ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αποκριάτικες στολές και μασκαρέματα για όλες τις ηλικίες

    Αγαπάμε την αποκριά και τα μασκαρέματα! Γι αυτό κάνουμε ένα flash back στις αποκριές του παρελθόντος και τις δικές μας αυτοσχέδιες αποκριάτικες στολές αλλά σας κάνουμε και τις προτάσεις μας για τα φετινά μασκαρέματα σε συνεργασία με το easyu.gr.

    Αποκριάτικο flashback

    Με την Κάλη έχουμε πολλές μνήμες από τα παλιά όταν οι δικοί μας ντύνονταν καρναβάλια με ό,τι είχανε στο σπίτι και πήγαιναν σε φιλικά σπίτια αλλά κι όταν έπαιρναν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση του χωριού μας. Μεγαλώνοντας προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κι εμείς τις παραδόσεις και το καταφέραμε ως μια ηλικία. Σε σχέση με τις δυο μας θα μπορούσα να πω ότι η Κάλη το ΄χει πιο πολύ με τα μασκαρέματα! Άλλωστε από μικρή της άρεσε να ανασκαλεύει στις ντουλάπες της μαμάς ή της γιαγιάς και να βρίσκει ρούχα κάνοντας τις εμφανίσεις της στο σαλόνι ή παίζοντας παιχνίδια ρόλων.

    Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι ενθουσιαζόμουν τόσο με το να ντύνομαι αλλά περισσότερο το διασκέδαζα βλέποντας εκείνη με τις μεταμφιέσεις της. Ωστόσο, σε μεγαλύτερη ηλικία ντυνόμουν κι εγώ καρναβάλι και παρέα με τις φίλες μου το διασκεδάζαμε κάνοντας βόλτες ή πηγαίνοντας σε σπίτια συμμαθητών μας.

    Χειροποίητες αποκριάτικες στολές

    Φτάνοντας στο σήμερα και βλέποντας ως τρίτος τα παιδιά μας νομίζω πως και τα τρία τους αγαπούν τα μασκάρέματα και την αποκριά κι ας μη τη ζουν τόσο έντονα ή με τον ίδιο τρόπο που τη ζούσαμε εμείς παλιότερα. Η Μαρία μάλιστα όταν ήταν πιο μικρή αλλά και η Μελίτα, ακόμη και τώρα που είναι στα 6, είχανε τις στολές στο δωμάτιό τους καθημερινά ως παιχνίδι με τις φίλες τους, ενώ δεν έλειπαν και οι φορές που παίζουν παιχνίδια ρόλων και με τη γιαγιά Μαρία.

    Κι ενώ παλιότερα ήθελαν να αγοράζουμε αποκριάτικες στολές τα τελευταία χρόνια θέλουν να τους ετοιμάζουμε εμείς χειροποίητες στολές. Σε αυτό ίσως βέβαια έπαιξε ρόλο και η γιορτή του σχολείου που κάθε χρόνο βραβεύει την πιο ωραία χειροποίητη στολή! Τι να κάνουμε κι εμείς οι μάνες μπήκαμε στον χορό και χορεύουμε προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τις ιδέες τους! 

    Χειροποίητη στολή Ντάμα κούπα (τράπουλα)

    Πέρυσι είχα φτιάξει δύο στολές-σετάκι. Η μία ήταν η στολή Ντάμα Κούπα και η άλλη το Τραπουλόχαρτο που ταιριάζει και σε αγόρια και σε κορίτσια. Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζα κάτι τέτοιο και νομίζω πως τα πήγα αρκετά καλά εισπράττοντας μάλιστα και εύσημα για το αποτέλεσμα! 

    Αποκριάτικες στολές και μασκαρέματα για όλες τις ηλικίες
    Στολή τραπουλόχαρτο

    Αυτοσχέδια στολή marsmellous

    Η Κάλη έκανε κάτι πιο…. γλυκό! Ναι, γιατί αυτή τη στολή ήθελες να τη φας στην κυριολεξία! Έφτιαξε στολή marsmellous (μαρσμέλοους)

    Αποκριάτικες στολές και μασκαρέματα για όλες τις ηλικίες

    Αυτοσχέδια στολή it’ s raining men

    Αλλά και η ίδια δεν έχασε την ευκαιρία για μια υπέροχη φωτογράφιση με τις φίλες της τις τρελοblogger ντυμένες It’s raining men!!

    Αποκριάτικες στολές και μασκαρέματα για όλες τις ηλικίες

    Δείτε εδώ κι άλλες αναρτήσεις μας με αποκριάτικη διάθεση που είναι γεμάτες με ιδέες για στολές αυτοσχέδιες (diy) ή όχι, για παιδιά και για ενήλικες… για ό,τι βάλει ο νους σας!

    Χειροποίητη στολή Κλέφτης και Μίμος

    Δείτε εδώ τη στολή δύο σε ένα που έφτιαξε η Κάλη για την Μελίτα.

    Γυμνάστρια aerobic των 80s

    Η τρέλα δεν σταμάτησε μεγαλώνοντας και όταν βρεθήκανε θεία και ανιψιά παρέα τις απόκριες δεν έχασαν την ευκαιρία να μασκαρευτούν. Δείτε εδώ πώς ντύθηκαν ως γυμνάστριες των 80s.


    Αποκριάτικες στολές

    Αν όμως εσείς δεν έχετε τον χρόνο ή τη διάθεση να αυτοσχεδιάσετε υπάρχουν πάντα οι έτοιμες στολές! Γι αυτό ψάξαμε και βρήκαμε για σας ό,τι καινούριο κυκλοφορεί! Μπορείτε μάλιστα να το παραγγείλετε και να έρθει στην πόρτα του σπιτιού σας! Ωωω! Απολαμβάνουμε τελευταία τις online αγορές με την Κάλη μιας και είμαστε νέες σε αυτού του είδους τις αγορές! 

    Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο Easyu.gr; Στην ηλεκτρονική βιτρίνα του μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία από αποκριάτικες στολές, αξεσουάρ και είδη για αποκριάτικο μακιγιάζ! Στολές για ενήλικες, παιδιά αλλά και πρωτότυπες στολές για τα μωράκια σας!

    Στολές ενηλίκων

    Στους ενήλικες και ειδικά αν πρόκειται για ζευγάρι απολαμβάνω τις στολές με κοινό θέμα. Για παράδειγμα Λύκος – Κοκκινοσκουφίτσα, Μπέμπης-Μπέμπα, Τάβλι -Τρίλιζα, Coca Cola- Μπύρα.

    Αποκριάτικες στολές και μασκαρέματα για όλες τις ηλικίες

    Μπεμπέ στολές-Στολές 1-3 ετών

    Αποκριάτικες στολές και μασκαρέματα για όλες τις ηλικίες

    Λατρεύω τα μωράκια που ντύνονται αποκριάτικα! Μάλιστα οι στολές που τα κρατάνε ζεστά είναι από τις αγαπημένες μου. Πείτε μου δεν είναι χαριτωμένες; Bebe στολές ως 24 μηνών όπως τερατάκι (monster), angry bird, παπάκι, μωβ μυρμηγκάκι, σούμο, αλλά και παιδικές 1-3 ετών όπως δράκος και μίνιον. 

    Παιδικές αποκριάτικες στολές ως 12 ετών

    Για τα παιδιά μπορείτε να βρείτε αποκριάτικες στολές από 8 ευρώ φτάνει να επιλέξετε ταξινόμηση ανά τιμή! Εδώ θα βρείτε και κάπες Haba! Αλλά και πολλά αξεσουάρ για να φτιάξετε τις δικές στολές τις οποίες τα παιδιά μπορούν να παίζουν όλο τον χρόνο

    Στολές για κορίτσια όπως Άννα, Πίπη Φακιδομύτη, Πειρατίνα, Minion αλλά και πάρα πολλές άλλες! 

    Στολές για αγόρια όπως οδηγός φόρμουλα, τρελός επιστήμονας, ιππότης, φυλακισμένος, minion σε πολλές εκδοχές αλλά και τόσες άλλες! 

    Πραγματικά εγώ χάθηκα! Δεν ήξερα ποια να πρωτοδιαλέξω! 

    Αποκριάτικες στολές και μασκαρέματα για όλες τις ηλικίες

    Στο Ανθομέλι θα βρείτε φυσικά και πολλές άλλες αναρτήσεις σχετικές με τις απόκριες.  

    Απόκριες χωρίς στολή δεν γίνεται: Ιδέες για αποκριάτικες εμφανίσεις

    Στολές για το Halloween. Ο απόλυτος οδηγός επιλογής στολής


    Ταξίδι την αποκριά

    Κι αν σκέφτεστε μια απόδραση εντός ή εκτός Ελλάδας ρίξτε και μια ματιά στις ταξιδωτικές μας αναρτήσεις για: 


    Καλά να περάσετε!

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλά, μπύρα με Coca-Cola .Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ταιριαστή στολή για το Βίκτωρα κι εμένα!! Έπαθα πλάκα !!! Κατερινάκι ,μήπως να έβλεπες πάλι την ημερομηνία του διαγωνισμού ,εκτός κι αν δεν το κατάλαβα εγώ σωστά .Η κλήρωση θα γίνει Νοέμβριο ? Φιλιά

      • Δυστυχώς κάποιο πρόβλημα στα “ηλεκτρονικά” συστήματα δεν επιτρέπει την αποθήκευση και ενώ το αλλάζουμε δεν το κρατάει. Ο διαγωνισμός έληξε στις 4/2/2018

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης