ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό

    Νομίζω ότι αυτό που με χαρακτηρίζει κάθε φορά που πηγαίνουμε εκδρομή είναι η συλλογή εμπειριών. Έχω σταματήσει πλέον να βλέπω τα ταξίδια ως μια απλή ευκαιρία για αναψυχή και με βάση πάντα την οικογένεια, τον προορισμό, το budget και την παρέα προσπαθώ σε κάθε ταξίδι να κάνω κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Κάτι που θα ξεφεύγει από το κλασικό “ταβέρνα – θάλασσα – βόλτα – ξενοδοχείο”. Οπότε σήμερα σας έχω rafting στον Εύηνο ποταμό, έναν ποταμό που τις περισσότερες ημέρες του χρόνου που μπορείς να κάνεις rafting, ενδείκνυται για οικογένειες αρχαρίων και αρχάριους αλλά φυσικά όχι μόνο. Για αυτή μου την εμπειρία θέλω να ευχαριστήσω το Rafting House Outdoors στη Ναυπακτία και τους υπέροχους instructors μας, τον Γιώργο και τον Παναγιώτη. Και φυσικά για να μην το ξεχάσω! Μην παραλείψετε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό που θα βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης!


    Βρείτε τους εδώwww.raftinghouse.grαλλά και στο fb εδώ. Εκτός από rafting μπορείτε να κλείσετε biking tours, rappel, τοξοβολία και hiking tours.


    Όλα ξεκίνησαν μέσα από τη δράση Εβδομάδα Τουρισμού #GoWest και την πρόσκληση του Go Nafpaktia προς τους Travel Bloggers Greece να επισκεφτούμε τα υπέροχα μέρη τους και να πάρουμε μια γεύση για το τι μπορεί να κάνει ένας τουρίστας, στην περίπτωσή μας μια οικογένεια, στην υπέροχη Ναυπακτία. Όταν, λοιπόν, μας είπαν ότι καιρού θέλοντος θα κάναμε και rafting, πέταξα τη σκούφια μου, έκρυψα βαθιά βαθιά οποιονδήποτε ενδοιασμό είχα και φυσικά ούτε καν ένιωσα τύψεις όταν μου είπαν ότι μόνο ένας θα μπορούσε να κάνει (ο Κώστας είχα ξανακάνει άλλωστε και τα παιδιά αυτή τη φορά θα έδιναν τη θέση τους στις μαμάδες!). Τι κι αν δεν είχα φέρει μαγιό ή εξοπλισμό…. εγώ θα έβρισκα τον τρόπο να το δοκιμάσω.

    RAFTING ΣΤΟΝ ΕΥΗΝΟ ΠΟΤΑΜΟ

    Ξεκινήσαμε το πρωί από τη Ναύπακτο με προορισμό την περιοχή Χάνι Μπανιά (εκεί που βρίσκεται η γέφυρα Μπανιά) όπου θα μας περίμεναν οι εκπαιδευτές μας. Μόλις φτάσαμε και μετά την πρώτη γνωριμία, το πρώτο βήμα ήταν να δούμε τι θα φορέσουμε γιατί όπως σας είπα δεν ήμασταν από την αρχή πλήρως προετοιμασμένες. Αλλά μην αγχωθείτε ούτε κι εσείς. Το Rafting House θα σας προσφέρει όλο τον εξοπλισμό.

    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 1

    Ωστόσο θα σας πρότεινα να έχετε μαζί σας τα εξής:

    • Μαγιώ (αν επιλέξετε να φοράτε τα εσώρουχά σας μέσα από την στολή τότε πρέπει να έχετε μαζί σας και μια δεύτερη αλλαξιά εσώρουχα)
    • Ένα μπλουζάκι μακρυμάνικο λεπτό ή ισοθερμικό (ανάλογα με την εποχή)
    • Παπούτσια/μποτάκια/αθλητικά που δεν σας πειράζει να βραχούν

    Το Rafting House θα σας προμηθεύσει με τη στολή, τις ειδικές κάλτσες (αλλά και τα ειδικά παπούτσια αν τελικά το επιλέξετε να μην βρέξετε τα δικά σας), το εξωτερικό μπουφάν, το κράνος και φυσικά με τη βάρκα και τα κουπιά!

    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 3
    Με τα κορίτσια της παρέας, παλιές και νέες φίλες.
    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 5
    H απαραίτητη Selfie πριν από το rafting

    Και αφού ντυθείτε και βγάλετε όλες τις απαραίτητες φωτογραφίες, θα μπείτε στο ειδικό βανάκι με κατεύθυνση περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο προς την έναρξη της διαδρομής σας. Μόλις φτάσετε εκεί θα υπάρχει ένα 20 λεπτο μάθημα, άκρως σημαντικό για την πορεία σας μέσα στο ποτάμι για αυτό μην αφήσετε τίποτα από αυτά που θα σας πει ο instructor. Εμείς από όσα μας είπε, το μόνο που δεν χρησιμοποιήσαμε ήταν η διάσωση στο ποτάμι, χεχε! Πάλι καλά, να λες!


    Tip: Έχετε στο νου σας ότι δεν μπορείτε να κουβαλήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα μαζί, εκτός κι αν έχετε action camera. Ο instructor με τη δική του action κάμερα θα βγάλει κατά τη διάρκεια της διαδρομής όλες τις απαραίτητες φωτογραφίες οπότε μην ανησυχήσετε ότι δεν θα έχετε αποδεικτικά στοιχεία για την εμπειρία σας αυτή!


    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 7

    Photo credits: Rafting House Outdoors

    Και μετά από όλα αυτά, βάρκες στα χέρια και βουρ στα δροσερά νερά του Εύηνου ποταμού. Εντάξει, αυτή η αίσθηση να μπαίνεις μέσα στο ποτάμι και να δροσίζεσαι ήταν μοναδική πρώτη επαφή και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Από εκεί μετά απλά όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί καθώς ο καιρός ήταν υπέροχος και όχι μόνο δεν κρυώσαμε αλλά απολαύσαμε μια ηλιόλουστη μέρα με ήρεμο ποτάμι και υπέροχη θέα.

    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 9
    Photo credits: Rafting House Outdoors
    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 11
    Photo credits: Rafting House Outdoors

    Τα σημεία που είναι πιο έντονα δεν πρέπει να σας προβληματίζουν καθόλου. Αντίθετα θα έλεγα θα δείτε πόσο θα ανυπομονείτε να φτάσετε στο επόμενο μίνι καταρρακτάκι ή στο επόμενο στενό σημείο ώστε να σκύψετε ή να γελάσετε ή να κάνει η κοιλιά σας ένα μίνι roller coaster. Είναι απόλυτα διασκεδαστικό και ασφαλές.

    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 13
    Photo credits: Rafting House Outdoors

    Διαβάστε περισσότερα:

    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 15
    Photo credits: Rafting House Outdoors

    Οι instructrors είναι όλοι απόλυτα εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι. Είναι νέα παιδιά με πολλά μετάλλια στο ενεργητικό τους στον αθλητισμό και θα νιώσετε απόλυτα ασφαλείς μαζί τους. Έχουν χιούμορ, χαμόγελο, καλή διάθεση, πάθος για τη δουλειά τους και δεν θα σας απογοητεύσουν. Νομίζω ότι η εμπειρία μας έγινε ξεχωριστή και χάρη σε αυτούς. Γιατί όλα ξεκινούν από τον άνθρωπο, μην το ξεχνάτε!


    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 17

    Photo credits: Rafting House Outdoors

    Και επειδή ως family travel blog πρέπει να υποστηρίξουμε και τον τίτλο μας, να σας ενημερώσω ότι στην μπροστινή μας βάρκα ήταν μια παρέα παιδιών δημοτικού με δύο μπαμπάδες και πέρασαν φανταστικά.

    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 19
    Photo credits: Rafting House Outdoors

    Οπότε ακόμα κάθεστε; Για να βλέπω να γκουγκλάρετε που μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ στην περιοχή σας. Ε, και μην δω κάποιον στα νότια να μην πάει στη Ναυπακτία και στο Rafting House! Σας βλέπω, ε;

    Θα χαρώ να μάθω τη δική σας εμπειρία, εάν έχετε φυσικά και πως θα βλέπατε με τέτοια δραστηριότητα.

    Ευχαριστώ και πάλι θερμά το Go Nafpaktia και την υπέροχη ομάδα που βρίσκεται από πίσω για την εμπιστοσύνη τους, την φροντίδα και την αγάπη τους.

    Κάλη


    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

    Όμως για να τα κάνετε όλα αυτά θα χρειαστείτε και διαμονή. Οπότε, σας έχουμε και διαγωνισμό: Επισκεφτείτε μας στο facebook και διεκδικήστε μια διαμονή στο Hotel Nafpaktos* με την οικογένειά σας. Τι έτσι θα σας αφήναμε;
    *Στο ίδιο ξενοδοχείο έχουμε φιλοξενηθεί κι εμείς – δείτε εδώ

    Όροι συμμετοχής:

    • Τα βήματα του διαγωνισμού θα τα βρείτε εδώ
    • Δικαιούστε μία συμμετοχή ανά λογαριασμό facebook
    • Λήξη συμμετοχής στις 30/4/2019 στις δώδεκα το βράδυ
    • Μπορείτε να αξιοποιήσετε τη διανυκτέρευσή σας έως τις 31/10/2019
    • Η ημερομηνία της διανυκτέρευσης θα γίνει σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο και ΒΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.
    • Ο νικητής θα ενημερωθεί από εμάς με tag σε σχόλιο στον διαγωνισμό και θα έχει 3 ημέρες περιθώριο να απαντήσει για να είναι έγκυρη η συμμετοχή του. Εάν δεν απαντήσει σε τρεις μέρες η κλήρωση επαναλαμβάνεται!
    Κάνοντας Rafting στον Εύηνο ποταμό 21

    Pin it for later

    Κάνοντας rafting στον ποταμό Εύηνο στη Ναυπακτία με όλη την οικογένεια και τους φίλους μας από το www.anthomeli.com

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Σε θαυμαζω που μεγαλώνοντας ξεπερνάς τις φοβίες σου. Γιατί εδώ που τα λέμε θέλει θάρρος για να κάνεις ράφτινγκ ειδικά για κάποιον που δεν είναι αθλητικός τύπος. Μπράβο σε όλες σας! Και ως ταξιδιάρα μαμά θέλω να πω πως στα ταξίδια δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοιες ευκαιρίες να φεύγουν γιατί ίσως να μην μπορέσουμε άλλη φορά να τις έχουμε. Εγώ έχω χάσει πολλές δραστηριότητες που θα μπορούσα να κάνω στα ταξίδια μας που εκ των υστέρων έχω μετανοιώσει γιατί δεν τις έκανα. Αυτή πάντως πρέπει να ήταν για όλες σας μια υπέροχη εμπειρία!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης