ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    DIY αποκριάτικη στολή Σύννεφο με βροχή, ήλιο και ουράνιο τόξο

    Σήμερα θα δούμε παρέα πως να φτιάξετε μια χειροποίητη στολή για τις Απόκριες και συγκεκριμένα τη στολή Σύννεφο με βροχή, ε και λίγο ήλιο κι ένα ουράνιο τόξο. Σας μπέρδεψα; Μην ανησυχείτε. Θα τα δούμε όλα αναλυτικά!

    Στο σχολείο της Μελίτας θα διοργανωνόταν διαγωνισμός για τη καλύτερη στολή ενηλίκων και φυσικά όπου γάμος και χαρά, εμείς πρώτοι! Για μέρες σκεφτόμουν τι θα ήταν αυτό που θα μας έκανε να πάρουμε την πρώτη θέση. Και όχι γιατί είμαι της πρωτιάς αλλά γιατί το δώρο θα ήταν ένα ταξίδι στη Ναύπακτο με διανυκτέρευση, σε μια από τις αγαπημένες μου πόλεις. Ψάχνοντας στο pinterest βρήκα αυτό που μου έκανε το κλικ! Ωστόσο, δεν το βρήκα πολύ νωρίς κι έτσι μαζί με τον Κώστα, στις έντεκα η ώρα το βράδυ πριν τη γιορτή, κατασκευάζαμε δύο τεράστια καπέλα σύννεφα μαζί με τη βροχή, τον ήλιο και το ουράνιο τόξο τους! “Σύννεφο με βροχή” το βασικό όνομα που δώσαμε στην χειροποίητη στολή μας.

    DIY αποκριάτικη στολή Σύννεφο με βροχή, ήλιο και ουράνιο τόξο 1

    Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ώρα μόνο το νου μου στις φωτογραφίες δεν είχα. Ήμασταν μέχρι αργά στο σχολείο για την προετοιμασία της γιορτής, μετά να γυρίσουμε σπίτι να τακτοποιήσουμε την Μελίτα, να φάμε κατιτίς και μετά να ξεκινήσουμε την κατασκευή για το diy καπέλο “Σύννεφο με βροχή“! Καταλαβαίνετε φυσικά την κούραση! Αλλά ήμασταν από την άλλη και ενθουσιασμένοι οπότε αυτό υπερτερούσε.

    Χειροποίητη στολή Σύννεφο με βροχή (diy)

    Υλικά που χρειαστήκαμε:

    • 1 πλαστικό καπέλο με γείσο
    • χαρτόνι χοντρό (χαρτόκουτα)
    • βαμβάκι
    • κόλλα λευκή υγρή (θα τη βρείτε και εδώ)
    • κορδέλα γαλάζια
    • χαρτόνι μπλε και λευκό ή ασημί (μεταλλικό ή γκλίτερ αφρώδες)
    • Χαρτόνι σε διάφορα χρώματα για τον ήλιο και το ουράνιο τόξο.
    • αδιάβροχο πόντζο (προαιρετικά)- θα το βρείτε εδώ και είναι επίσης τέλειο για να το έχετε στην τσάντα σας για ώρα ανάγκης ή για ένα ταξίδι
    • γαλότσες (προαιρετικά)
    • μαύρα ρούχα
    DIY αποκριάτικη στολή Σύννεφο με βροχή, ήλιο και ουράνιο τόξο 3
    Diy (χειροποίητη) αποκριάτικη στολή Σύννεφο με βροχή και ήλιο ή ουράνιο τόξο

    Πώς θα φτιάξετε τη στολή

    Εν τάχει, να σας πω ότι θα χρειαστεί να κόψετε το χαρτόνι (από χαρτόκουτα όχι πολύ χοντρή) σε σχήμα οβάλ και κεντρικά να κάνετε μια τρύπα όσο το καπέλο ώστε να μπει μέσα και να σταθεί (μπαίνει από κάτω προς τα πάνω). Κολλήστε το κάτω μέρος του γείσου του καπέλου στο κάτω μέρος του χαρτονιού για να σταθεροποιηθεί.

    Και μετά αρχίζει η διαδικασία του κολλήματος του βαμβακιού όπου θα χρειαστεί αρκετά χέρια για να τελειώσετε και να μην σας πάρει ώρες. Απλώνετε κόλλα και κολλάτε, απλώνετε, κολλάτε.

    Αφού τελειώσετε το σύννεφο, αρχίστε να ετοιμάζετε τις κορδέλες και τις σταγόνες. Κόψτε την κορδέλα σε ασύμμετρα μήκη και στην άκρη τους κολλήστε τις σταγόνες της βροχής που θα φτιάξετε από λευκό και μπλε χαρτόνι. Μετά κολλήστε την άλλη άκρη πάνω στο καπέλο (ανάμεσα από τα βαμβάκια).

    Τέλος θα χρειαστεί να φτιάξετε έναν ήλιο και ένα ουράνιο τόξο από χαρτόνι και να το σταθεροποιήσετε πάνω στο καπέλο, ανάμεσα από τα βαμβάκια.

    Και τσουπ είστε έτοιμοι!!!

    DIY αποκριάτικη στολή Σύννεφο με βροχή, ήλιο και ουράνιο τόξο 5
    Καπέλο σύννεφο με βροχή και ουράνιο τόξο

    Εμείς φορέσαμε και δύο γαλάζια αδιάβροχα που είχαμε πάρει για το ταξίδι μας στο Παρίσι και έτσι ήμασταν κομπλέ! Αλλά δεν είναι ανάγκη να φορέσετε κι εσείς το ίδιο. Το καπέλο είναι τόσο εντυπωσιακό που κανείς δεν θα κοιτάει τι φοράτε! Ένα μαύρο outfit αρκεί ενδεχομένως!

    Tip για παιδική αποκριάτικη στολή: Αν έχετε μικρότερο παιδί ή ακόμα και για εσάς μπορείτε να συνδυάσετε και να φτιάξετε με τούλια μια φούστα ουράνιο τόξο, όπως είχαμε κάνει εμείς με τον μονόκερο (δείτε εδώ). Μπορείτε εσωτερικά να φοράει λευκά ρούχα για να κάνετε και αντίθεση σε περίπτωση που ντυθείτε όλοι το ίδιο.

    DIY αποκριάτικη στολή Σύννεφο με βροχή, ήλιο και ουράνιο τόξο 7
    Στολή Σύννεφο με βροχή και ουράνιο τόξο

    Διαβάστε περισσότερα:


    Κερδίσαμε το Α’ βραβείο!

    Πρέπει να σας πω ότι τελικά κερδίσαμε το πρώτο βραβείο καθώς χορέψαμε και το τραγούδι “When the rain begins to fall, I’ll be your sunshine in your life” και αφού προτρέψαμε όλους να αφουγκραστούν το motto μας ότι “μετά τη βροχή, βγαίνει πάντα το ουράνιο τόξο!”. Πήγαμε και το ταξιδάκι μας και γεμίσαμε για ακόμη μια φορά με ωραίες αναμνήσεις. Οπότε χαλάλι και η κούραση! Να είμαστε καλά και φέτος να κερδίσουμε! χεχε!

    Ταξίδια στη Ναύπακτο

    Κι αν απ’ όλα αυτά μείνατε με τη σκέψη του ταξιδιού στη Ναύπακτο να σας μεταφέρω έστω και νοερά εκεί μέσα από τις δικές μας φωτογραφίες και κείμενα που έγραψα στο Ανθομέλι για την αγαπημένη μας πλέον Ναύπακτο και τη γύρω περιοχή που δεν είναι λίγες οι φορές που την έχουμε επισκεφτεί!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Καλές απόκριες αγαπημένοι μου με τρέλα!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Τι ιδέες εκπληκτικές και πόσο πολύ σας ταίριαξε αυτό το αυτοσχέδιο χειροποίητο σετ!!! Μπράβο Κάλη και Κώστα για την σύλληψη και την υλοποίηση της ιδέας. Είστε έμπνευση!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης