ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χειροποίητη στολή Ξωτικό των Μανιταριών για τις Απόκριες

    Ξέρετε ότι αγαπάμε τις χειροποίητες στολές και για αυτό κάθε χρόνο τις Απόκριες σας έχουμε νέες ιδέες που έχουμε υλοποιήσει στο παρελθόν. Πέρυσι, η κόρη μου Μελίτα “έφτιαξε” από το μηδέν χειροποίητη στολή Ξωτικό των Μανιταριών και βάζω το “έφτιαξε” σε εισαγωγικά γιατί ουσιαστικά, όπως θα δείτε, ήταν ένα mix n match κανονικών ρούχων και αξεσουάρ με αποκορύφωμα το make up που ήταν και αυτό από τα χεράκια της.

    Diy στολή Ξωτικό των Μανιταριών

    Το ντύσιμο

    H αλήθεια είναι ότι το ντύσιμο ουσιαστικά μπορεί να γίνει με ό,τι ρούχο θέλετε. Η αρχική μας σκέψη ήταν να παραγγείλουμε από amazon, μια στολή εποχής τύπου “φορεσιά της εξοχής” ώστε να μοιάζει σαν κορίτσι του αγρού. Ωστόσο επειδή δεν με λες και οργανωτική, έμεινε τόσο τελευταία στιγμή που δεν θα προλάβαινε να φτάσει στην Ελλάδα. Κι έτσι αυτοσχεδιάσαμε.

    Η Μελίτα έβγαζε ρούχα, δοκίμαζε φορέματα, άλλαζε γνώμη (και όλα αυτά από τη δικιά μου ντουλάπα εννοείται) και τελικά κατέληξε σε αυτή τη φούστα μου που στην Μελίτα φορεμένη ως στράπλες φόρεμα ήταν ιδανικό. Εννοείται με το κατάλληλο μπλουζάκι από μέσα, μην πάθει και καμία πνευμονία! Η κόκκινη ζώνη όλα τα λεφτά, από ένα παλιότερο μου κόκκινο φόρεμα και τα παπούτσια απλά δικά της.

    diy χειροποίητη στολή Ξωτικό των Μανιταριών - Απόκριες
    • Διαβάστε περισσότερα:

    Αξεσουάρ για το κεφάλι

    Πάμε τώρα στο κεφάλι. Οι μοναδικές μας αγορές ήταν αυτό το στεφανάκι με τα λουλούδια και τα αξεσουάρ μανιτάρια που τα είχα πάρει από ένα online κατάστημα του εξωτερικού. Το στεφανάκι το πήραμε από το γνωστό παιχνιδοπολυκατάστημα. Τα μανιτάρια ήταν δύο ειδών. Τα βρήκαμε σε σκουλαρικάκια κρεμαστά που ήταν so cute! Και επίσης βρήκαμε και πιαστράκια μανιτάρια που ολοκλήρωσαν το στυλ και την εμφάνιση των μαλλιών. Το look ολοκληρώθηκε με τα αυτιά των ξωτικών που και αυτά τα είχαμε από παλιότερο αποκριάτικο ντύσιμο.

    Στο Amazon σας βρήκα παρεμφερή αξεσουάρ ώστε να μην χρειαστεί να ψάξετε σε πολλά μαγαζιά. Ολα από ένα νοικοκυρεμένα! Φυσικά θα βρειτε και διαφορετικά στυλ σε νεράιδες, οπότε δείτε ποιο είναι το στυλ που αρέσει σε εσάς ή το παιδί σας. Υπάρχουν νεράιδες με πράσινα ρούχα, νεράιδες φαντασίας με στέμματα και κορώνες, υπάρχουν νεράιδες σε στυλ Αρχοντας των Δακτυλιδιών. Οπότε πάρτε από εμάς την έμπνευση και έπειτα απογειώστε την αμφίεσή σας όπως εσείς την φαντάζεστε.

    Βρείτε τα αξεσουάρ για να ολοκληρώσετε τη στολή στο amazon: Φόρεμα για μικρά παιδιά ή φόρεμα για εφήβους και ενήλικες + σκουλαρίκια + αυτιά με τιάρα ή αυτιά με στεφανάκι + γυαλιά μανιτάρια

    Make up για ξωτικό

    Τώρα νομίζω ότι το make up ήταν που έκανε τη διαφορά. Άλλωστε αυτό ήταν και η αφετηρία της έμπνευσης. Βλέπετε, η Μελίτα ακολουθεί διάφορες make up influencers στο tik tok και στο youtube που πραγματικά είναι υπερταλαντούχες. Μία από αυτές είχε κάνει το συγκεκριμένο μακιγιάζ και η Μελίτα, έπειτα από μία πρόβα στο σπίτι, έκανε μια πολύ όμορφη προσπάθεια για ένα παιδί 11 χρονών τότε! Εσείς τι λέτε;

    Κυρίαρχο στοιχείο στο μακιγιάζ το κόκκινο χρώμα αλλά και οι πιτσιλιές για να μοιάζει με μανιταράκι. Ένα έντονο κραγιόν σε κόκκινο χρώμα και είστε έτοιμες.

    diy χειροποίητη στολή Ξωτικό των Μανιταριών - Απόκριες

    Παραπάνω θα βρείτε κι άλλα link από diy στολές που έχουμε φτιάξει για τα παιδιά. Είναι σίγουρο πως θα εμπνευστείτε και με λίγες παραλλαγές θα δημιουργήσετε μια όμορφη στολή. Καλή επιτυχία και καλή αποκριά σε όλους!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης