ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Απόκριες: Στολή Σακουλάκι με Ζελεδάκια (Jelly Belly Beans Bag)

    Σήμερα θα δείτε στο Ανθομέλι πώς να φτιάξετε χειροποίητη στολή “Σακουλάκι με Ζελεδάκια” ή στην εις την αγγλικήν Jelly Beans Bag για τις Απόκριες και το Καρναβάλι.

    Κάθε χρόνο ξεκινάω να ψάχνω για ιδέες για στολή για τις Απόκριες περίπου κανένα μήνα πριν. Και παρόλο που το pinterest είναι γεμάτο από ιδέες, δεν είμαι και πολύ εύκολο πελατάκι! Πρέπει να μου κάνει το κλικ! Ταυτόχρονα όμως θέλω να είναι εύκολη στην κατασκευή, οικονομική και αν γίνεται να πηγαίνω και σετ με τον Κώστα. Φυσικά ο Κώστας δεν έχει κάθε χρόνο διάθεση να ντυθεί οπότε κάποιες χρονιέςμ όπως πέρυσι, ντύνομαι μόνη μου. Τι ντύθηκα; Σακουλάκι με ζαχαρωτά ή αλλιώς Jelly Beans Bag.

    Τη στολή αυτή θα την βρείτε σε πολλά ξένα site αλλά σε κανένα ελληνικό για αυτό σκέφτηκα να κάνω την ανάρτηση για να σας βοηθήσω με τα διαδικαστικά σε περίπτωση που είστε κι εσείς τόσο φαν του καρναβαλιού όσο κι εγώ. Είναι εύκολη σε γενικές γραμμές αλλά πολύ εντυπωσιακή ταυτόχρονα.

    Να σας πω την αλήθεια παρόλο που δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστικός τύπος και δεν με ενδιαφέρουν οι πρωτιές, στεναχωρέθηκα που πέρυσι στον διαγωνισμό στολής στο σχολείο μας δεν βγήκα πρώτη. Ή μάλλον να το πω αλλιώς, η κοπέλα που βγήκε πρώτη φορούσε απλά μια έτοιμη στολή σατέν απλή και μια μάσκα βενετσιάνικη. Κρίμα να μην καταλαβαίνει ο κόσμος τι πραγματικά σημαίνει DIY (do it your self) και ότι και μόνο από αυτό αξίζει να σου πει μπράβο.

    Θα μου πεις καλά ρε Κάλη, σιγά τα αυγά! Ε, ναι σιγά τα αυγά, για αυτό προχωράμε και πάμε να δούμε πώς θα την φτιάξετε κι εσείς. Αλλά αν δεν κερδίσετε τον διαγωνισμό και σας κλέψει την πρώτη θέση κάποια με έτοιμη στολή μην έρθετε κλαίγοντας σε μένα! Xεχε!

    Απόκριες: diy χειροποίητη στολή Σακουλάκι  με ζελεδάκια - ζαχαρωτά - καραμέλες για ενήλικες και παιδιά. Καρναβάλι 2023
    Σακουλάκι με ζαχαρωτά, ζελεδάκια ή καραμέλες. Όπως κι αν το πεις είναι τόσο γλυκό!
    Απόκριες: diy χειροποίητη στολή Σακουλάκι  με ζελεδάκια - ζαχαρωτά - καραμέλες για ενήλικες και παιδιά. Καρναβάλι 2023
    Αν ξαναντυνόμουν έτσι θα επέλεγα μία μικρότερη σε μήκος σακούλα γιατί αυτή ήθελε πολύ υλικό (μπαλόνια) για να γεμίσει. Αν θέλετε μπορείτε απλά να της μειώσετε το μήκος κόβοντας κάποια εκατοστά από την άκρη της. Προσοχή όμως όχι και πολύ κοντή γιατί θα “φουσκώνει” άσχημα στην κοιλιά.

    Υλικά και διαδικασία κατασκευής για στολή “σακουλάκι με ζελεδάκια”

    Αρχικά, θα ήταν ιδανικό να φοράτε μονόχρωμα ρούχα, μαύρα ή λευκά ή κάποιο χρώμα της επιλογής σας. Άνετα μεν αλλά και στενά για αν μην μπλέκονται με όλο αυτό τον όγκο της σακούλας με τα μπαλόνια. Εγώ φορούσα μια στενή μπλούζα ζιβάγκο κι ένα κολάν μαύρο με μαύρα παπούτσια.

    Αγοράστε μια μεγάλη πλαστική σακούλα σε μήκος όχι μεγαλύτερο από το ύψος σας. Υπολογίστε ότι μπροστά θα πρέπει να φτάνει έως το μέσο του μηρού και πίσω στο αντίστοιχο ύψος. Τέτοιες σακούλες μπορείτε να βρείτε σε μαγαζί με υλικά οικοδομών. Γενικά μην το παρακάνετε σε μέγεθος γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να την γεμίσετε με τα μπαλόνια.

    Κλείστε το άνοιγμα της σακούλας με συρραπτικό ή σελοτέιπ και αφού την διπλώσετε στα δύο, κόψτε στο κέντρο της ένα ημικύκλιο, τόσο ώστε να χωράει το κεφάλι σας και να μένει και αριστερά ή δεξιά υλικό για να παίξει το ρόλο της τιράντα σας.

    Εκτυπώστε από εδώ το λογότυπο των Jelly Beans σε Α4, κόψτε το και κολλήστε το στο μπροστινό μέρος της σακούλας (χρησιμοποιήστε συρραπτικό, κόλλα ή σελοτέιπ… ακόμα και παραμάνες)

    Απόκριες: diy χειροποίητη στολή Σακουλάκι  με ζελεδάκια - ζαχαρωτά - καραμέλες για ενήλικες και παιδιά. Καρναβάλι 2023 Jelly Belly beans bag
    Προτιμήστε να εκτυπώσετε το λογότυπο σε χαρτονάκι για ασφάλεια και λιγότερη φθορά

    Προμηθευτείτε μικρά πολύχρωμα μπαλόνια. Επειδή μπορεί να σας δυσκολέψουν στο φούσκωμα πάρτε κι ένα εξάρτημα φουσκώματος. Καθώς τα φουσκώνετε προσπαθήστε να έχουν μακρόστενο σχήμα (πιέστε τα με τα χέρια σας)ώστε να μοιάζουν με τα jelly beans. Ρίξτε τα μπαλόνια στην σακούλα (και από μπροστά και από πίσω από το άνοιγμα του λαιμού).

    Όταν ολοκληρώσετε το γέμισμα, φορέστε την σακούλα και δέστε “τις τιράντες” με κορδέλες ώστε να είναι πιο ευπαρουσίαστες.

    Για τα μαλλιά μου εγώ προσωπικά επέλεξα να κάνω κοτσιδάκια. Γενικά θέλει κάτι girly, οπότε πράξτε ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Μην παραλείψετε όμως να ολοκληρώσετε το hair look με μπαλόνια που μπορείτε να δέσετε σε τσιμπιδάκια και λαστιχάκια στα μαλλιά σας.

    Απόκριες: diy χειροποίητη στολή Σακουλάκι  με ζελεδάκια - ζαχαρωτά - καραμέλες για ενήλικες και παιδιά. Καρναβάλι 2023 Jelly Belly Beans Bag

    Όσον αφορά στο make up βάφτηκα κανονικά σε ροζ αποχρώσεις απλά πρόσθεσα μερικές τσαχπινιές με αυτοκόλλητα στρασάκια στα μάτια.

    Συμπληρώστε το λουκ με ένα γλυφιτζούρι ή τσίχλα big bubble!

    Επίσης μπορείτε να έχετε ένα καλαθάκι με καραμέλες για τα παιδιά. Εγώ τις είχα στην τσέπη μου όταν μου έλεγαν τι ωραία στολή που έχω τους έδινα και μία καραμέλα. Στο τέλος απλά μοίρασα 3 σακουλάκια που είχα spare στην τσάντα μου, χαχα!

    Απόκριες: diy χειροποίητη στολή Σακουλάκι  με ζελεδάκια - ζαχαρωτά - καραμέλες για ενήλικες και παιδιά. Καρναβάλι 2023 Jelly Belly Beans Bag

    Το γλυφιττζουράκι ταίριαξε τέλεια!

    Απόκριες 2023

    Αν δεν είσαι του χειροποίητου, βρες μια τεράστια συλλογή από Αποκριάτικες στολές εδώ αλλά και εδώ

    Διαβάστε περισσότερα:

    Για πείτε εντυπώσεις; Δεν ήταν πολύ ωραίο και χαριτωμένο το αποτέλεσμα; Εννοείται ότι ταιριάζει υπέροχα και σε μικρά ή μεγαλύτερα κορίτσια. Φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν θέλουν να ντυθούν Wednsday ή Eleven από το Stranger Things! Αν δεν σας έφτασαν οι ιδέες που σας δώσαμε, μην διστάσετε να περιηγηθείτε ακόμα περισσότερο στην κατηγορία Απόκριες του Ανθομέλι.

    Εσείς τι θα ντυθείτε φέτος;

    Pin it for later

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης