ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς να διαλέξω το κατάλληλο αρωματικό κερί για το σπίτι μου;

    Επειδή ξέρετε ότι εγώ θέλω να λέω τις αλήθειες, δεν θα σας κρυφτώ λέγοντας σας ότι το σπίτι μου είναι γεμάτο κεριά και ότι μοσχοβολάει αρώματα κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχω προσθέσει αρωματικές νότες κυρίως στο σαλόνι μας και χρησιμοποιώ αρωματικά σπρέι για τα σεντόνια και τις κουρτίνες που κάνουν θαύματα. Πώς όμως να διαλέξεις ένα αρωματικό κερί για το σπίτι που να ταιριάζει σε όλους και να εκπροσωπεί κι εσένα ως προσωπικότητα; Πάμε να δούμε παρέα κάποιες συμβουλές που έχω να σας δώσω που προσπαθώ να ακολουθώ κι εγώ.

    Τι είδους κερί να επιλέξω;

    Η πρώτη σκέψη που κάνουμε όλοι είναι τι είδους κερί να επιλέξουμε για το σπίτι μας, από τι υλικό να είναι και τι σύνθεση να έχει. Και είναι λογικό γιατί κυκλοφορούν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ακαταλληλότητα κάποιων αρωματικών κεριών. Συνήθως, ωστόσο, τα κεριά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τα φυσικά κεριά, δηλαδή με κερί σόγιας, κερί μέλισσας, κερί κοκκοφοίνικα ή τα φυτικά και τα συνθετικά κεριά που είναι τα κεριά παραφίνης. Όλα τα κεριά σε συνδυασμό με τα αιθέρα έλαια που περιέχουν διαφοροποιούνται σε ποιότητα, τιμή και μέγεθος.

    Προσωπικά θα σας πρότεινα να επιλέξετε φυσικά κεριά καθώς διαρκούν περισσότερο και αναδύουν άρωμα ακόμα κι όταν δεν είναι αναμμένα.

    Τι άρωμα να έχει το κερί που θα επιλέξω;

    Η επιλογή του κατάλληλου για τον χώρο σας αρωματικού κεριού εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστα και τον τρόπο που επιθυμείτε να αναδείξετε ή απλά να απολαύσετε τον εκάστοτε χώρο του σπιτιού σας. Είναι περίπου η ίδια διαδικασία που ισχύει και για το προσωπικό σας άρωμα.

    Για να σας βοηθήσω όμως στην επιλογή, μερικά από τα πιο δημοφιλή αρώματα για κεριά είναι:

    1. Τα λουλουδιαστά: τριαντάφυλλο, γιασεμί, λεβάντα, γαρδένια κ.ά.
    2. Τα φρουτένια: λεμόνι, πορτοκάλι, μήλο, βατόμουρο, φράουλα κ.ά.
    3. Τα γλυκά: βανίλια, κεράσι, σοκολάτα, καραμέλα κ.ά.
    4. Τα εποχιακά: καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, ανοιξη κ.ά.
    5. Τα ξυλώδη: σανταλόξυλο, κέδρος, πεύκο, κ.ά.

    Τι να λάβω υπόψη μου πριν επιλέξω ένα αρωματικό κερί;

    Πριν αγοράσετε ένα αρωματικό κερί (ειδικά αν είναι και αρκετά ακριβό) θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω παραμέτρους:

    • Αγαπημένο προσωπικό άρωμα: Δεν υπάρχει χειρότερο από το να μυρίζει ο χώρο σου με μία εσάνς που δεν σου αρέσει ή τέλος πάντως δεν σε γαληνεύει. Οπότε επιλέξτε ένα άρωμα που ξέρετε ότι σας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.
    • Εποχή και θερμοκρασία: Η εποχή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κεριού. Συνήθως τον χειμώνα επιλέγουμε πιο γλυκά αρώματα όπως βανίλια και κανέλα ενώ το καλοκαίρι πιο φρέσκα και φρουτώδη. Επίσης κατά τη διάρκεια των γιορτών όπως τα Χριστούγεννα έχει αρώματα που κάνουν το σπίτι πιο ζεστό και θελκτικό, όπως να μυρίζει gingerbread.
    • Δωμάτιο/Χώρος: Ο χώρος δεν έχει να κάνει μόνο με τη χρήση σου αλλά και με το μέγεθός του. Στην πρώτη περίπτωση αν π.χ. είναι κρεβατοκάμαρα χρειάζεται ένα πιο ήπιο άρωμα που δεν θα σας ενοχλεί πριν τον ύπνο ενώ όσον αφορά στο μέγεθος θα πρεπει αν π.χ. είναι μικρός να μην είναι αποπνικτικός από το άρωμα που θα επιλέξετε.

    Τι συσκευασία να επιλέξω:

    Τα κεριά συνήθως μπαίνουν σε γυάλινα βάζα εκτός κι αν πρόκειται για ρεσό που είναι με μεταλλικό κάλυμμα. Ωστόσο το μέγεθος και η εξωτερική διακόσμηση εξαρτάται από το πορτοφόλι σας. Εάν επιθυμείτε ένα π.χ. επώνυμο κερί ή από μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε αυτά τότε σίγουρα μπορεί να το πληρώσετε και εξωφρενικά ακριβά. Για μένα όμως μια μέση λύση είναι η καλύτερη. Ένα καλής ποιότητας φυσικό κερί με αρκετές ώρες καύσης σίγουρα θα κάνει απόσβεση. Επίσης πολλοί επιλέγουν συσκευασία με καπάκι για να μην “φύγει” το άρωμα.

    Ελπίζω μετά από τόση μελέτη και έρευνα να βρείτε το κερί που θα εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο θα το αγοράσετε και πάνω απ’ όλα να αρέσει και στους γύρω σας και στην οικογένειά σας ώστε να σας προφέρει στιγμές χαράς, άνεσης και χαλαρότητας.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης