ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αβινιόν, ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στη Γαλλία

    Το καλοκαίρι του 2010, κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές και μετά από μία υπέροχη διαδρομή στις πόλεις της Γαλλικής Ριβιέρας καταλήξαμε στην πόλη Αβινιόν (Avignon). Η Αβινιόν είναι πόλη της ΝΑ. Γαλλίας στην επαρχία της Προβηγκίας και ανάμεσά της κυλάει ο Ροδανός ποταμός, που ήταν κάποτε το σύνορο της Γαλλίας και της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μασσαλία. Η Αβινιόν μας είναι γνωστή από την ιστορία ως η πόλη των 7 παπών γαλλικής καταγωγής κατά την περίοδο 1309-1377. Για εμάς ήταν ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν που μας εξέπληξε με τα αξιοθέατα, όπως το επιβλητικό Παλάτι των Παπών και η μισογκρεμισμένη γέφυρα στο Ροδανό ποταμό, την Pont d’ Avignon.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Το μεγαλοπρεπές Παπικό Παλάτι στην Αβινιόν

    Γαλλική Ριβιέρα

    Η αλήθεια είναι ότι μετά από μια σειρά ταξιδιών σε μέρη που, ακόμα και το καλοκαίρι, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 30 βαθμούς, η γαλλική Ριβιέρα μας φάνηκε πολύ ζεστή. Οι παραλίες ήταν ασφυκτικά γεμάτες με κόσμο και για να καθίσουμε σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ έπρεπε προηγουμένως να έχουμε «κλείσει τραπέζι». Η διαδρομή που επιλέξαμε για να περάσουμε την Κυανή ακτή, ήταν ο παραλιακός δρόμος και πραγματικά την απολαύσαμε.

    Αν και μποτιλιαριστήκαμε σε πολλά σημεία, λόγω της στενότητας του δρόμου και των πολλών αυτοκινήτων, λέγοντας πολλές φορές γιατί δεν κινηθήκαμε στον αυτοκινητόδρομο, δεν μετανιώσαμε γιατί οι όμορφες πόλεις που είδαμε όπως το Μονακό, η Νίκαια, οι Κάννες και η Τουλόν, οι παραλίες, τα τοπία, η θάλασσα, τα απέραντα χωράφια με τις λεβάντες, μας αποζημίωσαν με το παραπάνω.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι και ταξιδέψτε μαζί μας στην: Γαλλική Ριβιέρα ή Κυανή ακτή (Cote d’ Azur)

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Το Παλάτι των Παπών δεσπόζει στις όχθες του Ροδανού ποταμού στην Αβινιόν

    Αβινιόν

    Μετά από αυτή την όμορφη, ομολογουμένως, διαδρομή και αφού επισκεφθήκαμε στον δρόμο μας και άλλες μικρότερες πόλεις, όπως την Μεντόν, την Αντίμπ, το Σαιν Τροπέ, φτάσαμε στον προορισμό μας, την Αβινιόν. Η ξεκούραση επιβαλλόταν, αλλά πολύ γρήγορα πήραμε δυνάμεις και το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε την ξενάγησή μας με πολύ μεγάλες προσδοκίες για την πόλη αυτή μετά από αυτά που είχαμε διαβάσει και ακούσει. Με την φωτογραφική ανά χείρας, όπως κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του, με ενθουσιασμό και με διάθεση για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, ξεκινήσαμε για την περιήγησή μας στην ρομαντική Αβινιόν.

    Χάρτης

    Ξενάγηση στην Αβινιόν

    Με την πρώτη ματιά και πριν ακόμα γνωρίσουμε αυτήν την πόλη την ερωτευτήκαμε, γιατί μας μάγεψαν οι πλατανοσκέπαστες πλατείες της με τα αμέτρητα καφέ και μπιστρό, τα επιβλητικά κτίρια του 19ου αι., τα παλαιοπωλεία, η χαρούμενη μεσογειακή ατμόσφαιρα που επικρατούσε παντού, αλλά πάνω από όλα μας μάγεψε αυτή η εικόνα που αντικρίσαμε. Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Το ποτάμι να κυλά μπροστά μας, στη μέση του να στέκει η μισογκρεμισμένη γέφυρα και στην απέναντι όχθη να ορθώνεται εδώ και αιώνες το μεγαλειώδες επιβλητικό Παπικό Παλάτι.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Η Pont Saint Benezet ενώνεται με το Παπικό Παλάτι και μπορείτε να την περπατήσετε μόνο εάν έχετε κόψει εισιτήριο εισόδου για το Παλάτι.

    Ποια ιστορία άραγε να κρύβει αυτή η πόλη;

    Η πόλη της Αβινιόν (Avignon) είναι γνωστή ως “η έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής” όπου, κατά την περίοδο 1309-1377, λόγω πολιτικών αναταραχών στη Ρώμη, η έδρα της καθολικής εκκλησίας μεταφέρθηκε στην Αβινιόν. Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία βρέθηκε υπό την επιρροή της Γαλλίας και των βασιλέων της τον 14ο αι. και επί 67 χρόνια επτά διαδοχικοί πάπες, όλοι γαλλικής καταγωγής, είχαν την έδρα τους στην Αβινιόν.

    Κατά την εποχή αυτή οι πάπες έχτισαν τα παλάτια τους και έκαναν την Αβινιόν έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, την οποία όμως η Δυτική Καθολική Εκκλησία τη θεωρεί μαύρη σελίδα και την αποκαλεί “εξορία της Αβινιόν”. Η εποχή αυτή ήταν επιζήμια για την καθολική εκκλησία, αλλά αντιθέτως ήταν “χρυσή εποχή” για την πόλη. Πολλοί καλλιτέχνες, επιστήμονες και συγγραφείς ακολούθησαν τους πάπες και η πόλη την περίοδο εκείνη αναπτύχθηκε σε όλους τους τομείς και απέκτησε κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Το παλάτι δεσπόζει στην κορυφή της ιστορικής πόλης με μία καταπληκτική θέα στο ποτάμι

    Η Αβινιόν είναι ο απόλυτα ρομαντικός προορισμός!

    Η Αβινιόν είναι ένας ρομαντικός προορισμός και θα το διαπιστώσετε αμέσως μόλις μπείτε στην ιστορική πόλη η οποία περικλείεται από μεσαιωνικό τείχος 5 χιλιομέτρων που κτίστηκε τον 14ο αιώνα και που ακόμα και τώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπήκαμε μέσα σε αυτή από την κεντρική πύλη των τειχών και βρεθήκαμε χαμένοι στα αμέτρητα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης ανάμεσα σε χιλιάδες τουρίστες, σε ντόπιους Γάλλους, σε μικρούς και μεγάλους.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Τα τείχη περικλείουν μέσα τους το Παπικό Ανάκτορο και όλη την παλιά πόλη της Αβινιόν

    Τα δρομάκια στενά με κτίρια τριώροφα στενά και κολλητά το ένα με το άλλο. Η ώχρα των σπιτιών που επικρατούσε ως χρώμα, συνδυαζόταν αρμονικά με τα τείχη και το παλάτι. Τα αρχοντικά του 18ου και 19ου αιώνα βρίσκονται σε πιο φαρδείς δρόμους και είναι γεμάτοι από καταστήματα με ακριβά ρούχα, καλό φαγητό και αντίκες.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Κεντρικός εμπορικός δρόμος της Αβινιόν που καταλήγει στην Place de l΄ Horloge

    Place de l΄ Horloge, η πλατεία της παλιάς πόλης

    Όμως, παρόλα τα φιδογυριστά και πολλά δρομάκια ακόμα και να θέλαμε να χαθούμε δεν θα μπορούσαμε γιατί όλα και όλοι σε οδηγούν στην όμορφη κεντρική πλατεία της ιστορικής πόλης, στην Πλας ντε λ΄Ορλόζ (Place de l΄ Horloge). Μη νομίσετε όμως πως είναι μια μεγάλη στρογγυλή πλατεία. Είναι ένας μακρόστενος δρόμος δεντροφυτεμένος που είναι γεμάτος από μπαρ, καφέ και φθηνά εστιατόρια. Στην πλατεία δεσπόζει το Hotel de Ville (δημαρχείο) και η Opera Grand Avignon.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Η Place de l΄ Horloge είναι η πιο όμορφη πλατεία της Αβινιόν. Βρίσκεται δίπλα στο παλάτι των Παπών.

    Τον όμορφο χώρο της πλατείας δύσκολα θα μπορούσαμε να τον προσπεράσουμε, χωρίς να καθίσουμε να πιούμε ένα εσπρεσάκι, χωρίς να σεργιανίσουμε, χωρίς να απολαύσουμε το παιχνιδιάρικο θέαμα που μας έδινε το καρουζέλ που ήταν στημένο και γεμάτο από χαρούμενες παιδικές φατσούλες, που ανεβοκατέβαιναν στα αλογάκια, χωρίς να ακούσουμε τους ήχους από τους πολλούς μουσικούς που παίζανε τη μουσική τους στημένοι στις γωνιές του δρόμου.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Το καρουζέλ, η χαρά των παιδιών, λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι στην Place de l΄ Horloge

    Η πλατεία ήταν γεμάτη με καλλιτέχνες που ζωγράφιζαν και παρουσίαζαν τα έργα τους για όλους εμάς που τους κοιτάζαμε με θαυμασμό και φυσικά είχε και μια εξαιρετική αγορά για ψώνια. Ένας υπέροχος τόπος που μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τοπική ζωή της πόλης.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Το Hotel de Ville (Δημαρχείο) δεσπόζει στην πλατεία της Αβινιόν την γεμάτη στέκια καφέ και ρεστωράν

    Το Παπικό παλάτι στην Αβινιόν (Palais des papes)

    Η αναβολή όμως με το ραντεβού για την ιστορία είχε φθάσει στο τέλος της. Είχε έρθει η ώρα για να ξεκινήσουμε για την Ανακτορική πλατεία όπου βρίσκεται το παπικό Παλάτι. Η βοή και η ανακατωσούρα της πλατείας αντικαταστάθηκε από την ηρεμία και την αίσθηση του εξωπραγματικού. Για να πω την αλήθεια σοκαριστήκαμε και κυριευθήκαμε με δέος όταν βρεθήκαμε μπροστά σε αυτό το γιγάντιο φρούριο με τις επάλξεις και τους πύργους. Μάταια στραβολαιμιάζαμε στην προσπάθειά μας να χωρέσουμε στο φωτογραφικό φακό μας αυτό το τεράστιο ανάκτορο. Δε χωρούσε με τίποτα, γιατί απλά είναι το μεγαλύτερο γοτθικό παλάτι σε όλο τον κόσμο!

    Το Παπικό Παλάτι και η ιστορική πόλη της Αβινιόν είναι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Το επιβλητικό και μεγαλειώδες Παπικό Παλάτι στην Αβινιόν

    Ονομάζεται Παπικό Παλάτι γιατί είναι το παλάτι που χρησιμοποιούσαν οι πάπες όταν είχαν την έδρα τους στην Αβινιόν. Είναι από τα καλύτερα μνημεία της Γαλλίας, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και ένα δείγμα δύναμης και πλούτου που είχε η πόλη την περίοδο εκείνη. Όσο εντυπωσιακό είναι εξωτερικά και μεγαλειώδες που θυμίζει τεράστιο φρούριο με επάλξεις και πολεμίστρες, άλλο τόσο είναι και εσωτερικά.

    Εισιτήρια skip the line (δεν περιμένετε στις ουρές των ταμείων) για το Παπικό Παλάτι μπορείτε να κλείσετε από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Τiqets πατώντας εδώ. Τα έχετε αποθηκευμένα στο smartphone σας!

    Όλοι οι επισκέπτες που χαλάρωναν κάτω από τη σκιά των πανύψηλων δένδρων, όπως και εμείς, αισθανόμασταν πως βρισκόμασταν σε άλλη εποχή και μόνο το τρενάκι που μας καλούσε να ανεβούμε επάνω του μας επανέφερε στην τωρινή εποχή. Αλήθεια, αυτό το πανέμορφο τρενάκι το petit train Avignon είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να αποκτήσει κανείς μια σφαιρική άποψη της παλιάς πόλης, να δει τα σημαντικότερα αξιοθέατα και να περιδιαβεί τα μικροσκοπικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου, χαλαρά και διασκεδαστικά.

    Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το hop on hop off λεωφορείο που σας σταματάει στα σημαντικά μνημεία της πόλης.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Το petit train Avignon

    Διαβάστε για ένα ακόμα μνημείο της UNESCO στην Γαλλία: Ταξίδι στο Μον Σαιν Μισέλ, το νησί της παλίρροιας

    Musee du petit palais

    Απέναντι από το εντυπωσιακό παλάτι βρίσκεται το Πετί Παλέ (Petit Palais) που ήταν η επίσημη κατοικία του Πάπα τον 14ο αι. και σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Η συλλογή των έργων στο μουσείο του μικρού παλατιού περιλαμβάνει πολλά έργα καλλιτεχνών και μια θρησκευτική συλλογή από τον 13ο έως 14ο αι. Μεταξύ άλλων εκτίθεται ο υπέροχος πίνακας του Μποτιτσέλι η “Παναγία και το Βρέφος”. Η περιήγηση γίνεται σε άκρως ήρεμη ατμόσφαιρα που έρχεται σε αντίθεση μετά από τη βοή της πολυκοσμίας στο Παπικό παλάτι.

    Hotel des Monnaies

    Το υπέροχο αυτό κτίριο χτίστηκε το 1619 και ήταν ιδιοκτησία της εκκλησίας. Αργότερα έγινε στρατώνας χωροφυλακής έως το 1860 και μετά λειτουργούσε σε αυτό μουσικό σχολείο. Είναι διατηρητέο κτίριο και βρίσκεται στην αξεπέραστη θέση μέσα στην πλατεία του παπικού ανακτόρου. Το Hôtel des Monnaies πουλήθηκε από την πόλη της Αβινιόν το 2018 για να μετατραπεί σε “μπουτίκ” ξενοδοχείο.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Απέναντι από το παλάτι δεσπόζει και το εντυπωσιακό κτίριο από το 1619 το σημερινό Hotel des Monnaies με τα περίτεχνα σχέδια και αγάλματα στην πρόσοψή του.

    Ο Καθεδρικός Ναός Notre dame des doms

    Δίπλα στο παπικό παλάτι βρίσκεται ο καθεδρικός ναός Notre dame de doms, που χτίστηκε το 1150. Το επίχρυσο άγαλμα της Παναγίας στην κορυφή του καθεδρικού ναού, καθώς και ο εσταυρωμένος δίνουν και μια θρησκευτική πινελιά στη πλατεία του παπικού ανακτόρου, θυμίζοντας πως κάποτε ήταν το επίκεντρο του καθολικισμού.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Ο Καθεδρικός Ναός στην πλατεία του παπικού Ανακτόρου με τη χρυσή Μαντόνα στην κορυφή του και τον Εσταυρωμένο Χριστό

    Η γέφυρα-αξιοθέατο Ποντ ντ’ Αβινιόν (Pont d’ Avignon)

    Το απογευματάκι μας βρήκε να περπατάμε επάνω στην γέφυρα την Ποντ ντ΄ Αβινιόν, τη μισογκρεμισμένη γέφυρα επάνω στον Ροδανό ποταμό, κάνοντας έναν ρομαντικό περίπατο μέχρι την άκρη της. Το όνομα της γέφυρας είναι Pont Saint Benezet και πήρε το όνομά της από το μικρό εκκλησάκι που είναι θαμμένος ο Άγιος Benezet. Σήμερα η γέφυρα είναι γνωστή και με το όνομα Pont d’ Avignon.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Η Pont Saint Benezet

    Η Ποντ ντ΄Αβινιόν είχε μήκος 900 μ., χτίστηκε τον 12ο αι. και είναι το σήμα κατατεθέν της Αβινιόν. Ήταν ένα τεχνολογικό επίτευγμα για τα χρόνια της κατασκευής της και γνώρισε μεγάλες δόξες, καθώς ήταν η μοναδική σταθερή γέφυρα της περιοχής. Ωστόσο υπέφερε συχνά από πλημμύρες και το 1660 μέρος της γέφυρας γκρεμίστηκε από ένα παλιρροϊκό κύμα. Σήμερα η γέφυρα έχει μόνο 4 αψίδες από τις 22 που είχε αρχικά.

    Κλείστε εισιτήρια για την Pond d’ Avignon μαζί με ακουστικό οδηγό πατώντας εδώ.

    Η Αβινιόν με το ιστορικό της κέντρο, το παπικό ανάκτορο που μοιάζει με φρούριο καθώς και η πολυτραγουδισμένη Ποντ ντ΄Αβινιόν συγκαταλέγονται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1995.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Η μισογκρεμισμένη γέφυρα της Αβινιόν με το εκκλησάκι του Αγίου Benezet

    Μπορείτε να κλείσετε εισιτήριο skip the line 2 σε 1 για να επισκεφτείτε το παπικό παλάτι και την γέφυρα της Αβινιόν εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets!! Δείτε εδώ την διαθεσιμότητα και κλείστε μέρα και ώρα! Λάβετε το εισιτήριο στο κινητό σας!

    Το πάρκο Rocher des Domes (Jardin des Doms)

    Ήδη η μέρα έφτανε στο τέλος της και το δειλινό μας βρήκε να περπατάμε στο πανέμορφο πάρκο Ροσέ ντε Ντομ (Rocher des Domes) που βρίσκεται στο επάνω μέρος της ακρόπολης της Αβινιόν. Η ανηφόρα προς το πάρκο ήταν απότομη, αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί ήταν το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσουμε κάνοντας μια ωραία βόλτα με τα πόδια.

    Τα πολλά παγκάκια που είχε για να καθίσει κανείς, συγχρόνως με μια χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα, αλλά και την υπέροχη πανοραμική θέα που προσφέρει προς την Ποντ ντ’ Αβινιόν και την απέναντι όχθη, κάνουν το πάρκο πολύ επισκέψιμο και γι αυτό ήταν μπορώ να πω ασφυκτικά γεμάτο.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Πανοραμική θέα της παλιάς πόλης της Αβινιόν από το πάρκο Rocher des Domes

    Απολαύσαμε την πανοραμική θέα που μας δόθηκε απλόχερα προς το ποτάμι και τη γέφυρα και βγάλαμε φωτογραφίες που τώρα βλέποντάς τες μας γεμίζουν νοσταλγία. Ήταν ένας θαυμάσιος περίπατος που πραγματικά νοιώσαμε πως ήταν το απόλυτο κλείσιμο της μέρας μας. Μιας μέρας γεμάτης με εικόνες παλιές και νέες που μας έκαναν να νιώσουμε για μια ακόμη φορά τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό το ταξίδι.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Η Pont d’ Avignon από ψηλά

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν

    Οι ταξιδιωτικές μας προσδοκίες για την Αβινιόν τη μαγευτική και ρομαντική πόλη της Γαλλίας, επιβεβαιώθηκαν στο έπακρον με όλα αυτά που είδαμε και ζήσαμε τις μέρες που ήμασταν εκεί και σας προτρέπω να την επισκεφθείτε και να είστε σίγουροι πως δεν θα το μετανιώσετε. Περιηγηθείτε αγκαλιά με τον αγαπημένο σας άνθρωπο στα ρομαντικά δρομάκια της πόλης, επισκεφθείτε το εντυπωσιακό παπικό παλάτι, ανεβείτε στον μικρό κήπο του παλατιού, χαθείτε μέσα στα ιστορικά μικρά στενά της πόλης και κάνετε τον ρομαντικό περίπατό σας μέχρι το άκρο της μισογκρεμισμένης γέφυρας.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Η Pont d’ Avignon από τις όχθες του Ροδανού ποταμού

    Διαβάστε στο Ανθομέλι ποια χαρτιά χρειάζεστε για ένα ταξίδι : Η προετοιμασία ενός οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη


    Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες της Αβινιόν:

    1. Φεστιβάλ θεάτρου
    Η Αβινιόν φιλοξενεί το φεστιβάλ θεάτρου από το 1947 και κάθε χρόνο επί 3 βδομάδες, από 10 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου και δίνονται πάνω από 40 παραστάσεις! Ακόμη όμως και χωρίς να παρακολουθήσετε μια από αυτές, το θέατρο του δρόμου θα σας κάνει να πάρετε μια γεύση. Τα μνημεία της πόλης, οι πλατείες, οι δρόμοι μετατρέπονται σε σκηνές θεάτρου, χορού και μουσικής. Ο πυρήνας του φεστιβάλ είναι η Place de l’ Horloge με το γοτθικό πύργο, το ρολόι και τα πολυσύχναστα καφέ.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στην Place de l΄ Horloge είναι και το Θέατρο της Αβινιόν

    2. Αγορά- Παλαιοπωλεία
    Η Αβινιόν είναι μια πόλη με πλούσια αγορά αλλά και με πολλά καταστήματα παλαιών ειδών (παλαιοπωλεία) και ζωγραφικής! Σχεδόν καθημερινά μπορείτε να πετύχετε εκθέσεις παλαιών αντικειμένων και επίπλων. Εάν είστε λάτρεις του «σπορ», τότε θα λατρέψετε περισσότερο αυτή την πόλη! Η rue de la Petite Fusterie είναι ο δρόμος με τα παλαιοπωλεία, αλλά και με καταστήματα σύγχρονου ντιζάιν. Γύρω από την rue des Marchands βρίσκονται οι κυριότεροι πεζόδρομοι με πολλά καταστήματα.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Αβινιόν, ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στη Γαλλία 25

    3. Μουσεία
    Επίσης στην Αβινιόν εάν είστε από αυτούς που μαθαίνουν την ιστορία της πόλης μέσα από τα μουσεία της, μπορείτε να επισκεφτείτε και κάποια από τα πολλά μουσεία που διαθέτει. Το μουσείο Calvet έχει νεοκλασική γλυπτική, και ζωγραφική, το μουσείo Louis Vouland έχει φαγιάνς και μαρκετερί και άλλα πολλά που όλα βρίσκονται μέσα στην ιστορική πόλη.

    4. Φαγητό
    Τα μπιστρό, τα καφέ και τα εστιατόρια στην Place de l΄Horloge είναι πάμπολλα και στα περισσότερα εστιατόρια το μενού των τριών πιάτων κοστίζει περίπου 20 ευρώ το άτομο. Την Αβινιόν εξ άλλου την έχουν χαρακτηρίσει ως γαστρονομικό παράδεισο της Γαλλίας γιατί είναι γεμάτη με θαυμάσια εστιατόρια. Kαθένα με το δικό του χαρακτήρα που εκτός από τις πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ προσφέρουν επιπλέον και εξαιρετικά κρασιά.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Ρεστωράν πολύ κοντά στο Παπικό Παλάτι στην Αβινιόν

    5. Εισιτήρια
    Επίσης εάν σας ενδιαφέρουν οι επισκέψεις στα αξιοθέατα, έχω να σας πω πως το εισιτήριο για το εσωτερικό του παλατιού είναι 10,50 ευρώ το καλοκαίρι. Με το ίδιο εισιτήριο μπορείτε να επισκεφθείτε και τη μισογκρεμισμένη γέφυρα του ποταμού Saint Benezet. Το Εισιτήριο εισόδου στο Palais de Papes είναι 11 ευρώ ενώ το κόστος για το petit train d’ Avignon είναι 8 ευρώ. (Τιμές εισιτηρίων για το έτος 2010).

    6. Διαμονή
    Για τη διαμονή σας στην πόλη νομίζω πως δεν θα έχετε πρόβλημα. Οι επιλογές σας είναι πολλές ανάλογα με το τι κατάλυμα ζητάτε και ποιο είδος τουρισμού έχετε επιλέξει. Υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία και σε πανσιόν που μπορείτε να μείνετε, ακόμη και παλαιά αρχοντικά έχουν μετατραπεί σε χώρους διαμονής. Συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη με καταλύματα:



    Booking.com

    7. Camping στην Αβινιόν

    Εμείς ως αυτοκινούμενοι, μείναμε στο Camping Bagatelle που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού απέναντι ακριβώς από το παπικό παλάτι! (όπως δείχνει η φωτογραφία). Είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο!
    Μπορείτε να βρείτε και άλλα κάμπινγκ στο site Aire CampingCar.

    Camping Bagatelle 25 Allée Antoine Pinay 84000 Avignon GPS 43.954692 4.801519

    Αν δεν θέλετε όμως να μείνετε σε camping μπορείτε να σταθμεύσετε στα πάρκινγκ για μερικές ώρες που υπάρχουν στις δύο όχθες του ποταμού.

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Και στις δυο όχθες του Ροδανού υπάρχουν πάρκινγκ που μπορείτε να σταθμεύσετε

    7. Κρουαζιέρα- ποδηλατάδα
    Η Αβινιόν είναι μια πόλη που βρίσκεται σε μια περιοχή με ατελείωτες ομορφιές. Έχει εύκολη πρόσβαση και είναι κέντρο εκδρομών και στις κοντινές πόλεις. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια κρουαζιέρα στον Ροδανό ποταμό και να απολαύσετε την υπέροχη φύση της ηλιόλουστης Προβηγκίας ή να κάνετε βόλτα με ποδήλατο στους υπέροχους δρόμους της εξοχής που είναι ιδανικοί για αυτό.  

    Ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στην Αβινιόν
    Με τα καραβάκια μπορείτε να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα στο Ροδανό ποταμό και να δείτε την πόλη από μια άλλη πλευρά

    Ταξίδια από την Αβινιόν

    Επίσκεψη στην Pont du Gard

    Ένα αξιόλογο ρωμαϊκό έργο αλλά και τουριστικό αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε εάν επισκεφθείτε την περιοχή είναι και η γέφυρα-υδραγωγείο Pont du Gard, πάνω από τον ποταμό Γκαρντόν. Ένα έργο 2000 χιλιάδων ετών που επιβεβαιώνει τις αξεπέραστες για την εποχή κατασκευαστικές ικανότητες των Ρωμαίων. Κλείστε εισιτήρια skip the line για την Pont du Gard από εδώ.

    Διαβάστε εδώ: Pont du Gard, ένα μνημειώδες έργο 2000 χρόνων

    Beziers, το Canal du midi

    Μια αξιοσημείωτη πόλη για να την επισκεφθείτε είναι και η πόλη Beziers, όπου θα εντυπωσιαστείτε για το έργο που έχει γίνει εκεί και είναι το Canal du midi,που είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της Ευρώπης από τη Ρωμαϊκή εποχή που λειτουργεί έως σήμερα, αλλά πλέον μόνο για τουριστικούς λόγους. Διαβάστε στο Ανθομέλι και μάθετε για αυτά τα σημαντικά έργα της Ρωμαϊκής εποχής:

    Διαβάστε περισσότερα: Η Διώρυγα του Νότου στη Γαλλία (Le canal du Midi-Beziers-France)

    Βαρκελώνη

    Εάν φτάσετε έως και τη Bezier κάντε την υπέρβαση γιατί σε μόλις 250 χλμ.μπορείτε να επισκεφθείτε και τη Βαρκελώνη την όμορφη πόλη της Καταλονίας στην Ισπανία. Θα θαυμάσετε τις υπέροχες δημιουργίες του μεγάλου αρχιτέκτονα και κατασκευαστή του Αντόνιο Γκαουντί, όπως τη Sagrada Familia και το πάρκο Guell.

    Διαβάστε τις δύο αναρτήσεις μας για τη Βαρκελώνη και πάρτε πληροφορίες για το δικό σας ταξίδι:

    Το ταξίδι μου στη Βαρκελώνη

    Βαρκελώνη-Δωρεάν ξενάγηση στη μοντέρνα συνοικία Εσάμπλε

    Η Αβινιόν έχει τόσα πολλά να σας προσφέρει! Διαλέξτε και επισκεφθείτε τα αξιοθέατά της σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες και αφεθείτε στη μαγεία της. Είναι μια πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, είναι μια πόλη πανέμορφη και κυριαρχεί παντού μία ηρεμία και τάξη, παρ΄ όλη την πληθώρα των τουριστών. Αυτό το κράμα από γαλλικές και ιταλικές επιρροές δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα που είναι παραμυθένιο. Ζήστε το όσο πιο πολύ μπορείτε και να είστε σίγουροι πως οι ταξιδιωτικές αναμνήσεις από την πόλη της Αβινιόν θα σας μείνουν ανεξίτηλες.

    Με αγάπη μαμά Μαρία

    Pin it for later

    Αβινιόν, ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στη Γαλλία. Αξιοθέατα: το Παπικό Παλάτι, η μισογκρεμισμένη γέφυρα Ποντ ντ' Αβινιόν και η παλιά πόλη.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αχ μανούλα τι ωραία που ήτανε! Όσο καιρό ετοιμάζαμε την ανάρτηση ένιωθα λες και πήγα κι εγώ εκεί! Μακάρι να μπορέσω να πάω κάποτε κι εγώ έστω στα μισά μέρη τα οποία έχετε επισκεφτεί. Λες να χάσω τον δρόμο στον χάρτη; Χαχα! Αστειάκι! Έτσι για να μου φύγει η συγκίνηση!
      Κατερίνα

    2. Σουεύχομαι Κατερίνα,να μπορείς να ταξιδεύειςεσύ και ο άνδρας σου,και όπου και να πάτε θα είναι ωραία,αρκεί να περνάτε καλά.Πάντως εγώ προς το παρόν και να είμαστε καλά υπόσχεση έδωσα μόνο στην Μαρία ως πιο μεγάλη ,όταν γίνει 8 χρονών να την πάω στην Ντίσνευ Λάντ Μαμά Μαρία

    3. Για μένα ήταν ένας ονειρεμένος προορισμός.Εύχομαι την επόμενη φορα,να με αξιώσει ο Θεός να έχω περισσότερες μέρες στην διάθεσή μου,ώστε μπορέσω να απολαύσω τον καφέ μου,την βόλτα μου στα μαγαζιά και να επισκεφθώ περισσότερα μουσεία.

    4. Μαρία και Χρήστο υπέροχες στιγμές υπέροχες φωτογραφίες.
      Εμείς εκείνη τη χρονιά ήμασταν Τσεχία,Αυστρία αλλά βρεθήκαμε μαζί σας στο πλοίο της επιστροφής από την Βενετία.Και εις άλλα με υγεία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης