ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου με diy αξεσουάρ

    Τελευταία εβδομάδα της αποκριάς και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία εύκολη κατασκευή που έκανα πέρυσι για να το χρησιμοποιήσω ως βασικό αξεσουάρ για την αποκριάτικης στολή πωλητής σε γήπεδο που ντύθηκε ο γιος μου. Φυσικά ήταν και η στολή αυτοσχέδια και αποδείχθηκε πολύ πρωτότυπη αλλά δυστυχώς δεν έχω πολύ φωτογραφικό υλικό να σας δείξω. Παρακάτω όμως θα δείτε πώς έφτιαξα ένα καφάσι με τα καλούδια που “πουλούσε” στο αποκριάτικο πάρτυ του σχολείου ο δικός μου πωλητής γηπέδου. 

    Αυτοσχέδια αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου

    Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το καφάσι:

    • ένα ξύλινο ή χαρτινο καφάσι 
    • κόκκινο ή ριγέ κόκκινο λευκό χαρτί περιτυλίγματος
    • κόκκινο χαρτόνι κανσόν
    • κορδέλες φαρδιές (δύο δάχτυλα τουλάχιστον)
    • 2 χάρτινες θήκες για ποπ κορν
    • 2 αναψυκτικά μικρά ή χυμούς (άδεια)
    • 1 πακέτο ποπ κορν
    • 2 μικρά πακέτα πατατάκια (ή ό,τι άλλο θέλετε)
    • 1-2 σοκολάτες ή σοκοφρέτες
    • πιστόλι σιλικόνης
    • στικ σιλικόνης
    • συρραπτικό

    Για καφάσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο καφάσι που μπορεί να σας δώσει ο μανάβης σας και να το βάψετε αλλά εγώ προτίμησα ένα χάρτινο καφάσι. (παρόμοια καφάσια μπορείτε να βρείτε μικρά στα μανάβικα, ενώ αν θέλετε λίγο μεγαλύτερο μπορείτε να βρείτε και στα σούπερ μάρκετ). Το δικό μου ήταν μεγαλούτσικο και ήταν από συσκευασίες ψωμιού του τοστ. Το καλό ήταν πως είχε ανοίγματα μεταφοράς δεξιά και αριστερά και με βόλεψε για να δέσω τις κορδέλες από το οποίο θα κρέμονταν. Μπορείτε ίσως να χρησιμοποιήσετε κι έναν δίσκο αλλά είναι πιο μπελαλίδικο στο κρέμασμά του.

    Επόμενο βήμα ήταν να το καλύψω το καφάσι με χαρτί. Μπορείτε αν θέλετε να το βάψετε αλλά το θεώρησα πιο μπελαλίδικο και προτίμησα να το καλύψω με χαρτί. Αρχικά έκοψα ένα κομμάτι κόκκινο κανσόν για τον εσωτερικό πάτο του. Έπειτα έκοψα ένα ορθογώνιο κομμάτι χαρτί περιτυλίγματος για τον κάτω πάτο του κουτιού και μετά κάλυψα τα πλαϊνά μέρη του. Η αρχική σκέψη ήταν να φτιάξω και κόκκινες ρίγες με λευκό κανσόν ώστε να γίνει ριγέ αλλά τελικά επειδή έφτασα να το φτιάχνω τελευταία στιγμή, το παρέλειψα. Για όλα τα παραπάνω χρησιμοποίησα κόλλα σιλικόνης που εφάρμοσα με το πιστόλι σιλικόνης, σύμμαχό μου σε πολλές κατασκευές!

    Ως εδώ είναι το πιο δύσκολο μέρος της κατασκευής. Το επόμενο βήμα ήταν να κόψω και να δέσω τις κορδέλες στα πλαϊνά. Εδώ χρειάστηκα τη βοήθεια του γιου μου. Του είπα να κρατήσει το καφάσι μπροστά του κι εγώ έκοψα και έδεσα τις κορδέλες υπολογίζοντας το μήκος που έπρεπε να έχουν περνώντας τες από τον λαιμό του.

    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου - Καφάσι προϊόντων προς πώληση
    Καφάσι προϊόντων ως αξεσουάρ για στολή πωλητή σε γήπεδο

    Επόμενη κατασκευή ήταν οι χάρτινες θήκες ποπ κορν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες θήκες του εμπορίου (εμένα μου είχαν περισσέψει από ένα πάρτυ μας) ή να εκτυπώσετε σε χαρτόνι από το ίντερνετ.

    Αφού τις διπλώσετε και τις συναρμολογήσετε τις γεμίζετε με λευκά χαρτιά που θα τσαλακώσετε σε μπάλες ή διάφανο νάιλον από κάποια συσκευασία ή θήκες από καθαριστήριο (θέλουμε να προεξέχει από τη θήκη). Για πιο σταθερό αποτέλεσμα κολλήστε τα χαρτιά ή το νάιλον στον πάτο και στα πλαϊνά της θήκης. Μετά κολλήστε με το πιστόλι σιλικόνης τα ποπ κορν επάνω στο χαρτί. Μεγάλη προσοχή! Να τονίσετε στο παιδί ότι δεν πρέπει να φάει από αυτά και να προσέχει και τους φίλους του να μην… κεραστούν ποπ κορν!

    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου - Καφάσι προϊόντων
    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου – Καφάσι προϊόντων

    Τελευταίο βήμα είναι να κολλήσετε με τη σιλικόνη τα υπόλοιπα προϊόντα που θα πουλάει ο πωλητής! Τα αναψυκτικά, για να είναι ελαφρύ το καφάσι, καλό θα είναι να είναι άδεια. Εγώ κόλλησα με κολλητική ταινία το άνοιγμα για να μην χωθεί … καταλάθος… κανένα δαχτυλάκι πονηρό μέσα! Στη μέση κόλλησα τα σακουλάκια με τα πατατάκια και στο μπροστινό μέρος σοκοφρέτες και σοκολάτες. Εννοείται πως αυτά κατά τη διάρκεια του πάρτυ φαγώθηκαν από τον ίδιο τον πωλητή και τους φίλους του γι αυτό και βλέπετε στις φωτογραφίες διαφορετικά σακουλάκια. Γιατί ο Θάνος πήγε 2 φορές σε πάρτυ οπότε στο δεύτερο ξανακολλήσαμε νέα προϊόντα! Χαχα!


    Βρείτε στο Ανθομέλι πολλές ιδέες για αποκριάτικες χειροποίητες στολές: Πως να φτιάξετε αποκριάτικη στολή φαντασματάκι pac man άλλες δέκα diy κατασκευές


    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου - Καφάσι προϊόντων
    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου – Καφάσι προϊόντων

    Στο πάρτυ μάλιστα που έγινε στην τάξη τους την τελευταία μέρα πριν το τριήμερο της Κ. Δευτέρας στήθηκε και μπουφές με σνακ και χυμούς που έφεραν από το σπίτι τους τα ίδια τα παιδιά. Κι όπως κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις ο Θάνος μου ζητάει παραγγελιά τηγανίτες. Χρησιμοποίησα κι εγώ χάρτινες θήκες για παγωτό κι έβαλα τις τηγανίτες μου οι οποίες τελείωσαν στο λεπτό φυσικά!

    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου - Καφάσι προϊόντων
    Να τες αφράτες και λαχταριστές οι τηγανίτες μου!

    Στην πόρτα σας σε λίγες ώρες με ελάχιστη παραγγελία 25€ και ώρες παράδοσης 07:00 με 23:00!

    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου με diy αξεσουάρ 5

    Τα ρούχα για την αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου

    Για ρούχα μπορείτε να φορέσετε ένα τζιν, ένα λευκό πουκάμισο με παπιόν και μια κόκκινη ολόσωμη ποδιά με καπέλο. Εναλλακτικά μπορείτε να φορέσετε τζιν με κόκκινο ή λευκό πόλο μπλουζάκι και καπέλο αθλητικό με γίσσο. Δυστυχώς δεν έβγαλα πολλές φωτογραφίες εκείνες τις μέρες οπότε δεν έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα της στολής.

    Αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου με diy αξεσουάρ 7
    Τώρα θα μου πείτε πού κολλάει το όπλο σε αυτή τη στολή! Απόκριες έχουμε και κάνουμε ό,τι θέλουμε και γινόμαστε και κατάσκοποι αν θέλουμε που αναζητάμε μεταμφιεσμένοι στο γήπεδο τον κακοποιό!

    Εμπνευστείτε περισσότερο


    Είτε ντυθεί το παιδί σας είτε εσείς με στολή πωλητής γηπέδου σας ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα!

    Κατερίνα

    If you like it, pin in!

    Ιδέες για αποκριάτικες στολές. Αυτοσχέδια αποκριάτικη στολή πωλητής γηπέδου. Πως να φτιάξετε ένα καφάσι προϊόντων προς πώληση και τι ρούχα θα φορέσετε!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης