ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Spa ποδιών: πως να περιποιηθείς τα πόδια σου στο σπίτι

    Είναι σαφές μετά από τόσο χρόνια ότι το να πηγαίνω για μανικιούρ, πεντικιούρ (και γενικά για spa ποδιών) δεν είναι το καλύτερο μου. Και όχι ότι δεν μου αρέσει όταν πηγαίνω! Και σε ποιον δεν αρέσει να τον περιποιούνται; Απλά έχω ένα θέμα με τα ραντεβού. Εγώ εκείνη την ώρα που μου έρχεται η ιδέα θέλω και να την εκτελώ. Το να παίρνω τηλέφωνο και να μου λένε, έλα την επόμενη εβδομάδα, ουυυυ, βαριέμαι! Οπότε πολλές φορές μετατρέπω το σπίτι μου σε spa και κάνω την περιποίηση των ποδιών και των χεριών μου μόνη μου.

    Ειδικά στα πόδια έχω μια αδυναμία καθώς πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν τους δίνουμε τη σημασία που χρειάζονται. Απολήξεις νεύρων, μυς, κούραση και όλο μας το βάρος πέφτει πάνω τους. Γιατί να μην τους δώσουμε την προσοχή και την ξεκούραση που τους αξίζει;

    Σήμερα μάλιστα και εν όψη καλοκαιριού που τα πέδιλα και τα σανδάλια έχουν την τιμητική τους, λέω να τους αφιερώσουμε τη σημερινή ανάρτηση. Πώς μπορούμε να κάνουμε ένα spa ποδιών μόνες μας στο σπίτι; Τι υλικά θα χρειαστούμε και ποια είναι η διαδικασία;

    Πριν ξεκινήσεις: Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, ετοίμασε όλα τα πράγματα ώστε να τα έχεις γύρω σου και μην παραλείψεις και μια πετσέτα στο πάτωμα ώστε να απορροφά τα νερά και να μην γλιστρήσεις στο τέλος.

    Spa ποδιών στο σπίτι
    Λίγα αξεσουάρ και είσαι έτοιμη για spa στo σπίτι

    Spa ποδιών στο σπίτι με απλά βήματα:

    • Γέμισε μία λεκάνη με χλιαρό προς ζεστό νερό και βάλε μέσα λίγα αρωματικά έλαια ή άλατα ή μία bath bomb. Σε αυτή την φάση αφέσου λίγο στο χλιαρό νεράκι και χαλάρωσε ακούγοντας μουσικούλα. Αν έχεις ορδές παιδιών στο σπίτι… απλά βάλε τον μπαμπά να τα φροντίσει για λίγο.

    Tip: Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπάνω, υπάρχουν και οι ειδικές συσκευές περιποίησης ποδιών που κάνουν μπουρμπουλήθρες ή και μασάζ στις πατούσες. Εγώ, μην γελάσεις, έχω μία παιδική που είχαν πάρει παλιά στην Μελίτα. Λειτουργεί εξαιρετικά και μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους!

    • Πάμε τώρα στο πεντικιούρ ποδιών. Τρίψε την φτέρνα και τα σκληρά σημεία των δακτύλων με μια ελαφρόπετρα για τα πόδια. Φυσικά ανάλογα με την κατάσταση της πατούσας σου μπορείς να πάρεις και πιο δραστικά μέτρα. Υπάρχουν ξύστρες για φτέρνες ή ακόμα και ηλεκτρικές λίμες με ανταλλακτικά. Μην το παρακάνεις όμως! Το θέμα είναι να το ευχαριστηθείς ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα όχι να αλλάξεις δέρμα.

    Tip: Αν έχεις κάλους, μπορείς και αυτούς να τους τρίψεις ελαφριά με το αντίστοιχο ηλεκτρικό μηχάνημα (αν έχεις) ή απλά με μια λίμα αφού πρώτα όμως έχουν μουλιάσει καλά στο νερό.

    • Και αφού έχεις πάρει τα σκληρά σημεία, πάμε να κάνουμε μια απολέπιση σε όλη την πατούσα με μία κρέμα απολέπισης. Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα για το απολαυστικό μασάζ των ποδιών σου. Αφιέρωσε χρόνο να «πατήσεις» ελαφριά με τα δάχτυλά σου τα μαλακά σημεία της πατούσας και τα δάχτυλα. Δεν έχω καλύτερο!

    Tip: Αν δεν έχεις ειδική κρέμα απολέπισης, μπορείς να φτιάξεις και μία μόνη σου με κρέμα σώματος και ζάχαρη. Τόσο απλά.

    Περιποίηση ποδιών στο σπίτι για να είσαι έτοιμη για την παραλία
    Για να είσαι έτοιμη για την παραλία ή την πισίνα, περιποιήσου τα πόδια σου με ένα spa ποδιών στο σπίτι
    • Όταν τελειώσεις με τη διαδικασία του τριψίματος, βγάλε τα πόδια σου από το νερό και ταμπονάρισέ τα με μια πετσέτα. Μην ξεχάσεις να πάρεις την υγρασία και από ανάμεσα στα δάχτυλα για την αποφυγή μυκήτων.
    • Με ένα ψαλιδάκι μπορείς να κόψεις τα νύχια σου ή/και τα πετσάκια. Προσοχή όμως!
    • Ώρα για βάψιμο των νυχιών. Ένα ωραίο καλοκαιρινό έντονο χρώμα (κοραλλί ή φούξια) είναι η δική μου επιλογή για το καλοκαίρι. Εναλλακτικά μπορείς πάντα να κάνεις ένα χρώμα σε φυσικούς τόνους.

    Τip: Μην παραλείψεις το διαχωριστικό δακτύλων για να νιώσεις ακόμα περισσότερο το βασιλικό σπα! Αν δεν έχεις, τύλιξε μια χαρτοπετσέτα ή χαρτί υγείας σε ζιγκ ζαγκ γύρω από τα δάχτυλα.

    • Άπλωσε μια δόση από κρέμα ποδιών. Αρχικά θα έλεγα να βάλεις μία τύπου φαρμακευτική για τα σπασίματα στις φτέρες και για την προστασία της πατούσας. Και σε δεύτερη φάση ή απλά εναλλακτικά μια αρωματική απλή κρέμα για ενυδάτωση.

    Και θα μου πεις, που θα βρω χρόνο να τα κάνω όλα αυτά! Ε, τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί! Τον χρόνο τον βρίσκουμε και βάζουμε τις προτεραιότητές μας. Φυσικά αν ο εαυτός σου δεν είναι ποτέ προτεραιότητα, δεν πιστεύω ότι θα ακολουθήσεις καμία από τις παραπάνω οδηγίες. Αν όμως πιστεύεις ότι πρέπει να βάζεις κι εσένα στην κορυφή της λίστας κάποια φορά, τότε ακόμα κι αν δεν θέλεις να επισκεφτείς μία ειδικό, το spa ποδιών στο σπίτι ας μπει στην καλοκαιρινή σου ρουτίνα έστω και 1 φορά τον μήνα.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης