ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να επιλέξεις επιτραπέζια για παιδιά προσχολικής ηλικίας

    Ξέρετε ότι εμάς ως Ανθομελοοικογένεια μας αρέσουν πάρα πολύ τα επιτραπέζια. Και κατά καιρούς σας δίνουμε και ιδέες για δώρα αλλά και συμβουλές για να απολαύσετε ακόμα περισσότερο αυτήν τη διαδικασία. Φέτος όμως, συζητώντας με την Κατερίνα για τη νηπιακή ηλικία των παιδιών μας συνειδητοποιήσαμε ότι ακόμα και αυτή η απλή διαδικασία του να παίξεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι κρύβει μέσα της σωστή εκπαίδευση. Οπότε θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα βήματα που είχαμε ακολουθήσει κι εμείς παλιότερα ώστε να επιλέγετε τα σωστά επιτραπέζια για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έπειτα να μάθετε στα παιδιά μας τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς όταν παίζουν ένα επιτραπέζιο.

    Και μην αγχώνεστε ότι θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά στρατιωτάκια κι ότι ξαφνικά θα δημιουργήσουμε savoir-vivre για επιτραπέζια. Ξέρουμε ότι υπάρχουν παιδιά που είναι πιο υπερκινητικά, άλλα που θέλουν πάντα να κερδίζουν και άλλα που θέλουν συνέχεια να κερδίζει η μαμά τους (βλέπε εμένα μικρή!). Τα παιδιά είναι παιδιά και θα κάνουν την τρέλα τους. Εσείς έχει σημασία πως θα τα διδάξετε και πως θα τα αντιμετωπίσετε! Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

    Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα επιτραπέζια για παιδιά προσχολικής ηλικίας

    1. Αρχικά επέλεξε ένα παιχνίδι που είναι για την ηλικία του. Βρε παιδιά, δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα επιτραπέζια (ή έστω τα ποιοτικά επιτραπέζια) έχουν ειδικό σημείο στο κουτί που αναγράφονται οι ηλικίες που είναι κατάλληλες για το κάθε παιχνίδι. Τα επιτραπέζια φτιάχνονται έπειτα από αρκετή έρευνα και ελέγχους και να είστε σίγουροι ότι η αναφορά στην ηλικία θα σας βοηθήσει πολύ στην επιλογή του παιχνιδιού αλλά και στην ομαλή διεξαγωγή του.
    2. Στην περίπτωση που το επιτραπέζιο είναι για παιδιά νηπιακής/προσχολικής ηλικίας θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην εκπαίδευση μέσα όμως από τη διασκέδαση. Τα παιχνίδια για (προ)νηπιάκια έχουν συνήθως ως στόχο να τους διδάξουν τα σχήματα, τα χρώματα, την αρίθμηση και γενικά τα βασικά στοιχεία που έρχονται σε επαφή μέσα στην καθημερινότητά τους. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται μέσα από τη διασκέδαση, το γέλιο και το παιχνίδι. Οπότε πριν αγοράσετε ένα παιχνίδι σκεφτείτε τον βαθμό διασκέδασης/εκπαίδευσης που θέλετε να προσφέρετε.

    Χρώματα και Σχήματα από Remoundo

    Ένα παιχνίδι που έχουμε να σας προτείνουμε εμείς που συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκπαίδευση και τη λεπτή κινητική ικανότητα είναι το Σχήματα και Χρώματα από την εταιρεία Remoundo. Με αυτό το παιχνίδια για 2 άτομα, τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν τα σχήματα και τα χρώματα που βλέπουν σε μία κάρτα στην κατάλληλη θέση μέσα σε μία ειδικά διαμορφωμένη βάση. Και όλα αυτά όσο πιο γρήγορα γίνεται! Είναι διασκεδαστικό και έστω κι αν φαίνεται πολύ απλό για έναν ενήλικα, για ένα 3χρονο ή 4χρονο απαιτεί συγκεκριμένες ικανότητες, όπως το πιο απλό να μπορεί να ξεχωρίσει τα σχήματα!

    Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας από Remoundo - Σχήματα και χρώματα
    Σχήματα και χρώματα από Remoundo

    Κι άλλες συμβουλές για να επιλέξεις το σωστό επιτραπέζιο παιχνίδι

    • Διάλεξε ένα παιχνίδι που να κάνεις κέφι να παίξεις κι εσύ. Πόσες φορές βλέπω παιδιά/μαθητές μου να έχουν επιτραπέζια στο σπίτι τους και να μην έχουν με ποιον να το παίξουν γιατί στους γονείς τους δεν αρέσει. Οπότε από νωρίς, επιστράτευσε τη διάθεσή σου και μάθε να βάζεις στο σπίτι σου επιτραπέζια που θα θέλεις να παίξεις μαζί με το παιδί σου. Αν για παράδειγμα ένα παιχνίδι απαιτεί να βραχείς, να μουτζουρωθείς ή whatever κι εσύ δεν το θέλεις αυτό, μην το πάρεις καθόλου.
    • Τέλος, σου προτείνω, ειδικά αν είσαι νέος στην επιλογή των παιχνιδιών, να επιλέξεις ένα παιχνίδι με απλούς κανόνες. Τα μικρά παιδιά δεν έχουν την υπομονή να σε περιμένουν να διαβάσεις τους κανόνες δέκα ώρες μέχρι να καταλάβεις πώς παίζεται. Στην τελική κάν’ το πριν αρχίσετε να παίζετε! Και είμαι σίγουρη ότι θέλεις να αποφύγεις τα “πότε θα παίξουμε;” Απλά παιχνίδια! Δεν είναι ο στόχος να αποδείξεις πόσο έξυπνο παιδί έχεις (έναν μικρό Αϊνστάιν των επιτραπέζιων) ή πόσο ικανό είναι στο να παίζει δύσκολα παιχνίδια (αν ωστόσο αυτό όντως συμβαίνει τότε γιατί όχι να προσαρμόσεις τις επιλογές σου).

    Φατσομαχίες από Remoundo

    Ένα παιχνίδι απλό αλλά πολύ διασκεδαστικό που έχω να σου προτείνω πάλι από εταιρεία Remoundo είναι το Φατσομαχίες. Είναι για παιδιά από 3 ετών και άνω και παίζεται με 2-4 άτομα. Τέσσερα κυβάκια που σε κάθε πλευρά έχεις διαφορετικά μέλη του προσώπου σε διαφορετικές εκδοχές πρέπει να μπουν στη σωστή σειρά για να σχηματίσουν ένα αστείο προσωπάκι, σύμφωνα πάντα με τις κάρτες που υπάρχουν στο κουτί. Και όλα αυτά όσο πιο γρήγορα γίνεται!

    Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας από Remoundo - Φτσομαχίες
    Φατσομαχίες και φύγαμε για παιχνίδι

    Για τα παιχνίδια της εταιρείας Remoundo αλλά και για τα παζλ της σάς έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Οπότε, αν θέλετε επιπλέον ιδέες για δώρα, θα ήταν χαρά μας να διαβάσετε και τις παρακάτω αναρτήσεις:

    Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας από Remoundo
    Για να δείτε όλα τα αγαπημένα μας παιχνίδια από Remoundo, επισκεφτείτε μας και στο instagram στα highlights μας εδώ
    • Και για το τέλος σου εφιστώ την προσοχή όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται για να παίξουν ένα παιχνίδι. Μια φορά μας είχαν φέρει ένα παιχνίδι που ήθελε μίνιμουν 4 άτομα για να παιχτεί ενώ εμείς είμαστε 3μελής οικογένεια. Όπως κατάλαβες το παίξαμε ελάχιστα!

    Εύχομαι να βρήκες χρήσιμη την ανάρτηση μας και να σου άρεσαν και οι προτάσεις μας για επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

    Λάβε μέρος στο διαγωνισμό μας με δώρο τα δύο παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις εδώ.

    Κάλη

    Pin it for later

    Συμβουλές για να επιλέξεις επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας και 2 προτάσεις από την εταιρεία Remoundo
    Πως να επιλέξεις επιτραπέζια για παιδιά προσχολικής ηλικίας 5

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης