον εαυτό σας και να σας πω, ότι, ναι, υπάρχει λύση στο πρόβλημα της ακμής ενηλίκων!

    Πολλές φορές οι άνθρωποι βάζουμε τις ανάγκες μας στην άκρη και είναι φυσικό μιας και οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες, όμως το δέρμα μας αποτελεί μέρος του “σπιτιού” μας, του σώματός μας και όπως φροντίζουμε τον χώρο που ζούμε έτσι πρέπει να φροντίζουμε και το σώμα μας.

    Θα χαρώ να μάθω και τη δική σου περιπέτεια ή το πώς έφτασες στην απελευθέρωση από την ακμή ενηλίκων. Μη διστάσεις επίσης να μου στείλεις μήνυμα στο [email protected] αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες.

    Να ξέρεις επίσης ότι ανεβάζω συχνά πυκνά τα νέα μου στο instagram οπότε σε περιμένουμε κι εκεί!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης