ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να οργανώσετε ένα χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο για τα παιδιά σας

    Πέρυσι, τέτοιο καιρό, διοργάνωσα για πρώτη φορά στη Μελίτα ένα χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο στη μπανιέρα και πραγματικά είχε τρελή επιτυχία! Η μικρή δεν το περίμενε γιατί όντως ήταν μια έμπνευση δική μου και καθώς το όλο σκηνικό ήταν εντελώς έκπληξη, ενθουσιάστηκε. Αν θέλετε κι εσείς να βιώσει το κορίτσι σας μια παρόμοια εμπειρία και να ζήσει ένα χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Ξέρω τι θα μου πείτε πριν ξεκινήσω! Ότι είναι αντιοικολογικό να γεμίζουμε τη μπανιέρα μας! Τα δίκια σας τα έχετε! Κι εμείς δεν το κάνουμε συχνά. Ωστόσο νομίζω ότι μια φορά το χρονό το κακό είναι μικρό αν την υπόλοιπη χρονιά είμαστε σωστοί και τυπικοί!

    Για το χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο θα χρειαστείτε (η μπανιέρα εννοείται):

    Προαιρετικά: παιχνίδια για το νερό

    Tip: Για ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο για μικρούς αλλά και μεγάλους θα πρότεινα να έχετε καθαρά μαλλιά και σώμα. Μπορεί να προηγηθεί ένα ντουζ δηλαδή, για να είναι καθαρό το νερό της μπανιέρας.

    Tip: Προσοχή στα bath bombs που θα χρησιμοποιήσετε να είναι από φιλικά προς τη γυναικεία περιοχή αν πρόκειται για κορίτσια. Πολλές φορές περιέχουν αρώματα και χρώματα που μπορεί να βλάψουν την ευαίσθητη περιοχή αργότερα προκαλώντας ερεθισμό ή φαγούρα. Γι αυτό προτείνουμε κάποιο προιόν δερματολογικά ελεγμένο.

    Εορταστικό χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο στη μπανιέρα
    Το στολισμένο μπάνιο μας ήταν άκρως εορταστικό.
    Εορταστικό χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο στη μπανιέρα
    Τα κεράκια έκαναν την διαφορά και δημιούργησαν μια εορταστική και ειδυλιακή ατμόσφαιρα.

    Προετοιμασία-Διαδικασία

    • Ζεστάνετε τον χώρο (μην παγώσει και το παιδί)
    • Γεμίστε τη μπανιέρα με νερό και ρίξτε μέσα το αφρόλουτρο εκεί που πέφτει το νερό ώστε να αφρίσει. Σε περίπτωση που έχετε bath bomb προτείνω να τη ρίξετε μαζί με το παιδί ώστε να απολαύσει την διαδικασία.
    • Στολίστε τον περιβάλλοντα χώρο με στολίδια και κεράκια.
    • Σβήστε τα φώτα και αν έχετε φωτάκια με μπαταρίες ανάψτε τα. Προσοχή να μην είναι πολύ κοντά στο νερό!
    • Βάλτε την αγαπημένη μουσική του παιδιού να παίζει, είτε μέσα από το κινητό ή το tablet. Αν έχετε, χρησιμοποιείστε και το Spotify.
    • Όταν τα ετοιμάσετε όλα αυτά, τότε ήρθε η ώρα να καλέσετε το παιδί και να του παρουσιάσετε το χριστουγεννιάτικα στολισμένο μπάνιο του.

    Tip: Μπορείτε να ρίξετε μέσα στο νερό χριστουγεννιάτικα στολιδάκια και ειδικά αν είναι μικρό να κάνετε κάτι σαν κυνήγι θησαυρού ώστε να τα μαζέψει ανάμεσα από τον αφρό.

    Tip: Για ακόμη πιο υπέροχη ευωδιά (και ειδικά αν δεν έχετε bath bombs) μπορείτε να κόψετε φέτες πορτοκαλιού και να αρωματίσετε το νερό με αυτές!

    Εορταστικό χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο στη μπανιέρα
    Οι φέτες πορτοκάι εντυπωσίασαν την Μελίτα

    Τώρα, η συνέχεια εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Μπορεί να χρειάζεται να είστε δίπλα του συνέχεια, μπορεί και όχι, αν είναι όπως η Μελίτα γύρω στα 10 ή μεγαλύτερο. Εμένα η Μελίτα με ήθελε στην παρέα της, τραγουδήσαμε, παίξαμε, με έβρεξε (κλασικά) και φυσικά βγάλαμε και πολλές φωτογραφίες. Εσείς πράξτε αυτοβούλως!

    Tip: Φυσικά, μην ξεχάσετε να έχετε ζεστάνει και ετοιμάσει και τα ρούχα που θα φορέσει μετά ώστε να συνεχιστεί αυτή η όμορφη εμπειρία και μετά το τέλος του μπάνιου.

    Tip: Επίσης μπορείτε να προτρέψετε το παιδί σας να μετατρέψει την όλη διαδικασία και σε ένα σπα, όπου μετά θα βάλει τις κρέμες του, θα πλύνει το πρόσωπο του και θα κάνει γενικά την προσωπική του after bath περιποίηση!

    Εορταστικό χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο στη μπανιέρα
    Εορταστικό χριστουγεννιάτικο αφρόλουτρο στην μπανιέρα

    Νομίζω ότι είναι μια πρωτότυπη δραστηριότητα και ότι θα την ευχαριστηθούν όλα τα παιδιά. Ισως να θεωρείτε το γέμισμα της μπανιέρας μια δραστηριότητα που θα λατρέψουν τα κορίτσια, μικρά ή στην εφηβεία, αλλά είμαι σίγουρη πως και τα αγόρια θα χαλαρώσουν το ίδιο. Ίσως το παίξουν λίγο δύσκολοι στην αρχή αλλά μετά θα το απολαύσουν!

    Να περάσετε υπέροχα!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης