ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    12 tour σε γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη

    Σε ένα ταξίδι αναψυχής μπορεί να βρεθείτε κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου της αγαπημένης σας ομάδας χωρίς απαραίτητα να παρακολουθήσετε κάποιον αγώνα. Για όσους από εσάς είστε φίλαθλοι, θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Ακόμα όμως κι εγώ που δεν ασχολούμαι καθόλου με ομάδες και δεν έχω πάει ποτέ σε γήπεδο για να δω κάποιον αγώνα δεν ήθελα να φύγω από το γήπεδο της Barcelona όταν το επισκεφθήκαμε με τον άντρα μου πριν λίγα χρόνια. Έχοντας όλη αυτή την ανάμνηση στο μυαλό μου θα γράψω για τα 12 tour σε γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Τα γήπεδα αυτά και τα μουσεία τους μπορείτε να τα επισκεφθείτε ως αξιοθέατα και όχι μόνο ως γήπεδα για να παρακολουθήσετε αγώνα.

    Γήπεδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας που αξίζει να επισκεφθείς

    Με βοηθούς μου τον Γιώργο και τον Θάνο, σύζυγο και γιο δηλαδή, σας προτείνουμε τα παρακάτω γήπεδα.

    Camp Nou – Βαρκελώνη, Ισπανία

    Το Στάδιο Καμπ Νου (Camp Nou), προφέρετε σωστά στα καταλανικά ως Καμπ Νόου που σημαίνει Καινούργιο Γήπεδο, είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαρκελώνης. Κατασκευάστηκε το 1957, αντικαθιστώντας το παλιό γήπεδο Λες Κορτς (Camp de les Corts), ενώ η τελευταία ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2008. Με χωρητικότητα 99.354 θεατές είναι το μεγαλύτερο γήπεδο σε χωρητικότητα στην Ευρώπη ενώ παγκοσμίως είναι το 2ο σε μέγεθος.

    Κλείστε τη δική σας ξενάγηση στο μουσείο και στο γήπεδο πατώντας εδώ: Camp Nou and FC Barcelona Museum

    Γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς

    Διαβάστε στο Ανθομέλι για τη δική μας εμπειρία στο Camp Nou: Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona

    Santiago Bernabeu – Μαδρίτη, Ισπανία

    Το Santiago Bernabéu, ποδοσφαιρικό στάδιο στη Μαδρίτη είναι η έδρα της ισπανικής ομάδας Ρεάλ Μαδρίτη. Περιηγηθείτε στο μουσείο του σταδίου και μάθετε για την ιστορία του Σαντιάγο Μπερναμπέου, δείτε τα τρόπαια που έχει κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων πολλών τροπαίων Champions League. Η ξενάγηση περιλαμβάνει: άμεση πρόσβαση στο Bernabéu Tour, πανοραμική θέα του σταδίου, πρόσβαση στο Μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης

    Κλείστε στη δική σας ξενάγηση στο στάδιο από εδώ: Εισιτήρια για Ξενάγηση και Μουσείο Bernabeu: Μπερμπέου: Άμεση είσοδος

    Wanda Metropolitano – Μαδρίτη, Ισπανία

    Ανακαλύψτε ένα από τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά στάδια στον κόσμο σε μια ξενάγηση. Είναι το γήπεδο Στάδιο Μετροπολιτάνο της Ατλέτικο Μαδρίτης και βρίσκεται στη συνοικία Ρόσας στην περιοχή Σαν Μπας-Κανιγέχας.

    Κλείστε την επίσκεψή σας εδώ: Madrid: Territorio Atleti Museum & Wanda Metropolitano Tour

    San MamésBilbao – Ισπανία

    Αναζητήστε τα βήματα των διάσημων Ισπανών ποδοσφαιριστών στον χλοοτάπητά τους με μια περιήγηση στο Μουσείο και το Στάδιο San Mamés του Athletic Club στο Μπιλμπάο. Απολαύστε μια ηχητική ξενάγηση στο μουσείο και το στάδιο San Mamés, γνωστό ως The Cathedral of Football. Επισκεφθείτε τα αποδυτήρια του συλλόγου, περπατήστε στη σήραγγα των παικτών. Βυθιστείτε σε μια πραγματικά μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία

    Κλείστε την ξενάγησή σας πατώντας εδώ: Bilbao: San Mamés Museum and Stadium Tour

    Γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς
    San MamésBilbao – Ισπανία

    Γήπεδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας

    San Siro – Μιλάνο, Ιταλία

    Το San Siro είναι το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ιταλία. Αυτό το καταπληκτικό γήπεδο στο Μιλάνο πήρε το όνομά του προς τιμήν του δύο φορές νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Giuseppe Meazza. Το γήπεδο άνοιξε μέσα 1926 και μπορεί να φιλοξενήσει 35.000 θεατές. Αποτελεί την έδρα της AC Milan και της Inter Milan. Ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν μπορείτε να χάσετε στην εξωτερική πρόσοψή του είναι οι κόκκινες προεξοχές. Η ξενάγηση είναι self guided και περιλαμβάνει περιήγηση στην αίθουσα τύπου, επίσκεψη στον αγωνιστικό χώρο και το Μουσείο San Siro ώστε να μάθετε περισσότερα για τις ιστορίες των ομάδων.

    Κλείστε εισιτήριο περιήγηση στο γήπεδο San Siro Stadium and Museum Self-Guided Tour.

    Γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς
    San Siro, Μιλάνο

    Γήπεδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας να επισκεφθείς ως αξιοθέατα

    Allianz Arena – Μόναχο, Γερμανία

    Το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μόναχο. Το Allianz Arena είναι ένα από τα νεότερα γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Το γήπεδο ποδοσφαίρου Allianz στη Γερμανία άνοιξε το 2005 και ήταν η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας FC Byren Munich.

    Επισκεφθείτε κλείνοντας το εισιτήριό σας για ξενάγηση εδώ: Εισιτήρια για tour στο γήπεδο Alianz arena συνδυάζοντας και μια μια περιήγηση με λεωφορείο στο Μόναχο.

    Γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς
    Allianz Arena – Μόναχο, Γερμανία

    Signal Iduna Park – Ντόρτμουντ, Γερμανία

    Το Signal Iduna είναι το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και σήμερα είναι έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μπορεί να φιλοξενήσει 80,000 ενθουσιώδεις ανεμιστήρες πίσω από την εντυπωσιακή γυάλινη πρόσοψη και την υπόγεια θέρμανση. Αυτό οφείλεται στο 2006 ανακαίνιση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

    Ανακαλύψτε το Signal Iduna Park σε μία self guided ξενάγηση (Audioguide). Δείτε τις καμπίνες των παικτών, το τούνελ των παικτών, τον πάγκο των προπονητών και νιώστε την ενέργεια του «κίτρινου τοίχου» από τη νότια κερκίδα.

    Κλείστε εισιτήρια για περιήγηση το γήπεδο πατώντας εδώ: Dortmund: BVB Signal Iduna Park Self-Guided Tour

    Γήπεδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας

    Γήπεδο Άρσεναλ, Λονδίνο – Αγγλία (Arsenal FC: Emirates Stadium Tour)

    To στάδιο της ομάδας Άρσεναλ βρίσκεται στη συνοικία Holloway, βόρεια του κεντρικού Λονδίνου. Είναι ένα κυκλικό κτίριο τεσσάρων ορόφων με οροφή πάνω από τις θέσεις αλλά όχι πάνω από τον αγωνιστικό χώρο. Έχει χωρητικότητα 60.361, κάνοντάς το 3ο μεγαλύτερο γήπεδο του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Εάν, λοιπόν, το ερυθρόλευκο της Άρσεναλ διατρέχει τις φλέβες σας ή είστε απλώς λάτρης του ποδοσφαίρου, πηγαίνετε στον παράδεισο των Gunner’s με μια περιήγηση στο Emirates Stadium (ονομάζεται έτσι για λόγους χορηγιών). Πάρτε τη θέση σας στα αποδυτήρια, περπατήστε στο τούνελ και φανταστείτε το βρυχηθμό 60.000 θαυμαστών.

    Το τουρ που σας προτείνουμε περιλαμβάνει είσοδο στο Emirates Stadium συμπεριλαμβανομένου των αποδυτηρίων, της σήραγγας παιχτών, του γηπέδου και του κέντρου πολυμέσων. Είναι μια ξενάγηση με audio guide που την κάνετε μόνοι σας, χωρίς ξεναγό. Διαδραστικά ακουστικά με οθόνη αφής με μεγάλες οθόνες προβολής, διαθέσιμα στα Αγγλικά, Ολλανδικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά και Βρετανική Νοηματική Γλώσσα.

    Με το ίδιο εισιτήριο εισέρχεστε και στο Μουσείο των Εμιράτων για να δείτε τα γυαλιστερά ντουλάπια με τρόπαια γεμάτα με όλα τα ασημικά που έχουν κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε να πληρώσετε λίγο επιπλέον επί τόπου για μια φωτογραφία με το Κύπελλο Αγγλίας!

    Δείτε το βίντεο και κλείστε την ξενάγηση από εδώ: Εισιτήρια για ξενάγηση στο γήπεδο Arsenal FC: Emirates Stadium Tour

    12 tour σε γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, Emirates stadium
    Photo by Nelson Ndongala on Unsplash

    Εισιτήρια for Up at The O2

    Εάν είστε πιο θαρραλέοι ή έχετε μαζί σας τους εφήβους της οικογένειας τότε προτείνουμε και μια ακόμα τολμηρή δραστηριότητα. Ανεβείτε στον ορίζοντα του Λονδίνου σε μια εμπειρία 90 λεπτών που δεν θα ξεχάσετε. Φορέστε ένα ειδικό κοστούμι και παπούτσια, κουμπώστε το λουρί σας (ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται) και βγείτε στον διάδρομο 350 μέτρων, ύψους 52 μέτρων! Δείτε εμβληματικά κτίρια του Λονδίνου και τον ποταμό Τάμεση από την ειδική πλατφόρμα παρατήρησης, με οδηγό. Στο γήπεδο για συναυλίες και αγώνες O2 (the O2 arena), η δράση δεν συμβαίνει μόνο στη σκηνή, συμβαίνει και στην οροφή!

    12 tour σε γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, o2, arena, london
    Photo by fietzfotos on Pixabay

    Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε την εμπειρία και ζήστε την κάνοντας την αγορά του εισιτηρίου σας από εδώ: Tickets for Up at The O2.

    Γήπεδο Γουέμπλεϊ, Αγγλία

    Το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Το γήπεδο Wembley μπορεί να φιλοξενήσει 90,000 θαυμαστές. Xτίστηκε το 2009 και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι το 134 μέτρα ύψος, στέφοντας το γήπεδο. Έτσι, θα διαπιστώσετε ότι παρακολουθείτε παιχνίδια του League Cup και τα εθνικά πλέι οφ είναι αρκετά καταπληκτική εμπειρία. Το Wembley είναι ένα κεντρικό ορόσημο στο Λονδίνο.

    Κλείστε την δική σας ξενάγηση από εδώ: Guided Wembley Stadium Tour.

    Γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς
    Wembley Stadium Tour

    Στάδιο Manchester United, Αγγλία

    Βυθιστείτε στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποκτήστε πρόσβαση στα παρασκήνια στα αποδυτήρια, στο τούνελ, στο σκάφος των παικτών και στους αποκλειστικούς χώρους.

    Κλείστε το τουρ πατώντας εδώ: Manchester United Museum and Stadium Tour

    Γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς
    Στάδιο Manchester United, Αγγλία

    Anfield Stadium – Liverpool, Αγγλία

    Επισκεφθείτε την Έκθεση Trophy και το Liverpool FC Story, το διαδραστικό μουσείο του Club. Εξερευνήστε πάνω από 125 χρόνια ιστορίας ποδοσφαίρου, που περιλαμβάνει 19 τίτλους και 6 ευρωπαϊκά κύπελλα.

    Κλείστε το Εισιτήριο για το Μουσείο

    Πηγαίνετε στα παρασκήνια μέσα στο εμβληματικό στάδιο Anfield με είσοδο στο διαδραστικό μουσείο του συλλόγου, The Liverpool FC Story, και στα 6 ευρωπαϊκά κύπελλα.

    Προγραμματίστε την επίσκεψή σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας: Liverpool Football Club Museum and Stadium Tour.

    Γήπεδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας και του Μονακό

    Groupama – Λυών, Γαλλία

    Αυτό το θεαματικό στάδιο είναι ενα από τα 7 πιο εκπληκτικά γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, μπορεί να φιλοξενήσει 60,000 θαυμαστές. Επιπλέον, είναι το σπίτι του γαλλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Olympic Lyonnais και θα φιλοξενήσει ποδόσφαιρο το 2024 στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

    Στάδιο Orandge Velodrome (Olympique de Marseille stadium) – Μασσαλία, Γαλλία

    Αυτό το καταπληκτικό στάδιο στη Μασσαλία άνοιξε τις πύλες του στους θεατές 1937. Από τότε, Το γήπεδο Velodrome καλωσορίζει 67,000 οπαδοί κάθε ποδοσφαιρική σεζόν στη Γαλλία. Ένα από τα πράγματα που θα παρατηρήσετε περισσότερο για το γήπεδο είναι η γυάλινη τοξωτή οροφή, που είναι πολύ δύσκολο να το χάσετε. Θα εκπλαγείτε αλλά το στάδιο Velodrome δεν είναι μόνο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Αντιθέτως, είναι ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, με ποδηλασία. Σήμερα, χρησιμεύει ως το σπίτι του ομίλου Olympique de Marseille.

    12 tour σε γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, Olympique de Marseille stadium, called Orange Velodrome, seen from my window.
    Photo by Bananna Wintour on Unsplash

    Louis II – Μονακό

    Το γήπεδο ποδοσφαίρου Louis II είναι ένα άλλο συναρπαστικό στάδιο στην Ευρώπη. Το γήπεδο έχει εννέα εντυπωσιακές καμάρες στο άκρο του γηπέδου. Το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 16,000 θαυμαστές για επικά παιχνίδια στη Γαλλική Ριβιέρα στο παρασκήνιο. Σε 1979 Ο πρίγκιπας Rainier III αποφάσισε να ανοικοδομήσει μια νέα αθλητική αρένα στην περιοχή Fontvieille. Οι παρισινοί αρχιτέκτονες ανέλαβαν τη μεγάλη αποστολή, που τελείωσε το 1984, και έκανε το στάδιο Louis II ένα από τα πιο εντυπωσιακά στάδια στην Ευρώπη.

    Εσείς έχετε πάει σε κάποιο από τα παραπάνω γήπεδο ως φίλαθλος ή τουρίστας; Ποια είναι η δικά σας άποψη και εμπειρία;

    Pin it for later

    12 tour σε γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Τα γήπεδα και τα μουσεία τους είναι αξιοθέατα και όχι μόνο γήπεδα για να παρακολουθήσετε αγώνα.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης