ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να διακοσμήσουμε το χώρο μας με γεράνια σε μια καλοκαιρινή γιορτή

    Τα γεράνια θα μου θυμίζουν πάντα το σπίτι που γεννήθηκα. Το πρώτο μας σπίτι που 5 νοματαίοι, μαμά, μπαμπάς, Κατερίνα, Κάλη και γιαγιά Καλλιόπη μέναμε σε 80 τετραγωνικά. Με ένα κοινό δωμάτιο για τις 3 μας και μετέπειτα μόνο για μένα και τη γιαγιά καθώς μετατρέψαμε μέρος της κουζίνας σε δωμάτιο για την Κατερίνα. Αλλά αυτό το σπίτι το αγαπώ και ακόμα το βλέπω στα όνειρά μου, ειδικά το μπαλκόνι που η γιαγιά και η μαμά είχαν γεμίσει με γεράνια. Ένα φυτό που για πολλά χρόνια το είχα συνδυάσει με κάτι πολύ ταπεινό, με μια ιδιαίτερη μυρωδιά που με γύριζε πίσω στην παιδική μου ηλικία.

    Μέχρι αρκετά πρόσφατα καθώς οι ειδικοί του Pelargonium for Europe (PfE) μοιράστηκαν μαζί μας ιδέες για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε μια κλασική συνάθροιση φίλων σε μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, με γεράνια ως βασικό διακοσμητικό στοιχείο. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ περίμενα να δω τόσο όμορφες συνθέσεις και δεν σας κρύβω ότι ενώ αρνιόμουν πεισματικά να βάλω γεράνια στο μπαλόνι μου (που είναι και τόσο ανθεκτικά) τώρα το σκέφτομαι πολύ μα πολύ σοβαρά. Και αν η διακόσμηση του τραπεζιού, του μπαλκονιού σας ή του κήπου σας είναι από τις αγαπημένες σας ασχολίες, τότε συνεχίστε να διαβάζετε γιατί είμαι σίγουρη ότι θα γοητευθείτε κι εσείς.

    Σύνθεση για ένα καλοκαιρινό τραπέζι

    Τα καλοκαιρινά τραπέζια είναι αγαπημένα όλων των Ελλήνων. Άλλοτε απλά για να φιλοξενήσουν το κυριακάτικο τραπέζι και άλλοτε πιο περίτεχνα για να υποδεχτούν φίλους και συγγενείς. Τι μπορείτε να κάνετε για να τα απογειώσετε; Τοποθετήστε τα γεράνια στο κέντρο του τραπεζιού ώστε να γεμίσει με τα διαφορετικά και πλούσια άνθη τους. Επιπλέον κόψτε ένα κλωναράκι με άνθη και τοποθετήστε το μέσα στο πιάτο. Εναλλακτικά δέστε ένα καρτελάκι με το όνομα του κάθε καλεσμένου. Απλά, λιτά αλλά τόσο σικάτα!

    Διακόσμηση του τραπεζιού με γεράνια
    Πως να διακοσμήσουμε το χώρο μας με γεράνια σε μια καλοκαιρινή γιορτή 4

    Σύνθεση για μια ιδιαίτερη και λαμπερή γιορτή στον κήπο ή στο μπαλκόνι.

    Αγαπημένες οι καλοκαιρινές συναθροίσεις για ποτάκια στο μπαλκόνι. Ε, και ποιος δεν θα τσιμπήσει και κάτι ή δεν θα βάλει και λίγη μουσική. Σε αυτή την περίπτωση έχετε χώρο να αυτοσχεδιάσετε όσο θέλετε. Πάρτε τενεκεδένια κουτάκια, βάψτε τα με σπρέι, τσαλακώστε τα λίγο και βάλτε μέσα μικρά ματσάκια από γεράνια. Σκορπίστε στον χώρο και ενδιάμεσα διακοσμήστε με μικρά ή μεγαλύτερα φαναράκια. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε γλάστρες με γεράνια μέσα σε καλάθια και να δημιουργήσετε ένα πιο boho σκηνικό.

    Διακόσμηση του τραπεζιού με γεράνια
    Πως να διακοσμήσουμε το χώρο μας με γεράνια σε μια καλοκαιρινή γιορτή 5

    Η Pelargonium for Europe είναι μια marketing πρωτοβουλία των ευρωπαίων καλλιεργητών γερανιού Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One και Syngenta Flowers. Η πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2016 με στόχο την προώθηση του γερανιού και την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων πωλήσεων στην Ευρώπη. Σήμερα, η καμπάνια τρέχει σε 22 χώρες. Σε Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία και Πολωνία οι δραστηριότητες υποστηρίζονται από την ΕΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας “Europe in Bloom”, από το 2020 έως το 2022.

    Λουλουδένιες συνθέσεις για τα βράδια του καλοκαιριού

    Δεν κάνουμε όμως πάντα μεγάλες και λαμπερές γιορτές. Πολλές φορές τα πράγματα τα θέλουμε πιο ρομαντικά και για λιγότερα άτομα. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε τα κομμένα άνθη γερανιού μπορείτε να γεμίσετε διάφανα μπολ με νερό και να βάλετε μέσα τα γεράνια και μικρά ρεσώ. Λειτουργεί πολύ ωραία ως κεντρική διακόσμηση σε ένα τραπέζι που θα συνοδέψετε με finger food και coctail.

    Διακόσμηση του τραπεζιού με γεράνια
    Πως να διακοσμήσουμε το χώρο μας με γεράνια σε μια καλοκαιρινή γιορτή 6

    Διαβάστε περισσότερα:

    Είδατε πως αυτό το ταπεινό λουλούδι μπορεί να μετατρέψει τον χώρο σας, την γιορτή ή το κάλεσμά σας σε μία όαση! Θα χαρώ να μου πείτε κι εσείς αν έχετε κάποια ανάμνηση με τα γεράνια! Αν ωστόσο θέλετε να πάρετε ακόμα περισσότερες ιδέες, δείτε εδώ pelargoniumforeurope.com/

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης