ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αποκριάτικη diy στολή Ζαχαρωτό ή Marshmallow

    Εντάξει μπορεί να διανύυουμε την τελευταία εβδομάδα του καρναβαλιού αλλά μην ξεχνάμε ότι φτάνουμε και στην κορύφωσή του. Μήπως λοιπόν είστε από αυτούς που πάντα γιορτάζετε το τελευταίο Σαββατοκύριακο ή μήπως το παιδί σας βαρέθηκε τη στολή του και θέλει αλλαγή (κάτι που συμβαίνει στην κόρη μου κάθε μέρα…). Σας έχω μια υπέροχη λύση για να αξιοποιήσετε τις παλιές σας μονόχρωμες στολές και να γίνουν οι μικρές σας ακόμα πιο καραμελένιες. Στολή ζαχαρωτό, λοιπόν, που θα την φτιάξετε μόνες σας. Ναι, ναι… δεν θέλω σχόλια του τύπου, δεν μπορώ και τέτοια… πίσω και σας έφαγα! Πανεύκολη αποκριάτικη diy στολή “ζαχαρωτό” ακόμα και για αρχάριους που την εμπνευστήκαμε από την αγαπημένη youtuber της κόρης μου (ω, ναι το ζήσαμε κι αυτό!). Και επειδή ως μαμά που αγαπάω πολύ τα ντυσίματα και τις στολές δεν μπορούσα να πω όχι (αν και στην αρχή ομολογώ ότι αρνήθηκα 2-3 φορές όταν μου το είπε!) πραγματικά ομολογώ ότι την απόλαυσα αυτή την δημιουργία και η κόρη μου ήταν μια κούκλα ζαχαρένια φορώντας της. 

    apokriatiki_stoli_zacharoto_6

    ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ (DIY) ΣΤΟΛΗ “ΖΑΧΑΡΩΤΟ” 

    Θα χρειαστείτε:

    Για τη στολή

    • Mια μονόχρωμη στολή/κορμάκι με τουτού (εμείς πήραμε την περσινή από τον παιδικό που είχε ντυθεί χιονούλα)
    • Ζαχαρωτά (marshmallows)
    • Σιλικόνη 

    Απλώνετε την στολή σε ένα τραπέζι και βάζοντας θερμόκολλα με πιστόλι σιλικόνης πάνω σε κάθε κομμάτι το κολάτε πάνω στο ύφασμα (φαντάζομαι ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και με κόλλα υφάσματος αλλά δεν είχα). 

    Προσωπικά δεν έβαλα ζαχαρωτά στην πλάτη και στο πίσω μέρος της φούστας για να είναι λίγο εύκολο για το παιδί όταν κάθεται. 

    apokriatiki_stoli_zacharoto_7

    Tip: Προτιμήστε να μην κόψετε τα ζαχαρωτά αλλά να τα κολλήσετε ολόκληρα για να μην κολλάνε. Ωστόσο αν κάποια είναι πολύ μεγάλα κόψτε τα στα δύο και επιλέξτε φυσικά η κομμένη πλευρά να ακουμπάει στο ύφασμα. Τα marshmallow μετά από λιγο θα στεγνώσουν ακόμα περισσότερο οπότε μην τα φοβάστε ότι θα κολλάνε.

    Για το ραβδάκι

    • ένα πλαστικό “καλαμάκι” που βάζουν τα μπαλόνια
    • κορδέλες

    Για τη στέκα

    • μια πλαστική στέκα

    Τη στέκα και το ραβδάκι μπορείτε να τα στολίσετε κατά βούληση. Εμείς βέβαια στέκα δεν φτιάξαμε γιατί την έπιασε εκείνη την στιγμή το στριφνό της την κόρης μου και τελικά προτίμησε τη στέκα πριγκίπισσα. 

    apokriatiki_stoli_zacharoto

    Για το κολιέ

    • Κλωστή
    • βελόνα
    • Κορδέλα
    apokritiki_stoli_zacharoto_2

    Το κολιέ για να πω την αλήθεια είναι περισσότερο μπελαλίδικο απ’ ότι φαίνεται στο βιντέκι. Με το που περνάει η βελόνα με την κλωστή μέσα από ζαχαρωτό, αρχίζει και κολλάει και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να περάσει στο επόμενο ζαχαρωτό. Επίσης στο τέλος μένει να βρείτε τρόπο να το δέσετε όλο αυτό το βαρύ κολιέ στον λαιμό του παιδιού.

    apokritikh_stolh_karamela

    Tip 1: Φτιάξτε το κολιέ σε μέγεθος που να φαίνεται μόνο μπροστά ώστε η κλωστή που θα περισσέψει να την ντύσετε με κορδέλα και έτσι να μπορείτε να το δέσετε πίσω από τον λαιμό του παιδιού και φυσικά να το επαναχρησισμοποιήσετε (με σκέτη κλωστή θα χρειαστεί να το κόψετε). 

    Tip 2: Προτείνω μισό κολιέ γιατί με το βάρος τους θα αρχίζουν να σχίζονται – η λεπτή κλωστή λειτουργεί εσωτερικά ως μαχαίρι αν είναι πολύ βαρύ το marshmallow.

    Και τώρα που την είδατε… μην διστάσετε! Η στολή είναι πανεύκολο να γίνει και φυσικα να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε πολλά συγχαρητήρια! Η Μελίτα τη φόρεσε στην αποκριάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου της και ενθουσιάστηκαν όλοι!

    Καλή συνέχεια στην αποκριά σας και εντός της εβδομάδας έρχονται και άλλες ιδέες για στολές! 

    Κάλη


    Για περισσότερες ιδέες για αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ για τις απόκριες δείτε εδώ αλλά και στην κατηγορία μας Απόκριες:

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Η στολή της μικρής ήταν super!!!!!! Και το κορίτσι μας ένα κουκλί ζωγραφιστό!!!!!! Τέλει η ιδέα της να την φτιάξεις και πολύ καλά έκανες και την άκουσες με την 3 φορά!!!!!! Να μην ξαναγίνει παρακαλώ!!!αχαχαχα!!!!!!!!!!!!Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!

    2. Μα τι κάνει αυτό το Ανθομέλι! Ότι θα το έβλεπα και αυτό, δηλαδή η Κάλυ να κατασκευάζει στολές για την κόρη της δεν το πίστευα! Ότι θα άλλαζαν στολές κάθε μέρα ε ναι βέβαια το πίστευα,, αλλά ότι θα τις φτιάχανε κιόλας αυτό όχι. Μπράβο στην Μελίτα για την ιδέα και μπράβο στην Κάλη που ξεπερνάει τον εαυτό της και τις κατασκευάζει. Πολλά φιλιά σε αυτό το ζαχαρένιο κουκλάκι που είναι να το φας μαζί με τα ζαχαρωτά!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης