ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    5 συμβουλές για να φτιάξεις παζλ εάν είσαι αρχάριος

    Πολλά χρόνια πριν η Κατερίνα είχε γράψει μία ανάρτηση σχετικά με την αγάπη και το ταλέντο της Μαρίας στο να φτιάχνει παζλ. Αυτό το ποστ ήταν η απόδειξη ότι η οικογενειακή παράδοση να φτιάχνουμε παζλ θα συνέχιζε και στα παιδιά μας. Γιαγιά Μαρία, κόρες και παιδιά, με εξαίρεση τη Μελίτα που δεν τρελαίνεται, αγαπάμε να φτιάχνουμε παζλ και συχνά πυκνά, όσο μας το επιτρέπει το πρόγραμμα μας, ανά ομάδες των 2-3 ατόμων φτιάχνουμε και από ένα παζλ. Είναι μια δραστηριότητα που μας χαλαρώνει, μας ενώνει και πολλές φορές μας πορώνει! Έχοντας μια κάποια εμπειρία, θέλησα να σου δώσω μερικές συμβουλές για να φτιάξεις ένα παζλ, ειδικά εάν είσαι αρχάριος. Πάμε να τις δούμε παρέα.

    Συμβουλές για να φτιάξεις παζλ -Το πριν και το μετά

    1) Αρχικά ξεκίνα με χαμηλές προσδοκίες. Αν δεν έχει ξαναφτιάξει, δεν ξέρεις καν αν σου αρέσει η διαδικασία. Οπότε ξεκίνα με ένα παζλ που να σου αρέσει οπτικά (εγώ αγαπώ τα τοπία γιατί είμαι ταξιδιάρα) και φυσικά με τόσα κομμάτια ώστε να μην αποθαρρυνθείς. Αν είσαι ενήλικας 500-750 είναι καλά για αρχή.

    2) Επέλεξε με σοφία τον χώρο που θα στήσεις το παζλ σου. Θα πρότεινα ένα τραπέζι που δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις άμεσα. Δεν θα πρότεινα για παράδειγμα το τραπέζι της κουζίνας που δεν θα χρειαστεί να στρώσεις για να φάτε. Το παζλ θα σου πάρει αρκετές ημέρες για να το ολοκληρώσεις οπότε μην βρεθείς στη δύσκολη θέση να πρέπει να το μετακινήσεις. Φυσικά επέλεξε μία επιφάνεια που να χωράει το ολοκληρωμένο παζλ. Οι διαστάσεις είναι γραμμένες στο κουτί οπότε είναι εύκολο να το υπολογίσεις.

    3) Το φως παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου σου. Προσωπικά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το ring light μου ως εξτρά πηγή φωτός. Εσύ όμως μπορείς να έχεις εύκαιρο και ένα λαμπατέρ. Οι αποχρώσεις ενός ουρανού ή ενός δάσους μπορεί να σε τρελάνουν αν δεν έχεις σωστό φωτισμό. Ιδανικό ωστόσο είναι το φυσικό φως.

    4) Για να αποφύγεις την καταστροφή του από τυχόν μεταφορά που χρειαστεί να κάνεις, έχω να σου προτείνω δύο λύσεις:

    Η πρώτη είναι να προμηθευτείς μία τσόχινη ή σιλικονούχα επιφάνεια για παζλ (δες εδώ) ώστε να ρολάρεις το παζλ σε περίπτωση που πρέπει να το μετακινήσεις ή να το αποθηκεύσεις.

    Η δεύτερη λύση είναι από την αρχή, με βάση τις διαστάσεις που αναγράφονται πάνω στο κουτί του παζλ, να φτιάξεις ένα πάνελ από χοντρό χαρτόνι (προσοχή, αρκετά χοντρό για να μην λυγίζει εύκολα) και να το στήσεις από την αρχή εκεί πάνω.

    5 συμβουλές για να φτιάξεις παζλ εάν είσαι αρχάριος. Παζλ για ενήλικες από Educa και Remoundo
    Παζλ για δυνατούς λύτες όχι λόγω μεγέθους ή κομματιών αλλά κυρίως λόγω εξαιρετικά πολλών αποχρώσεων.

    5) Η αποθήκευση του παζλ μπορεί επίσης να γίνει με τον εύκολο τρόπο, δηλαδή να το ξαναδιαλύσεις και να το βάλεις στο κουτί του ή με τον οργανωτικό τρόπο, δηλαδή να έχεις μεριμνήσει για ένα σκληρό πάνελ ή/και την αγορά μιας ειδικής κόλλας που θα σταθεροποιήσει το παζλ σου (δες εδώ). Ιδανικά και τα δύο. Στη συνέχεια εμείς τα τυλίγουμε με σελοφάν και τα αποθηκεύουμε το ένα πάνω στο άλλο. Εναλλακτικά μπορείς να τα κάνεις κάδρο (αλλά πάλι θα χρειαστεί να τα κολλήσεις με την ειδική κόλλα που θα περάσεις πάνω από την επιφάνεια του παζλ).

    Τα δικά μας τα παζλ ενηλίκων τα προμηθευόμαστε από την εταιρεία Remoundo η οποία είναι η επίσημος αντιπρόσωπος της ισπανικής εταιρείας Educa Borras. Μπορείτε κι εσείς να δείτε όλα τα σχέδια σε αυτό το λινκ και με βάση τον κωδικό να τα αναζητήσετε σε online καταστήματα, παιχνιδάδικα και βιβλιοπωλεία. Η εταιρεία Remoundo είναι ελληνική εταιρεία και δραστηριοποιείται από το 1948 στον χώρο του ποιοτικού παιχνιδιού με εξειδίκευση στο επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα παζλ ενηλίκων Educa είναι ποιοτικά και έχουν εξαιρετικές επιλογές σε σχέδια, μεγέθη και αριθμό κομματιών. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία.

    Διαβάστε περισσότερα:

    5 συμβουλές για να φτιάξεις παζλ εάν είσαι αρχάριος
    Η Remoundo ειναι αποκλειστική εισαγωγέας της εταιρείας κατασκευής παζλ Educa

    Συμβουλές για να φτιάξεις παζλ – Κατά τη διάρκεια

    1) Με το που ανοίξεις το παζλ πρέπει να ξεκινήσεις με μια πρώτη ξεκαθάριση όσο βαρετή κι αν σου φαίνεται αυτή η διαδικασία. Εδώ υπάρχουν δύο σχολές. Αυτή που ξεκινάει να αναποδογυρίζει όλα τα κομμάτια ώστε να φαίνεται το σχέδιο και έπειτα ψάχνει τα κομμάτια της περιμέτρου και αυτή που πρώτα βρίσκει τα κομμάτια με μία ευθεία πλευρά και έπειτα προχωράει στο αναποδογύρισμα. Εγώ ανήκω στην δεύτερη ομάδα. Εσύ δοκίμασε να να βρεις το στυλ σου!

    2) Επόμενη δουλειά σου να φτιάξεις την περίμετρο του παζλ σου. Βρες τις 4 γωνίες και ξεκίνα τη διαδικασία. Εγώ την αγαπώ πολύ και θεωρώ ότι όταν την ολοκληρώσεις θα νιώσεις την πρώτη περηφάνια και ενθουσιασμό. Αξία ανεκτίμηση!

    3) Εν συνεχεία άρχισε να δημιουργείς χρωματικές ομάδες αλλά μην τρελαθείς κιόλας. Διάλεξε τις πιο βασικές και ταυτόχρονα ξεκίνα να “χτίζεις” το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του παζλ. Συμβουλή μου να το ξεκινήσεις εντός της περιμέτρου για να μην χρειαστεί να το μετακινήσεις αργότερα.

    Extra tip: Καθώς δοκιμάζεις διάφορα κομμάτια, προσπάθησε να τα αφήνεις στο ίδιο μέρος καθώς η οπτική μνήμη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο την επόμενη φορά που θα το χρειαστείς.

    4) Η συνέχεια είναι γνωστή. Συνέχισε να ενώνεις τα κομμάτια. Αααα, και δεν χρειάζεται να είσαι τυπικός. Αν βαρεθείς αυτό που φτιάχνεις προχώρα σε κάτι άλλο. Συμβουλή μου να αφήσεις τις μονοχρωμίες για το τέλος, πχ. τον ουρανό ή κάποιο μονόχρωμο background. Μικρά μικρά κομμάτια και στο τέλος θα τα ενώσεις.

    5 συμβουλές για να φτιάξεις παζλ εάν είσαι αρχάριος. Παζλ Educa από Remoundo
    Επιλέξαμε όμως και το χριστουγεννιάτικο παζλ που θα κάνουμε τις γιορτές από Remoundo και Educa

    Εxtra tip: δίνε σημασία στο μέγεθος της εσοχής και στο σχήμα της προεξοχής. Θα δεις ότι πολλές φορές θα βρεις ένα κομμάτι όχι από το χρώμα του αλλά από το τη “συνεργασία” εσοχής-προεξοχής. Στα καινούργια παζλ θα δεις ότι μπορεί κάποια πλευρά να έχει καμπύλες ή βαθουλώματα ή ακόμα και πλάγια κοψίματα. Είναι ακόμα πιο βοηθητικά έτσι!

    5) Τέλος, μην πιέσεις τον εαυτό σου να συνεχίσει αν κουραστείς ή αν τσούζουν τα μάτια σου. Το παζλ είναι απόλαυση και δεν χωράνε ψυχαναγκασμοί. Άλλωστε θα παρατήρησεις ότι την επόμενη μέρα με το που θα κάτσεις ως διά μαγείας θα βάλεις “με το καλημέρα σας” 4-5 κομμάτια που δεν έβρισκες με τίποτα την προηγούμενη. Τι χαρά!

    Σε αυτό το σημείο θέλω να σε συγχαρώ που επέλεξες να βάλεις μια νέα δραστηριότητα στη ζωή σου και εύχομαι να σου χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και ικανοποίησης. Γράψε μου σε σχόλια σε τι φάση είσαι και αν σου φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές για να φτιάξεις παζλ.

    Κάλη

    Συμβουλές για να φτιάξεις παζλ εάν είσαι αρχάριος. Πως να οργανωθείς πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση του παζλ.
    5 συμβουλές για να φτιάξεις παζλ εάν είσαι αρχάριος 5

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης