ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φτιάξε βήμα-βήμα ξύλινες πινακίδες για τα Χριστούγεννα

    Πολλοί από εσάς έχετε αγαπήσει το Ανθομέλι από τις προτάσεις του για diy και παρόλο που το τελευταίο διάστημα έχουμε παραμελήσει αυτή την κατηγορία δεν σημαίνει πως δεν την αγαπάμε! Ετοιμάσαμε μία ανάρτηση για το πώς μπορείτε να φτιάξετε ξύλινες πινακίδες για τα Χριστούγεννα βήμα-βήμα. Η πρώτη πινακίδα λειτουργεί ως διακοσμητική αλλά στην ουσία είναι ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα ενώ η άλλη είναι μία πινακίδα με το μαγικό κλειδί του Άγιου Βασίλη που θα τον βοηθήσει να “μπει” και στο σπίτι τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά… αν δεν έχετε τζάκι! Βοηθός μας σε αυτές τις εύκολες κατασκευές η εταιρεία STABILO με τους νέους υπέροχους μεταλλικούς μαρκαδόρους STABILO Pen 68 metallic.

    Φτιάξε βήμα-βήμα ξύλινες πινακίδες για τα Χριστούγεννα 1

    STABILO Pen 68 metallic

    Τα STABILO Pen 68 metallic είναι υψηλής ποιότητας μαρκαδοράκια και κυκλοφορούν σε 8 χρώματα, χρυσό, ασημί, μπρονζέ, και τα μεταλλικά μπλε, φούξια, μοβ, πράσινο σκούρο και ανοιχτό. Το πλεονέκτημα με τους pen 68 metallic της STABILO είναι πως δεν χρειάζονται κούνημα για να γράψουν, το μελάνι τους έχει βάση το νερό και είναι άοσμοι. Οι πρώτης ποιότητας χρωστικές ουσίες του μελανιού αντιστέκονται στο φως κι έτσι μπορείτε άφοβα να τοποθετήσετε τις δημιουργίες σας σε εξωτερικό χώρο χωρίς να ανησυχείτε ότι τα χρώματα θα ατονίσουν.

    Χριστουγεννιάτικη κατασκευή με STABILO Pen 68 metallic
    STABILO Pen 68 metallic

    Χαρίστε τις χειροποίητες πινακίδες ως δώρο

    Μπορείτε να φτιάξετε τις χειροποίητες πινακίδες είτε για διακόσμηση στο δικό σας σπίτι, είτε για να τις χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Στη νονά που είναι έγκυος ή στη δασκάλα που έχει μικρό παιδί, στα βαφτισίμια σας, στα ίδια σας τα παιδιά ή… στα εγγόνια σας. Εγώ συνεργάστηκα σε αυτές τις κατασκευές με την έφηβη πλέον κόρη μου που λατρεύει ό,τι έχει σχέση με τα καλλιτεχνικά και πραγματικά απολαύσαμε τη διαδικασία! Ευτυχώς είχαμε τη βοήθεια του παππού που έκοψε τα ξύλα και μας έκανε τις τρύπες οπότε εμείς απλά αυτοσχεδιάσαμε!

    DIY με STABILO Pen 68 metallic
    DIY wooden christmas signs with STABILO Pen 68 metallic

    Διαβάστε επίσης κι άλλα άρθρα μας με ιδέες για δώρα στη νονά ή στη δασκάλα.


    Υλικά που θα χρειαστείτε

    • Ένα κομμάτι ξύλο mdf στις διαστάσεις που θέλετε
    • Ακρυλικό χρώμα κιμωλίας (θα χρειαστείτε 2 χρώματα για τη μία κατασκευή)
    • Μαρκαδόρους STABILO Pen 68 metallic
    • Κορδόνι και σπάγκο
    • Μεταλλικό κλειδί
    • Κιμωλία ή Μαρκαδόρο υγρής κιμωλίας Χαρτοταινία
    • Πινέλο ή σφουγγαράκι για το βάψιμο
    • Τρυπάνι για ξύλο
    • Σφουγγαράκι γυαλόχαρτου ή γυαλόχαρτο για ξύλο
    • Χάρακα
    • Ψαλίδι
    • Μολύβι /σβήστρα

    Εκτέλεση

    Κόψιμο-τρύπημα-γυάλισμα

    Αγοράσετε ρετάλια mdf που θα βρείτε σε πολυκαταστήματα με είδη για το σπίτι ή εάν έχετε ένα μεγαλύτερο κομμάτι ξύλου κόψτε το με σέγα. Επόμενο βήμα είναι να κάνετε δύο τρύπες με τρυπάνι για να περάσετε μετά από εκεί το σχοινί. Τρίψτε τα σημεία που τρυπήσατε και αν χρειάζεται τις ακμές και την επιφάνεια του ξύλου για να είναι λεία.

    Βάψιμο

    Στις συγκεκριμένες κατασκευές χρησιμοποίησα ακρυλικό χρώμα κιμωλίας και έβαψα τα ξύλα με ένα σφουγγαράκι αντικαθιστώντας το πινέλο.

    Διακόσμηση

    Μαρκαδόροι μεταλλικού χρώματος STABILO Pen 68 metallic
    Αφού σχεδιάσουμε με το μολύβι περνάμε από πάνω με τα μαρκαδοράκια STABILO Pen 68 metallic

    Θα σας πρότεινα να σχεδιάσετε πρώτα σε ένα πρόχειρο χαρτί τις λέξεις ή τα σχέδια που θέλετε να σχεδιάσετε (αν μάλιστα το χαρτί είναι στο ίδιο μέγεθος με το ξύλο σας ακόμα καλύτερα). Μόλις καταλήξετε στο layout τότε σχεδιάστε απαλά με ένα μολύβι επάνω στην επιφάνεια του ξύλου. Περάστε με τους μαρκαδόρου STABILO Pen 68 metallic τα γράμματα ή τα σχέδια που φτιάξατε με το μολύβι. Μπορείτε σε κάποια σημεία να ξαναπεράσετε και να κάνετε τις γραμμές να φαίνονται πιο παχιές. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στένσιλ για δύσκολα σχήματα όπως οι χιονονιφάδες.

    STABILO Pen 68 metallic
    STABILO Pen 68 metallic σε 8 υπέροχα και φωτεινά μεταλλικά χρώματα!

    Αυτό που μας άρεσε με τους μαρκαδόρους STABILO Pen 68 metallic είναι ότι χρωματίζοντας η μύτη τους είναι εξαιρετική για να γράψεις γράμματα (hand lettering) αλλά και για να χρωματίσεις. Το χρώμα δεν αφήνει γραμμές οπότε μπορείς άφοβα να χρωματίσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τα χρώματά τους είναι υπέροχα και όπως βλέπετε και στις εικόνες (αν και στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο όμορφο το αποτέλεσμα) εξαιτίας της καλυπτικότητας και της φωτεινότητας των χρωμάτων δείχνουν μεταλλικά και εντυπωσιακά ακόμα και σε ένα χρώμα όπως το πράσινο. Θα μπορούσαν να αναδειχθούν ακόμα καλύτερο σε μαύρο φόντο αλλά εμείς δεν το προτιμήσαμε.

    Ξύλινες πινακίδες STABILO Pen 68 metallic
    Do it yourself πινακίδα με το κλειδί του Άγιου Βασίλη- STABILO Pen 68 metallic

    Όπως ανέφερα παραπάνω η διαδικασία και για τις δύο πινακίδες είναι ίδια στην αρχή. Όμως προς το τέλος πρέπει να προστεθούν κάποιες πινελιές αφού οι δυο πινακίδες που σας προτείνω έχουν διαφορετικό σκοπό και θέμα

    Ξύλινη πινακίδα αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα

    Για την ξύλινη πινακίδα αντίστροφης μέτρησης θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα μαύρο πλαίσιο όπου θα γράφετε με κιμωλία τον αριθμό τον ημερών ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα θα το σβήνετε με ένα νωπό σφουγγαράκι και θα γράφετε το αμέσως μικρότερο αριθμό. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να πάρετε μέτρα και με τη βοήθεια της χαρτοταινίας να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα και το οποίο στη συνέχεια θα βάψετε με μαύρο χρώμα κιμωλίας.

    STABILO Pen 68 metallic
    Με την βοήθεια του χάρακα δημιουργώ ένα πλαίσιο και κολάω στις άκρες του χαρτοταινία
    Ξύλινες πινακίδες για τα Χριστούγεννα
    Βάφω το εσωτερικό με ακρυλικό χρώμα κιμωλίας
    Ξύλινη πινακίδα για τα χριστούγεννα advent calendar
    Αφού στεγνώσει αφαιρώ την χαρτοταινία

    Αφήστε να στεγνώσει το χρώμα και αφαιρέστε τις χαρτοταινίες. Ολοκληρώστε την κατασκευή περνώντας το κορδόνι από τις τρύπες και δένοντας το από την μπροστά πλευρά.

    DIY Advent calendar, Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα
    Ξύλινη πινακίδα christmas advent calendar

    Tip: Μια άλλη ιδέα που μόλις μου ήρθε είναι κάποιες μέρες ως τα Χριστούγεννα να ζωγραφίζεται μαζί με τον αριθμό ένα δωράκι που να σημαίνει πως εκείνη την ημέρα υπάρχει ένα μικρό δωράκι για το παιδάκι. Έτσι, η χριστουγεννιάτικη αυτή κατασκευή μπορεί να γίνει ένα πολύ οικονομικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης το οποίο θα χρησιμοποιείτε κάθε χρόνο!


    Εδώ θα βρείτε πολλές ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά:


    Stablilo Pen 68 metallic
    STABILO Pen 68 metallic

    Με τους STABILO Pen 68 metallic μπορείτε να χρωματίσετε σε πολλές επιφάνειες όπως το μέταλλο, χαρτί ή αλουμινόχαρτο. Πωλούνται μεμονωμένα ή σε κασετίνα των 8 και αποτελούν ένα υπέροχο ΔΩΡΟ για τους λάτρεις της τέχνης.

    Ξύλινη πινακίδα με το μαγικό κλειδί του Άγιου Βασίλη

    Για την πινακίδα του Άγιου Βασίλη αφού περάσετε και δέσετε το κορδόνι για το κρέμασμά της θα χρειαστεί να κρεμάσετε με ένα κομμάτι σπάγκο ένα κλειδί. Εναλλακτικά μπορεί να βάλετε ένα καρφάκι πάνω στην επιφάνεια του ξύλου και να κρεμάσετε το κλειδάκι από εκεί. Αν πρόκειται για το δικό σας σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιότερο κλειδί ή ένα κλειδί εσωτερική πόρτας. Παλιά κλειδιά μπορείτε να βρείτε σε παλιατζίδια ή σε καταστήματα με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

    Το μαγικό κλειδί του Άγιου Βασίλη
    Το μαγικό κλειδί του Άι Βασίλη
    Ξύλινη κρεμαστή πινακίδα με το μαγικό κλειδί του Άγιου Βασίλη
    Ξύλινη πινακίδα “Το μαγικό κλειδί του Άγιου Βασίλη” – STABILO Pen 68 metallic

    Χριστουγεννιάτικη παράδοση με το κλειδί του Άι Βασίλη: Όταν ήταν μικρή η ανιψιά μου έτρεμε στη σκέψη ότι ο Άγιος Βασίλης θα μπει από το τζάκι του σπιτιού τους. Έτσι, η Κάλη και ο Κώστας, της είπαν θα άφηναν έξω από την εξώπορτα το μαγικό κλειδί με το οποίο μόνο εκείνος θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα και να μπει στο σπίτι ώστε να αφήσει το δώρο της κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το ίδιο έθιμο μπορούν να ακολουθήσουν και οικογένειες που στα σπίτια τους δεν υπάρχει τζάκι.

    Ξύλινη Πινακίδα με το μαγικό κλειδί του Άγιου Βασίλη
    Κρεμάστε το στον τοίχο τις εξώπορτας για την περίοδο των γιορτών-STABILO Pen 68 metallic

    Διαβάστε στο Ανθομέλι κι άλλες οικογενειακές παραδόσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:


    Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και Μαγικό κλειδί για τον Άι Βασίλη με Stabilo pen 68 metallic
    Ξύλινες πινακίδες με διακοσμημένες με μεταλλικούς μαρκαδόρους STABILO Pen 68 metallic
    Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και Μαγικό κλειδί για τον Άι Βασίλη

    Σας εύχομαι καλή επιτυχία αν το προσπαθήσετε. Αν μάλιστα θέλετε μπορείτε να μας στείλετε μια φωτογραφία τους αποτελέσματος αυτού που φτιάξατε στο e-mail info[at]gmail.com ή με μήνυμα στα social media.

    Κατερίνα


    If you like it pin it!

    Ξύλινες Πινακίδες DIY με stabilo pen 68 metallic, Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης
Easy diy with tutorial using stabilo pen 68 metallic-Christmas Advent Calendar
    Ξύλινες Πινακίδες DIY με stabilo pen 68 metallic, Το μαγικό κλειδί του Άγιου Βασίλη
Easy diy with tutorial using stabilo pen 68 metallic-Santa's magic key

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης