ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τι παιδικά καλλυντικά να περιέχει το νεσεσέρ του παιδιού μου;

    Νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τις μωρομάνες ή αργότερα για τις μαμάδες με παιδιά στη νηπιακή ηλικία που έχουμε παρατηρήσει ότι σας έχουν φανεί απίστευτα χρήσιμα. Σήμερα, λοιπόν, βλέποντας τη μεγάλη αναζήτηση που κάνετε για να είστε όσο καλύτερα προετοιμασμένες γίνεται για την υγιεινή και φροντίδα του παιδιού σας, σας έχουμε νέα ανάρτηση με παιδικά καλλυντικά που από την πείρα μας πιστεύουμε ότι πρέπει να περιέχει το νεσεσέρ του παιδιού σου. Όχι του έφηβου παιδιού σου αλλά του παιδιού σε μεταβρεφική και νηπιακή ηλικία.

    Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι και όταν μπει στο δημοτικό θα πάψει ξαφνικά να χρειάζεται όλα αυτά αλλά σίγουρα έως τότε θα έχετε καταλήξει κι εσείς σε όσα πιστεύετε ότι είναι ιδανικά για την φροντίδα του με βάση τα γούστα του, την συμβατότητα με το δέρμα ή τα μαλλιά του και φυσικά με παράγοντες όπως ο οικονομικός αλλά και το πόσο φυσικά ή φυτικά θέλετε να είναι τα προϊόντα.

    Σε αυτή την ανάρτηση δεν θα σας προτείνω συγκεκριμένα brands αλλά σας εφιστώ την προσοχή, τα παιδικά καλλυντικά που θα επιλέξετε για το παιδί να είναι κατάλληλα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και να μην περιέχουν επιβλαβείς ουσίες.

    Τι παιδικά καλλυντικά να περιέχει το νεσεσέρ του παιδιού μου;
    Εσύ τι παιδικά καλλυντικά έχεις επιλέξει;

    Το νεσεσέρ του παιδιού με τα παιδικά καλλυντικά

    1. Παιδική κρέμα προσώπου: Οι καλές συνήθειες ξεκινάνε από νωρίς. Είτε έχεις κορίτσι είτε αγόρι καλό είναι να του μάθεις ότι το σώμα του είναι το σπίτι του και άρα πρέπει να το φροντίζει με ευλάβεια. Μια ελαφριά υδατοδιάλυτη κρέμα θα του προσφέρει ενυδάτωση και θα αποφύγει την ξηρότητα, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα.
    2. Παιδική κρέμα σώματος: Δεν φροντίζουμε όμως μόνο το προσωπάκι αλλά ολόκληρο το σώμα. Εννοείται ότι με αυτό τον τρόπο βρίσκουμε την ευκαιρία και για ποιοτικό χρόνο με το παιδί μας. Μασαζάκι, γαργαλητά και ταυτόχρονα φροντίδα, ενυδάτωση και προστασία.
    3. Παιδικό αντηλιακό: Που πας χωρίς αντηλιακό! Ξέρεις ότι πλέον οι γιατροί συνιστούν αντηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε μικρούς και μεγάλους. Πάνε τα δικά μας χρόνια που φορούσαμε αντηλιακό μόνο λίγο πριν βγούμε στη θάλασσα. Τώρα αποτελεί ένα μόνιμο αξεσουάρ στο νεσεσέρ του παιδιού. Επίλεξε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και φυσικά κατάλληλο για παιδιά.
    4. Αφρόλουτρο ή παιδικό σαπούνι: Στο έχω πει και σε άλλες παλιότερες αναρτήσεις. Η λογική παίρνω ένα αφρόλουτρο του κιλού για όλη την οικογένεια δεν ισχύει πια. Κάθε ένας έχει τις δικές του ανάγκες και πρέπει να τις σεβόμαστε. Έτσι για τα μικρά μας. Προμηθεύσου ένα απαλό προϊόν που να καθαρίζει το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει.
    5. Παιδικό αφρόλουτρο μαλλιών: Όπως και στο αφρόλουτρο έτσι και στο σαμπουάν καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα σαμπουάν μόνο για το παιδί σου. Ενδεχομένως να έχει λιπαρά μαλλιά ή μαλλιά που μπερδεύονται εύκολα. Οπότε επίλεξε το κατάλληλο για το στυλ των μαλλιών του και να μην του δακρύζει τα ματάκια.
    6. Παιδικά lip balm: Παρόλο που τα παιδικά lip balm τα έχουμε συνδυάσει κυρίως με τα κορίτσια δεν είναι λίγα και τα αγόρια που έχουν πολύ ξηρά χείλια ή λόγω άγχους περνάνε πολύ έντομα τη γλωσσίτσα τους γύρω από τα χείλια και το στόμα με αποτέλεσμα να τα ερεθίζουν. Πριν φτάσεις, λοιπόν, στη χρήση μιας φαρμακευτικής κρέμας, ξεκίνα με ένα ενυδατικό lip balm.
    Τι παιδικά καλλυντικά να περιέχει το νεσεσέρ του παιδιού μου; 2
    Παιδικά καλλυντικά για το νεσεσέρ του παιδιού σου. Εσύ τι θα έβαζες μέσα;

    Έχοντας καλύψει τα απαραίτητα καλλυντικά, θα ήθελα να σου δώσω και μερικές ακόμα προτάσεις σχετικά με gadget που ενδεχομένως χρειαστείς και εύχομαι να σε βοηθήσω:

    • Ψαλιδάκι/Νυχοκόπτης
    • Χτένα/Βούρτσα
    • Παιδικά υγρομάντηλα
    • Κολόνια
    • Οδοντόβουρτσα/Οδοντόκρεμα
    • Κρέμα για τους ερεθισμούς από την πάνα (για την αρχή της νηπιακής ηλικίας)
    • Σπρέι για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών

    Διαβάστε περισσότερα:

    Θα χαρώ πολύ να μου πείτε και τις δικές σας προτάσεις ή να μας προτείνετε προϊόντα που σας έλυσαν τα χέρια.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης