Παζλ τ’ αγαπημένα!

Kathy
«Παζλ,  αγάπη μου» ήταν ο αρχικός τίτλος της ανάρτησης αυτής. Όμως το Κατερινάκι με πρόλαβε, κι έτσι άλλαξα τον τίτλο! Δεν πειράζει καθόλου όμως. Φαίνεται πόσα κοινά έχουμε. 

Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για μια παλιά μου αγάπη. Τα παζλ!!

Όταν ήμουν μικρή , όπως μου λέει η μαμά μου, ήμουν ένα ήσυχο παιδί που κυρίως ζωγράφιζα και έκανα παζλ. Αργότερα ως μαμά συνειδητοποίησα ότι και η κόρη μου τα λατρεύει και είναι πολύ καλή σε αυτά. Για να καταλάβετε, όταν ήταν 9-10 μηνών την τάιζα στο καθισματάκι της και για να την απασχολήσω παίζαμε με εύκολα ξύλινα παζλ!
Όσο περνάει ο καιρός όλοι οι γύρω της βλέπουμε πόσο καλή είναι στα παζλ και την παροτρύνουμε να κάνει περισσότερα και μεγαλύτερα.
Όταν λέω καλή…δεν ξέρω… μην με περάστε και για ψωνάρα κουκουβαγιομαμά! Εγώ βλέπω πάντως ότι είναι πολύ γρήγορη, ότι τις περισσότερες φορές ακόμη και σε καινούργια παζλ αρκεί μια γρήγορη ματιά στην φωτογραφία και το φτιάχνει! Κι εκεί που την βλέπεις… τσουπ!.. παίρνει ένα κομματάκι και κατευθείαν το βάζει στην σωστή θέση. 
 Δεν ξέρω αν είναι όλα τα παιδιά έτσι αλλά συγκρίνοντας την με άλλα μεγαλύτερα νιώθω ότι τα καταφέρνει τέλεια για παιδί 5 + χρονών. Ο μικρός μου τώρα στα 4 άρχισε να κάνει μόνος του παζλ (αλλά αυτός δεν μετράει τόσο γιατί είχει μπει και στον αυτόματο..καταλαβαίνετε…)

Φέτος το καλοκαίρι στο κάμπινγκ,  ο  μπαμπάς της της αγόρασε αρκετά καινούργια και πολύ μεγαλύτερα από αυτά που είχε (ως 200 κομμάτια).

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Όταν τελικά γυρίσαμε σπίτι κατάφερε σε περίπου μιάμισυ εβδομάδα με ελάχιστη βοήθεια από εμάς να φτιάξει ένα παζλ 500 τεμαχίων!!! Και δεν σας κρύβω πως κι εμείς δυσκολευόμασταν όταν καθόμασταν παρέα της. Ένα βρίσκαμε εμείς τρία αυτή!

Πολλά μεσημέρια του Σαββατοκύριακου κάθονται, με τον αδερφό της πλεόν, στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας και φτιάχνουν παζλ μέχρι να γεμίσει το τραπέζι… πολλές φορές και το πάτωμα. 

Αυτά τα παζλ είναι 160-200 κομμάτια το καθένα και τα έφτιαξε μόνη της σε μία ώρα

Όμως….Στοπ μαμά κουκουβάγια!!!! Ας ξυπνήσει μέσα σου η ανθομελένια! Χιχι!

Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας περισσότερο είναι ο τρόπος που ξεχωρίζουμε τα κομμάτια από τα παζλ. Γιατί πόσα κουτιά να χωρέσουν στο σπίτι!  Πολλές φορές πάλι σε ένα κουτί έχει 3-4 παζλάκια με λίγα κομμάτια που όμως δεν έχουν κάτι για να ξεχωρίζεις το ένα παζλ από το άλλο. 

Έτσι λοιπόν χρησιμοποιώ μαρκαδόρους-σφραγίδες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλά σφραγιδάκια) 

ή άλλες φορές ζωγραφίζω στο πίσω μέρος των κομματιών ενός παζλ ένα χαρακτηριστικό σχεδιάκι με διαφορετικά χρώματα το καθένα (λουλουδάκι, πεταλούδα, ήλιος, καραβάκι, σπιτάκι κλπ).
Έτσι στην αρχή με την βοήθειά μου και αργότερα μόνα τους τα παιδιά διαλέγουν και ομαδοποιούν τα κομμάτια και ύστερα φτιάχνουν τα παζλάκια.

Τελευταίο μας απόκτημα (με περίπου 6 Ευρώ από τα lidl) είναι η τσόχινη βάση έως 2000 κομμάτια για να φτιάχνουμε τα παζλ.

Το παζλ είναι φωσφορούχο και ο πύργος του Άιφελ λάμπει στο σκοτάδι!

Το θετικό της είναι ότι μπορείς με το ρολό που έχει να τυλίξεις το μισοτελειωμένο παζλ χωρίς να χαλάσει και να το αποθηκεύσεις ώσπου να θελήσεις να ξαναπαίξεις. 
Το αρνητικό της είναι ότι δεν γλιστράνε οι ομάδες των κομματιών που φτιάχνεις ώστε να τις μετακινείς εύκολα. (Δεν ξέρω αν οι ακριβότερες βάσεις-με γύρω στα 18 ευρώ για τα 1500 κομμάτια-είναι φτιαγμένες από κάποιο άλλο υλικό που να γλιστράει καλύτερα. 

Ελπίζω να βοήθησα!

Kathy