ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά

    Ποτέ δεν θα πίστευα ότι ένα μικρό νησί στον Κορινθιακό κόλπο και με τόσους λίγους μόνιμους κατοίκους θα ήταν τόσο γνωστό σε όλους εκτός από εμένα. Τελικά να γιατί αγαπώ τα ταξίδια! Είναι μια μόνιμη πηγή γνώσης και εμπειριών που κανένα βιβλίο και κανένα σχολείο δεν μπορεί να σου προσφέρει. Ο λόγος για το νησί Τριζόνια λίγα μόλις μίλια από τη Ναύπακτο, το μοναδικό κατοικημένοι νησί στον Κορινθιακό κόλπο. Και φυσικά το γνώρισα παρέα με τους Travel Bloggers Greece έπειτα από την πρόσκληση του Go Nafpaktia για την Εβδομάδα Τουρισμού Go West.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 1

    Ο γύρος του νησιού

    H παρέα με ανεβασμένη διάθεση ξεκίνησε το μεσημεράκι από τη Ναύπακτο και σε ούτε 20 λεπτά βρισκόμασταν στα Χάνια. Από εκεί με το πλοιάριο, έστω κι αν το κρύο onboard ήταν τσουχτερό, κάναμε τον γύρο του νησιού και θαυμάσαμε τη φυσική του ομορφιά. Ανυπομονούσαμε ωστόσο να φτάσουμε γιατί το νησί μας περίμενε με πλήρη καλοκαιρινή διάθεση.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 3
    Κάνοντας βόλτα γύρω από το νησί Τριζόνια
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 5
    Με μπουφάν μεν αλλά με άκρως καλοκαιρινή διάθεση πάνω στο πλοιάριο για τα Τριζόνια
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 7
    Γιατί τα ταξίδια μας στη Ναυπακτία είναι αντρική υπόθεση!

    Info: Μόλις 25 χλμ. από τη Ναύπακτο, στο χωριό Χάνια, υπάρχουν πλοιάρια που με μόλις 1 ευρώ το άτομο και μέσα σε 5 λεπτά μπορούν να σας μεταφέρουν στα Τριζόνια. Ωστόσο αν θα μείνετε εκεί, να ξέρετε ότι δεν υπάρχει μεγάλο σούπερ μάρκετ, οπότε καλό θα είναι να προμηθευτείτε από απέναντι ό,τι πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε για τις διακοπές σας.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 9
    Τα παιδιά απόλαυσαν τη βόλτα μας με το πλοιάριο και ήταν τα μόνο που δεν παραπονέθηκαν για το πότε θα φτάσουμε στα Τριζόνια!

    Φαγητό στα Τριζόνια

    Και μετά από τον γύρο του νησιού και τις απαραίτητες φωτογραφίες, φτάσαμε στο λιμάνι όπου αποβιβαστήκαμε. Το λιμάνι είναι γραφικό και οι ταβερνούλες του σας περιμένουν για τηγανιτό ψαράκι και άλλα καλούδια.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 11
    Φτάνοντας στα Τριζόνια
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 13
    Νησιώτικος αέρας πνέει στο νησί

    Εμείς κατευθυνθήκαμε προς την ταβέρνα Όστρια όπου οι ιδιοκτήτες μας περίμεναν με σπιτικές άκρως καλοκαιρινές λεμονάδες για το καλωσόρισμα (αν ζηλέψατε θα τις βρείτε κι εσείς στο καφέ Ancora). Εν συνεχεία όμως του δώσαμε και κατάλαβε με θαλασσινές και παραδοσιακές νησιώτικες γεύσεις.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 15
    Η ταβέρνα Όστρια
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 17
    Οι λεμονάδες τους έγιναν ανάρπαστες
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 19
    Φρέσκο ψαράκι και σαλάτες που μας ενθουσίασαν όλους στην ταβέρνα Όστρια
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 21
    Και φρέσκα μύδια στην ταβέρνα Όστρια

    Info: Για καφέ, πρωινό (brunch), pizza, pasta, γλυκά, σπιτικές λεμονάδες (αυτές που ήπιαμε εμείς), βάφλες, παγωτά και cocktails σας προτείνουμε το Ancora που με θέα τον Κορινθιακό θα σας προσφέρει πολλές στιγμές χαλάρωσης αλλά και καλοκαιρινών vibes.

    Ώρα για πεζοπορία

    Και μετά από το φαγοπότι μας είχε έρθει η ώρα να κάψουμε ό,τι είχαμε φάει. Το νησί δεν έχει κάποιο μεγάλο μονοπάτι πεζοπορίας ή ποδηλασίας αλλά αυτά που έχει είναι υπεραρκετά για να σας γεμίσουν υπέροχες εικόνες φύσης και ξεγνοιασιάς. Φανταστείτε ότι το μέγιστο μήκος του νησιού είναι μόλις 3 χλμ.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 23
    Το μονοπάτι θα σας οδηγήσει μέσα στο νησί και μετά πάλι πίσω στο λιμάνι

    Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η καθαριότητα του μονοπατιού και ελπίζω να μένει έτσι και το καλοκαίρι που ο τουρισμός είναι υψηλότερος.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 25
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 27
    Η παρέα θέλησε να περπατήσει όλο το μονοπάτι και δεν το μετανιώσαμε γιατί η φύση ήταν μαγική

    Εάν διασχίσετε το νησί με τα πόδια, ανεβείτε και σε κάποιο ψηλό σημείο για να δείτε τη θέμα του νησιού πανοραμικά. Είναι υπέροχα!

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 29
    Πανοραμική θέα του νησιού Τριζόνια
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 31
    Πανοραμική θέα του νησιού Τριζόνια
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 33
    Πόπη, Celeste, Amber, Elena, Kostas, Ιωάννα περάσαμε υπέροχα!

    Μάθετε περισσότερα για τη Ναύπακτο και τη Ναυπακτία


    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 35

    Διακοπές στα Τριζόνια

    Τα Τριζόνια είναι ακριβώς ό, τι θέλει κάποιος που αναζητάει έναν προορισμό για ήσυχες διακοπές, ή μια εξόρμηση με το ταίρι του ή την οικογένειά του για να ξεφύγει από τα καθιερωμένα. Με μόνο 40 κλίνες και λίγες ταβέρνες, οι διακοπές σας μπορούν να γίνουν μαγικές, ειδικά αν δεν επισκεφτείτε το νησί τον Αύγουστο, που όπως μάθαμε τον κόσμο του τον έχει. Για μένα προσωπικά το νησί θα ήταν ιδανικό για ένα Σαββατοκύριακο, ώστε να γεμίσουν οι μπαταρίες μου, να φάω καλά και να απολαύσω φύση. Τα παιδιά επίσης μπορούν να παίξουν ανεμπόδιστα χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων και να κολυμπήσουν σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 37
    Στο λιμάνι στα Τριζόνια όπου αγκυροβολούν το καλοκαίρι από μικρές ψαρόβαρκες μέχρι πολυτελή σκάφη

    Το νησί έχει πολλούς κολπίσκους περιμετρικά για να κάνετε το μπάνιο σας. Οι πιο γνωστές όμως παραλίες είναι η πούντα με τα Άσπρα Χαλίκια, η πούντα με τα Κόκκινα Χαλίκια και οι Καψάλες. Στο χωριό θα βρείτε κι έναν μικρό κολπίσκο που όμως γίνεται αποδέκτης πολλών τουριστών που τη συνδυάζουν με καλό φαγητό ή καφεδάκι και παγωτό στις ταβέρνες του νησιού.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 39
    Στο νησί Τριζόνια

    Info: Τα Τριζόνια είχαν όμως και διάσημους θαυμαστές, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης που το ζαχάρωνε επικίνδυνα. Τελικά όμως δεν κατάφερε να το αποκτήσει και ο Σκορπιός ήταν η αμέσως επομενη επιλογή του.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 41
    Η Μελίτα απόλαυσε το νησί με τις φίλες της καθώς δεν η έλλειψη αυτοκινήτων έδωσε στα παιδιά μεγάλη ελευθερία.

    Αν σας ενδιαφέρει να μείνετε στο νησί, σας προτείνουμε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Ίασμος, τα οποίο είχαμε την τύχη να δούμε εσωτερικά και μας άρεσαν πολύ για οικογενειακές διακοπές ή ακόμα και για να πάει κάποιος με φίλους ή το ζευγάρι του.

    Kάντε την κράτησή σας από το booking.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 43
    Ενοικιαζόμενα δωμάτια Ίασμος
    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 45
    Ενοικιαζόμενα δωμάτια Ίασμος

    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα εκτός από το Go Nafpaktia να ευχαριστήσω και την κα. Ιωάννα Σίνη που με πολλή χαρά μας περιποιήθηκε και μας έδειξε τα μέρη της, που με τόσο πάθος φροντίζει και στηρίζει.

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά 49
    Με την ομάδα του Go Nafpaktia, τους Travel Bloggers Greece αλλά και άλλων ταξιδιωτικών γραφείων που ήταν στην παρέα μας.

    Πως σας φάνηκε η ημερήσια εκδρομή μας στα Τριζόνια; Αλήθεια εσείς έχετε πάει; Τα γνωρίζατε; Θα χαρώ να μάθω τη δική σας εμπειρία!

    Κάλη


    Pin it for later

    Οικογενειακή εκδρομή στα Τριζόνια με τα παιδιά από το www.anthomeli.com

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Σίγουρα με την ανάρτησή σου αυτή το νησάκι Τριζόνια μπήκε ως προορισμός και στη δική μας ταξιδιωτική ατζέντα. Δεν θα παραλείψουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε την περιοχή να πάμε και σε αυτό το μαγευτικό νησάκι που τόσο όμορφα μας περιέγραψες.

    2. ακριβές τιμές,καμία υποδομή, παραλίες κομάντο…20 λεπτά μέσο όρο περπάτημα (φανταστείτε μια οικογένεια με μικρά παιδιά και τσάντες να περπατάει για 20λεπτα ανηφόρα κατηφόρα), φαγητό μόνο σε ταβέρνα, οικογένεια 4μελη μέσο όρο 70-80 ευρώ σε κάθε επίσκεψη για φαγητό Χ 2 μεσημεριανό – βραδυνό= 140 -160 ευρώ μόνο για φαγητό τη μέρα……
      Σουβλατζίδικο για το βράδακι στην παραλία…εννοείται δεν έχει,
      Κρεπερι για κρέπα με τα παιδιά βολταροντας…εννοείται δεν έχει,
      Φούρνο για καμία τυρόπιτα…εννοείται δεν έχει,
      Μίνι μάρκετ για τσιγάρα, αναψυκτικό……εννοείται δεν έχει,
      Υποδομές για κλάματα….
      Για οικογένειακες διακοπές απλά μην το διανοηθειτε,εκτός και αν διαθέτετε 200€/μέρα μόνο για φαγητό……
      Όποιος νομίζει ότι υπερβάλλω ας κοπιάσει….
      όλα αυτά το καλοκαίρι του 2022 !!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης