ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οικογενειακό ταξίδι στην όμορφη Ναύπακτο

    Ξέρω ότι πέρασε καιρός από τότε που πήγαμε το ταξίδι μας στην Ναύπακτο παρέα με την ομάδα των Travel Bloggers Greece και καλεσμένοι του πολιτιστικού site Go Nafpaktia αλλά δεν νομίζω να έχετε παράπονο… μια δόση από την ημερήσια εκδρομή μας στην Ορεινή Ναυπακτία είχατε πάρει και χάρηκα πολύ γιατί το feedback που πήραμε ήταν πραγματικά ενθουσιώδες και ταξιδιάρικο! Πιο πολύ όμως χάρηκα γιατί σας άρεσε το φωτογραφικό μας υλικό αλλά και ο τρόπος που κάναμε την παρουσίαση. Ευχαριστούμε πολύ! Ε,  κάθε φορά θα γινόμαστε και καλύτερες! Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε την πόλη της Ναυπάκτου και τα αξιοθέατά της πάλι μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Ανθομέλι και το οικογενειακό μας ταξίδι στην υπέροχη αυτή πόλη που τόσο αγάπησα.

    nafpaktos_cover

    Η Ναύπακτος βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, 10 χλμ ανατολικά του Αντίρριου και η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 3 – 3 1/2 ώρες. Από την στιγμή όμως που θα περάσετε τη γέφυρα θα είστε εκεί σε περίπου δέκα λεπτά!

    nafpaktos_2
    Η πόλη της Ναυπάκτου και το κάστρο της στην κορυφή

    Προσωπικά αγάπησα αυτήν την πόλη πολύ καθώς συνδυάζει πολλά από τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν σε μία περιοχή (όπως και στο Ναύπλιο, ας πούμε)… θάλασσα, πράσινο, ιστορικούς θησαυρούς, ζωντάνια, παλιά πόλη, σοκάκια, μοντέρνα και περιποιημένα καταστήματα.  Είναι σίγουρα μια πόλη που την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις οικογένειες.

    Ναύπακτος-Διαμονή

    Πριν προχωρήσουμε όμως στα ιστορικά στοιχεία επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικές συμβουλές για την διαμονή σας μέσα στην Ναύπακτο (για τα ξενοδοχεία στην Ορεινή Ναυπακτία σας μίλησα εδώ). Εάν δεν είστε πολύ του βουνού και δεν το επιλέξετε για τη διαμονή σας, σας έχω τρεις πολύ καλές προτάσεις για city hotels, δηλαδή ξενοδοχεία εντός της πόλης. Καλές τιμές, δωμάτια άνετα για οικογένειες και στη συγκεκριμένη περίπτωση απίστευτη θέα στον Κορινθιακό και στην γέφυρα Ρίου Αντίρριου. Το Hotel Nafpaktos (fb page εδώ), το Hotel Akti (fb page εδώ) κα το Lepanto Beach Hotel (fb page εδώ)

    Το Hotel Nafpaktos είναι ένα ξενοδοχείο πολύ κοντά στο κέντρο της Πόλης (περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια) που συνδυάζει τις ιδιότητες ενός city hotel και ενός family friendly ξενοδοχείου μιας και βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα, σε ένα όμορφο πάρκο και πεζόδρομο αλλά και δίπλα σε μια παιδική χαρά. Προσφέρει ένα πλούσιο πρωινό και φυσικά έχετε την δυνατότητα να γευτείτε και πολύ καλή ελληνική κουζίνα ανάλογα με το μενού της ημέρας. Το καλύτερο όμως είναι ότι οι ιδιοκτήτες του θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν πολιτιστικοί εκπρόσωποι της πόλης τους μιας και γνωρίζουν όλα όσα πρέπει να ξέρει ο επισκέπτης και ιδιαίτερα μια οικογένεια, όταν επισκέπτεται την περιοχή. 

    Ναύπακτος, Hotel Nafpaktos
    Hotel Nafpaktos
    Ναύπακτος, Hotel Nafpaktos
    Τα πρόσφατα ανακαινισμένα τρίκλινα δωμάτια του Nafpaktos Hotel είναι άνετα για μια τριμελή οικογένεια σαν τη δική μας.

    Για το Hotel Akti παρόλο που δεν έχω προσωπική γνώμη γιατί δεν έμεινα εγώ, έμαθα από αξιόπιστες πηγές ότι ήταν ένα πεντακάθαρο ξενοδοχείο με πολύ φιλικό προσωπικό, το οποίο συνδυάζει τα ίδια υπέροχα χαρακτηριστικά με το Hotel Nafpaktos μιας και βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το blog της φίλης Τζίνας, Εικόνες και Ψίθυροι. 

    nafpaktos_hotel Akti
    Στη Ναύπακτο με τους Travel Bloggers Greece

    Ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και σε έναν υπέροχο πεζόδρομο με πυκνή βλάστηση μπορείτε να βρείτε και το Lepanto Hotel που είναι περισσότερο τουριστικό καθώς η πρόσβαση στη θάλασσα είναι άμεση και η θέα του μαγική.

    Lepanto Hotel, Ναύπακτος
    Lepanto Hotel στη Ναύπακτο
    Lepanto Hotel, Ναύπακτος
    H θέα από το Hotel Lepanto

    H περιοχή γύρω και από τα τρία ξενοδοχεία, Παραλία Γρίμποβου, είναι άκρως οικογενειακή. Μεγάλη παραλία, παιδική χαρά, πεζόδρομος, καφετέριες, παγωτατζίδικα και ταβέρνες.

    nafpaktos_3
    Αγναντεύοντας τη θέα μπροστά από τα ξενοδοχεία Ηotel Nafpaktos και Hotel Akti
    Ναύπακτος
    Η θέα μπροστά από το Hotel Nafpaktos και το Hotel Akti

    Info: Κοντά στα ξενοδοχεία προτείνουμε την ταβέρνα Πέτρινο όπου θα φάτε οικογενειακά, μαμαδίστικα και πεντανόστιμα!


    Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

    Η διαμονή μας εκεί ήταν πραγματικά πολύ άνετη και οι οικοδεσπότες μας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δούμε μέσα σε μια μέρα όλα τα hightlights της πόλης. Αφού λοιπόν επιστρέψαμε από την ημερήσια εκδρομή μας από την Ορεινή Ναυπακτία… ελάχιστη ξεκούραση, φαγητό και έτοιμοι για την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

    Info: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου έλαβε χώρα το 1571 και είναι μία από τις πιο σημαντικές ναυμαχίες στον κόσμο! Η νίκη των Βενετών ανέκοψε την φόρα των Οθωμανών προς την υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που διαφορετικά θα ανέτρεπε το ρου της ιστορίας. Ήταν η μεγαλύτερη, ίσως, νίκη των Χριστιανών έναντι των Ισλαμιστών. Γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά τις 7 Οκτωβρίου.

    Ναυμαχία της Ναυπάκτου
    Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
    Ναυμαχία της Ναυπάκτου
    Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

    Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας στη Ναύπακτο είναι εντυπωσιακή και τολμώ να πω ιδιαίτερα πρωτοποριακή και μοντέρνα σκηνοθετημένη, ειδικά εάν είναι η πρώτη φορά που τη βλέπει κανείς. Το επίπεδο του τελικού αποτελέσματος είναι σε επίπεδο εξωτερικού με δεκάδες ηθοποιούς και τις υπέροχες φορεσιές τους να μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής… και παίζοντας σε ένα φυσικό σκηνικό που δεν είναι άλλο από το παλιό γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου. Η ακουστική είναι εξαιρετική (υπάρχει κυρίως αφήγηση και όχι διάλογος) και η τελική σκηνή της Ναυμαχίας με τις φωτοβολίδες είναι φαντασμαγορική! Φυσικά η παράσταση κλείνει με ένα σόου πυροτεχνημάτων που ομολογώ ότι δεν είχα ξαναδεί από άποψη διάρκειας και ποσότητας. Η Μελίτα φυσικά αποσβολωμένη και εντυπωσιασμένη κοιτούσε ψηλά τον ουρανό μέχρι που έριξαν και το τελευταίο πυροτέχνημα.

    Όσον αφορά στην πόλη, η Ναύπακτος ζει τον δικό της ενθουσιασμό εκείνες τις ημέρες. Το λιμάνι, τα μαγαζιά, τα μπαλκόνια και οι οροφές των κτιρίων είναι γεμάτα κόσμο και αν σκοπεύετε να πάτε κι εσείς την επόμενη φορά, μην παρασυρθείτε (σαν κι εμάς) και πάτε τελευταία στιγμή. Ρωτήστε τους ντόπιους για την ώρα έναρξης της παράστασης και βρεθείτε στο λιμάνι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα. Ο παλμός της πόλης σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Την επόμενη μέρα επίσης μπορείτε να παρευρεθείτε στους θρησκευτικούς εορτασμούς της πόλης και μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, τους ιερείς και την μπάντα του δήμου να φτάσετε μέχρι το παλιό λιμάνι όπου οι εορτασμοί είναι συγκινητικοί. 

    nafpaktos_29
    Εάν την ημέρα της αναπαράστασης δεν καταφέρετε να έχετε καλή θέση, μην διστάσετε να επισκεφτείτε το παλιό λιμάνι την επόμενη μέρα και να θαυμάσετε από κοντά μέρος του σκηνικού της παράστασης.
    nafpaktos_31
    Μιγκέλ ντε Θερβάντες στο λιμάνι της Ναυπάκτου

    Αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας που σαφώς την κάνει και λίγο πιο προσιτή στο απλό κοινό και ειδικά στα παιδιά είναι η ανάμιξη του ονόματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (δηλαδή ο συγγραφέας του Δον Κιχώτη – αν και πολύ αργότερα) που παρευρέθηκε και πολέμησε και ο ίδιος σε αυτή την σπουδαία μάχη. 


    Info: Η ιστορία της Ναυπάκτου ξεκινάει τον 12ο αι. όπου οι Δωριείς αποφάσισαν να ναυπηγήσουν τα πλοία τους σε αυτή την παραθαλάσσια πολιτεία. Το 1407 κατακτάται από τους Ενετούς και ξεκινάει μια μεγάλη περίοδος ακμής που την μετατρέπουν σε σπουδαίο εμπορικό κέντρο. Μετά από περίπου 100 χρόνια και έντονη πολιορκία, η πόλη πέφτει στα χέρια των Οθωμανών, οι οποίοι όμως εξαιτίας των επεκτατικών τους σχεδίων ώθησαν τους Δυτικούς να συνασπιστούν και με τη Ναυμαχία το 1571 να την πάρουν πάλι στα χέρια τους. Ωστόσο το 1701, η Ναύπακτος ξαναπέφτει στα χέρια των Οθωμανών και μένει σε αυτά μέχρι και το 1829 όπου πλέον οχτώ χρόνια μετά την επανάσταση περνάει στους Έλληνες (άργησε αρκετά λόγω της εξαίρετης οχύρωσής της).  


    Το κάστρο της Ναυπάκτου

    Και αφού αφήσαμε πίσω μας την αναπάρασταση της ναυμαχίας, η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στο Κάστρο της Ναυπάκτου. Βλέπετε η Ναύπακτος είναι χτισμένη σε επίπεδα. Στο παρελθόν η πόλη περιφρουρούνταν από πέντε τείχη που ξεκινούσαν χαμηλά από την θάλασσα και έφταναν ως την κορυφή του βουνού. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα τείχη που σώζονται μέχρι σήμερα προέρχονται από Βενετούς μηχανικούς και την περίοδο 1400-1500. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο ζωτικής και στρατηγικής σημασίας ήταν το κάστρο της. Από τον 12ο αι. και την Κάθοδο των Δωριέων, η Ναύπακτος δεν καταλήφθηκε ποτέ από κανέναν εχθρό! Όταν άλλαζε χέρια γινόταν μόνο με την παράδοσή της.  Εντυπωσιακό!

    nafpaktos_30
    Η όψη του κάστρου από το παλιό λιμάνι

    Θεωρώ ότι, αν πάτε στη Ναύπακτο, η επίσκεψη στο κάστρο είναι απαραίτητη, ειδικά εάν έχετε παιδιά. Θα εντυπωσιαστούν, και αν είστε και λίγο θεατρίνοι θα τα κάνετε να νιώσουν σαν μικροί ιππότες! Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια αλλά και το αυτοκίνητο και η είσοδος είναι πολύ προσιτή, αν θυμάμαι καλά στα 2 ευρώ. Από εκεί ξεκινήστε την περιήγησή σας και μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τα σκαλάκια που οδηγούν στα πιο ψηλά τείχη. Η θέα θα σας κόψει την ανάσα και πραγματικά τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν. 

    ellhniki_shmaia

    Αριστερά και δεξιά θα δείτε και τις δύο παραλίες της πόλης, την Ψανή και το Γρίμπορο

    nafpaktos_6
    Η θέα από το κάστρο της Ναυπάκτου
    nafpaktos_9
    Στο κάστρο της Ναυπάκτου
    nafpaktos_12
    Το κάστρο της Ναυπάκτου
    nafpaktos_24
    Διατηρείται ακόμα το σημείο που έριχναν το καυτό λάδι στους εχθρούς!

    Η ωραιότερη θέα είναι αυτή του γραφικού παλιού λιμανιού. Τα τείχη του λιμανιού έχουν σχήμα πετάλου και αποτελούν και αυτά μέρος της βενετσιάνικης κατασκευής με άνοιγμα μόλις 35 μ. Εάν η μέρα είναι καλή, η θέα δεν υπάρχει και φυσικά η φωτογραφική σας μηχανή θα πάρει φωτιά. 

    nafpaktos_8
    Η θέα στο παλιό λιμάνι από το κάστρο της Ναυπάκτου
    nafpaktos_18
    Η θέα προς το παλιό λιμάνι από το κάστρο της Ναυπάκτου

    Παλιά πόλη της Ναυπάκτου

    Μόλις ολοκληρώσετε την περιήγησή σας προτείνω να κατηφορίσετε στην πόλη με τα πόδια (βέβαια μετά θα χρειαστεί να ξαναπάρετε το αυτοκίνητό σας αλλά αξίζει τον κόπο). Η κάθοδος γίνεται κυρίως μέσω της παλιάς πόλης της Ναυπάκτου που είναι ένα μικρό στολίδι. Τα σπίτια περιποιημένα και σε αρμονία με την αρχιτεκτονική της περιοχής και οι κάτοικοι φιλικοί και ομιλητικοί. Τα φυτά και τα δέντρα σε απόλυτη άνθηση (τον Οκτώβριο που πήγαμε εμείς) και οι λωτοί σε πλήρη αφθονία. 

    nafpaktos_21
    Η παλιά πόλη της Ναυπάκτου ανάμεσα στα τείχη του κάστρου
    nafpaktos_14
    Ναύπακτος
    nafpaktos_15
    Ναύπακτος
    nafpaktos_16
    Ναύπακτος

    H κάθοδος γίνεται ακόμα πιο απολαυστική ανάμεσα από τα παλιά τείχη όταν κάνετε και το διάλειμμά σας να βγάλετε τις φωτογραφίες σας και να θαυμάσετε τις όμορφες αυλές. Μην παραλείψετε, ωστόσο, να έχετε μαζί σας 1-2 μπουκαλάκια νερό γιατί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η ζέστη θα σας εξαντλήσει. 

    Και φυσικά μην παραλείψετε να θαυμάσετε την αφθονία των δέντρων που υπάρχει στην περιοχή και τα χρώματα και τα φύλλα τους να σε προσκαλούν να τα δεις από κοντά. Εμείς μάλιστα εκείνη ακριβώς την εβδομάδα είχαμε “εργασία” – συμπτωματικά – στο σχολείο της Μελίτας να μαζέψουμε φύλλα από τα δέντρα και εννοείται ότι τα τιμήσαμε δεόντως!

    nafpaktos_25
    Ναύπακτος

    Ευχαριστούμε το Avance Travel Nafpaktos για την ασφαλή και άνετη μεταφορά μας. Τα βανάκια τους είναι η ιδανική επιλογή εάν είστε μεγάλη παρέα! Θα το καταδιασκεδάσετε και δεν θα έχετε και το άγχος του παρκαρίσματος μέσα στην πόλη!


    Ο Πύργος του Μπότσαρη

    Λίγο πριν φτάσετε όμως στο λιμάνι, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο Σπίτι του Μπότσαρη που στις μέρες μας λειτουργεί ως Ναυτικό Μουσείο. Το κτίριο χρονολογείται από τον 15ο-16ο αι. για τον τότε Ενετό Κυβερνήτη και φυσικά μετέπειτα κατοικούσαν εκεί όλοι οι κυβερνήτες της πόλης. Μετά την απελευθέρωση, το σπίτι πέρασε στα χέρια του Νότη Μπότσαρη από το Σούλι (εξ’ ού και το όνομα που διατηρεί σήμερα). Σήμερα ανήκει στο ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη και το εσωτερικό του είναι εξαιρετικό μιας και ξεδιπλώνεται ολόκληρη η ναυτική ιστορία της περιοχής και συγκεκριμένα των γεγονότων γύρω από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. 

    nafpaktos_26
    O Πύργος του Μπότσαρη στη Ναύπακτο
    nafpaktos_27
    Μέσα στον Πύργο του Μπότσαρη στη Ναύπακτος

    Η πόλη της Ναυπάκτου

    Φτάνοντας πια στο επίπεδο της θάλασσας, η ηρεμία και η ομορφιά της μας μάγεψε. Αν και η Ναύπακτος δεν φημίζεται ως καλοκαιρινό θέρετρο (απορώ γιατί!), η θάλασσα μας είπαν ότι είναι προσβάσιμη και καθαρή. Επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές για παραλίες και λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από το κέντρο. Επίσης υπάρχει και το πάντα πανέμορφο νησί Τριζόνια που εμείς το έχουμε ερωτευτεί.

    nafpaktos_34
    Παραλία της Ναυπάκτου

    Όσοι ταξιδέψετε με την οικογένειά σας στη Ναύπακτο θα βρείτε πολλές μικρές όμορφες γωνιές για να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε. Πραγματικά η βλάστηση αλλά και οι γραφικές γωνιές στην πόλη είναι άφθονες και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στα δικά σας τα γούστα. Γενικά παρατηρήσαμε πολλών ειδών τουρίστες (ήταν καλή και η περίοδος)… από οικογένειες, ζευγάρια κάθε ηλικίας αλλά και πολλούς ξένους! 

    nafpaktos_35
    Στην κεντρική πλατεία της Ναυπάκτου δίπλα στο παλιό λιμάνι

    Τα σπίτια ακόμα και στο κέντρο της πόλης είναι περιποιημένα και η αγορά της αρκετή για να κάνετε και τα ψώνια σας ή τα αγοράσετε τα σουβενίρ σας. Μην παραλείψετε να κάνετε την βόλτα σας στον πλακόστρωτο πεζόδρομο του Στενοπάζαρου με τις μοσχοβολιστές ταβέρνες και φυσικά στην οδό Τζαβέλλα που βρίσκεται όλη η εμπορική κίνηση της πόλης. Το μόνο ίσως πρόβλημα που παρατήρησα ήταν  η έντονη κίνηση στους δρόμους! Επίσης αν δεν κάνω λάθος κλείνουν και μία βασική αρτηρία της πόλης λόγω των εορτασμών (προσβάσιμη μόνο για τους πεζούς) και έτσι εάν εκείνες τις ημέρες είστε με αυτοκίνητο, θα σας πρότεινα να το αφήσετε στο ξενοδοχείο. 

    nafpaktos_36
    Στα σοκάκια της πόλης της Ναυπάκτου
    nafpaktos_37
    Περιποιημένα σπίτια στη Ναύπακτο

    Το λιμάνι της Ναυπάκτου

    To μικρό ενετικό λιμάνι θα σας οδηγήσει σε μια άλλη εποχή, με το άγαλμα του ναύτη Γεωργίου Ανεμογιάννη αλλά και του Μιγκέλ Θερβάντες να στέκουν περήφανα στην αγκαλιά του.

    Και τελευταίο σας άφησα το στολίδι της πόλης που ευτυχώς ο Δήμος αλλά και οι καταστηματάρχες το κρατάνε αρκετά περιποιημένο, το παλιό λιμάνι στη Ναύπακτο. Δεν θα σας κουράσω με άλλα ιστορικά στοιχεία, καθώς νομίζω ότι την γενική εικόνα την κάλυψα. Σε αυτό το σημείο, σας προτείνω να απολαύσετε τον καφέ σας και το φαγητό σας και να αγναντέψετε τις ψαρόβαρκες που αρμενίζουν στα ήπια νερά του λιμανιού. 

    nafpaktos_32
    Στο παλιό λιμάνι της Ναυπάκτου με θέα το κάστρο
    nafpaktos_33

    Διαβάστε περισσότερα:


    Ελπίζω να σας άρεσε και αυτή τη φορά, το αφιέρωμά μας στην όμορφη Ναύπακτο που μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και είμαι σίγουρη ότι θα ξαναβρεθώ κοντά της σύντομα! Για το τέλος δεν θέλω να ξεχάσω να σας πω ότι sτο site του Go Nafpaktia  θα βρείτε πολλές από τις δράσεις που διοργανώνουν τα παιδιά στην γύρω περιοχή και είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στα δικά σας γούστα.

    Να έχουμε μια υπέροχη εβδομάδα και αύριο ξανά κοντά σας με νέα ανάρτηση.

    Κάλη


    Pin it for later

    Ναύπακτος

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Έχουμε περάσει από την Ναύπακτο αλλά ο χρόνος που μείναμε ήταν λιγοστός. Θυμάμαι έκανε και ένα διαβολεμένο κρύο και δεν μπορέσαμε να την απολαύσουμε. Το ταξιδιωτικό σου οδοιπορικό με ξεσήκωσε και η Ναύπακτος θα είναι μέσα στις πόλεις που θα βάλω στις ταξιδιωτικές μας προτεραιότητές. Μάλιστα την ανάρτηση θα την έχω ως μπούσουλα για να μη ξεχάσω τίποτε στην περιήγηση της πόλης!

    2. Αυτό το ταξίδι σας πραγματικά το ζήλεψα!!! Το πόσο με ξεσήκωσες δε λέγεται!!! Πανέμορφη η Ναύπακτος και νομίζω πως θα τη βάλω στους άμεσους μελλοντικούς προορισμούς μας! Φιλιά πολλά!!!

      • Ευχαριστούμε πολύ Βάσω. Εχει πολύ σημασία και η γνώμη όσων ζουν στην πόλη που επισκεφτόμαστε! Ελπίζουμε να ξαναέρθουμε σύντομα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης