ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αλεξανδρινά: 4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι

    Αν σας ρωτούσα με ποιο λουλούδι έχετε συνδυάσει τα Χριστούγεννα είμαι σίγουρη ότι σε μεγάλο ποσοστό θα μου λέγατε όλοι το κατακόκκινο Αλεξανδρινό ή αλλιώς Ποϊνσέτια. Και παρόλο που πολλοί από εμάς καταφέρνουμε και το διατηρούμε μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών, προχθές με πολύ χαρά είδα μία φίλη η οποία έχει στο μπαλκόνι της το περσινό φυτό και φέτος είναι πλήρως ανθισμένο, σαφώς μεγαλύτερο και ψηλότερα. Τι θα λέγατε να σας δώσουμε συμβουλές και ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε το γιορτινό τραπέζι με αλεξανδρινά; Δεν θα το κάνω μόνη μου. Θα με βοηθήσουν οι ειδικοί του Stars for Europe (SfE) καθώς είναι εξειδικευμένοι σε αυτό το φυτό με τα εντυπωσιακά φύλλα και άνθη.

    Πληθωρική σύνθεση σε τόνους του κόκκινου, χρυσού και μπρονζέ

    Τα αλεξανδρινά κλέβουν τις εντυπώσεις σε αυτή την πολυτελή επιτραπέζια σύνθεση και ακτινοβολούν γύρω από τις έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, του χρυσού και του χάλκινου. Τόσο σαν μπουκέτο, μέσα σε ένα κομψό δοχείο στο κέντρο του τραπεζιού, όσο και ως κομμένα λουλούδια σε αυτοσχέδια «δοχεία» από μήλα σε κάθε σερβίτσιο, τα αλεξανδρινά απογειώνουν το εορταστικό τραπέζι.

    4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων με Αλεξανδρινά
    Αλεξανδρινά: 4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι 5

    Πλούσια σύνθεση από κομμένα ροζ αλεξανδρινά

    Ροζ κομμένα αλεξανδρινά, χρυσά βάζα και ποτήρια, λαμπερά χριστουγεννιάτικα στολίδια, κεριά και μια σειρά από λαμπάκια φέρνουν γιορτινή λάμψη, ρομαντική ατμόσφαιρα και μια νότα νοσταλγίας σε αυτό το θεσπέσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα κλαδιά ίληξ και ευκαλύπτου συμπληρώνουν άψογα τα αλεξανδρινά, ενώ κομμένα λουλούδια και κουκουνάρια κοσμούν και τα πιάτα των καλεσμένων.

    4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων με Αλεξανδρινά
    Αλεξανδρινά: 4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι 6

    Διαβάστε περισσότερα:

    Κομψή επιτραπέζια διακόσμηση με κρεμ αλεξανδρινά

    Οι σκούρες, ζεστές αποχρώσεις του πράσινου αποπνέουν μια αίσθηση ηρεμίας και κάνουν την ατμόσφαιρα πιο χαλαρή. Σε αυτές τις εκλεπτυσμένες επιτραπέζιες συνθέσεις, το φωτεινό κρεμώδες των αλεξανδρινών έρχεται σε αρμονική αντίθεση με το όμορφο πράσινο.  Μπορείτε επίσης να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας με εντυπωσιακό τρόπο, τοποθετώντας κομμένα αλεξανδρινά στα πιάτα τους.

    Συμβουλή: Για λόγους υγιεινής, μπορείτε είτε να καλύψετε τις άκρες των μίσχων με πράσινη ταινία για λουλούδια είτε να τοποθετήσετε το κομμένο αλεξανδρινό σε ένα σωλήνα με νερό.

    4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων με Αλεξανδρινά
    Αλεξανδρινά: 4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι 7

    Διαβάστε περισσότερα:

    Τα αλεξανδρινά ως κομμένα άνθη

    Ως κομμένα άνθη, τα αλεξανδρινά ξεχωρίζουν χάρη στα μεγάλα φύλλα τους και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους στο βάζο. Τοποθετημένα σ’ ένα δοχείο με καθαρό νερό ή σε εμποτισμένο σφουγγάρι ανθοδετικής τα κομμένα αλεξανδρινά μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για περίπου δύο εβδομάδες. Αμέσως μετά την κοπή, βουτήξτε τις κομμένες άκρες σε ζεστό νερό (περίπου 60°C) για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε κρύο νερό. Στην ιδέα αριστερά, το κομμένο αλεξανδρινό διακοσμεί ένα χριστουγεννιάτικο μπολ, το οποίο, με την προσθήκη της ετικέτας μπορεί να υποδείξει σε κάθε καλεσμένο τη θέση του.

    4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων με Αλεξανδρινά
    Αλεξανδρινά: 4 ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι 8

    Και αν όλα αυτά σας φαίνονται λίγο περίτεχνα ή υπερβολικά, δεν έχετε παρά απλά να πάρετε μια γλάστρα με Αλεξανδρινό και να στολίσετε το σπίτι σας ώστε να δείχνει πιο χριστουγεννιάτικο και εορταστικό. Τυλίξτε τη γλαστρούλα με ένα ωραίο ύφασμα και στερεώστε το με μια festive κορδέλα και βάλτε την στη μέση στου τραπεζιού για να φαντάξει με τα χρώματα και τα υπέροχα άνθη του όλο το τραπέζι σας. Εναλλακτικά τοποθετήστε την μέσα σε ένα κασπό

    Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι ένα φυτό Αλεξανδρινό αποτελεί πάντα μια υπέροχη ιδέα για δώρο για τις γιορτές ή ακόμα (σε μικρό μέγεθος) και για δώρο στους καλεσμένους σας. Είμαι σίγουρη ότι η κάθε οικογένεια θα το εκτιμήσει πολύ!

    Σας ευχόμαστε Καλές γιορτές, καλά τραπεζώματα και πάνω απ’ όλα να περάσετε υπέροχα με τους αγαπημένους σας.

    Κάλη και Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης