ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για οικολογικά δώρα για παιδιά και εφήβους

    Η ανάρτηση μας “50+1 δώρα για παιδιά που δεν είναι παιχνίδια” είναι μία από τις πολυδιαβασμένες μας αναρτήσεις και αυτό δείχνει την ανάγκη όλων μας να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια διαφορετική εμπειρία δώρου. Σήμερα θα το πάμε ένα βήμα παρακάτω και θα σας δώσουμε μία λίστα με ιδέες για οικολογικά δώρα για παιδιά και εφήβους που έχουν ή που θέλουμε να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση.

    Η ανάγκη για οικολογική αφύπνιση και για μια πράσινη ζωή είναι πιο δυνατή από ποτέ και νομίζω ότι η γενιά μας θα πρέπει να διδάξει στα παιδιά ότι ο κόσμος μας δεν θα συνεχίσει να είναι αυτός που είναι αν δεν κάνουμε κάτι τώρα. Βέβαια κατανοώ ότι δεν έχουμε όλοι την εκπαίδευση, τη γνώση και τη διάθεση να το φτάσουμε στα άκρα αλλά νομίζω ότι μπορούμε όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας. Εσείς τι λέτε;

    Οπότε πάμε να δούμε τι μπορούμε να τους αγοράσουμε που να τους εμπνεύσει να ασχοληθούν περισσότερο με τη φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος. Φυσικά η κατηγοριοποίηση μου είναι υποτυπώδης και ειδικά αυτά που αφορούν σε αγόρια μπορούν άνετα να δοθούν και σε ένα κορίτσι.

    Οικολογικά δώρα για όλους

    Νομίζω ότι καταλαβαίνετε ότι οι επιλογές που σας δίνουμε μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τον παραλήπτη. Ενα ξύλινο ρολόι, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ιδανικό και για παιδιά και για εφήβους αλλά και για ενήλικες. Επιπρόσθετα να αναφέρω ότι προσπαθήσαμε να έχουμε μία ευρεία γκάμα τιμών για όλα τα βαλάντια. Τέλος μην ξεχάσετε να περιηγηθείτε μέσα στα site που σας προτείνουμε για ακόμα περισσότερες επιλογές


    Οικολογικά δώρα για κορίτσια:

    Παρόλο που δεν έχουμε σε όλα τα δώρα λινκ που να οδηγεί σε κάποιο κατάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ιδέες μας ως λεξεις κλειδιά στην google και θα σας βγάλει καταστήματα που μπορείτε να τα προμηθευτείτε.

    • Bath bombs
    • Σταντ για το laptop από bamboo
    • Make up set από bamboo
    • Κάλτσες από ανακυκλωμένο βαμβάκι
    • Κοκαλάκια από βιοδιασπώμενο υλικό ή ανακυκλωμένο βαμβάκι
    • Επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες τσάντες (tote)
    • Οργανικά cotton pads (για ξεβάψιμο)
    • Οργανικά/φυσικά καλλυντικά

    Οικολογικά δώρα για αγόρια


    Οικολογικά δώρα για μωρά

    Φέτος, ειδικά τις γιορτές, αλλά και σε γενέθλια και ονομαστικές εορτές λέω να προσφέρω οικολογικά δώρα και έτσι να νιώσω κι εγώ ότι βάζω ένα μικρό λιθαράκι. Φυσικά από εκεί και μετά το χέρι είναι στο παιδί αλλά κυρίως στον γονιό του να “εκπαιδεύσει” το παιδί του για τη σημαντικότητα του δώρου αυτού.


    Βιβλία για την οικολογία

    Για το τέλος σας άφησα βιβλία για την οικολογία και είναι από τα αγαπημένα μας!

    Eco Project: Ιδέες για οικολογικά δώρα για παιδιά και εφήβους - Βιβλία για την οικολογία
    Ιδέες για οικολογικά δώρα για παιδιά και εφήβους 2

    Διαβάστε περισσότερα:

    Εσείς, έχετε προσφέρει ποτέ οικολογικά δώρα;

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης