Χριστουγεννιάτικο κουτί έκπληξη-Christmas box

Kathy

Η ιδέα του χριστουγεννιάτικου κουτιού, δώρο στα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων, ήταν μια ιδέα που ήθελα να υλοποιήσω εδώ και αρκετά χρόνια όμως πάντα κέρδιζε ως επιλογή μου το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (advent calendar). Μεγαλώνοντας όμως τα παιδιά οι συνθήκες άλλαξαν και ήρθε η ώρα για αλλαγές και νέες παραδόσεις. Αν μάλιστα είναι κι εσάς ο χρόνος σας περιορισμένος για να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα παιδιά ή θεωρείτε ότι είναι πολυέξοδο, ειδικά αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά,  τότε το χριστουγεννιάτικο κουτί θα το λατρέψετε. Στην ουσία πρόκειται για ένα κουτί που περιέχει χριστουγεννιάτικα είδη που χρησιμοποιούν τα παιδιά τα Χριστούγεννα και τα βάζουν σε εορταστικό κλίμα. Στο εξωτερικό χαρίζουν ένα τέτοιο κουτί στα παιδιά για να χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενο του την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά εγώ σκέφτομαι να τους το χαρίσω με το που θα κλείσουν τα σχολεία για να τα έχουν το χρόνο να τα χαρούν.  Να βάλουν για παράδειγμα τις χριστουγεννιάτικες πυτζάμες τους, να πιουν ζεστή σοκολάτα και να δουν μια χριστουγεννιάτικη ταινία. Το πότε θα το δώσετε λοιπόν εξαρτάται από εσάς και με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια νέα οικογενειακή χριστουγεννιάτικη παράδοση. 

Όπως σας είπα, τα προηγούμενα χρόνια έφτιαχνα ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης κοινό και για τα δύο παιδιά. Άλλοτε το δώρο της ημέρας ήταν κάτι κοινό και για τους δύο π.χ. ένα παιχνίδι, άλλοτε μια δραστηριότητα π.χ. να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα παρέα, κι άλλοτε ένα παρόμοιο δώρο ξεχωριστό για το κάθε παιδί, από μία χριστουγεννιάτικη κούπα. Το πρόβλημα όμως που αντιμετώπιζα ήταν πως έπρεπε να σπάω το κεφάλι μου κάθε Νοέμβρη να βρω τα δώρα που μάλιστα θα είναι ισάξια για τον καθένα, οικονομικά, χρήσιμα, που θα τους αρέσουν και θα τους ενθουσιάσουν, αλλά δυστυχώς κάποιες φορές καταλήγαμε σε καυγάδες για το ότι του ενός ήταν καλύτερο από του άλλου ή το ένα τους ξίνιζε και το άλλο τους βρωμούσε (ε, δεν είναι πάντα άγια τα παιδάκια μου)! Κι επειδή αυτού του είδους τις ζήλιες και τα παράπονα τα θεωρώ αχαριστία και δεν τις αντέχω, φέτος άλλαξα πλάνα. Ο μπαμπάς τους ήδη τους πήρε από ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης της kinder  (μία μπάρα για κάθε μέρα του Δεκέμβρη ως τα Χριστούγεννα. Εγώ από τη μεριά μου ετοίμασα ήδη το χριστουγεννιάτικο κουτί για τον καθένα τους. christougenniatiko_kouti

Για κουτί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • χριστουγεννιάτικο κουτί του εμπορίου
  • απλό κουτί που θα τυλίξετε απλά με κόλλα περιτυλίγματος σαν δώρο
  • απλό κουτί που θα καπλαντίσετε με αυτοκόλλητο ή κόλλα περιτυλίγματος

Δώρα που μπορεί να περιέχει το κουτί σας και έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα:

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

christougenniatiko_kouti_paidiaΆλλα δωράκια:

Φαγώσιμα

  • μείγμα για να φτιάξουν ρόφημα χριστουγεννιάτικης σοκολάτας
  • μαρσ μέλοους
  • ποπ κορν (υπάρχουν και έτοιμες συσκευασίες που μπαίνουν στο μικροκυμμάτων)
  • χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή σοκολατάκια

Επαναχρησιμοποιούμενα

(κάθε χρόνο τα μαζεύουμε με το δέντρο και τα εμφανίζουμε μέσα στο κουτί)

  • Το τριγωνάκι τους για να πούνε τα κάλαντα
  • Το σκουφάκι του Άι Βασίλη ή μια στέκα Ρούντολφ
  • Τη χριστουγεννιάτικη κούπα τους

christmas_boxΜπορείτε να τοποθετήσετε το κουτί κάτω από το δέντρο και να το βρουν όταν θα ξυπνήσουν το πρωί! Αν έχετε κάνει κάτι παρόμοιο ή σας ενέπνευσα για να το κάνετε θα χαρώ να μάθω για τις αντιδράσεις των δικών σας παιδιών αλλά και το τι περιέχει το δικό σας χριστουγεννιάτικο κουτί έκπληξη!

*Η ανάρτηση περιέχει affiliate links