ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καραμελένιο γλυκό μπαξίσι για τα παιδιά που λένε κάλαντα

    Πέρυσι η Callie σας έδειξε τι έφτιαξε για τα παιδάκια που θα τους πουν τα κάλαντα. Φέτος ήθελε πολύ να φτιάξει κάτι καινούργιο. Δυστυχώς όμως λόγω της δουλειάς και της μικρής δεν πρόλαβε να την υλοποιήσει! Επειδή όμως, όπως είπαμε κι άλλες φορές, η μία συμπληρώνει την άλλη κι επειδή φέτος θα μένουν στο δικό μου σπίτι για τα Χριστούγεννα αποφάσισα να υλοποιήσω εγώ το κέρασμα! Καραμελένιο μπαξίσι!

    Πως θα φτιάξετε το καραμελένιο γλυκό μπαξίσι

    Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

    1. ρολά από χαρτιά υγείας
    2. χαρτί περιτυλίγματος ή χαρτιά με ζωγραφιές των παιδιών (που πολλές από αυτές πετιούνται)
    3. διάφανο χαρτί περιτυλίγματος
    4. κορδέλες
    5. καραμέλες, ζαχαρωτά, σοκολατάκια κλπ
    6. Συρραπτικό
    Καραμελένιο γλυκό μπαξίσι για τα παιδιά που λένε κάλαντα
    Καραμελένιο γλυκό μπαξίσι για τα παιδιά που λένε κάλαντα 2

    Οδηγίες κατασκευής

    • Κόβουμε το χαρτί όσο φαρδύ είναι το ρολό
    • Το τυλίγουμε γύρω από το ρολό και το ενώνουμε το ένα πάνω στο άλλο με συρραπτικό
    • Βάζουμε μέσα τα καλούδια μας
    • Τυλίγουμε με λίγο φαρδύτερο διαφανές χαρτί και δένουμε τις άκρες με κορδέλα ώστε να μοιάζει με καραμέλα.
    • Κρεμάμε στο δέντρο και όταν μας που τα κάλαντα δίνουμε σε κάθε ομάδα παιδιών εκτός από χρήματα κι από μια μεγάλη DIY καραμέλα για να μοιραστούν τα γλυκά που έχει μέσα. 

    Ο γαμπρός μου φέτος περιμένει πως και πως αυτή την ημέρα γιατί το έχει άχτι που στη δική τους πολυκατοικία, επειδή έχουν συνέχεια κλειδωμένα την κεντρική είσοδο, τα παιδάκια σπάνια πάνε για κάλαντα! Αφού κατεβαίνει στον δρόμο και τα ανεβάζει πάνω στο σπίτι έτσι για το καλό. Τουλάχιστον να τα ακούσουν κι αυτοί μια φορά!!! Αντίθετα σε μας έρχονται πάρα πολλά και έρχεται και η μπάντα της περιοχής μας και μας γεμίζει με τις πλούσιες μελωδίες τους. Εγώ μάλιστα σε αυτούς που μου λένε με ζωντάνια τα κάλαντα ή έρχονται με όργανα τους δίνω περισσότερα χρήματα!  

    updated 22/11/2013

    Άλλη μια ιδέα είναι οι πεταλούδες με δημητριακά. Εμείς τις φτιάξαμε για κέρασμα στο σχολείο αλλά εσείς μπορείτε να τις κάνετε λίγο πιο χριστουγεννιάτικες και θα γίνουν σούπερ!

    Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    24 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τα καλαντα ειναι απο τις πιο ομορφες μελωδιες ever!! Εγω πλεον κλαιω οταν μου τα λενε, γιατι συνηθως ειναι και οι πρωτες μου μερες στην Ελλαδα για τις γιορτες και νιωθω οτι ηρθα σπιτι μου!! απιστευτο που πλεον πολλες μαμαδες δε στελνουν τα παιδακια τους να τα πουν, ηταν απο τις πιο ομορφες κοινες μου εμπειριες να βγω να τα πω με τις φιλες μου!! ολη μερα εξω, γελια, κουραση, τελειοτητα!!

    2. Μόλις παρέλαβα το δωράκι σας! Ευχαριστώ πολύ πολύ…Θα το στολίσω με το που πάω σπίτι και θα το τιμήσουμε στο χριστουγεννιάτικο πρωινό!!!! Καλές γιορτές κορίτσια!!!!!

    3. Ωραία ιδέα αλλά τα παιδιά δυστυχώς πια δεν ενθουσιάζονται με τέτοια πράγματα…έχω κατάστημα και μου λένε τα κάλαντα αμέτρητες φορές.Όλα αυτά τα χρόνια με λύπη μου παρατηρώ τα πιτσιρίκια να λένε βιαστικά και με μούτρα τα κάλαντα,να κοιτάνε με απληστία πόσα χρήματα τους έδωσες και να τσακώνονται μετά στην μοιρασιά……
      Φιλιά και καλές γιορτές!

    4. Πολύ καλή ιδέα για τα παιδάκια!!! Για να δούμε, πόσα θα έρθουν φέτος να μας τα πούν! Και του χρόνου κορίτσια! Καλές γιορτές να περάσετε με τις οικογένειές σας! Φιλάκια πολλά!

    5. Καλημέρα!! Κι εμάς εδώ επεδίωξε μένουμε έξω από το δέντρο, πολύ λίγα παιδάκια έρχονται!! Το κάτι τοις τους πάντα θα το πάρουν!! :)!πολύ όμορφη ιδέα και ότι πρέπει για τα παιδάκια!! Φιλάκια πολλά!!

    6. Τι τέλεια ιδέα και εύκολη μπορω να πω! Τα πιτσιρίκια θα ξετρελλαθούν.
      Και εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα με το κλείδωμα και τα φωνάζουμε από τη βεράντα! χα χα χα.
      Να μην σχολιάσω για κάποους στην πολυκατοικία μας (που εχουν κ παιδια) αλλά από την γυφτιά και την μιζέρια τους, δεν ανοίγουν ποτέ!!!!! Τς τς τς!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης