ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αποκριάτικη χειροποίητη στολή Μονόκερος και στέκα μονόκερου

    Εχθές άνοιξε το τριώδιο κι εμείς καλωσορίζουμε τις Aπόκριες με το καλύτερο τρόπο! Με τις στολές μονόκερου που ετοιμάσαμε πέρυσι για τα κορίτσια μας! Ναι, ναι και οι δύο ξαδέρφες επέλεξαν την ίδια στολή, τη στολή Μονόκερος. Και έτσι εμείς ως μαμάδες, που εκτελούμε εντολές από τις πριγκίπισσές μας, δεν γινόταν να μην τις φτιάξουμε όπως τις είχαν ονειρευτεί. Στολή Μονόκερος και φύγαμε για όνειρα μαγικά και αστροσκονισμένα! Παρακάτω θα βρείτε μάλιστα 3 διαφορετικές εκδοχές τους!

    Στολή μονόκερος Ι

    Η Μαρία ως μεγαλύτερη επέλεξε μια πιο light εκδοχή όσων είδαμε στο διαδίκτυο. Μια φούστα τουτού από τούλι  ως το γόνατο στα χρώματα του ουράνιου τόξου σε παλ αποχρώσεις, και χρυσή στέκα μονόκερος φτιαγμένη από τα χεράκια μου. Αντί για καλσόν προτίμησε ένα ασημί κολάν. Το Μαράκι μου παρόλο που εκείνη την ημέρα της γιορτής του σχολείου της που τη φόρεσε ήταν αρρωστούλα τελικά κατάφερε μετά από δύο χρόνια να πάρει και βραβείο στο διαγωνισμό που κάνει το σχολείο της κάθε χρόνο για την πιο όμορφη χειροποίητη στολή

    Αποκριάτικη στολή Μονόκερος με χειροποίητη φούστα και στέκα
    Χειροποίητη στολή unicorn και στέκα unicorn

    Τι θα χρειαστείτε για τη στολή μονόκερος

    • Μια τουτού στα χρώματα του ουράνιου τόξου
    • Μία μπλούζα ή κορμάκι σε λευκό ή παλ αποχρώσεις
    • Μία στέκα μονόκερου
    • Καλσόν ή κολάν
    • Περούκα ή εξτένσιον σε παλ αποχρώσεις (προαιρετικό). Εναλλακτικά τυλίξτε τα μαλλιά σε κότσο και δέστε μακριά τούλια γύρω από αυτόν. 
    • Faicepainting (προαιρετικά)

    Στολή μονόκερος ΙΙ

    Όμως η Μαρία δεν ήταν η μόνη που είχε τέτοια στολή. Μια μαθήτρια της Κατερίνας, εμπνευσμένη από εμάς και την ιδέα μας, επιστράτευσε τη μαμά της να φτιάξει και για εκείνη μία στολή μονόκερου. Έτσι, η μαμά με τη βοήθεια από τις οδηγίες που δώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για τη φούστα τουτού χωρίς ράψιμο, μεταμόρφωσε και την κόρη της σε έναν υπέροχο Μονόκερο. Δεν είναι σαν μικρή Θεά έτσι όπως παίζει πιάνο; Δείτε τη λεπτομέρεια στον κότσο με τα τούλια! Πολύ ωραία ιδέα και αυτή! Εδώ τα χρώματα δεν είναι του ουράνιου τόξου αλλά λευκό, φουξ και μοβ!

    Αποκριάτικη στολή Μονόκερος με χειροποίητη φούστα και στέκα
    Xειροποίητη στολή μονόκερου κα στέκα μονόκερος

    Χειροποίητη στέκα μονόκερου

    Δείτε πώς έφτιαξα την στέκα μονόκερος εδώ. Θα βρείτε επίσης και δωρεάν εκτυπώσιμο για να τη φτιάξετε μόνοι σας.

    Αποκριάτικη diy στέκα μονόκερος

    Χειροποίητη Στολή μονόκερος ΙΙΙ

    Η Μελίτα ήθελε κάτι πιο φανταχτερό και έτσι η μαμά της, δηλαδή εγώ έδωσα ρέστα με την παγιέτα. Αφού έφτιαξα τη φούστα, η οποία με βάση τις εντολές της Μελίτας, ήταν πίσω μακρυά και μπροστά πιο κοντή, κόλλησα μια τρέσα με παγιέτες στη μέση για περισσότερη λάμψη. Επίσης, αντί να επιλέξουμε ένα μπλουζάκι μακό, χρησιμοποιήσαμε ένα λευκό κορμάκι το οποίο στόλισα με λουλούδια και χρυσή τρέσα από παγιέτες. Τέλςο στην στέκα μονόκερου προσαρμόσαμε και ένα εξτένσιον σε παλ χρώματα. Πώς σας φαίνεται;

    Ωστόσο, επειδή ξέρετε ότι δεν μου αρέσει να σας κρύβομαι καθόλου, να πω ότι την υπέροχη αυτή στολή που λάτρεψα δεν την ευχαριστηθήκαμε καθόλου. Βλέπετε η κόρη μου έχει τρέλα με τις στολές και έτσι δεν μπόρεσα να της πω όχι όταν μου ζήτησε να αγοράσει ακόμη μία φέτος (Ευτυχώς οικονομική!). Ήθελε να ντυθεί και μαζορέτα η οποία τελικά νίκησε τον όμορφο μονόκερο και στη γιορτή του σχολείου ντύθηκε μαζορέτα. Εν τέλει βέβαια καλύτερα μιας και η γιορτή ήταν στην αυλή και με την τούλινη την φούστα δεν θα μπορούσε εύκολα να τρέξει και να σκαρφαλώσει (όπως όντως έκανε!). Οπότε χαλάλι! Τη φορέσαμε μόνο την Τσικνοπέμπτη και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

    Κάτι ακόμα που ευχαριστηθήκαμε όσο δεν πάει αυτές τις γιορτές είναι το face painting. Η αγορά αυτών των ειδικών μπογιών ήταν η καλύτερη αγορά μας και έτσι το pinterest πήρε φωτιά. Ξεπατικώσαμε πολλές ιδέες και ομολογώ ότι μέχρι κι εγώ εξέπληξα τον εαυτό μου! Δεν είμαι και κακή για πρώτη φορά, ε;

    Αποκριάτικη στολή Μονόκερος με χειροποίητη φούστα και στέκα
    Στολή μονόκερος και χειροποίητη στέκα μονόκερου

    Πού θα βρω χρώματα για facepainting;

    Ποικιλία σε μπογιές για facepainting αλλά και αξεσουάρ για στολές πολύ καλές τιμές μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link όλο τον χρόνο. 

    Παλέτα για facepainting με φυσικά χρώματα djeco


    Αυτά από το μέτωπο της αποκριάς! Ελπίζουμε να προλάβουμε να ετοιμάσουμε ακόμη μία ανάρτηση με diy στολή. Εσάς τα δικά σας παιδιά τι θα ντυθούν φέτος; Για πείτε ιδέες!

    Κάλη


    Κι άλλες αυτοσχέδιες στολές στο Ανθομέλι: 

    If you like it Pin It!

    unicorn costumes and hairband
    unicorn costumes and hairband

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    3 ΣΧΟΛΙΑ

      • Ναι, την έραψα με το χέρι πάνω στο λάστιχο που στερέωσα τα τούλια. Δεν έχω κάνει και τέλεια δουλειά να σου πω την αλήθεια αλλά για τις απόκριες μια χαρά είναι.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης