ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εσύ θα έπαιρνες 1 δωροεπιταγή αντί για δώρο;

    Ξέρετε ότι το Ανθομέλι είναι γεμάτο αναρτήσεις που αφορούν σε ιδέες για δώρα. Δώρα για τη μαμά, τον μπαμπά, τα παιδιά, τους εφήβους κ.ο.κ. Κάθε ανάρτηση και μα ξεχωριστή λίστα ανάλογα με το άτομο και την περίσταση για την οποία θέλετε να κάνετε το δώρο. Δεν  σας έχουμε μιλήσει όμως ποτέ για την επιλογή της δωροεπιταγής ή δωροκάρτας ή gift card ως εναλλακτική λύση για το πρόβλημα του «τι δώρο να πάρω»;

    Τι είναι η δωροεπιταγή:

    Η δωροεπιταγή είναι μία ψηφιακή ή σε χάρτινη μορφή «κάρτα», η οποία αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων. Την δωροκάρτα αυτή μπορείτε να την προμηθευτείτε είτε online και να την πληρώσετε μέσω κάρτας είτε από φυσικό κατάστημα και να την πληρώσετε είτε με κάρτα είτε με μετρητά. Εν συνεχεία, μπορείτε να την δωρίσετε στο πρόσωπο που επιθυμείτε και αυτό με τη σειρά του να την χρησιμοποιήσει στο αντίστοιχο κατάστημα ώστε να κάνει τις αγορές που θέλει και όποτε το θέλει.

    Πλεονεκτήματα της δωροεπιταγής ή δωροκάρτας

    Τα πλεονεκτήματα της αγοράς μιας δωροεπιταγής είναι πολλά και για εσάς αλλά και κυρίως για τον αποδέκτη:

    1. Δεν σπάτε το κεφάλι σας να σκεφτείτε τι δώρο να πάρετε.
    2. Αποφεύγετε την απογοήτευση του αποδέκτη σε περίπτωση που δεν του αρέσει το δώρο που του πήρατε.
    3. Μπορείτε εύκολα να την βγάλετε online και έτσι ακόμα και σε περίπτωση που δεν μπορείτε να πάτε στα μαγαζιά ή δεν έχετε χρόνο, να μην μείνετε χωρίς δώρο.
    4. Μπορείτε να την στείλετε στον αποδέκτη online (ακόμα κι αν μένει στο εξωτερικό).
    5. Ο αποδέκτης έχει στη διάθεσή του ένα χρηματικό ποσό που μπορεί να αξιοποιήσει από το συγκεκριμένο κατάστημα όποτε θέλει (φυσικά μέσα στα πλαίσια της διάρκειας της κάρτας)
    6. Ο αποδέκτης μπορεί να ψωνίσει ό,τι θέλει από το συγκεκριμένο κατάστημα κι έτσι να καλύψει τυχόν ελλείψεις που έχει ή απλά να ικανοποιήσει το αίσθημα της αγοραστικής του «μανίας».

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ

    Ποια καταστήματα έχουν δωροεπιταγές;

    Σήμερα, δωροεπιταγές μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα καταστήματα ρούχων, εσωρούχων, καλλυντικών, ειδών σπιτιού, παιχνιδάδικων… ακόμα και σε κάποια σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, συνήθως τα καταστήματα αυτά είναι μεγάλες αλυσίδες αλλά μην διστάσετε να ρωτήσετε και σε μικρότερα καταστήματα καθώς μπορεί να σας εξυπηρετήσουν και με χειρόγραφες δωροεπιταγές.

    Τι πρέπει να προσέξω πριν αγοράσω μια δωροεπιταγή ως δώρο;

    1. Τη διάρκειά της (δηλαδή πότε λήγει) και να ενημερώσω τον αποδέκτη.
    2. Τι μπορεί να ψωνίσει από το κατάστημα (π.χ. συμπεριλαμβάνονται όλα τα προϊόντα;)
    3. «Σπάει» η δωροεπιταγή; Δηλαδή μπορεί ο αποδέκτης να χρησιμοποιήσει ένα ποσό τώρα και το υπόλοιπο αργότερα;  Εκ πείρας σας λέω ότι αυτό συνήθως δεν γίνεται αλλά καλό θα είναι να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα.
    4. Σε περίπτωση που την αγοράσω από φυσικό κατάστημα μπορεί ο αποδέκτης να κάνει online αγορές; (και το αντίθετο) . Συνήθως ναι αλλά επιβεβαιώστε το.
    5. Μπορεί ο αποδέκτης να την χρησιμοποιήσει σε αντίστοιχο site του εξωτερικού;. Συνήθως όχι. Η κάρτα πρέπει να χρησιμοποιείται στο φυσικό ή online κατάστημα της χώρας που αγοράστηκε.
    Χάρισε μια δωροεπιταγή αντί για δώρο
    Η δωροεπιταγή είναι χρήσιμη και για online αγορές

    2 συμβουλές πριν αγοράσετε μια δωροκάρτα

    Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε μια δωροκάρτα μεγάλης αξίας, π.χ. 50 ή 75 ή 100 ευρώ, προτείνω να την «σπάσετε» σε 2 δωροεπιταγές ώστε να μπορεί ο αποδέκτης να τις χρησιμοποιήσει ακόμα και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και να μην αναγκαστεί να πρέπει να αγοράσει πράγματα Χ αξίας με την μία.

    Αν είστε ο αποδέκτης της κάρτας και δεν θέλετε να ξεφύγετε από το ποσό που έχει η δωροκάρτα, να είστε προσεκτικοί και αν είναι μεγάλο να έχετε και κανένα κομπιουτεράκι μαζί σας. Χεχε! Επίσης να έχετε στο νου σας ότι αν πρόκειται για online αγορές, τα έξοδα αποστολής δεν καλύπτονται από την δωροκάρτα και επιβαρύνουν εσάς.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Προσωπική εμπειρία:

    Από προσωπική εμπειρία να πω ότι πρόσφατα έκαναν δώρο στη Μελίτα μια δωροεπιταγή από ένα κατάστημα καλλυντικών. Ήταν η πρώτη φορά και στην αρχή ήταν λίγο μουδιασμένη. Όταν όμως πήγαμε στο κατάστημα και κατάλαβε τι σημαίνει δωροεπιταγή, του έδωσε και κατάλαβε! Αγόρασε όντως όλα όσα είχε ανάγκη (κάτι που σίγουρα δεν θα μπορούσε να ξέρει το άτομο που μας την δώρισε) και αυτή χάρηκε την διαδικασία των αγορών.

    Αυτά από εμένα. Ελπίζω να σας έκανα να δείτε την αγορά ενός δώρου.. αλλιώς! Αλήθεια εσείς έχετε κάνει ποτέ δώρο μία δωροκάρτα;

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης