ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου

    Ίσως ακόμα να είστε χαμένοι στους χάρτες και στο ίντερνετ και να αναζητάτε έναν προορισμό στην Ευρώπη για να κάνετε ένα ταξίδι με το ταίρι σας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που πλησιάζει. Εγώ πριν από εσάς έκανα την αναζήτηση και επειδή ξέρω πως με εμπιστεύεστε, σας προτείνω 5 ρομαντικούς προορισμούς για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη που έχω επισκεφθεί και εγώ. Όποιον και αν επιλέξετε είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσει.

    Τώρα αν όντως έχετε μόνο ένα τριήμερο στη διάθεσή σας, προτείνουμε να μην αναλωθείτε σε άλλες πόλεις ή τρελές γύρες και ξεναγήσεις. Αφού μάλιστα το θέμα είναι “ρομαντικό τριήμερο“, πιείτε τα κρασάκια σας και ξεκουραστείτε! Οι μέρες είναι λίγες οπότε επιλέξτε να επισκεφθείτε μια και μοναδική πόλη, ώστε να έχετε την ευκαιρία της ξενάγησης σε αυτήν, αλλά και της δικής σας ξεκούρασης.

    Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη

    Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ (Rothenburg ob der Tauber) – Γερμανία

    Το Rothenburg ob der Tauber βρίσκεται στο κρατίδιο της Βαυαρίας στη Νότια Γερμανία. Είναι μια καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη στο μέσον σχεδόν του ονομαστού Ρομαντικού δρόμου (Romantische strasse). Ο δρόμος είναι ο πιο γνωστός και όμορφος δρόμος της Γερμανίας, γεμάτος από μεσαιωνικές ιστορικές πόλεις με κάστρα και πύργους. Κουραστικό ή όχι ένα road trip με το ταίρι σας είναι must και το Ρότενμπουργκ είναι ένας πολύ ξεχωριστός και απόλυτα ρομαντικός και παραμυθένιος προορισμός.

    Ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου στην Ευρώπη - Ρότενμπουργκ
    Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη – Rothenburg ob der Tauber

    Η πόλη δίκαια κρατάει τα σκήπτρα της πιο καλοδιατηρημένης μεσαιωνικής πόλης της Ευρώπης αφού και ο Γερμανός διοικητής επί Χίτλερ γνωρίζοντας την ιστορική σημασία και την ομορφιά της πόλης διέταξε να μην καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς. Είναι μια ζωγραφιά ολόκληρη η πόλη! Κατόπιν κατευθυνθείτε στο πιο αναγνωρίσιμο και γνωστό σημείο της πόλης, το Plonlein, που η γραφική εικόνα του είναι το σήμα κατατεθέν του Rothenburg ob der Tauber, και φωτογραφηθείτε. Στο Rothenburg θα βρείτε όλο τον χρόνο χριστουγεννιάτικα στολίδια στα καταστήματα! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά γλυκά τους που μοιάζουν με τρουφάκια, τα snowballs.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 2
    Το Plonlein, το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του Rothenburg ob der Tauber

    Τα κουκλίστικα χρωματιστά σπίτια με τις τριγωνικές στέγες τους και με τα λουλούδια στα παράθυρα αναδύουν με την αρχιτεκτονική τους μια μοναδική μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Βολτάρετε στα πεντακάθαρα πλακόστρωτα δρομάκια που θα συναντήσετε μικρά και μεγάλα λουλουδιασμένα σιντριβάνια για να βγάλετε αξέχαστες ρομαντικές φωτογραφίες με το ταίρι σας. Στη μεγάλη όμορφη και ζωντανή πλατεία Markt platz με το επιβλητικό Δημαρχείο που είναι πάντα γεμάτη με κόσμο καθίστε στα σκαλιά του και απολαύστε τις όμορφες στιγμές ευτυχίας, αλλά και τύχης που βρεθήκατε σε αυτήν την πόλη.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 4
    Rothenburg ob der Tauber. Το Δημαρχείο

    Διαβάστε για περισσότερες πληροφορίες την ανάρτηση: Ταξίδι στο Rothenburg ob der Tauber, μια πόλη σαν παραμύθι

    Κολμάρ (Colmar) – Αλσατία

    Πρότασή μου είναι να ξεχάστε Παρίσι, Βιέννη, Λονδίνο, Βαρκελώνη ή οποιαδήποτε μεγάλη πρωτεύουσα της Ευρώπης και ταξιδέψτε στο Κολμάρ (Colmar). Είναι ένας μαγευτικός και συνάμα ρομαντικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη! Είναι μια ζωντανή καρτ ποστάλ ζωγραφισμένη από χρώματα και ομορφιά, αφημένη σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ευρώπης και σας περιμένει να τη γνωρίσετε.Περπατώντας στην παλιά πόλη του Κολμάρ, κάνοντας την βόλτα σας στους πιο όμορφους δρόμους και στις γειτονιές με τα κανάλια θα αισθανθείτε από την πρώτη στιγμή πως θα ζήσετε σαν σε παραμύθι!

    Ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου στην Ευρώπη - Κολμάρ
    Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη – Colmar

    Απίστευτες εικόνες ομορφιάς θα αντικρίσετε βλέποντας τα πολύχρωμα σπίτια με τα παράθυρα γεμάτα με λουλούδια, τις κρεμασμένες ζαρντινιέρες σε όλες τις κουπαστές των γεφυριών αλλά και το ποτάμι που κυλάει ανάμεσα από τα σπίτια. Εάν θέλετε μπορείτε να γνωρίσετε το Κολμάρ (Colmar) κάνοντας μια ρομαντική βόλτα με το παϊτόνι ή κάνοντας βαρκάδα μέσα στα κανάλια της πόλης για να δείτε τοπία και σπίτια που δεν βλέπουν οι πεζοί. Στο ταξίδι σας στο Κολμάρ βέβαια θα ενθουσιαστείτε και από τη νέα πόλη και ειδικά με την αγορά της που είναι πεζοδρομημένη και θα βρείτε τις μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες να φιγουράρουν στις βιτρίνες των καταστημάτων της. Το Colmar είναι από τις πόλεις που πραγματικά θα λατρέψετε.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 7
    Η Μικρή Βενετία, «La petite Venice» στο Κολμάρ της Αλσατίας

    Η πιο όμορφη περιοχή του Κολμάρ είναι η Μικρή Βενετία, «La petite Venice» με τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια και τα κανάλια που ονομάστηκε έτσι γιατί θυμίζει τη Βενετία της Ιταλίας. Η περιοχή κάποτε ήταν το κέντρο των κρεοπωλών, των ψαράδων και των βυρσοδεψών, ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα ονειρεμένο και ρομαντικό μέρος. Φτάστε στη συνοικία Krutenau πλάι στο κεντρικό κανάλι, με τις γραφικές ανθοστολισμένες γέφυρες και πολύχρωμα μεσαιωνικά σπίτια με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Μεσαίωνα. Χαθείτε στα γραφικά πέτρινα σοκάκια, στα κανάλια, και στους πεζόδρομους και ρομαντζάρετε σε ένα καφέ σχεδόν… μέσα στο κανάλι!

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 9
    Στο λουλουδιασμένο Κολμάρ

    Διαβάστε τις δυο αναρτήσεις μας στο Ανθομέλι: Κολμάρ, η Μικρή Βενετία της Αλσατίας και Αλσατία, ο δρόμος του κρασιού (Route de vine d’ Alsace)

    Αβινιόν (Avignon) – Γαλλία

    Πάμε Γαλλία τώρα να σας προτείνω μια ακόμα ρομαντική πόλη, την Αβινιόν, στην επαρχία της Προβηγκίας στη ΝΑ Γαλλία. Η Αβινιόν είναι ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Αυτή την πόλη θα την ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά! Θα λατρέψετε τα επιβλητικά κτίρια του 19ου αι., τις πλατείες με τα θεόρατα πλατάνια, τα αμέτρητα καφέ, τα παλαιοπωλεία και τις αντικερί. Το πιο όμορφο αξιοθέατο και σήμα κατατεθέν της πόλης όμως είναι η μισογκρεμισμένη γέφυρα Pont d’ Avignon του Ροδανού ποταμού που οπωσδήποτε θα κάνετε έναν ρομαντικό περίπατο μέχρι την άκρη της. Μια βόλτα στην πόλη θα σας μαγέψει!

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 11
    Η μισογκρεμισμένη γέφυρα Pont d’ Avignon στην Αβινιόν της Γαλλίας

    Πολλά τα δρομάκια, άλλα στενά άλλα φαρδιά αλλά μην τρομάξετε δεν θα χαθείτε γιατί όλα οδηγούν στην μακρόστενη πλατεία την Πλας ντε λ΄Ορλόζ (Place de l΄Horloge). Εκεί είναι όλα ρομαντικά. Τα καφέ, οι ήσυχες γωνιές της πλατείας, το μικρό καρουζέλ με τα αλογάκια να γυρίζουν στους ήχους της μουσικής.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 13
    Πλας ντε λ΄Ορλόζ (Place de l΄Horloge) στην Αβινιόν

    Πρώτα θα επισκεφθείτε το μεγαλειώδες παλάτι των Παπών, που μπορεί βέβαια να μην είναι ένα ρομαντικό αξιοθέατο της Αβινιόν, είναι όμως μια ιστορική τοποθεσία της παπικής εκκλησίας όπου για κάποια χρόνια μετέφεραν οι Πάπες την έδρα τους στην Αβινιόν και την έκαναν γνωστή στον τότε κόσμο. Το βραδάκι καθισμένοι σε ένα παγκάκι δίπλα στον Ροδανό απέναντι από τη Pont d’ Avignon και το Παπικό παλάτι θα ζήσετε την απόλυτη ρομαντική εικόνα της πόλης.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 15
    Το μεγαλειώδες Παπικό Παλάτι στην Αβινιόν της Γαλλίας

    Διαβάστε: Αβινιόν, ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στη Γαλλία

    Κι άλλοι ρομαντικοί προορισμοί

    Ονφλέρ (Honfleur) – Γαλλία

    Από την Αβινιόν στα νότια της Γαλλίας θα σας πάω τώρα στη Βόρεια Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη Νορμανδία για να σας γνωρίσω μια εκπληκτική μοναδική πόλη που απέχει από το Παρίσι μόνο 185 χλμ. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή στη γαλλική ύπαιθρο και ακολουθώντας τους μαιάνδρους του ποταμού Σηκουάνα θα φτάσετε στη ρομαντική Ονφλέρ στη μικρή αυτή κωμόπολη που διατηρεί ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μέρος της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής της. Είναι χτισμένη ακριβώς στο δέλτα του Σηκουάνα ανάμεσα από τη Χάβρη και το κοσμοπολίτικο Deayvillie.

    Ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου στην Ευρώπη - Ονφλέρ
    Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη – Honfleur

    Το μικρό γραφικό της λιμάνι με αραγμένα τα ιστιοφόρα και τα ψηλά πενταόροφα λεπτά κτίρια των παλαιών εμπόρων και εξερευνητών που τα κολλημένα ένα δίπλα στο άλλο γύρω από το λιμάνι δημιουργούν μια τόσο ρομαντική εικόνα! Το Vieux Bassin όπως είναι η ονομασία του λιμανιού της Ονφλέρ θα σας εκπλήξει από το πόσο καλά είναι διατηρημένο και πόσο κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα διαθέτει. Κάντε ένα μεγάλο περίπατο κατά μήκος του λιμανιού και μετά χαθείτε στα στενά της πόλης για να δείτε τα παλιά μεσαιωνικά σπίτια της που το καθένα του κρύβει και μια γκαλερί. Ναι σωστά διαβάσατε. Η Ονφλέρ είναι η πόλη με τις περισσότερες γκαλερί τέχνης εν συγκρίσει με το μέγεθός της.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 18
    Στην Ονφλέρ (Honfleur) της Γαλλίας

    Πάντα είναι γεμάτο από τουρίστες αφού η μικρή ρομαντική πόλη Ονφλέρ διαθέτει πάμπολλα εστιατόρια με κύριο φαγητό τα μύδια, τα θαλασσινά και τις ψαρόσουπες.Μην παραλείψετε ακόμη να επισκεφθείτε και την παλιά εκκλησία Sainte Catherine που είναι φτιαγμένη από τους ψαράδες της περιοχής με ξύλα από βάρκες και καράβια. Χαρακτηριστικός είναι ο εσωτερικός θόλος της που μοιάζει με αναποδογυρισμένο καράβι! Η Ονφλέρ είναι το τέλειο μέρος για να περάσετε έστω ένα βράδυ με το ταίρι σας για να έχετε την ευκαιρία να τη δείτε τυλιγμένη με τα χρώματα του δειλινού και αργότερα με τον βραδινό φωτισμό που την κάνει ακόμα πιο ρομαντική.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 20
    Η Ονφλέρ όταν αρχίζει να βραδιάζει!

    Διαβάστε περισσότερες ταξιδιωτικές προτάσεις στο Ανθομέλι:

    Σεβίλλη (Sevilla) – Ισπανία

    Η Σεβίλλη είναι η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας στη Νότια Ισπανία. Τρία πράγματα πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε στη Σεβίλλη. Πρώτον πρέπει να επισκεφθείτε το πανέμορφο παλάτι Αλκαζάρ που έκτισαν οι Μαυριτανοί ως οχυρό. Το βασιλικό παλάτι είναι τεράστιο με υπέροχη αρχιτεκτονική και τεράστιους και επιβλητικούς κήπους με σιντριβάνια, περίτεχνες καμάρες και πλακίδια του 16ου αιώνα. Για να μπείτε έχει είσοδο αλλά και κούραση για να το δείτε όλο. Όμως αξίζει τον κόπο.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 22
    Το παλάτι Alcazar στη Σεβίλλη που θα σας καταπλήξει με τα εντυπωσιακά κομψοτεχνήματα αραβικής προέλευσης

    Δεύτερον να πάτε στην εκπληκτική πλατεία Plaza de Espana (μπορείτε να μπείτε δωρεάν) και να ανακατευτείτε με τον κόσμο για να ζήσετε την ισπανική κουλτούρα. Πολύ πιθανόν είναι να δείτε ζευγάρια να χορεύουν σπανιόλικους χορούς ή σπανιόλες με τις χαρακτηριστικές φορεσιές τους να λικνίζονται αισθησιακά στους ρυθμούς φλαμένκο. Θα εντυπωσιαστείτε με την Plaza de Espana με τα πολύ εκπληκτικά κτίρια, που συγκαταλέγεται στα 3 πιο όμορφα ορόσημα της Σεβίλλης και στα 10 κορυφαία της Ισπανίας.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 24
    Ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη Η Plaza de Espana στη Σεβίλλη

    Το τρίτο αξιοθέατο που θα σας εντυπωσιάσει είναι ο μεγάλος Καθεδρικός Ναός της Σεβίλλης, ένα πραγματικό κόσμημα της πόλης. Είναι ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός στο κόσμο και συνολικά τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία. Ο καθεδρικός είναι ο τόπος ταφής του Χριστόφορου Κολόμβου.

    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 26
    Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός Ναός της Σεβίλλης

    Εκτός από τα τρία αυτά μεγάλα αξιοθέατα και ολόκληρη η πόλη, ειδικά το ιστορικό κέντρο, είναι μαγευτική που ειλικρινά δεν θα μετανιώσετε που την επιλέξατε αυτή ως ένα ρομαντικό προορισμό της Ευρώπης για να επισκεφθείτε μαζί με το ταίρι σας. Πριν αποχαιρετίσετε τη Σεβίλλη σας προτείνω να κάνετε και μια βόλτα στο πάρκο της Plaza de Espana που είναι ο πράσινος πνεύμονας της πόλης και απολαύστε την μαζί με το ταίρι σας περπατώντας κάτω από τα αιωνόβια δέντρα, δίπλα στις λιμνούλες. Ακόμα διαχειριστείτε τον χρόνο σας ώστε να κάνετε και μια ρομαντική βόλτα με το ποταμόπλοιο στον ποταμό Γουαδαλκιβίρ, ειδικά το δειλινό. Θα σας μείνει αξέχαστη!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook

    Με αγάπη μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Αν θέλεις να ταξιδέψεις με το ταίρι σου σου προτείνουμε 5 ρομαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη που είναι σίγουρο πως όποιον και αν επιλέξεις θα σου μείνει αξέχαστος.
    5 ρομαντικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις με το ταίρι σου 29

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης