ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    3 βιβλία από Έλληνες συγγραφείς που αγαπήσαμε

    Η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχω λίγο παραμελήσει του Έλληνες συγγραφείς. Μια που είχα πάθει ένα κόλλημα με τα αστυνομικά μυθιστορήματα και ξέρετε ότι οι ξένοι είναι μετρ σε αυτά, μία που και ποσοστιαία να το πάρεις, τα βιβλία ξένων συγγραφέων είναι περισσότερα από των Ελλήνων, ε δεν ήθελε και πολύ! Σήμερα όμως θα επανορθώσω και θα σας παρουσιάσω 3 βιβλία από Έλληνες συγγραφείς που διάβασα τελευταία και με καθήλωσαν τα βράδια ξύπνια στο κρεβάτι μου να διαβάζω και όταν έκλεινα τα μάτια μου να περιμένω πότε θα φτάσει το επόμενο βράδυ να τα συνεχίσω.

    Βιβλία από Έλληνες συγγραφείς που αγαπήσαμε

    Ένα γράμμα, τρεις σταθμοί

    • Συγγραφέας: Πέλα Ατματζίδου
    • Εκδοτικό: Μέθεξις

    Θα σας το πω με απλά λόγια γιατί αυτό το βιβλίο έχει τόσες πολλές πτυχές: Τον αγαπάς πάρα πολύ, σε αγαπά πάρα πολύ αλλά ξαφνικά βρίσκεις το σπίτι αδειανό κι ένα γράμμα που γράφει “Φεύγω επειδή σ’ αγαπώ”. Ο κάθε άνθρωπος θα αντιμετώπιζε διαφορετικά ένα τέτοιο συμβάν. Η Αγάπη επιλέγει όμως τον δρόμο της αυτογνωσίας. Ξεκινάει ψυχοθεραπεία και αποφασίζει να ταξιδέψει για να διώξει τους δαίμονές της. Τι συμβαίνει όμως με το άλλο μέλος αυτής της ιστορίας; Ένα ατύχημα κι ένα συμβάν – που δεν μπορώ να σας πω για να μην κάνω και spoiler- θα τον οδηγήσουν στη δική του διαδρομή αποδοχής και αγάπης του εαυτού του.

    Μην φανταστείτε όμως ότι δεν υπάρχουν και παράπλευρες ιστορίες στην ιστορία μας! Η κουμπάρα του ζευγαριού κι ένα κρυμμένο πάθος, ο ψυχολόγος και η δική του ανικανότητα να διαχειριστεί τα λάθη στη σχέση του και άλλα άτομα που θα παίξουν μικρό ή μεγαλύτερο ρόλο στο κουβάρι της ιστορίας μας. Εσύ αλήθεια θα τον δεχόσουν πίσω ή θα αποφάσιζες να γυρίσεις σελίδα και να κυνηγήσεις τα νέα σου όνειρα; Η Αγάπη θα αναζητήσει πάντως την ευτυχία. Μένει να διαβάσεις το βιβλίο για να δεις αν θα την κερδίσει.

    Η αρχική μου σκέψη όταν πήρα το βιβλίο στα χέρια μου ήταν ότι πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό βιβλίο και μάλλον με επηρέασε η έλλειψη ταξιδιών τον τελευταίο καιρό! Ωστόσο η συγγραφέας του βιβλίου, κα. Ατματζίδου, συνδύασε την αγάπη της για τα ταξίδια με έναν μαεστρικό τρόπο με την πλοκή του βιβλίου της. Μαλδίβες, Μαστοροχώρια, Πήλιο και φυσικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Αλλά να σας πω, εμένα αυτή η χρήση των ταξιδιών όχι μόνο για τους σκοπούς της αφήγησης και της περιγραφής αλλά και ως συμβολικό μέσο της γνωριμίας με τον εαυτό μας και της εξερεύνησης νέων πτυχών της ζωή μας μου άρεσε πάρα πολύ. Ίσως γιατί και για μένα θα ήταν νομίζω ο ιδανικός τρόπος σε μια αντίστοιχη δύσκολη στιγμή.

    Είναι ένα χορταστικό βιβλίο με εναλλαγές της ιστορίας ανά κεφάλαιο και με έναν τρόπο να σε κάνει να βρίσκεις συμπαθείς όλους του χαρακτήρες. Ή τουλάχιστον αυτό συνέβη σε εμένα που μπορώ εύκολα να δικαιολογώ καταστάσεις και συμπεριφορές. Τώρα το αν εσείς θα τους δικαιολογήσετε, θα θυμώσετε ή θα τους κατηγορήσετε δεν ξέρω. Ένα είναι σίγουρο! Πως το βιβλίο αυτό θα σας κρατήσει εξαιρετική συντροφιά!

    Η Πέλα Ατματζίδου εργάζεται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Όμως η αγάπη της για το διάβασμα και τη γραφή την οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου της βιβλίου, η ιδέα του οποίου είχε γεννηθεί πολλά χρόνια πριν. Τα “ταξίδι” της συγγραφής την μάγεψε και να είστε σίγουροι ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο της. Θα ακολουθήσουν και άλλα γιατί όπως πιστεύει και η ίδια ακράδαντα, στη ζωή πρέπει όλοι να κυνηγάμε τα όνειρά μας με οποιοδήποτε κόστος.

    Προτάσεις βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς; Ένα γράμμα, τρεις σταθμοί της Πέλας Ατματζίδου από Εκδόσεις Μέθεξις
    3 βιβλία από Έλληνες συγγραφείς που αγαπήσαμε 3

    Ο Αρχάγγελος των Βράχων

    • Συγγραφέας: Μένιος Σακελλαρόπουλος
    • Εκδοτικός: Ψυχογιός

    Καιρό είχα να διαβάσω ένα βιβλίο να με ανατριχιάσει και να με μεταφέρει μέσα του με συγκλονιστικό τρόπο. Παράλια της Μυτιλήνης, μία βάρκα με πρόσφυγες από την Ανατολή βυθίζεται με τραγική κατάληξη τον θάνατο πολλών από αυτούς. Ο Ασκάν όμως θα σωθεί και θα προσπαθήσει να ζήσει για να κρατήσει δυνατή τη μνήμη όσων χάθηκαν. Στο νησί τον περιμένει μια νέα περιπέτεια καθώς θα μεταφερθεί σε δομή προσφύγων και εκεί θα γνωρίσει την Ευρυδίκη. Μην βιαστείτε όμως να βγάλετε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μιας ιστορίας αγάπης γιατί η ζωή δεν είναι πάντα γλυκιά. Δύο δολοφονίες, ανείπωτος πόνος ανθρώπων που έζησαν την απανθρωπιά και πολλή αγανάκτηση. Τελικά θα έρθει η δικαίωση για όλους;

    Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος είναι ένας από τους αγαπημένους μας συγγραφείς και παρόλο που δεν έχω την χαρά να καυχιέμαι ότι έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία, αυτά που έχω διαβάσει ήταν αρκετά για να τον βάλουν στη λίστα με τους προτεινόμενους συγγραφείς του Ανθομέλι. Λόγος που ρέει, ζωντανός και γρήγορος και ταυτόχρονα πολύ δυνατός και σε μερικές στιγμές σχεδόν ανατριχιαστικός χωρίς όμως να λαϊκίζει και να αποζητά το συναίσθημα.

    Το περιεχόμενο του βιβλίου με ακούμπησε βαθιά και δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές σκέφτηκα να το σταματήσω από αγανάκτηση για την συμπεριφορά των ανθρώπων και τον πόνο που αβίαστα προκαλούν. Όμως τελικά νίκησε η ανάγκη μου στο τέλος να αναζητήσω τη λύτρωση των πρωταγωνιστών. Τώρα αν τα κατάφερα εγώ ή αν θα το καταφέρετε εσείς δεν μπορώ να το ξέρω. Η ανάγνωσή του θα σας οδηγήσει στα δικά σας μονοπάτια.

    Προτάσεις βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς; Ο Αρχάγγελος των Βράχων, ένα βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου από Εκδόσεις Ψυχογιός
    3 βιβλία από Έλληνες συγγραφείς που αγαπήσαμε 4

    Διαβάστε περισσότερα για βιβλία από Έλληνες συγγραφείς:

    Το Εκμαγείο

    • Συγγραφέας: Φραντζέσκα Μάνγγελ
    • Εκδοτικός: Μίνωας

    To Εκμαγείο είναι το τέταρτο βιβλίο της Φραντζέσκα Μάνγγελ. Τα προηγούμενα βιβλία της, όπως “Οι Καθαροί “, δεν είχα την τύχη να τα διαβάσω οπότε η ανάγνωση του βιβλίου ξεκίνησε στα τυφλά χωρίς να ξέρω το στυλ και το ύφος της συγγραφέως. Από την πρώτη στιγμή όμως με μάγεψε ο μεστός και σχεδόν ποιητικός σε ορισμένες στιγμές λόγος της. Και παρόλο που γενικά δεν μου αρέσει πολύ στα βιβλία που διαβάζω να χρησιμοποιούνται πολλές “ποιητικές” εκφράσεις και πολύ “φιλοσοφία”, η κα. Μάνγγελ κράτησε τόσο καλή ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα, στις κρυφές σκέψεις, στις αγωνίες των πρωταγωνιστών και στην αφήγηση των γεγονότων/δράση που το βιβλίο με κράτησε ξύπνια τα βράδια αρκετές φορές.

    Το Εκμαγείο είναι θα έλεγα ένα βιβλίο μυστηρίου. Όταν μια ξένη γυναίκα φτάνει στο χωριό Αθεάτη αναζητώντας να βρει τι πραγματικά θέλει να κάνει στη ζωή της, δεν φαντάζεται ότι θα βοηθήσει να ξετυλιχτούν τα κουβάρια της ζωής των ανθρώπων που θα γνωρίσει εκεί. Ένα κουβάρι η ζωή της οικογένειας της Ακριβής, ένα μυστήριο η ζωή της Αλθαίας και κάπου εκεί μια ιστορία από το παρελθόν μπλέκεται ανάμεσα στα κεφάλαια για να ενώσει στο τέλος όλες τις ιστορίες μαζί. Το αν θα υπάρχει happy end για όλους θα σας το αφήσω να το ανακαλύψετε εσείς.

    Και αν είστε της εικόνας, μάθετε περισσότερα για το Εκμαγείο στο βίντεο που ανέβασα στο 90 secs-a-book στο instagram:

    Εύχομαι να βρήκατε ανάμεσα στις προτάσεις μας ένα βιβλίο για να σας κρατήσει συντροφιά μέσα στον Δεκέμβριο. Και γιατί όχι να τα βάλετε και στη λίστα με τα δώρα των γιορτών. Καλή σας ανάγνωση.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ναι! Εγώ βρήκα το βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσω. Είναι το βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου “Ο Αρχάγγελος των βράχων”. Η γραφή του συγγραφέα μου αρέσει και έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του. Σ’ ευχαριστούμε Κάλη που μας ενημερώνεις για τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων, ώστε εμείς χωρίς κόπο και αναζήτηση να πάρουμε στα χέρια μας το βιβλίο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

    2. Εν τέλει είχες πολύ δίκαιο Καλη που μου χάρισες και με παρότρυνες να διαβάσω το βιβλίο της συγγραφέως @pelaatmatzidou “Ένα γράμμα τρεις σταθμοί”. Εξαιρετικό! Με κράτησε έως το τέλος και δεν ήθελα να το αφήσω μέχρι που έφτασα στην τελευταία του σελίδα παίρνοντας από διάφορα συναισθηματικά στάδια. Πιστεύω πως την πρώτη της συγγραφική δουλειά θα την ακολουθήσουν και άλλες. Περιμένω από εσένα να μας ενημερώσεις

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης