ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10+ ιδέες για αποκριάτικες στολές και στολή φαντασματάκι pac man

    Κάνοντας ένα flash back στις αναρτήσεις μας για τις Απόκριες έμεινα εντυπωσιασμένη με το πόσες πολλές ιδέες για χειροποίητες στολές σας έχουμε προτείνει. Τα τελευταία χρόνια έγινε ένα γύρισμα στις χειροποίητες αποκριάτικες στολές και από τους γονείς αλλά και από τα παιδιά και όλοι μας αναζητούμε νέες, πρωτότυπες και πολλές φορές αστείες ιδέες για να μασκαρευτούμε. Για φέτος έχουμε ξεκινήσει να ψάχνουμε τι θα ντυθούμε αλλά ως τότε σας έχω μια πρόταση για diy αποκριάτικη στολή φαντασματάκι Pac Man (GHOST PACMAN). Ξέρετε, το φαντασματάκι του ηλεκτρονικού παιχνιδιού που παίζαμε μικροί! Στο τέλος, θα βρείτε κι άλλες πρωτότυπες ιδέες για αυτοσχέδιες αποκρικριάτικες στολές για να σας εμπνεύσουν!

    Υλικά για τη diy στολή Φαντασματάκι Pac Man (GHOST PAC MAN)

    Αυτή η χειροποίητη στολή είναι πολύ εύκολη να γίνει και θα σας δώσω και τα υλικά αλλά και τη διαδικασία βήμα βήμα για να τη φτιάξετε. Η δική μας στολή φτιάχτηκε για παιδί ηλικίας 9 ετών αλλά εσείς μπορείτε να προσαρμόσετε τα μεγέθη ανάλογα με το παιδί ή τον ενήλικα που θα τη φορέσει. 

    10 ιδέες αποκριάτικες στολές και στολή φαντασματάκι pac man - Καρναβάλι και Απόκριες
    Χειροποίητη αποκριάτικη στολή Pac Man
    • Τσόχα (τα φαντασματάκια ήταν σε πολλά χρώματα οπότε μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε)-θα βρείτε σε καταστήματα με υφάσματα
    • Ένα κομμάτι λευκή τσόχα κι ένα γαλάζιο για τα μάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλα τσόχας για χειροτεχνίες)
    • Φαρδύ λάστιχο
    • μαύρα ρούχα (μπλούζα και κολάν)
    • ψαλίδι που να κόβει καλά υφάσματα
    • καρφίτσες
    • βελόνα και κλωστή
    • σαπούνι που γράφει σε υφάσματα
    • πιστόλι σιλικόνης

    Tip: Οι τσόχες με το μέτρο είναι πιο ποιοτικές αλλά και περισσότερο ακριβές. Σας προτείνω να προτιμήσετε έτοιμα κομμένα κομμάτια τσόχας που έχουν στα καταστήματα με συγκεκριμένο συνήθως φάρδος. Το μήκος θα υπολογίσετε ότι θα είναι όσο το μήκος από τα γόνατα του παιδιού ως τους ώμους επί δύο (και για το πίσω μέρος δηλαδή).

    Δίπλωσα στα δύο το ύφασμα και σχεδίασα με το ειδικό σαπουνάκι ένα μισοφέγγαρο για να φτιάξω τη λαιμόκοψη. Δεν έκανα αρχικά το άνοιγμα πολύ μεγάλο και πριν προχωρήσω δοκίμασα αν μπαίνει από το κεφάλι του γιου μου. Έτσι, αν χρειαστεί το μεγαλώνετε σταδιακά.

    Στο κάτω μέρος της στολής σχεδίασα με το σαπουνάκι μία κυματιστή γραμμή ώστε να μοιάζει με το κάτω μέρος του Ghost και μόλις ήμουν ικανοποιημένη με τον κυμματισμό το έκοψα με το ψαλίδι.

    Ενώ φοράτε τη στολή στο παιδί καρφιτσώστε από τα πλαινά δύο κομμάτια φαρδύ λάστιχο από τα δεξιά και δυο από τα αριστερά ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα σταθεροποιηθεί αλλά και δεν θα σφίγγει το παιδί. Έπειτα βγάλτε την και ράψτε τα λάστιχα από την εσωτερική πλευρά της στολής.

    Τελική πινελιά τα μάτια! Κόψτε 2 λευκά μάτια σε σχήμα οβάλ και 2 γαλάζιες στρογγυλές κόρες ματιών και κολλήστε τα επάνω στην στολή. Θα σας βοηθήσει να φτιάξετε πατρόν σε χαρτί και μετά να κόψετε την τσόχα για να μην κάνετε λάθος. Επίσης, καλό θα είναι πάλι να φορέσετε τη στολή στο παιδί και να καρφιτσώσετε τα κομμάτια από τα μάτια πριν τα κολλήσετε για να είστε σίγουροι πως θα μπει σε σωστό σημείο.

    Τόσο εύκολη ήταν η στολή! Ελπίζω να σας βοηθήσουν οι οδηγίες και να την φτιάξετε κι εσείς! Εάν τα καταφέρετε θα χαρούμε να μας στείλετε μια φωτογραφία με το αποτέλεσμα!

    Διαβάστε εδώ: 10 πόλεις για να γιορτάσουμε τις Απόκριες στην Ελλάδα

    Κι άλλες χειροποίητες αποκριάτικες στολές για τις Απόκριες!

    Τα προηγούμενα χρόνια έτυχε πολλοί φίλοι των παιδιών μου να έχουν χρυσοχέρες μανούλες και να επιλέγουν να ντύνονται με στολές χειροποίητες. Πάρτε, λοιπόν, πολλές ιδέες για ντυθείτε εσείς ή τα παιδιά σας τις απόκριες! Οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται μετά από άδεια που μου δόθηκε από τους γονείς των παιδιών και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτή τους τη συγκατάθεση.

    Αποκριάτικη diy στολή άντρας & γυναίκα

    Ο καρναβαλιστής φοράει κανονικά το αντρικό κοστούμι (εσωτερικά λευκό καλσόν) και από επάνω ένα φόρεμα κομμένο στη μέση. Από τη μεριά του φορέματος το μπατζάκι είναι γυρισμένο.

    10 ιδέες αποκριάτικες στολές  -αποκριάτικη στολή άντρας-γυναίκα - Καρναβάλι και Απόκριες
    Χειροποίητη στολή Αντρας-Γυναίκα

    Αποκριάτικη χειροποίητη στολή καθαρίστρια

    Εύκολη στολή που μπορεί να έχει πάρα πολλές παραλλαγές και στα ρούχα και στα αξεσουάρ.

    10 ιδέες αποκριάτικες στολές - χειροποίητη στολή καθαρίστρια - Καρναβάλι και Απόκριες
    Χειροποίητη στολή Καθαρίστρια

    DIY στολή Coco

    Την ταινία Coco την γνωρίζουν όλα τα παιδιά. Εδώ η ανιψιά μου με άψογο μακιγιάζ από τα χεράκια της μαμάς της!

    10 ιδέες αποκριάτικες στολές - μακιγιάζ coco Καρναβάλι και Απόκριες
    Μακιγιάζ Coco

    Αποκριάτικη στολή άνθρωπος των σπηλαίων

    Το παιδί φοράει ως βάση μαύρα ρούχα και από πάνω κομμάτια γούνας για δεμένα γύρω από το σώμα ή τα πόδια. Απαραίτητο το μακιγιάζ με χοντρά φρύδια και γένια. Ένα ρόπαλο θα είναι ταιριαστό αξεσουάρ.

    10 ιδέες αποκριάτικες στολές. Άνθρωπος των σπηλαίων Καρναβάλι και Απόκριες
    Χειροποίητη στολή Ανθρωπος των σπηλαίων

    Χειροποίητη αποκριάτικη στολή κατσαρόλα

    Πολλές φορές δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε κάτι αλλά να το φανταστούμε! Ασημί χαρτόνια και μαρκαδόροι και τσουπ, φτιάξατε μία στολή κατσαρόλας. Απογειώστε την με κολλημένα κοφτά μακαρονάκια στον πάτο της. Αξεσουάρ…. μία κουτάλα!

    10 ιδέες αποκριάτικες στολές  - αποκριάτικη στολή κατσαρόλα - Καρναβάλι και Απόκριες
    Χειροποίητη στολή Κατσαρόλα

    DIY αποκριάτικη στολή σοκολάτα LACTA

    Υπέροχη κατασκευή που μπορούν να φτιάξουν και τα ίδια τα παιδιά. Κρεμιέται από τον λαιμό με λάστιχο, κορδέλα ή κορδόνι. Τα υλικά είναι ένα μεγάλο χαρτόνι όπου θα χρωματίσετε με πινέλο το λογότυπο της σοκολάτας. Προαιρετικά μπορείτε να βάψετε το πρόσωπο του παιδιού καφέ με ειδικά χρώματα για το πρόσωπο. Προσοχή να είναι ποιοτικά! Αξεσουάρ… μία σοκολάτα!

    Ιδέες για μασκαρέματα και χειροποίητες αποκριάτικες στολές- αποκριάτικη στολή σοκολάτα lacta - Καρναβάλι και Απόκριες
    Χειροποίητη στολή Lacta

    Αποκριάτικη diy στολή μυγοσκοτώστρα

    Αυτή τη στολή την αγάπησα! Φτιάξτε την από ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι που θα κόψετε στο σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία και θα κάνετε στη μέση κι ένα άνοιγμα για το πρόσωπο του παιδιού. Θα χρειαστείτε μαρκαδόρους ή κηρομπογιές για να το σχεδιάσετε και μπογιές ειδικές για πρόσωπο που θα βρείτε εδώ.

    10 ιδέες αποκριάτικες στολές και στολή μυγοσκοτώστρα
Καρναβάλι και Απόκριες
    Χειροποίητη στολή Μυγοσκοτώστρα

    DIY Αποκριάτικη στολή Ντάλια (Παρά 5)

    Ο ρόλος της Ντάλιας στη σειρά Παρα Πέντε αγαπήθηκε από πολλούς από εμάς. Ακόμη και τα μικρότερα παιδιά τη γνώρισαν με τις τόσες επαναλήψεις που είδαν στην τηλεόραση. Έτσι, ο μικρός μας φίλος μεταμορφώθηκε σε Ντάλια για τις ανάγκες του σχολικού χορού! Δεν είναι τέλειος;

    Ιδέες για μασκαρέματα και χειροποίητες αποκριάτικες στολές -Αποκριάτικη στολή Ντάλια (Παρα 5)  - Καρναβάλι και Απόκριες
    Αποκριάτικη στολή Ντάλια

    Αν δεν θέλετε τελικά να φτιάξετε δική σας στολή, δείτε μια μεγάλη ποικιλία σε έτοιμες αποκριάτικες στολές εδώ και εδώ

    Αποκριάτικη diy στολή δέμα

    Αποκριάτικη στολή δέμα. Βρείτε μια πολύ καθαρή κούτα ή ακόμα καλύτερα αγοράστε μία για να είστε σίγουροι πως δεν θα κρύβει κάτι επικίνδυνο για το σωματάκι των παιδιών και θα είναι πεντακάθαρη. Κάντε ανοίγματα για το κεφάλι και τα χέρια. Τυλίξτε την με νάιλον φούσκες και κολλήστε επάνω κολλητική ταινία που γράφει εύθραυστον! Τυλίξτε με τον ίδιο τρόπο κι ένα καπέλο! Η στολή είναι έτοιμη!

    10 ιδέες αποκριάτικες στολές και - αποκριάτικη στολή δέμα - Καρναβάλι και Απόκριες
    Αποκριάτικη στολή Δέμα

    Αποκριάτικη diy στολή δρόμος

    Για αυτή τη στολή θα πρέπει να ζωγραφίσετε κιόλας! Μαύρα ρούχα στα οποία θα σχεδιάσετε έναν δρόμο. Θα κολλήσετε ή ράψετε μικρά αυτοκινητάκια των παιδιών ενώ στην πλάτη θα κολλήσετε ένα Ν που βάζουν στα αυτοκίνητα νέους οδηγούς. Μπορείτε φυσικά να το φτιάξετε και με χαρτόνι. Το καπέλο είναι ένα από αυτά τα αποκριάτικα χρωματιστά ψηλά καπέλα που μπορεί να έχετε. Γύρω από αυτό τυλίξτε και συρράψτε τις άκρες ενός μεγάλου χαρτονιού στο οποίο θα ζωγραφίσετε σήματα. Σε αυτή τη κατασκευή μπορούν κάλλιστα να σας βοηθήσουν και τα παιδιά!

    Ιδέες για μασκαρέματα και χειροποίητες αποκριάτικες στολές -αποκριάτικη στολή δρόμος - Καρναβάλι και Απόκριες
    Αποκριάτικη στολή δρόμος!

    Πώς σας φάνηκαν οι ιδέες μας; Όλες οι στολές είναι χειροποίητες και πραγματοποιήσιμες. Δεν τις βρήκαμε στο pinterest αλλά τις έχουν φτιάξει/φορέσει φίλοι των παιδιών μου.

    Κι άλλες χειροποίητες αποκριάτικες στολές!

    Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε κι άλλες χειροποίητες στολές που έχουμε φτιάξει για τα παιδιά ή για εμάς. Πατήστε στα παρακάτω link για να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα!

    Ιδέες για στολές θα βρείτε και εδώ:

    If you like it, pin it!

    Πώς να φτιάξετε αποκριάτικη στολή φαντασματάκι pac man (GHOST PACMAN) και άλλες ιδέες για do it yourself μασκαρέματα! - Καρναβάλι και Απόκριες

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τέλειες ιδέες κορίτσια!! Πέρσι είχαμε έμπνευση τελευταία ς στιγμής για μεταμφίεση ζευγαριού σε κηπουρό και λουλούδι! Ελπίζω και φέτος κάτι να σκεφτούμε , μάλλον πάλι τελευταία στιγμή..χεχε. Το άρθρο μας δίνει ιδέες! Μπράβο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης