ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας

    Φέτος τα Χριστούγεννα η ανάγκη να νιώσουμε την αγάπη, τη θαλπωρή, την αγκαλιά και τα φιλιά θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά καθώς ήμασταν στερημένοι σχεδόν δύο χρόνια από αυτά. Για αυτό, ως Ανθομέλι που προωθεί τον ποιοτικό οικογενειακό χρόνο και τις οικογενειακές στιγμές, δεν θα μπορούσαμε να μη σας δώσουμε προτάσεις, που μπορεί να μην μας φέρουν κοντά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, αλλά σίγουρα θα τονώσουν τους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Αν είστε από αυτούς, λοιπόν, που αναζητάτε συνέχεια νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να καθιερώσετε με την οικογένειά σας, τότε είστε στο σωστό μέρος.

    Πριν ξεκινήσω θέλω να σας πω ότι στο τέλος θα βρείτε και μια λίστα χριστουγεννιάτικων οικογενειακών παραδόσεων για τις οποίες σας έχουμε μιλήσει εδώ και αρκετά χρόνια και φυσικά τις έχουμε καθιερώσει στο δικό μας σπίτι. Όσο μεγαλώνουν όμως τα παιδιά σας και τα ενδιαφέροντά τους αλλάζουν, η ανάγκη για ανανέωση είναι πολύ σημαντική. Εσείς, σε όποια κατηγορία κι αν είστε (νέα οικογένεια, μικρή ή μεγάλη, μονογονεϊκή, οικογένεια με μεγαλύτερα παιδιά κ.ο.κ) μπορείτε να κάνετε τις επιλογές που σας ταιριάζουν.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις
    20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας 19

    Νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις

    Φτιάξτε Cinammon Rolls. E, τι κάθε χρόνο κουραμπιέδες και μελομακάρονα βαρέθηκα! Φέτος θα τα πάρω έτοιμα και θα ετοιμάσω με την Μελίτα τα αγαπημένα μας cinnamon rolls (ρολάκια κανέλας) που από πάνω θα τα περιλούσω με λευκό γλάσσο για να γλύφουμε τα δάχτυλά μας! Κι επειδή έχουμε ήδη πειραματιστεί, σας συστήνω ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή.

    Καθιερώστε μια μέρα αφιερωμένη σε super brunch. Κλείστε τραπέζι για brunch με την οικογένειά σας και αφήστε επιτέλους κάποιον να σας περιποιηθεί. Αν πάλι θέλετε να χουχουλιάσετε στο σπίτι, τότε σηκώστε όλοι τα μανίκια και ετοιμάστε το πιο νόστιμο πρωινό την ημέρα των Χριστουγέννων ή για την πρώτη μέρα τους χρόνου (ποιος είπε άλλωστε ότι σώνει  και καλά πρέπει να φάμε γαλοπούλα το μεσημέρι;)

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , πρωινό
    Εορταστικό πρωινό για τα παιδιά

    Προμηθευτείτε χριστουγεννιάτικες κάλτσες ή παντοφλάκια. Για εσάς που είστε του πιο λιτού και η παραπάνω ιδέα σας φάνηκε υπερβολική, τότε οι κάλτσες είναι η λύση. Κυκλοφορούν στο εμπόριο υπέροχες κάλτσες και σίγουρα τα παιδιά θα ενθουσιαστούν αν δουν και τον μπαμπά να φοράνε χαρούμενες κόκκινες ή πράσινες κάλτσες και να απλώνει τα πόδια του ίιιιιισαμε κάτω από το δέντρο. Και φυσικά ξέρετε εσείς, ώρα για φωτογραφίες!!!

    Αγοράστε Χριστουγεννιάτικες πιτζάμες. Μήπως ήρθε η ώρα για μια «πιτζαμάτη» νέα παράδοση; Προμηθευτείτε όλοι πιτζάμες με σχέδια χριστουγεννιάτικα (όχι απαραίτητα ίδιες) και χουχουλιάστε βλέποντας ταινία ή βγάζοντας φωτογραφίες μπροστά από το δέντρο! Για δείτε εδώ.

    20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας 3
    Οι δικές μας πiτζάμες και κάλτσες είναι από τo max-socks.gr

    Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο playlist. Η αλήθεια είναι ότι εγώ κάθε χρόνο αγόραζα κι ένα cd με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Όμως θα ήταν υπέροχο αν με τα παιδιά σας που ίσως είναι περισσότερο της τεχνολογίας από εσάς δημιουργήσετε μια playlist στο youtube κι έτσι συνοδεύετε όλες τι όμορφες στιγμές των γιορτών. Κάθε χρόνο θα μπορείτε να προσθέτετε και καινούργια (πώς να φτιάξω play list).

    Αγοράστε πουανσέτες. Ναι, αυτό το χριστουγεννιάτικο φυτό με τα κόκκινα άνθη. Εγώ φέτος αποφάσισα να προμηθευτών 1 ή 2 ώστε να δώσω χρώμα το σπίτι μας και να το γεμίσω με αγάπη και ομορφιά!

    Καθιερώστε ζεστή σοκολάτα κάθε απόγευμα με το άνοιγμα των φώτων στο δέντρο. Μια όμορφη στιγμή που μπορείτε να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά και να χουχουλιάσετε μαζί συζητώντας ή παίζοντας. ή ακούγοντας μουσική Αν είστε κατά του κακάου, σκεφτείτε ζεστό τσαγάκι με μελάκι.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις
    Πίνουμε ζεστή σοκολάτα

    Τι θα λέγατε να ετοιμάσετε το δικό σας ζεστό κρασί; Πρωτοήπια στο 2006 στη Φιλανδία και είναι ίσως η μόνη φορά που μπορώ να το πιω και να το απολαύσω, καθώς δεν πίνω κρασί γενικά. Δείτε αυτή τη συνταγή εδώ! Καθιερώστε αυτή την παράδοση ειδικά αν είστε νέοι γονείς και θέλετε να χαλαρώσετε λίγο αφού βάλετε τα παιδιά για ύπνο.

    Μοιράστε γλυκά στους γείτονες! Μια συνήθεια στην οποία εθιστήκαμε σχεδόν όλοι στην πολυκατοίκία κατά την πρώτη καραντίνα και λέμε να τη συνεχίσουμε και στις γιορτές. Τι σας είναι να δώσετε 2-3 μελομακάρονα ή κουραμπιέδες (ή ακόμα και cinnamon rolls) σε αγαπημένους σας γείτονες;

    Αγοράστε Christmas crackers. Ok, ok, το ξέρω, ξενόφερτο έθιμο αλλά εγώ το αγαπώ γιατί θα μου θυμίζει πάντα τις γιορτές που πέρασα φοιτήτρια στην Αγγλία. Αν δεν ξέρετε τι είναι δείτε εδώ. Πάντως τα παιδιά θα το διασκεδάσουν σίγουρα.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , christmas crackers
    Οικογενειακό πρωινό με εκπλήξεις!

    Κι άλλες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις

    Η ετήσια φωτογραφία των Χριστουγέννων είναι must. Εμείς βγάζουμε κάθε χρόνο με τα καλά μας μπροστά από το δέντρο. Εσείς αυτοσχεδιάστε. Πυτζάμες, ζεστές σοκολάτες, τζάκι, φώτα, τα καλά σας; Εσείς αποφασίζετε ποιο θα είναι το concept. (Δείτε κάποιες από τις δικές μας εδώ κι εδώ).

    Βάλτε τα καλά σας. Στην καραντίνα μια γλυκιά φίλη στολίστηκε με την οικογένειά της και έφαγαν σαν πριγκίπισσες και πριγκίπισσες χωρίς να υπάρχει λόγος, αλήθεια! Δεν ήταν ούτε Κυριακή. Ήταν απλά μια όμορφη στιγμή που σίγουρα θα θυμούνται για πάντα. Οπότε, φέτος, αν και ίσως  μόνοι μας, μην φάτε με πιτζάμες. Βάλτε τα καλά σας και ζήστε σαν μαχαραγιάδες!

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις
    Φοράμε τα καλά μας έστω κι αν είμαστε μόνο λίγα άτομα στο σπίτι για τις γιορτές.

    Αυτές τις διακοσμητικές κάλτσες (Christmas stocking) που παίρνετε κάθε χρόνο ή που έχετε εδώ και χρόνια και τις κρεμάτε μόνες κι έρημες στο τζάκι μήπως ήρθε η ώρα να τις γεμίσετε; Δοκιμάστε φέτος να πάρετε μικρά δωράκια για όλους που δεν είναι απαραίτητο να ανοίξετε την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. Όλοι αγαπάμε μικρές εκπλήξεις! Προμηθευτείτε τα όμως όσο είναι καιρός γιατί οι εταιρείες κούριερ έχουν υπερφορτωθεί!

    Αγοράστε νέα στολίδια. Είστε από αυτούς που ανανεώνουν κάθε χρόνο την πραμάτεια τους ή από τους κλασσικούς τύπους; Εγώ προτείνω ειδικά φέτος να παίρνετε 1-2 στολίδια κάθε χρόνο και να σημειώνετε από πίσω με ανεξίτηλο στυλό την ημερομηνία. Θα είναι ένα υπέροχο αναμνηστικό για τα επόμενα χρόνια για τα παιδιά σας. Επίσης υπάρχουν και πολλά προσωποποιημένα δώρα όπως τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με τη φωτογραφία του παιδιού.

    Αν αγαπάς κι εσύ τα προσωποποιημένα και πρωτότυπα δώρα τότε στο myikona.gr θα βρεις μοναδικά δώρα. Εκμεταλλεύσου και τον κωδικό ANTHOMELI-BF για έξτρα 10% έκπτωση!!

    20 νέες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις για να ομορφύνετε τις γιορτές σας 8

    Αγοράστε φυσικό δέντρο. Εμείς πέρσι το τολμήσαμε και με εξαίρεση ότι το πήραμε πολύ νωρίς και μαράθηκε πολύ γρήγορα, νομίζω ότι θα το ξανατολμήσουμε! Και μην ανησυχείτε. Αυτά τα δέντρα δεν κόβονται από το δάσος αλλά καλλιεργούνται ειδικά για αυτόν τον λόγο. Ήταν μια διαφορετική νότα στις γιορτές μας!

    Πείτε τα κάλαντα όλοι μαζί, γράψτε το στο βίντεο και στείλτε το στους αγαπημένους σας. Νομίζω ότι φέτος αυτή η διαδικασία θα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Κάντε τους αγαπημένους σας να χαμογελάσουν. Ηχογραφήστε και κάποιες ευχές ή αστεία και είμαι σίγουρη ότι θα το κάνετε κάθε χρόνο σε αυτούς που δεν μπορείτε να είστε κοντά τους.

    Κάντε μαραθώνιο χριστουγεννιάτικων ταινιών. Κάθε βράδυ μαζευτείτε αγκαλιά στον καναπέ και δείτε ταινίες με ρομαντισμό, με γέλιο ή με περιπέτεια. Αν έχετε πιο μικρά παιδιά και οι ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν μπορούν να λείπουν φυσικά. Overdoze τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει λέμε! Eνναλλακτικά μπορείτε να οργανώσετε ένα cinema night με pop corn, πυτζαμούλες και ύπνο στο σαλόνι όλοι μαζί.

    Τι κι αν θα σκεφτόμαστε αν πρέπει να βγούμε ή όχι! Τι θα λέγατε να δούμε τα φώτα της πόλης μέσα από το αυτοκίνητο. Φορέστε άνετα ρούχα, πάρτε ζεστές σοκολάτες, χυμούς και σνακ, μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε εκείνο το playlist με τα χριστουγεννιάτικα και γυρίστε τα κεντρικά σημεία της πόλης. Τα φωτάκια των Χριστουγέννων ίσως σας φτιάξουν τη διάθεση!

    Διαβάστε ιστορίες από τη ζωή του Χριστού. Η αλήθεια είναι ότι με όλη αυτή την προώθηση του Άγιου Βασίλη, η αληθινή ουσία των Χριστουγέννων καμιά φορά νιώθω ότι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Τι θα λέγατε φέτος να αλλάξει αυτό; Εμείς προμηθευτήκαμε πάντως ήδη τα κατάλληλα βιβλία γιατί νομίζω ότι το έχουμε φέτος περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

    Πηγαίνετε στην εκκλησία. Δυστυχώς δεν είμαστε το παράδειγμα της οικογένειας που πηγαίνουμε στην εκκλησία. Ανάβουμε το κεράκι μας κάθε φορά, πηγαίνουμε το Πάσχα και τις γιορτές αλλά δεν παρακολουθούμε την κυριακάτικη λειτουργία. Αν είστε σαν εμάς και λέτε χρόνια να το κάνετε ή αν είστε νέα οικογένεια και το έχετε ανάγκη, μην διστάσετε.


    Οι δικές μας χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις

    Σας υποσχέθηκα όμως και bonus παραδόσεις δικές μας για τις οποίες σας έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Αν μας διαβάζετε καιρό, τότε σίγουρα θα τις ξέρετε. Αν όμως όχι, μην διστάσετε να πατήσετε στους παρακάτω συνδέσμους και εμπνευστείτε από τις δικές μας αγαπημένες συνήθειες.

    1) Φτιάξτε το δικό σας Gingerbread House.

    Πατήσετε εδώ να δείτε αυτό που φτιάξαμε πέρυσι και εδώ για να δείτε με βιντεάκια πώς θα φτιάξετε μίνι μπισκοτόσπιτα με πτι μπερ.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , gingerbread house
    Gingerbread house

    2) To Πνεύμα του Χιονιού, το αγαπημένο μας βιβλίο και ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

    Πατήστε εδώ για να μάθετε για το βιβλίο που ανυπομονούσαμε να διαβάσουμε πέρσι κάθε μέρα όλοι μαζί.

    Μάθετε εδώ για την βιβλιοθήκη των Χριστουγέννων.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , βιβλία
    Το πνεύμα του Χιονιού από Εκδόσεις Κλειδάριθμος

    3) Το κουτί της παραμονής των Χριστουγέννων Μια υπέροχη ιδέα για τα μεγαλύτερα παιδιά που δεν είναι σε φάση ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης και ίσως το δώρο τους να έρθει την Πρωτοχρονιά. Μήπως να τους κάνουμε να χαμογελάσουν λιγάκι με αυτό το πανέμορφο γεμάτο καλούδια κουτί;

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , κουτί Χριστουγέννων
    Χριστουγεννιάτικο κουτί με εκπλήξεις

    4) Φτιάξτε ένα advent calendar. Ακόμα κι αν αργήσατε προλαβαίνετε να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Μπορείτε να το κάνετε και 12 ημερών! Και σας έχουμε νέα! Έχουμε φτιάξει για εσας υπέροχες κάρτες με δραστηριότητες για να τις βάλετε μέσα στην κάθε μέρα του ημερολογίου σας! Δείτε εδώ πώς. Για περισσότερες ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο θα βρείτε εδώ.

    Ωστόσο υπάρχουν και πολλά έτοιμα για να αγοράσετε που θα βρείτε εδώ (για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας), εδώ για να ζωγραφίζετε μία ζωγραφιά τη μέρα (και για εφήβους), lego advent calendar (κάθε μέρα βρίσκουν ένα κομμάτι για να ολοκληρώσουν ένα θέμα όπως ο harry potter ή το starwars, θέματα city και lego friends), playmobil advent calendar (με θέματα χριστουγεννιάτικος χορός, εργοτάξιο, φάρμα, κατάστημα παιχνιδιών).

    5) Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα Γενικά μπείτε στην κουζίνα! Τα παιδιά λατρεύονται να ζαχαρώνονται και να αλευρώνονται! Φτιάξτε μπισκότα με τα παιδιά (τα δικά σας και ίσως τους φίλους τους), χριστουγεννιάτικα σπιτικά μπαστουνομπισκοτάκια, μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα και άλλα πολλά!

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , κουλουράκια
    Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια

    6) Γράψτε γράμμα στον Άγιο Βασίλη

    Στο Ανθομέλι θα βρείτε πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα για να τυπώσετε και να γράψουν τα παιδιά γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Δείτε εδώ το Γράμμα προς και από τον Άγιο Βασίλη, εμπνευστείτε από τα γράμματα των δικών μας παιδιών και εκτυπώστε ακόμα περισσότερα γράμματα για μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , γράμμα
    Γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη

    7) Κάντε ένα πυτζάμα πάρτυ/sleepover κάτω από το δέντρο. Ναι την γνωστή σε όλους μας στωματσάδα που λατρεύουν τα παιδιά κι εμείς οι μεγάλοι ξαναγινόμαστε μικροί. Δείτε εδώ πως να οργανώσετε το δικό σας πυτζάμα πάρτυ.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις
    Εορταστική στρωματσάδα

    8) Οργανώστε μια οικογενειακή βραδιά επιτραπέζιων (family game night). Το κάναμε πλέον παράδοση και παίζουν όλοι! Ο δε νικητής έχει και δώρο. Δείτε πως να την οργανώσετε εδώ.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , παιχνίδια
    Παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια τις γιορτές

    9) Φτιάξτε χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες Και γιατί όχι και ψηφιακές. Ανοίξτε το canva.com και φτιάξτε τις δικές σας προσωποποιημένες κάρτες ώστε να στείλετε φέτος τις γιορτές σε όλους τους αγαπημένους σας.

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , κάρτες
    Χριστουγεννιάτικες κάρτες από τα χεράκια μας

    10) Υποδεχτείτε το ξωτικό των Χριστουγέννων (elf on the shelf) Κι επειδή φέτος δεν είναι εποχές για να υποδεχτούμε από κοντά τα ξωτικά (δες την επίσκεψή του στο δικό μας σπίτι εδώ), τι θα λέγατε να σας επισκεφτεί ο κ. Ξωτικούλης σε μορφή κούκλας, που τα βλέπει όλα και το βράδυ μυστικά και μαγικά τα μεταφέρει όλα στον Αγιο Βασίλη;

    χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις , ξωτικό
    Το ξωτικό των Χριστουγέννων

    Ακόμα περισσότερες ιδέες για χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις θα βρείτε στην ανάρτηση μάς Μαγικά Χριστούγεννα

    Ελπίζουμε να βρήκατε έστω και μία από τις χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις που να ταιριάζει στη δική σας οικογένεια. Κι αν όχι, τι λέτε να μας γράψετε εσείς την παράδοση που έχετε και δεν συμπεριλάβαμε. Ακόμα και μια ιδέα που δεν έχετε ακόμα υλοποιήσει. Το Ανθομέλι είναι εδώ για όλους! Καλές γιορτές να έχουμε και με υγεία.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι τέλεις ιδέες βρε Κάλη! Χάρηκα και μόνο που τις διάβασα…αν ήμουν παιδί από την άλλη και μόνο 3 από αυτά να έκανα με τους γονείς μου θα ήμουν ευτυχισμένη!!! Συγχαρητήρια για την έμπνευση και τη δημιουργικότητά σου. Καλές γιορτές με υγεία και πολλή χαρά!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης