ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για σένα στα 40

    H αλήθεια είναι ότι πριν μερικά χρόνια σίγουρα δεν με έλεγες ειδική στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου. Απείχα παρασάγγας από την κλασική γυναίκα, εκεί γύρω στα 40, που βάζει κρέμες, κάνει καθαρισμούς και επενδύει σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης. Δεν θα ξεχάσω μάλιστα αρκετά χρόνια πριν που μία φίλη μου, ο Θεός να την κάνει, μου είχε πει ότι αφού δεν περιποιούμαι το πρόσωπό μου, στα 40 αυτή θα έχει λεία επιδερμίδα κι εγώ θα είμαι ζαρωμένη! Ευτυχώς την διέψευσα! Λίγο το γονίδιο, λίγο η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που ξεκίνησα πριν 2 χρόνια και πλέον ανήκω κι εγώ στο γκρουπ των γυναικών που δεν στερούνται το αίσθημα της γυναικείας φιλαρέσκειας.

    Ο λόγος για να ξεκινήσω ήταν, όπως σας έχω ξαναπεί, η ακμή που με ταλαιπωρούσε χρόνια. Αποφάσισα να το δω σοβαρά και να απαλλαγώ από αυτήν επισκεπτόμενη τη δερματολόγο της καρδιάς μου! Ταυτόχρονα με τα φαρμακευτικά πρωτόκολλα για την ακμή όμως, η δερματολόγος μου ήταν αυστηρή και με καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και κυρίως καθαρισμού. Και κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μου το σχολαστικό πλύσιμο, ο καθαρισμός και οι κρέμες.

    Και παρόλο που η καλύτερη μου φίλη, η Εύη, με είχε κάνει χρυσή, χρόνια πριν, να ακολουθήσω το παράδειγμα της όσον αφορά στην περιποίηση και στην φροντίδα, μόνο όταν τελικά αναγκάστηκα το έκανα πραγματικότητα. Και να σα πω κάτι! Πόσο λάθος έκανα τα προηγούμενα χρόνια! Γιατί πάντα πρέπει να φτάνουμε στο αμήν για να κάνουμε κάτι; Σε παρακαλώ μην κάνει το δικό μου λάθος και αν με διαβάζεις τώρα, επισκέψου τη δερματολόγο σου ή παρήγγειλε άμεσα τα αγαπημένα σου προϊόντα περιποίησης…. ξέρεις αυτά που σου τελείωσαν και όλο αμελείς να αγοράσεις! Αυτά!

    βασική καθημερινή ρουτίνα  περιποίησης της επιδερμίδας - κρέμα ενυδάτωσης
    Ανά διαστήματα μπορείς αντί για αντιρυτιδική να έχεις και κρέμα ενυδάτωσης, όπως π.χ κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού – Photo by cottonbro studio on Pexels.com

    Βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

    Τώρα αν είσαι σχετικά πρωτάρα, σαν κι εμένα, μην βάλεις μεγάλους στόχους και αν θέλεις ακολούθησε το παράδειγμα μου. Πάμε να δούμε τη βασική ρουτίνα περιποίησης που κάνω μέσα στην ημέρα και την χωρίζω σε 3 απλά στάδια. Εσύ που έχεις ίσως διαφορετικό πρόγραμμα από εμένα, μπορείς να ενσωματώσεις το μεσημέρι στο βράδυ και να γίνει ακόμα πιο απλή η ρουτίνα σου με 2 στάδια.

    ΠΡΩΙ:

    • Πλύσιμο προσώπου για να φύγουν τα καταλύματα από την βραδινή κρέμα και φυσικά η λιπαρότητα που συσσωρεύεται τη νύχτα.
    • Κρέμα ημέρας (εγώ χρησιμοποιώ φαρμακευτική για την ακμή εσύ μπορείς να ξεκινήσεις με μια ενυδατική κρέμα προσώπου ή μια αντιρυτιδική) *
    • Πλύσιμο δοντιών
    • Αντιηλιακή κρέμα (αν βγω έξω καθώς δεν δουλεύω σε εξωτερικό χώρο τα πρωινά)

    ΜΕΣΗΜΕΡΙ

    • Αντιηλιακή κρέμα (καθώς εργάζομαι από το μεσημέρι και μετά)
    • Πλύσιμο δοντιών
    • Make up/βάψιμο

    ΒΡΑΔΥ

    • Ξεβάψιμο (εναλλακτικά εσύ θα το κάνεις όταν γυρίζεις από τη δική σου δουλειά)
    • Πλύσιμο (με το ίδιο προϊόν που χρησιμοποίησα το πρωί)
    • Κρέμα νυκτός ( φαρμακευτική για την ακμή – εσύ βάλε αυτή που ταιριάζει στο δικό σου πρόσωπο, ίσως μία θρέψης ή ενυδάτωσης)**
    • Κρέμα ματιών (ανάλογα με την ημέρα μπορεί να την βάλω και πρωί)
    • Πλύσιμο δοντιών

    *Να πω φυσικά ότι έχω και αντιρυτιδική κρέμα και κρέμες ενυδάτωσης αλλά επειδή βάζω τις ακμής δεν θέλω να γεμίζω με κρέμες οπότε τις βάζω ανά διαστήματα. Εσύ βάλε τις αντιρυτιδικές σου στη θέση των δικών μου της ακμής.

    ** Περίπου δύο φορές την εβδομάδα αντί για την κρέμα νυκτός κάνω μία μάσκα ενυδάτωσης (η δική μου σχετίζεται πάλι με την ακμή). Οι μάσκες δεν είναι το αγαπημένο μου να σου πω την αλήθεια. Νομίζω ότι τις βαριέμαι αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητες γιατί δίνουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά στο δέρμα μας. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις και μασάζ για απολέπιση προσώπου με ειδικά προϊόντα ώστε να διώχνεις τα νεκρά κύτταρα.

    βασική καθημερινή ρουτίνα  περιποίησης της επιδερμίδας - αντιρυτιδικός ορός
    Ο αντιρυτιδικός ορός μπορείς να μπει στην καθημερινή σου ρουτίνα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου – Photo by cottonbro studio on Pexels.com

    Διαβάστε περισσότερα:

    Καλά όταν μου τα είχε πει η γιατρός και μου είχε γράψει τη συνταγή με όσα έπρεπε να αγοράσω και με όσα έπρεπε να κάνω μου ήρθε ντουβρουτζάς! Από το μηδέν έπρεπε να πάω άμεσα στα 10! Τώρα, αν με ρωτάς, έγιναν δεύτερη φύση! Και ο λόγος είναι κυρίως το αποτέλεσμα! Καθαρό πρόσωπο σημαίνει αυτόματα καλύτερη διάθεση, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερο στρώσιμο του make up και φυσικά καλύτερη υγεία. Γιατί το δέρμα μας είναι και αυτό μέρος της υγείας μας. Μην το ξεχνάς!

    Κάλη

    Pin it for later

    Βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για σένα στα 40 3
    Βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για σένα στα 40 5

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης