ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Απόκριες: Ιδέες για αποκριάτικες στολές

    Οι Απόκριες ήρθαν και σχεδόν έφτασαν στο τέλος τους και ομολογώ ότι φέτος παρόλο που προσωπικά ντύθηκα μόνο μια φορά, το διασκέδασα ιδιαίτερα με τις αποκριάτικες στολές μας καθώς είχαμε δυο τρία παιδικά πάρτυ (κάτι που ξέρετε άλλωστε ότι εγώ απολαμβάνω) και φυσικά η Μελίτα βρήκε την ευκαιρία να με ξεζουμίσει. Η έρευνα για τη φετινή της στολή ξεκίνησε αρκετά νωρίς μιας και ήδη το σκεφτόταν όooλη τη χρονιά. Μου είχε κάνει μάλιστα και συμφωνία, στην οποία εγώ δεν είχα συμφωνήσει ποτέ, να αγοράσει δύο στολές φέτος! Αλλά εγώ με τεχνικές ακριβείας, κινήσεις αίλουρου και αντιπαραθέσεις μαθηματικής λογικής(!)… κατάφερα να την πείσω να αγοράσουμε μόνο μία.

    Και λέω αγοράσουμε γιατί τελικά εκτός από την αγοραστή φτιάξαμε άλλες δύο. Xαχα! Όπως βλέπετε η μαμά μένει απόλυτα σταθερή στην άποψή της, ε; 

    Αποκριάτικες στολές για παιδιά

    Η φετινή μας στολή ήταν για δεύτερη φορά monster high και παρόλο που ξέρω ότι και μόνο από το όνομα σας έρχεται πανικός, η στολή ήταν πάρα πολύ ωραία και εντός της τιμής συμπεριλαμβανόταν και η περούκα. Στα δύο πάρτυ που πήγαμε την ευχαριστήθηκε και πολλοί μάλιστα μας είπαν ότι έμοιαζε με πραγματικό φόρεμα. 

    Η δεύτερη φορεσιά της ήταν φυσικά η περσινή ‘Eλσα/Frozen της. Την σουλουπώσαμε λιγάκι μιας και είχε χαλάσει το φερμουάρ και φυσικά αφού πρώτα βρήκαμε το ακριβές χρώμα σε μπλουζάκι για να φορέσουμε από μέσα (όχι άσπρο, όχι μπλε σκούρο, το μπλε της Έλσας παρακαλώ!) και φτιάξαμε το μανίκι ώστε να μην βγαίνει εκατοστό από κάτω από την στολή (εντάξει, ζω μεγάλες στιγμές που πληρώνω ό,τι έκανα εγώ στη μαμά μου), τελικά καταφέραμε να πάμε τη βόλτα μας χωρίς κλάματα και δραματισμούς. 

    Σειρά φυσικά είχε η στολή “Marshmallow” για την οποία σας μίλησα σε προηγούμενη ανάρτηση και την οποία φορέσαμε μόνο μία φορά!!!

    Που λέτε, όσο περνάνε οι μέρες παρατηρώ ότι τα marshmallow έχουν αφυδατωθεί εντελώς και έχουν λίγο μαζέψει, πράγμα που θα μου επιτρέψει να μην την πετάξω ή να μην τα βγάλω (φοβούμενη τα έντομα και τα μυρμήγκια για παράδειγμα). Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι λείπουν μερικά marshmallow από πάνω της. Ναι, ναι, καλά ακούσατε!

    Κι εκεί που προσπαθούσα να λύσω το μυστήριο και η Μελίτα όλο σφύριζε αδιάφορα έμαθα από πηγή εμπιστοσύνης (τον Κώστα) ότι η κυρία με τις φίλες της έφαγαν μερικά από αυτά! Του ζήτησε μάλιστα να μην μου το πει μιας θυμήθηκε ότι ρητά της είχα πει ότι απαγορεύεται να τα φάνε. Όταν όμως ο μπαμπάς της την κοίταξε έντρομος, πρόλαβε και του είπε...”Μπαμπά, μην ανησυχείς, μόνο το πάνω πάνω, όχι τη σιλικόνη“Φιουυυυυ” που λέει και η Μελίτα! 

    Απόκριες: Ιδέες για αποκριάτικες στολές - Miraculous Lady Bug
    Χειροποίητη στολή LadyBug

    Κι άλλες αποκριάτικες στολές για τις Απόκριες

    Η δεύτερη στολή που έφτιαξα φέτος χρησιμοποιώντας τις καταπληκτικές δεξιότητές μου στο ράψιμο είναι η στολή Miraculous Ladybug. Φυσικά αστειεύομαι γιατί ούτε δεξιότητες, ούτε ικανότητες, ούτε τίποτα δεν χρειάστηκα. Μερικές παραμανούλες και γκοφρέ χαρτί. To σύνολο πλαισιώθηκε από επαγγελματικό βάψιμο με ειδικά χρώματα για μακιγιάζ προσώπου και το αποτέλεσμα φαντασμαγορικό. Το δεύτερο καλό ήταν ότι μάλλον κατέληξε σε θέμα πάρτυ και δεν θα χρειαστεί να στύψω το κεφάλι μου πάλι. Αλλά μέχρι τον Αύγουστο έχει ακόμα καιρό για καμιά 100στή αλλαγές! 

    Και επειδή όλα τα πάρτυ ήταν παιδικά και δεν καταφέραμε να ντυθούμε ως οικογένεια δεν θα τα αφήναμε να περάσει έτσι αυτό. Τελικά είχαμε την χαρά να ντυθούμε όλοι μαζί στην αποκριάτικη παρέλαση που γίνεται στην περιοχή μας και πραγματικά το κατευχαριστηθήκαμε. Βλέπετε πέρσι δεν ήμασταν προετοιμασμένοι και απλά o Κώστας κι εγώ βάλαμε μερικές σερπαντίνες γύρω από τον λαιμό μας. Φέτος όμως το δώσαμε και κατάλαβε!

    Απόκριες: Ιδέες για αποκριάτικες στολές - Πεταλούδα
    Μελιτουλα ντυμένη πεταλούδα κι εγώ “σερπαντινοφόρος”

    Η Μελίτα φυσικά πάντα έτοιμη και στις επάλξεις για έναν νέο αποκριάτικο γύρο. Πέρσι ντύθηκε “αυτοσχέδια” πεταλούδα. Μια τουτού, ένα μπλουζάκι κι ένα ζακετάκι, φτερά από το πάρτυ των γενεθλίων της, κορώνα από τσόχα και φυσικά βάψιμο πεταλούδα.

    Φέτος, επιλέξαμε την περσινή μας στολή monster high μιας και δεν την είχε φορέσει για φέτος. Μμμμ, σας είπα επίσης ότι σπάνια φοράει σε έξοδο δεύτερη φορά την ίδια στολή (εντάξει, πόσο ακόμα θα πληρώνω τα λάθη του παρελθόντος!) Εγώ μετά από πρωινή σκέψη που δεν με άφησε να σηκωθώ από το κρεβάτι αν δεν κατέληγα στο τι θα έβαζα, αποφάσισα να ντυθώ Minnie! Το πώς χώρεσα στην τουτού της Μελίτας ένας Θεός ξέρει!!! Πάντως ήταν μια χαρά για παιδική παρέλαση… μέσα στο κλίμα! 

    Απόκριες: Ιδέες για αποκριάτικες στολές - Minnie
    Εδώ ντυμένοι monster high, minnie mouse και λουδοβίκος

    moustakas_stoles

    Στον moustaka.gr θα βρείτε στολές για μωράκια, παιδιά αλλά και ενήλικες!


    EXTRA BONUS PHOTOS ΜΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ για το Καρναβάλι

    Και επειδή θέλω να σας κάνω να χαμογελάσετε λίγο ακόμη, τι λέτε να δούμε μερικές Extra Bonus Photos από παλιότερα ντυσίματά μας. 

    Απόκριες: Ιδέες για αποκριάτικες στολές - Αλλαντίν
    Μελίτα ντυμένη Αλλαντίν. Η στολή είναι ενηλίκων αλλά φυσικά δεν παύει να τη στολίζετε κάθε φορά που έχει ευκαιρία!
    Απόκριες: Ιδέες για αποκριάτικες στολές - Πειρατής
    Μελίτα Πειρατής! Η στολή είναι του μπαμπά της.. καταλαβαίνετε τι σούρωμα έπεσε, χαχα!

    Και φυσικά για όσους φτάσατε μέχρι το τέλος και μιας και σας άρεσαν τόσο πολύ οι στολές που έφτιαξε η Κατερίνα για τα παιδιά της… να σας δείξω και τα δεύτερα ντυσίματά τους για φέτος… Άντρας βαρύς κι ασήκωτος η Μαρία και Ροκ σταρ ο Θάνος (που την άφησε την κιθάρα του!). 

    Απόκριες: Ιδέες για αποκριάτικες στολές - Ποπ σταρ - Μάγκας
    Ο Θάνος ντυμένος rock star και η Μαρία ντυμένη άντρας.

    Αν δεν είσαι του χειροποίητου, βρες μια τεράστια συλλογή από Αποκριάτικες στολές εδώ

    Εντάξει, δεν έχετε παράπονο, αποχαιρετάμε τις απόκριες όσο πιο χαρούμενα γίνεται! Με χαμόγελο, αισιοδοξία και τρέλα!

    Να έχουμε Καλή Σαρακοστή

    Κάλη 


    Παλιότερες αναρτήσεις για τις απόκριες:

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Δεν πρεπει να εχετε παραπονο ανθομελενιες μου γιατι κατευχαριστηθηκατε τις Αποκριες μαζι με τα παιδια σας.Το δωσατε και καταλαβε! Ευχομαι και του χρονου να ειμαστε ολοι καλα και να ζησετε τετοιες και ακομη ομορφοτερες στιγμες.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης