ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γυναίκες και Σεξ: Η ενδυνάμωση της γυναίκας μέσω της σεξουαλικής ελευθερίας

    Σε μια εποχή που οι σεξουαλικές επαφές ξεκινούν από αρκετά μικρότερη ηλικία απ’ ότι παλιότερα και σε μία κοινωνία που η γυναίκα αναζητά τη δίκαιη θέση της σε όλους τους τομείς, επαγγελματικό, προσωπικό αλλά και μέσα στην ίδια της την οικογένεια, η σεξουαλικότητα αποτελεί, όσο κι αν πολλές φορές το υποτιμούμε, έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την αυτογνωσία, την αποδοχή του εαυτού μας,  την αυτοέκφραση και τελικά την ενδυνάμωσή μας.

    Γιατί μπορεί η σεξουαλική μας ζωή να έχει ίσως αλλάξει από την εποχή των ΄50s αλλά ο απόηχος των ταμπού και των στερεότυπων παραμένει ζωντανός όχι απαραίτητα μόνο στις κλειστές κοινωνίες αλλά γενικά ως ένα αγκάθι στις ζωές πολλών γυναικών. Σύμφωνα με στοιχεία μάλιστα η υποτίμηση της γυναικείας υπόστασης και σεξουαλικότητας συνδέεται με τη βία κατά των γυναικών αλλά και τις γυναικοκτονίες που τόσο πολύ μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια.

    Γυναίκες και Σεξ: Η ενδυνάμωση της γυναίκας μέσω της σεξουαλικής ελευθερίας
    Γυναίκες και Σεξ: Η ενδυνάμωση της γυναίκας μέσω της σεξουαλικής ελευθερίας 3

    Σεξουαλική εκπαίδευση

    Αν προσπαθήσουμε λοιπόν να βάλουμε στην άκρη τα στερεότυπα και τις παρωχημένες αντιλήψεις, η εξερεύνηση του σώματός μας και των αναγκών μας θα πρέπει να γίνει μάθημα ακόμα και στο σχολείο. Εκπαίδευση  και ενημέρωση ως πρωταρχικό στάδιο σε αυτό το ταξίδι της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Η σεξουαλική υγεία είναι ζωτικής σημασίας και για αυτό χρειαζόμαστε τη σωστή πληροφόρηση από νωρίς.

    Δυστυχώς όμως, επειδή η σεξουαλική αγωγή στην εκπαίδευση είναι μάλλον μία ουτοπική προς το παρόν σκέψη, ας προτρέψουμε η μία την άλλη να μάθουμε να αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε παίρνοντας όσο καλύτερη πληροφόρηση μπορούμε και να το διδάξουμε και στις κόρες μας.

    Σεξουαλική ελευθερία

    Εξίσου σημαντικό είναι να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν πολλά είδη σεξουαλικότητας και έκφρασης αυτής. Ο ερωτισμός είναι σε άλλες γυναίκες έκδηλος από πολύ μικρή ηλικία ενώ σε άλλες είναι πιο κρυφός ή και σε λίγες, αλλά υπαρκτές περιπτώσεις, άφαντος. Σε κάθε περίπτωση η γυναίκα έχει δικαίωμα να ανακαλύψει ή να διοχετεύσει αυτό τον ερωτισμό με τους δικούς της όρους, ακόμα και μόνη της με χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων όπως ο δονητής. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύει την ευχαρίστησή της και θα διερευνήσει και τα δικά της όρια απόλαυσης. Όλα επιτρεπτά στον πόλεμο και στον έρωτα!

    Η γνώση του σώματός μας είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει επίσης να διδάξουμε στα παιδιά μας από μικρή ηλικία. Το αίσθημα της ντροπής (και η εξάλειψη ή η μείωσή του) και αργότερα της επιθυμίας θα πρέπει να μπει στον διάλογο με τον εαυτό μας αλλά και με τα κορίτσια μας καθώς έτσι θα ανοίξουν και νέοι δρόμοι μπροστά μας.

    Γυναίκες και Σεξ: Η ενδυνάμωση της γυναίκας μέσω της σεξουαλικής ελευθερίας
    Γυναίκες και Σεξ: Η ενδυνάμωση της γυναίκας μέσω της σεξουαλικής ελευθερίας 4

    Διαβάστε περισσότερα:

    Σεξουαλικά στερεότυπα

    Η εξάλειψη των στερεότυπων θα πρέπει να μπει και αυτή στην ατζέντα των ανοιχτών διαλόγων ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες ώστε κάποια στιγμή να έρθει η πολυπόθητη ισότητα ακόμα κα στον τομέα της σεξουαλικής ζωής. Νομίζω είναι περιττό να σας δώσω παραδείγματα ίδιων συμπεριφορών από γυναίκες και άντρες και το πως αντιμετωπίζονται από την κοινωνία, όπως η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στο ζευγάρι, η αλλαγή συντρόφων σε σύντομο χρονικό διάστημα ή και η επίσκεψη σε κάποιο sex shop. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, η κατακεραύνωση της κοινωνίας έρχεται για τη γυναίκα και όχι για τον άντρα.

    Θα μπορούσα να γράψω πολλά πράγματα ακόμα αλλά καθώς είναι η πρώτη φορά που καταπιάνομαι με ένα θέμα που τόσο πολύ με απασχολεί, και κυρίως για τις επόμενες γενιές από εμάς, θα βάλω κάπου εδώ ένα φρένο στις σκέψεις μου και ως κατακλείδα θα πω ότι καθώς μεγάλος λόγος γίνεται αυτές τις μέρες για την ενδυνάμωση της γυναίκας, δεν θέλω να ξεχνάμε ότι σημαντικό κομμάτι της προσωπικότητάς μιας γυναίκας είναι και η σεξουαλικότητά μας.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης