ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης

    Όταν θέλουμε να επιλέξουμε έναν ταξιδιωτικό προορισμό οι πόλεις που μας έρχονται στο μυαλό μας είναι συνήθως οι πρωτεύουσες των κρατών της Ευρώπης που όλοι τις θυμόμαστε από το μάθημα της Γεωγραφίας, τότε που μαθαίναμε τις πρωτεύουσες. Όμως δεν είναι μόνο αυτές οι πόλεις που έχουν αίγλη, μνημεία και ιστορία. Είναι και πολλές άλλες που έχουν τα ίδια… προσόντα με τις πρωτεύουσες. Σε αυτή την ανάρτηση έκανα μια πρώτη λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης που κατ’ εμένα είναι αυτές που αξίζει κανείς να τις επιλέξει σε ένα ταξίδι του για να τις γνωρίσει.

    Περιεχόμενα Απόκρυψη

    Ταξίδια στην Ευρώπη – ‘Ομορφες πόλεις της Ευρώπης

    Στρασβούργο, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Βενετία, Σάλτσμπουργκ, Κρακοβία, Μόναχο, Κολμάρ, Αμβούργο και Ίνσμπρουκ είναι οι 10 πόλεις που επέλεξα να σας τις γνωρίσω μέσα από κάποια αξιοθέατα που διαθέτουν και τις κάνουν ξεχωριστές. Για την κάθε πόλη μπορείτε να παίρνετε περισσότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα, μνημεία ή μουσεία που έχει διαβάζοντας τις αναρτήσεις που έχω κάνει για την κάθε μια τους στο αντίστοιχο link.

    Στην ανάρτηση αυτή θα διαβάσετε και πολλά άλλα ταξίδια στην Ευρώπη που πήγαν οι οικογένειες του Ανθομέλι: Family travel: Οικογενειακά ταξίδια του Ανθομέλι στην Ευρώπη

    Στρασβούργο, το σταυροδρόμι της Ευρώπης

    Το Στρασβούργο έχει ως πόλη τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον, πολλά αξιοθέατα να επιδείξει και γιαυτό είναι ένας δυνατός τουριστικός προορισμός για όλη την οικογένεια. Βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας και έχει χαρακτηριστεί ως το σταυροδρόμι της Ευρώπης αλλά και ως σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών. Το Στρασβούργο ως πόλη είναι φανταστικά όμορφη και μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με μια παλιά πόλη της Αλσατίας. Στη μίνι ανάρτηση αυτή θα σας προτείνω μόνο λίγα από τα σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στο ταξίδι σας και όταν το κάνετε είμαι σίγουρη πως και εσείς θα τη συμπεριλάβετε στη λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Στρασβούργο
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Petit France – Στρασβούργο

    Σημαντικά αξιοθέατα στο Στρασβούργο

    Την Place de la Cathedral, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα κτίσματα του δυτικού πολιτισμού και σύμβολο της πόλης του Στρασβούργου, ο μεγάλος γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας (Cathedrale Notre Dame de Strasbourg). Ένας πανέμορφος ναός που στέκει επιβλητικός στην πλατεία προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου.

    Τη γραφική συνοικία Petite France (Μικρή Γαλλία) που είναι και ο κύριος πόλος έλξης όλων των τουριστών. Είναι η  όμορφη μεσαιωνική πόλη του Στρασβούργου του 16ου και 17ου αιώνα με τα παραδοσιακά κτίσματα με ξυλόδεμα και με έντονα επικλινείς στέγες που βρίσκεται επάνω σε ένα νησί του ποταμού Ιλλ και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Στρασβούργου. Η Petite France από το 1988 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

    Την ιστορική εικόνα του ιστορικού κέντρου της όμορφης Petit France στο Στρασβούργο την συμπληρώνουν οι Ποντ Κουβέρ (Ponts Couverts), οι πρώην σκεπαστές γέφυρες του Στρασβούργου, που κατασκευάστηκαν τον 14ο αι. Οι τέσσερις υπερήφανοι πύργοι είναι ό,τι έχει απομείνει από την παλιά οχύρωση με τους 80 πύργους της άλλοτε αυτοκρατορικής πόλης του Στρασβούργου.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Στρασβρούργο
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Στρασβούργο

    Επισκεφθείτε στο Στρασβούργο και την Ευρωπαϊκή συνοικία που έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το γραφικό ιστορικό κέντρο. Βρίσκεται στα περίχωρα του Στρασβούργου αλλά αξίζει γιατί θα δείτε το μοντέρνο πρόσωπο της πόλης με το μοντέρνο γυάλινο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Διαβάστε και πάρτε περισσότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα του Στρασβούργου: 2 ημέρες στο Στρασβούργο

    Μιλάνο, η πόλη της μόδας

    Το Μιλάνο μπορεί να μη διαθέτει τη μαγεία της Βενετίας ή τη γραφικότητα της Φλωρεντίας είναι όμως σίγουρα μια υπέροχη ιταλική πόλη με απίστευτη ζωντάνια που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.

    Τι πρέπει να δείτε στο Μιλάνο

    Τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, Ντουόμο. Ο ναός είναι γοτθικού ρυθμού, ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο και χωράει 20.000 άτομα! Άρχισε να χτίζεται τον 14ο αι. και ολοκληρώθηκε 500 χρόνια αργότερα! Εξωτερικά έχει αμέτρητα αγάλματα, στην οροφή υπάρχουν περισσότερα από 3.000 αγάλματα και στον ουρανό υψώνονται 135 απολήξεις. 

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Μιλάνο
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Duomo – Μιλάνο

    Τη Σκάλα του Μιλάνου που είναι μία από τις μεγαλύτερες σκηνές τις Ευρώπης όπου ανεβαίνουν εντυπωσιακές παραστάσεις. Μπορεί να μην ενθουσιαστείτε με την όψη του κτιρίου και το μέγεθός του, όμως αυτό το νεοκλασικό θέατρο υπάρχει εκεί από το 1778 και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κτίρια όπερας στον κόσμο.

    Το Castello Sforzesco, ένα εντυπωσιακό κάστρο του 15ου αιώνα που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και μπορείτε να δείτε πίνακες του Μπελίνι, γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου και πολλά ακόμη.

    Την Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε Β‘ ή αλλιώς το “σαλόνι του Μιλάνου”. Είναι μια εμπορική στοά σε σχήμα σταυρού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά, με συμβολισμούς και με μία ιδιαίτερη γυάλινη οροφή που τραβάει αμέσως την προσοχή του επισκέπτη. Κατασκευάστηκε το 1865 και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε μέταλλο και γυαλί για την κατασκευή κτιρίου. 

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Μιλάνο, Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε Β
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της ΕυρώπηςΓκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε Β – Μιλάνο

    Όλη την ημέρα εκτός από τα αξιοθέατα που θα δείτε στο Μιλάνο σίγουρα θα κάνετε shopping γιατί το Μιλάνο είναι το μεγαλύτερο κέντρο μόδας και πλούτου της Ιταλίας. Όταν βραδιάσει κατευθυνθείτε προς τα κανάλια της περιοχής Navigli, της ομορφότερης περιοχής του Μιλάνου για να απολαύσετε το ποτάκι  μαζί με την παρέα σας.

    Το Μιλάνο μέσα από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες της Κάλης. Διαβάστε το εδώ: Ταξίδι στο Μιλάνο και τη Λίμνη Κόμο, μια έκπληξη για μένα

    Βαρκελώνη, η πόλη του Αντόνιο Γκαουντί

    Η Βαρκελώνη είναι μια πολύχρωμη πόλη που λάμπει τόσο τη μέρα κάτω από τον μεσογειακό ήλιο όσο και τη νύχτα. Είναι μια πόλη με πλούσια πολιτιστική ζωή, ευχάριστο κλίμα και πολύ καλές ευκαιρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Είναι μια πόλη με πολύ καλή ρυμοτομία και με πάρα πολλά αξιοθέατα τα οποία για να τα δείτε θα ξεκινήσετε από το κέντρο της και από την πλατεία Καταλονίας.

    Η ιστορική λεωφόρος Λα Ράμπλα είναι ο πολυπερπατημένος πεζόδρομος της Βαρκελώνης μήκους 1,5 χλμ., ο οποίος καταλήγει στο παλιό λιμάνι. Ο δρόμος έχει τους περισσότερους περιπατητές απ’ όλες τις φυλές του κόσμου και γιαυτό η Βαρκελώνη θεωρείται μια πολυπολιτισμική πόλη. Στη στεγασμένη αγορά τροφίμων, στην υπέροχη και πολύχρωμη La Boqueria που μια επίσκεψη σε αυτήν θεωρείται must! Εδώ θα ανακαλύψετε την πιο ζωντανή λαϊκή αγορά της πόλης, ένα τουριστικό αξιοθέατο, και έναν χώρο για να γευτείτε τα πρώτα σας τάπας!

    Το μεγαλύτερο όμως και πλέον πρωτότυπο έργο του Γκαουντί είναι η Σαγκράδα Φαμίλα, το έμβλημα της πόλης, το γεμάτο συμβολισμούς, εμπνευσμένους από τη φύση. Είναι ο καθεδρικός ναός της Αγίας Οικογένειας που είναι από τους μεγαλύτερους του κόσμου και βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Βαρκελώνη, Σαγράδα Φαμίλια
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Σαγκράδα Φαμίλια – Βαρκελώνη

    Στην πλαγιά ενός λόφου της Βαρκελώνης ο Γκαουντί θέλησε να κατασκευάσει μια μικρή πόλη με κήπους, διακοσμητικές κατασκευές και χώρους αναψυχής. Τα σχέδιά του έμειναν μισοτελειωμένα, όμως παρόλα αυτά το Πάρκο Γκουέλ είναι ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης με πάρα πολλούς επισκέπτες όλο το χρόνο.

    Ο Αντόνιο Γκαουντί άφησε το στίγμα του στη Βαρκελώνη με πολλά εξαιρετικά κτίρια με ένα από αυτά την Κάζα Μπατλό με τις χαρακτηριστικές καμινάδες, τα σιδερένια μπαλκόνια, τον επενδεδυμένο τοίχο όλης της πρόσοψης με πλακάκια ιδιαίτερης πολύχρωμης τεχνοτροπίας, αλλά και την εξαιρετική πολύχρωμη στέγη  με κεραμίδια, που μοιάζει με τη ράχη ενός πολύχρωμου αστραφτερού δράκου.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης 6
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Κάζα Μπατλό -Βαρκελώνη

    Ένα ακόμα έργο του Γκαουντί είναι η μεγαλειώδης και εντυπωσιακή Κάζα Μιλά που είναι μια οκταόροφη γωνιακή πολυκατοικία, χωρίς γωνίες και με περίτεχνες ιδιαίτερες σιδεριές στα μπαλκόνια σε στιλ φερ φορζέ. Αξίζει να την επισκεφθείτε και εσωτερικά.

    Στην πλατεία Εσπάνια σε αυτήν την θαυμάσια μεγάλη πλατεία που στο κέντρο της είναι το Μαγικό συντριβάνι. Τις νύχτες φωταγωγείται με ιδιαίτερο τρόπο και γίνονται παραστάσεις ήχου και φωτός. Το νερό εκτινάσσεται σε διαφορετικά ύψη μέσα από πίδακες με σχήματα και χρώματα, χορεύοντας κυριολεκτικά με τη συνοδεία κλασικής μουσικής. Αξίζει εάν βρεθείτε εκεί να μείνετε τη νύχτα για να το απολαύσετε.

    Που και πως θα πάτε αλλά και τι θα στη Βαρκελώνη;

    Βενετία, η βασίλισσα της γόνδολας

    Η Βενετία βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ιταλίας και είναι χτισμένη πάνω σε 118 νησάκια, που χωρίζονται από 150 κανάλια και ενώνονται με περισσότερες από 400 γέφυρες. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σίγουρα δεν θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να λείπει από τη λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης.

    Η ξενάγησή σας θα ξεκινήσει με μια βόλτα με το βαπορέτο στο μεγάλο κανάλι μήκους 3,8 χλμ. Θα περάσετε τη γέφυρα του Ριάλτο, την πιο δημοφιλή γέφυρα της Βενετίας που κατασκευάστηκε το 1591 και για 300 χρόνια ήταν ο μόνος τρόπος για να περάσει κανείς το μεγάλο κανάλι από τη μια πλευρά στην άλλη με τα πόδια. Σίγουρα θα κατεβείτε για να βγάλετε φωτογραφίες, γιατί κανένας επισκέπτης δεν φεύγει από τη Βενετία χωρίς να φωτογραφηθεί σε αυτό το τοπίο.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Βενετία, Γέφυρα Ριάλτο
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Γέφυρα Ριάλτο -Βενετία

    Κατόπιν θα φτάσετε στην ομορφότερη πλατεία της Βενετίας την πλατεία του Αγίου Μάρκου που εκεί βρίσκονται τρία μεγάλα αξιοθέατα. Ο Πύργος – καμπαναριό που κάποτε ήταν φάρος και φυλακή έχει ύψος 98,6 μέτρα και μπορείτε να ανεβείτε έως την κορυφή και να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Βενετίας.

    Το Palazzo Ducale, το Παλάτι των Δόγηδων το καλυμμένο εξωτερικά με αυτό το υπέροχο ροζ μάρμαρο και εσωτερικά εκθαμβωτικό με τη χλιδή και τον πλούτο των δόγηδων του 9ου αι. Μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε στη Γέφυρα των Στεναγμών.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Βενετία, Ναός Αγίου Μάρκου
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Ναός Αγίου Μάρκου – Βενετία

    Τη διάσημη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Basilica Cattedrale Patriarcale di San Marco που χτίστηκε τον 15ο αι. σε ρυθμό βασιλικής! Είναι ένα μείγμα ανατολικής και δυτικής αρχιτεκτονικής που ενώνονται και σχηματίζουν ένα από τα μεγαλοπρεπέστερα κτίρια της Ευρώπης. Επισκεφθείτε το Ναό εσωτερικά. Θα μείνετε έκθαμβοι!

    Διαβάστε ολοκληρωμένη την ανάρτηση και ξεναγηθείτε στη μαγευτική Βενετία: Βενετία η βασίλισσα των νερών

    Σάλτσμπουργκ, η ρομαντική πόλη του Μότσαρτ

    Το Σάλτσμπουργκ είναι από τις πόλεις που  μένουν στο μυαλό του ταξιδιώτη και σίγουρα δεν ξεχνιέται, όσα χρόνια και αν περάσουν. Είναι μία από τη λίστα μου με τις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Αυστρίας. Αποτελεί πόλο έλξης και για χιλιάδες επισκέπτες, χάρη στις ομορφιές που διαθέτει, αλλά και στο γεγονός ότι έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον μεγάλο μουσουργό, τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Σάλτσμπουργκ
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Σάλτσμπουργκ

    Must see and do

    Ο πιο όμορφος και πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος της παλιάς πόλης του Σάλτσμπουργκ είναι ο Getreidegasse που σίγουρα θα τον περπατήσετε αφού εδώ βρίσκονται οι μεγάλες διεθνείς φίρμες των καταστημάτων σε σικάτες μπουτίκ, αλλά και μικρά μαγαζάκια στριμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Σήμα κατατεθέν του δρόμου οι γραφικές κρεμαστές σιδερένιες ταμπέλες των καταστημάτων που δίνουν μια όμορφη και ιδιαίτερη πινελιά στο όλο σκηνικό.

    Το επόμενο μεγάλο αξιοθέατο που θα σας τραβήξει την προσοχή είναι τα ανάκτορα Mirabell (Μίραμπελ) με τους θαυμάσιους κήπους του. Ο χώρος είναι όμορφος, παραμυθένιος, ενώ τα πέτρινα αγάλματα γύρω από το συντριβάνι, που είναι εμπνευσμένα από την μυθολογία, ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο τον κήπο.

    Επόμενος σταθμός είναι ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, των Αγίων Ρούπερτ και Βιργιλίου. Ο Ναός είναι τόσο μεγάλος που χωράει πάνω από 10.000 πιστούς. Φανταστείτε πως τότε που είχε κατασκευαστεί ούτε καν η πόλη του Σάλτσμπουργκ είχε τόσους κατοίκους! 

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Σάλτσμπουργκ
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – κάστρο Hohensalzburg – Σάλτσμπουργκ

    Ανεβείτε με το τελεφερίκ στο φρούριο Hohensalzburg  (Χόχενζαλτσμπουργκ) που είναι ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια της Ευρώπης. Χτίστηκε το 1077 και κανένας εχθρός δεν μπόρεσε να το κατακτήσει. Από εκεί θα έχετε μια υπέροχη πανοραμική θέα σε όλο το Σάλτσμπουργκ και προς τον ποταμό Salzach που κόβει την πόλη σε δύο μέρη.

    Περισσότερες πληροφορίες για την ξενάγησή σας θα βρείτε στην ανάρτηση: Σάλτσμπουργκ, η μαγευτική πόλη του Μότσαρτ στην Αυστρία

    Κρακοβία, η πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας

    Η Κρακοβία είναι μια ζωντανή πόλη γεμάτη από αξιοθέατα, μια πόλη γεμάτη ζωή. Κάστρα, εκκλησίες, άμαξες με άλογα, πάρκα, μια μεγάλη πλατεία με έντονη ιστορία και δεκάδες μουσεία την κάνουν ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού, όχι μόνο της Πολωνίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της όμορφης πόλης που θα πρέπει να δείτε οπωσδήποτε; Πάμε να τα εξερευνήσουμε μαζί.

    Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρακοβίας

    Την Βασιλική της Παναγίας (Αγίας Μαρίας) που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της αγοράς στην Κρακοβία και είναι ένα διάσημο ορόσημο της πόλης. Θα εντυπωσιαστείτε με την επιβλητική της κατασκευή από κόκκινα τούβλα αλλά και με το ύψος των καμπαναριών της. Οι δύο πύργοι-καμπαναριά έχουν άνισο ύψος, με τον ένα να έχει ύψος 80 μέτρα και τον άλλο να είναι 12 μέτρα χαμηλότερος.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Κρακοβία, Βασιλική Αγίας Μαρίας
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης -Βασιλική της Αγίας Μαρίας – Κρακοβία

    Την Αίθουσα υφασμάτων που βρίσκεται και αυτή στο κέντρο της μεγάλης πλατείας της Κρακοβίας Για πάνω από 800 χρόνια εδώ ήταν το κέντρο του διεθνούς εμπορίου. Οι ταξιδιώτες έμποροι συναντιόντουσαν για να συζητήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν τα προϊόντα τους.Σήμερα είναι μια πολύβουη αγορά με τουριστικά και αναμνηστικά είδη που μπορείτε να αγοράσετε.

    Την οδό Grodzka την οδός των βασιλιάδων και των Εκκλησιών την οποία περνούσαν οι βασιλείς για να πάνε στο κάστρο Wawel πρέπει οπωσδήποτε να την περπατήσετε αφού είναι σήμερα ένας πεζόδρομος  με αναγεννησιακά και μπαρόκ σπίτια με διακοσμητικές πύλες,εκκλησίες και πάντα γεμάτος από κόσμο

    Τον «δράκο»που βρίσκεται έξω από το κάστρο Βάβελ (Wawel). Ένα μεταλλικό άγαλμα ενός φοβερού δράκου που βγάζει ανά διαστήματα φωτιά από το στόμα του κάνοντας και ένα χαρακτηριστικό ήχο. Προετοιμαστείτε ώστε όταν βγάλει τον ήχο να βγάλετε τη φωτογραφία σας. Μέσα στο κάστρο Βάβελ θα πρέπει να δείτε και τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό της πόλης.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Κρακοβία
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Κρακοβία

    Σας προτείνω να κάνετε βόλτα με μια άμαξα που τη σέρνουν άλογα. Φτερά και πούπουλα, χαϊμαλιά πολύχρωμα, φούντες και χάντρες κρεμασμένες από το λαιμό τους και με τις αμαξηλάτισες να κρατούν τα ηνία δημιουργούν ένα σκηνικό παραμυθένιο στους δρόμους της Κρακοβίας.

    Καλό θα ήταν αφού ταξιδέψατε έως και την Κρακοβία να επισκεφθείτε τα αλατωρυχεία Βιελίτσκα για μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε έγκατα της γης εκεί όπου για χρόνια πριν έβγαζαν το αλάτι και τώρα έχουν δημιουργηθεί έργα από πέτρα αλατιού ,έως και εκκλησία και φυσικά να μην παραλείψετε το ταξίδι σας στον τόπο μνήμης θανάτωσης εκατομμυρίων Εβραίων και όχι μόνο, στο Άουσβιτς

    Προτού ταξιδέψετε στην Κρακοβία διαβάστε την ανάρτηση και κάντε το πρόγραμμα της ξενάγησή σας: Ταξίδι 4 ημερών στην Κρακοβία

    Μόναχο, ένα πολιτιστικό κέντρο

    Το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με όμορφες γειτονιές, μουσεία, ανάκτορα και ένα ιστορικό κέντρο με αξιοθέατα που θα σας μαγέψει όπως και όλους τους επισκέπτες που το έχουν ανεβάσει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Η εμπορική αγορά με τα δεκάδες καταστήματα ξετρελαίνουν όλους τους επισκέπτες. Αλλά το Μόναχο δεν είναι μόνο αγορά, είναι και ένα πολιτιστικό κέντρο με πολλές εκκλησίες, ενδιαφέροντα μουσεία, πινακοθήκες και γλυπτοθήκες, παλάτια και μεγάλα πάρκα που προσελκύουν τους τουρίστες. Ελάτε να κάνουμε μια μίνι ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης που και αυτή συγκαταλέγεται στις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης

    Η Πλατεία Mariensplatz, από όπου σίγουρα θα ξεκινήσετε την ξενάγησή σας είναι η καρδιά της Παλιάς Πόλης του Μονάχου (Altstadt) και αποτελεί την κεντρική πλατεία του Μονάχου από το 1158.Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται και η στήλη της Παρθένου Μαρίας και το Νέο Δηµαρχείο, ένα επιβλητικό κτήριο νεογοτθικού ρυθμού µε αγάλματα δουκών, βασιλιάδων και Αγίων.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Μόναχο, Δημαρχείο Μονάχου
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Δημαρχείο -Μόναχο

    Στην πρόσοψη του Δημαρχείου βρίσκεται και ο Πύργος του ρολογιού. Είναι ένα αξιοθέατο παγκοσμίως γνωστό και πολύ δημοφιλές για τους τουρίστες γιατί κάθε μεσημέρι χορευτικές φιγούρες ιπποτών και χορευτών στριφογυρίζουν στον πύργο στο ρυθμό της μουσικής.

    Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας που βρίσκεται και αυτός στο ιστορικό κέντρο της πόλης στριμωγμένος ανάμεσα στα κτίρια και αποτελεί το σύμβολο ολόκληρης της Βαυαρίας με τα δύο καμπαναριά του να είναι ορατά από όλα τα σημεία της πόλης

    Την υπαίθρια αγορά τροφίμων στο κέντρο του Μονάχου σίγουρα πρέπει να την επισκεφθείτε για να ζήσετε την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και για να γευτείτε στα υπαίθρια τραπέζια τις γευστικές τους νοστιμιές από λουκάνικα και χοιρινά κότσια που θα τα συνοδεύσετε με μια γερμανική κρύα μπύρα.

    Το Residenz museum, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα ένα δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης και είναι πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Μόναχο
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της ΕυρώπηςSchloss Nyphenburg – Μόναχο

    Το Schloss Nyphenburg είναι από τα ωραιότερα παλάτια του Μονάχου που ήταν η κύρια θερινή κατοικία όλων των ηγεμόνων της Βαυαρίας. Θα θαυμάσετε τα μπαρόκ και ροκοκό δωμάτια με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες ι και θα ξεναγηθείτε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καθώς και στο μουσείο “Nymphenburg Porcelain” με εξαιρετικές συλλογές πορσελάνης. Εξαιρετική είναι και η συλλογή με άμαξες που θα δείτε στο Μουσείο βασιλικών αμαξιών.

    Δεν θα αμελήσετε ειδικά εάν έχετε και τα παιδιά μαζί σας να επισκεφθείτε το Deutsches Museum που εκτείνεται σήμερα σε 4 ορόφους και η συλλογή του είναι πάνω από 28.000 εκθέματα. Είναι το μουσείο όπου θα γνωρίσετε βήμα προς βήμα την εξέλιξη των Eπιστηµών και της Tεχνολογίας. 

    Διαβάστε την ολοκληρωμένη ανάρτηση για την πόλη του Μονάχου: Μόναχο: ξενάγηση σε 16 αξιοθέατα της πόλης

    Κολμάρ, η Μικρή Βενετία της Αλσατίας

    Το ταξίδι σας στο Κολμάρ της Αλσατίας που είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας και βέβαια δικαίως βρίσκεται στη λίστα μου με τις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο. Όποια εποχή και να το επισκεφθείτε θα νιώσετε την μαγεία αυτής της πόλης να σας κατακλύζει. Καλοκαίρι ντυμένη μέσα στα λουλούδια και χειμώνα στολισμένη από τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Ίσως είναι και η μοναδική πόλη για την οποία δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα σημαντικά αξιοθέατα γιατί απλά όλη η πόλη είναι ένα αξιοθέατο. Ολόκληρη η πόλη θα σας δημιουργήσει μια ρομαντική διάθεση, δεν θα σταματήσετε να την περπατάμε και να θαυμάζετε κάθε γωνιά της.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Κολμάρ
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της ΕυρώπηςLa petite Venice – Κολμάρ

    Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική των σπιτιών του με τα διάφορα χρώματα, τα παράθυρα τα φορτωμένα λουλούδια, τα κανάλια με τις βάρκες και γενικά όλη η ατμόσφαιρα της πόλης μας παρέσυρε πίσω σε άλλες εποχές, γιατί το Κολμάρ κατόρθωσε να μείνει σχεδόν αμετάβλητο κατά τη διάρκεια των αιώνων έως τις μέρες μας και μας δημιούργησε την ψευδαίσθηση μιας εικόνας παραμυθιού.

    Περπατήστε στους δόμους της πόλης, γνωρίστε τις εκκλησιές της, φωτογραφηθείτε στα υπέροχα σπίτια της και φτάστε έως την πιο όμορφη περιοχή του Κολμάρ τη Μικρή Βενετία, «La petite Venice» με τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια και τα κανάλια. Όλα συντελούν ώστε να ζήσετε παραμυθένιες στιγμές! 

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Κολμάρ
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – Μικρή Βενετία – Κολμάρ

    Η βόλτα με τη βάρκα στα κανάλια της Μικρής Βενετίας θα σας δώσει έναν αέρα πραγματικής Βενετίας και… ας μην είναι οι βάρκες, γόνδολες.

    Στον πεζόδρομο της νέας πόλης αναζητήστε να δείτε ένα ασυνήθιστο κτίριο, τόσο για την αρχιτεκτονική του, όσο και για τη διακόσμησή του. Είναι το Maison des Tetes (το σπίτι με τα κεφάλια) που στην πρόσοψη, στην είσοδο του κτιρίου και στα αετώματα έχει 106  γλυπτά κεφάλια, όλα διαφορετικά μεταξύ τους!

    Μάθετε τα πάντα για την πανέμορφη πόλη Κολμάρ: Κολμάρ, η Μικρή Βενετία της Αλσατίας

    Αμβούργο, η Βενετία του Βορρά

    Το Αμβούργο είναι μια συναρπαστική πόλη της βόρειας Γερμανίας χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Το πέρασμα του ποταμού μέσα από την πόλη δημιουργεί αμέτρητα δαιδαλώδη κανάλια που τα συνδέουν πάνω από 2300 γέφυρες, περισσότερες από ότι της Βενετία και του Άμστερνταμ μαζί. Γι αυτό το λόγο το Αμβούργο πήρε και το όνομα «Βενετία του Βορρά». Πολλά τα αξιοθέατα του Αμβούργου τα οποία καλείστε στο ταξίδι σας να τα ανακαλύψετε. Εγώ εδώ θα σας αναφέρω κάποια από τα σημαντικότερα που δεν πρέπει να παραλείψετε στην ξενάγησή σας στο Αμβούργο.

    Πρέπει να δείτε στο Αμβούργο

    Στην πλατεία Rathaus markt που είναι και η καρδιά του Αμβούργου θα δείτε το εντυπωσιακό Δημαρχείο το κόσμημα όμως της πλατείας. Το Rathaus του 1886 είναι το σύμβολο του Αμβούργου, ένα πολύ άμορφο κτίριο σε νεοαναγεννησιακό ρυθμό με τα χαρακτηριστικά αετώματα, τα αγάλματα και τη χαρακτηριστική πράσινη σκεπή με τον ψηλό πύργο και το μεγάλο ρολόι.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Αμβούργο
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης Rathaus – Αμβούργο

    Την εκκλησία-μνημείο St. Nikolai Memorial, ένα αντιπολεμικό μνημείο που θυμίζει σε όλους τις τραγικές συνέπειες του πολέμου. Στο ΒΠΠ ο πύργος του ναού έγινε στόχος από αγγλικά αεροπλάνα και σε ένα βομβαρδισμό του Αμβούργου το 1943, δυστυχώς καταστράφηκε όλο ο ναός και έμεινε όρθιο μόνο το καμπαναριό και κάποιοι τοίχοι από την περίμετρο του ναού

    Το Speicherstadt, την «πόλη των αποθηκών», τις αποθήκες του λιμανιού του Αμβούργου που είναι χτισμένες σε αυστηρά γραμμή και σχεδόν πανομοιότυπες. Σώζονται μέχρι σήμερα ανέπαφες, με τα παλιά κόκκινα τούβλα και τα περίτεχνα αετώματα επιβλητικές ανάμεσα στα κανάλια του ποταμού Έλβα και χρησιμεύουν ως μουσεία αλλά και μέρος διασκέδασης. Το δίκτυο αυτό από αποθήκες θεωρείται το μεγαλύτερο του κόσμου και ανήκει στην προστασία της Unesco.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Αμβούργο
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της ΕυρώπηςDeichstrasse – Αμβούργο

    Στον ιστορικό δρόμο Deichstrasse που έχει μήκος μόνο 280 μέτρα και είναι πεζόδρομος σίγουρα πρέπει να πάτε για να φωτογραφηθείτε. Εκεί βρίσκονται τα μοναδικά παλαιότερα κτίρια της πόλης που επέζησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1842. Αξίζει να δείτε πως ήταν το Αμβούργο τον 19ο  αιώνα!

    Σίγουρα θα επισκεφθείτε και τη νέα πόλη HafenCity που χτίστηκε στα κανάλια του Έλβα ποταμού για να θαυμάσετε το εμβληματικό Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Αμβούργου κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί και χτισμένο επάνω στις στέγες των παλαιών αποθηκών.

    Διαβάστε την ανάρτηση για να μάθετε αναλυτικά για όλα τα αξιοθέατα του Αμβούργου: 12+4 αξιοθέατα που αξίζει να δείτε στο Αμβούργο

    Ίνσμπρουκ, η πρωτεύουσα των Άλπεων

    Στη λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης θα συμπεριλάβω και το Ίνσμπρουκ που βρίσκεται στην περιοχή του Τιρόλο στην Αυστρία και φημίζεται για τα μαγευτικά αλπικά τοπία. Πολλές πόλεις, μικρά όμορφα χωριά και διάσημα θέρετρα βρίσκονται στην περιοχή του Τιρόλο όμως μια εξ αυτών είναι η πιο διάσημη και πασίγνωστη. Είναι η πόλη του Ίνσμπρουκ. Θα σας μαγέψουν τα πολύχρωμα σπίτια στον ποταμό Inn με τις ψηλές βουνοκορφές των Άλπεων να βρίσκονται από πίσω τους, η μαγευτική μεσαιωνική παλιά πόλη, τα όμορφα στενά δρομάκια και ο μεγάλος μακρύς πολύβουος πεζόδρομος πάντα γεμάτος από κόσμο.

    Τι πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Ίνσμπρουκ

    Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Ίνσμπρουκ είναι η Χρυσή Στέγη που έχει κατασκευαστεί από 2.657 πυρίμαχα επίχρυσα πλακάκια. Βρίσκεται σε ένα προεξέχον μπαλκόνι στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου ανάμεσα στα μεσαιωνικά κτίρια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης. Έχει χτιστεί στις αρχές του 15ου αιώνα προς τιμήν του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού Α’ για τον γάμο του.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Ίνμπρουκ
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπηςπεζόδρομο της Μαρίας Θηρεσίας – Ίνσμπρουκ

    Αφού θα δείτε πολλά εντυπωσιακά μεσαιωνικά κτίρια της παλιάς πόλης που είναι και η ιστορική κληρονομιά τους Ίνσμπρουκ πάτε να περπατήσετε στον πεζόδρομο της Μαρίας Θηρεσίας έναν πεζόδρομο κόσμημα της πόλης με όμορφα σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα και πολυάριθμα καταστήματα που προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για ψώνια και ξεκούραση πίνοντας έναν βιεννέζικο καφέ στα πολυάριθμα καφέ του.

    Βέβαια το κόσμημα που βρίσκεται στη μέση του πεζόδρομου και μπροστά από το Δημαρχείο (Rathaus), είναι η Στήλη της Αγίας Άννας. Ευκαιρία να φωτογραφηθείτε για μια αναμνηστική φωτογραφία!

    Εντυπωσιακή είναι η εκκλησία Hofkirche που χρονολογείται από τον 16ο αι. Στο κέντρο της μεγάλης εκκλησίας δεσπόζει ο άδειος τάφος του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού Α΄ περιτριγυρισμένος από χάλκινο κιγκλίδωμα με διάφορα χρυσά σχέδια. Στο επάνω μέρος του κενοταφίου υπάρχει το άγαλμα του γονατισμένου αυτοκράτορα και ο τάφος φυλάσσεται από 28 χάλκινα αγάλματα σε φυσικό μέγεθος.

    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, Ινσμπρουκ
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης – ποταμός Inn – Ίνσμπρουκ

    Προγραμματίστε έτσι το χρόνο σας ώστε να προλάβετε να κάνετε και μια βόλτα στον ποταμό Inn με τα χρωματιστά σπίτια και τις βουνοκορφές των Άλπεων.

    Φυσικά το Ίνσμπρουκ είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα για τον χειμώνα που θα σας δώσει την ευκαιρία εάν είστε λάτρεις του χιονιού να απολαύσετε τις πολυάριθμες πίστες σκι που διαθέτει αλλά και συγχρόνως τις διακοπές σας στα σαλέ των μικρών πόλεων που βρίσκονται στις πλαγιές των αλπικών βουνών.

    Τι θα δείτε και ποιες εκδρομές μπορείτε να κάνετε όταν ταξιδέψετε στο Ίνσμπρουκ: 3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

    Η λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης έφτασε στο τέλος της. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες, όμως εγώ, ως αρχή γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις, επέλεξα να σας παρουσιάσω αυτές που έρχονται πρώτες στο μυαλό μας αν αναζητήσουμε μια πόλη που δεν είναι πρωτεύουσα κράτους. Υπάρχουν ακόμα πολλές όμορφες πόλεις στην Ευρώπη που δεν έχουν τα σκήπτρα της πρωτεύουσας, όμως αυτές που επέλεξα να σας παρουσιάσω, μπορώ να πω, πως η κάθε μια τους έχει κάτι ιδιαίτερο. Έναν ρομαντισμό, μια γόνδολα, ένα διαχρονικό μνημείο, κάποιο σημαντικό μουσείο, έναν μεγαλοπρεπή Ναό…. που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από άλλες πόλεις.

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Η λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης είναι έτοιμη! Στρασβούργο, Κρακοβία, Βαρκελώνη, Βενετία, Κολμάρ, Σάλτσμπουργκ, Μιλάνο, Μόναχο, Ίνσμπρουκ και Αμβούργο.
    Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης 23

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης