Θα γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη φέτος; (με εκτυπώσιμα αρχεία)

Φυσικά και θα γράψουμε! Για την ακρίβεια τα παιδιά θα γράψουν το γράμμα. Ήδη τα δικά μου έχουν ξεκινήσει τις λίστες τους. εκτυπώσιμο για λίστα εδώ). Προχθές μάλιστα πήγαμε οικογενειακώς σε κατάστημα παιχνιδιών για να διαλέξουν τι θα του ζητήσουν. Έτσι για να τα έχουν πιο φρέσκα! Να έχουμε κι εμείς μια ιδέα, βρε παιδί μου! Αλλά ας μην μακρηγορώ γιατί παρακάτω σας έχω και εκτυπώσιμα γράμματα για να τα συμπληρώσουν τα παιδιά ή εσείς αν είναι μικρά και να στείλουν το γράμμα με τις επιθυμίες τους.

Αγαπημένη μας συνήθεια αυτές τις μέρες είναι να συζητάμε για το τι μπισκότα θα του φτιάξουμε για να του αφήσουμε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κάτω από το δέντρο.  Τι σχήμα θα έχουν και πού θα τα βάλουμε!

Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

Η δε μικρότερη της οικογένειας, η Μελίτα, που τώρα αρχίζει και καταλαβαίνει, μόλις της είπαν ότι ο Άγιος Βασίλης θα έρθει από το τζάκι, κούρνιασε στην αγκαλιά των γονιών της και δεν κουνιόταν ρούπι. Όταν την άλλη μέρα την ρώτησα από πού θα έρθει ο Άγιος Βασίλης μου είπε… από την πόρτα! 

Τα πράγματα βέβαια έγιναν λίγο καλύτερα όταν μαζί με τις κούτες με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια της κατέβασαν από το πατάρι και ένα Άγιο Βασίλη ίσαμε το μπόι της. 

Δεν τον αποχωρίζεται από τότε! Είναι, λέει, φίλοι. Παίρνει και το μπαστούνι του που είναι στρογγυλό στο πάνω μέρος, το κάνει μικρόφωνο και τραγουδάει δυνατά:

“Ω έλαααααααα τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!

Ω έλαααααααα τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!”

Μου έρχεται να τη φάω! Αλλά μέσω skype δεν μπορώ! Αρκούμε μόνο στο να την βλέπω και να την ακούω! (αχ αυτή η απόσταση)

Διαβάστε στο Ανθομέλι:

Εκτυπώσιμα γράμματα για τον Άγιο Βασίλη

Φέτος ετοίμασα 3 γράμματα για να τα συμπληρώσουν τα παιδιά ζητώντας από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει τα δωράκια του. Θα διαλέξουν όποιο τους αρέσει περισσότερο! Μπορείτε να τα βρείτε στα παρακάτω link και να εκτυπώσετε αυτό που σας ταιριάζει (πατήστε πάνω στις φωτογραφίες). Ελπίζω να σας αρέσουν! 

Θα γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη φέτος; (με εκτυπώσιμα αρχεία)
https://drive.google.com/file/d/0BwJ4jk1wk_A1T0x2S0RsaW0tc28/edit?usp=sharing
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να αποθηκεύσετε το αρχείο και να το εκτυπώσετε

Άλλα γράμματα από και προς τον Άγιο μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ αλλά κι εδώ.

 Θα γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη φέτος; (με εκτυπώσιμα αρχεία)https://drive.google.com/file/d/0BwJ4jk1wk_A1dW1NaU1PZEJHTWM/edit?usp=sharing
  Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να αποθηκεύσετε το αρχείο και να το εκτυπώσετε

Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

Θα γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη φέτος; (με εκτυπώσιμα αρχεία)
https://drive.google.com/file/d/0BwJ4jk1wk_A1Y3FzVGIybW1tZzA/edit?usp=sharing
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να αποθηκεύσετε το αρχείο και να το εκτυπώσετε

Πώς μπορούμε να πούμε στα παιδιά την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη

Ωραία και τα γράμματα προς αυτόν αλλά τι γίνεται μόλις μεγαλώσουν τα παιδιά; Τι θα τους πούμε;

Μαμά οι φίλοι μου λένε πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Και τι μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που το παιδί θέλει να πιστεύει ενώ οι φίλοι του του λένε πως ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει; Πατήστε εδώ για να δείτε τι έκανα εγώ για να τονώσω την πίστη τους για μια ακόμα χρονιά. Γιατί να τους το χαλάσω;

Θα κλείσω κάνοντας την ευχή όλα τα παιδιά του κόσμου να πάρουν έστω κι ένα μικρό δωράκι φέτος… υλικό ή μη! Κάτι που να τους κάνει να χαμογελάσουν! Το εύχομαι παρόλο που ξέρω πως είναι ουτοπικό! Ίσως κι εμείς μπορούμε με τον τρόπο μας να κάνουμε κάποια παιδιά ευτυχισμένα. Ας το σκεφτούμε αυτό! Ας κοιτάξουμε γύρω μας κι όλο και κάτι θα βρούμε να κάνουμε.

Κατερίνα

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook. Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι εδώ.

Ⓘ Η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει affiliate links τα έσοδα των οποίων βοηθούν στη συντήρηση του blog. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά σε περίπτωση που κάνετε κάποια αγορά μέσω αυτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με το καλό να έρθει ο Άγιος κι απο σας! Εμείς δε γράψαμε ακόμη. Θυμάμαι την πρώτη φορά όμως, είχαμε πάει στο ταχυδρομείο και λέω στην ταμία "γειά σας έχουμε ένα γράμμα για τον άγιο Βασίλη" και αγοράσαμε γραμματόσημο αλλά αυτή ενοχλήθηκε, μάλλον της φάνηκε χαζό…!

  2. H ανηψιά σου Πία διάλεξε το δέντ-ρ-ο! Τι άλλο θα διάλεγε! Ετσι παρόλο που εσένα δεν σου πολυαρεσε, αυτή ξετρελάθηκε. Αρχές Δεκέμβρη εκτυπωνεται και στέλνετε Λαπωνία παρακαλώ!!! Ευχαριστούμε Πία! Κάλη

  3. Να γράψω και εγώ ένα γράμμα??? Και εγώ παιδί είμαι καλέ, όνομα και πράγμα…!!!
    Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ για την συμπερίληψη του αρχείου μου, από χθες ήθελα να μπω να σας γράψω, αλλά, το γνωστό που κάνει, δεν με άφηνε καν να μπω.
    Είναι πολύ τρυφερή και όμορφη όλη αυτή η προετοιμασία, οι λίστες με τα δώρα και τα γράμματα, τι άλλο να ευχηθώ παρά να έχουμε όμορφες γιορτές με πολλές οικογενειακές στιγμές και χαμόγελα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα Άρθρα

Εγγραφείτε στο newsletter!

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τις καινούργιες αναρτήσεις, δωρεάν εκτυπώσιμα και τους τρέχοντες διαγωνισμούς.
Διαβάστε Επίσης